• 5
    sporda hangi ayrımcılık bitmiş ki homofobi de bitsin? spor demek ötekileştirmek demek günümüzde... rakip, rakip taraftar, yenmek, alt etmek... işin içinde bu gibi rekabetçi, hatta kimi zaman agresif duygular olunca "biz" ve "onlar" mantığı bir şekilde daima olacaktır. gün gelecek eşcinselleri kapıda çiçeklerle mi karşılayacağız, resmi olarak özür mü dileyeceğiz?

    beni üzen nokta şudur ki, ortada homofobik eylemler olduğu işin eşcinsellik çok hassas bir konu durumunda, her konu hemen homofobiye çekiliyor ki sanki bunun üstesinden gelmek için değil kayıtsız bir şekilde saygı duymak, ekstradan övmek, geniş geniş konuşmak gerekiyor ki "homofobi" yaftasını bertaraf edesin, bu popüler havadan kendi adıma rahatsızım, bilmiyorum... aslında bu tip şeylerin ulu orta konuşulmaması lazım, konuştukça eşcinsellik karşıtları normal mı karşılayacaklar yani? ya da mevcut şiddet olayları dinecek mi? hiç sanmıyorum... ben de bir çözüm isterim ama çözümün bu konuların böyle aleni bir şekilde masaya yatırılması olduğunu düşünmüyorum, tersine negatif duyguları körüklüyor bence çünkü çok sabit kafalı bireyler bol günümüzde... bunun sebebi çok daha derinlerde, biraz da özümüzle, kültür ve din ile ilgili sanırım.

    şu da bir gerçek ki, zamanın kendisi homofobiyi azaltıyor, daha da azaltacak zaten, devir değişiyor çünkü... bilinçli spor kamuoyu olarak bu süreci hızlandırabileceğimizi pek düşünmüyorum açıkçası, daha ziyade kendimizi tatmin etmiş oluruz bence. bundan 10-15 sene onca eşcinsel olmak hiç şüphesiz çok daha zordu lakin şu an şartlar daha farklı.

    valla daha önceden de laf arasında yazmış olabilirim ama sözlükten saklayacak halim yok, sonuçta burada biz bizeyiz, bir kez daha belirtmek isterim :( bundan 3-4 sene önce ben de sporda homofobi üzerine konuşuyordum, eşcinsellik ile ilgili geniş geniş fikirler beyan ediyordum, çok da güzel ortam yaptım bu sohbetler ile vs. ta ki bir gün, almanya'da diskonun birinde bir adet zenci gay bana fiziksel bir müdahalede bulundu-zoruma gidiyor amk, hadi güçlü olayım-taciz etti diyelim. gözüm dönmüş, elimden zor aldılar, sonra da dışarı attılar zaten, ben de adamı dövemediğim ile göt gibi kaldım ortada. böylesine bir badire atlatmış bendenizin içindeki, yani kafasının, beyninin içindeki nefret ömür billah baki kalacaktır... bildiğin provokasyon yahu, düşüncelerim pat diye olumsuz yönde radikal bir şekilde değişti... ortalama bir türk insanı olarak durumu olgunlukla mı karşılayayım, adama çiçek mi vereyim yani, oldu olacak ben özür dileyeyim?(u: kancık köpek-kuyruk sallama hesabı :() ha ne olur, günlük hayatta saygı duyarım, nötr tavrımı korur, davranışlarımı pasif bir şekilde uzak durmak üzerine ayarlarım o başka...

    neden bu örneği verdim? çünkü şu an öyle bir hava var ki sanki, biz iğrenç insanlar vs tercihleri yüzünden mağdur olan bir kesim falan... yalan amk insanın içi pis olduktan sonra cinsel tercihi hiçbir şeye etki etmez, bu işler de asla bitmez, ben buna inanıyorum.

    insanların özel hayatları, tercihleri bunlar, saygı duymak lazım ama bu konu üzerine espriler dönüyor misal, bence de hiç komik değil ama ayıp da değil çünkü üzerine espri dönmeyen bir konu yok ki hayatta :/ birbirimize çatıyoruz yahu renktaşlık kalmıyor kafa göz dalıyoruz, bu konu üzerine mi espri yapmayalım yani? bana da şu durum bir tabu gibi geliyor; "insanların özel hayatları, tercihleri bunlar, espri yapma homofobik, dalga geçme çok ayıp, terbiyesiz, yanlış bu yaptığın, saygı duy, adam ol" vs. :( üzerine espri yapılması benim düşünceme göre konuya hoşgörü ile yaklaşıldığını gösterir, bir önceki örnek cümle tarzında tepki veren insanları samimiyetsiz buluyorum.

    sarı saçlı diye "sarı pipi" deniyor herhangi birine, espri yani bu hayatın her yerinde var, nereden dereye geldim amk ne yazdığımdan ben bile bir bok anlamadım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın