• 5576
    sözlük hakkında da yaratılan bir zırva var ve bu zırva söylene söylene efsane bir balon gibi yayılmakta; "sözlükte demokrasi yok" söylemleri sözlük hakkında sahte bir iddiadır. bu konu galatasaray sözlük başlığında yazılan yazılar veya özel mesajlarla yazarların bir kısmının sitem dolu mesajları ile son dönemde zirve yaptı.

    demokrasi bir ülkenin veya grubun geleceği için olmazsa olmaz bir şey. yani sıfır noktasında uzlaşmamız gereken belki tek unsur.

    ancak sözlükte demokrasi yok görüşü okumayanlar için söylüyorum büyük bir yalan. okuyalım ne yazılar var. ünal aysal hakkında fatih terim hakkında, oyuncular hakkında ne kadar demokratik yazılar var. lütfen okuyun. hemen her gün bu tip yazılar bir şekilde yazılmakta. skor kötü ise sayıları çoğalmakta. daha detay vermek için soru ve cevap şeklinde bu konu hakkında düşüncelerimi aşağıda bulabileceksiniz;

    soru; ancak yazılara diğer yazarlar tarafından büyük bir tepki verilmekte. böyle demokrasi olur mu?
    cevap; evet sen bir tez ileri sürmektesin anti tezini savunanlar olacak, cevaplarla senin arkasına sığındığın demokrasi olacak.

    soru ; yazılar silinirse demokrasi nasıl olur?
    cevap; format ve teknik içerik sebebiyle silinme işleminde zaten geçerli bir usul var hatayı düzeltince yazı canlanmakta. içerik sebebiyle silme işinde ise gördüğüm sadece hakaret sebebiyle silinmekte. hakaret kısmını düzeltirsen yazı gene canlanmakta.

    soru ; senin yazıların silinmedi mi?
    cevap; silindi ve silinmekte. en çok arda turan galatasaray'a geri dönsün başlığını sildiklerinde sinirlenmiştim. henüz yeni yazarım geçen yıl kasım veya aralık 2011'de arda turan ispanya'da mutsuzdu. gelsin evine dönsün istedim. başlık altında neler yazıldı. moderasyon çok tepki var diye mi sildi? yoksa başlıkta hata var diye mi sildi? halen bilmiyorum. bu arada silinen yazılarımın sayısı %15 veya biraz altındadır.

    soru; arda turan taraftarı olmakla suçlanmak demokratik mi?
    cevap; evet bu bir hakaret değil arda turan geri dönsün dedim anti tezle geri dönmesin sadece galatasaray'ı tut, arda turan'ı tutma anlamına gelen; "arda turan taraftarı" eleştirisi demokratik bir söylem. bu bir anti tez. ben arta turan taraftarı olmakla suçlandım ama bu hakaret değil. demokrasilerde bunlar olur.

    soru; fatih terim'i eleştirebilir miyiz?
    cevap; evet sözlük çok demokratik. bu konuda sözlük içinde eleştiriyi aşan fatih terim'e yüklenmek istenen %100 sahte, gerçek olmayan vakalarla kurgulanmaya çalışılan balon efsaneler yaratılmakta. bu balonlar sözlükte yazılmakta ve silinmeden durmakta. oyuncu başlıklarına girin neler var. okumaya utanç duyduğumuz bir çok yazı oyuncu ve fatih terim başlıklarına mevcut. sözlükte modların yazılarını takip edin türkiye'nin en başarılı adamı nasıl eleştirilmekte. şimdi bu ortamda demokrasi az mı çok mu? lütfen siz karar verin.

    soru; demokrasi var mı?
    cevap; bence fazla bile var. ben mod olsam hakaret içermese dahi sahte balonları yani dayanaksız sallamaları net silerim. ancak görevliler demokrasi sebebiyle silmiyor ki * doğrusu da budur.

    soru; eksiklikler var mı?
    cevap: var ve olacaktır. 4 tane mod atlayacaktır, biri uygun diyecek diğeri uygun değil diyecek, cezalar da farklı kararlar olacak vs. vs. ancak görevliler yazışmalara genelde cevap vermekte. ilgisiz değiller ve iyi niyetle çalışmaktalar. en güzel örneği hali abi vakasında yaşandı. ceza aldı ancak mahalle takımına saldırı konusu sözlükte değil statta olduğu anlaşılınca, "yazısında saldırdığı kişiler yazarlar, yerine statta fiili saldırıyı yapanlar olduğu anlaşılınca" cezası modlar tarafından kaldırıldı. sözlük demokratik olmasa cezası kaldırılmazdı.

    soru; bazı yazarların yazılarında da hakaret var. onların yazıları niçin durmakta?
    cevap; kötü emsal olmaz. ihbar hakkını kullanabilirsin. ayrıca galatasaray için ve geleceği için çok değerli bir x'i korumak amacıyla x'i kötüleyenlere kafam girsin içerikli yazı yazar anti tezini ortaya sunmakta. düşünceler çeşit çeşit.

    soru; sözlükte neler eksik;
    cevap; proje eksik. faydalı işler ve uygulamaları az. en son engelli galatasaray taraftarı hakkında bir proje hatırlıyorum. her ay bir proje olmalı. yoksa sosyal medyadaki twitter gibi mecralar sözlük katılımını çok azaltacaktır. fark yaratmalı sözlük. önceliği proje olmalı. çok zeki yazarlardan faydalanmalı. proje yapılamayacaksa önerim sözlüğün diğer takım taraftarlarına da açılması. yoksa galatasaray sözlük iddia ediyorum 1 yıl içinde günlük yazı girişi 30'larda kalan bir mecra olacak. veya diğer takım taraftarlarına açılmayacaksa (açılması iyidir sözlükteki demokratik yapıdan diğer takımlarda faydalansın !!) yeni üyelere açılması ve ayrıca davet yolu ile yazar dahi toplanması gerekir. aylarca bekledik diyen yazarların eleştirilerine katılmıyorum davet usulü her mecra da vardır. üstelik faydası olacak 5 adam varsa buyursunlar gelsinler niçin gocunalım, unutmayalım bir kelime ile dünya görüşümüz değişir.

    soru; küsenler var yazarlar niye kaçıyor?
    cevap; sevgi üretmekle başlar. üretemeyen gruplar birbirini yerler. o sebeple proje konusunu önermekteyim. projesiz sözlük yok olmaya mahkumdur. *

    biz bir aileyiz kenetlendikçe daha da büyüyen!
    kenetlenmedikçe küçülen,
    proje üretmedikçe kenetlenemeyen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın