• 5446
    koca bir jenerasyonu eskitmiş olan sözlüktür. bunda o aşırı hevesli ikinci ve kısmen üçüncü jenerasyonun* hevesini alması ve arkadaşlıklarını, dostluklarını artık sözlük üzerinden değil de kendi gerçek hayatlarında, şehirlerinde sürdürmesi sözlükteki nitelikli entry sayısının düşmesinin başlıca sebebidir. isim isim sayabilirim o derece...

    twitter'ın yaygınlaşması da sözlüğü çok olumsuz etkiledi. yazarlar görüşlerini twitter üzerinden çok daha kısa ve çabuk şekilde aktarabildikleri için sözlüğe yazacak motivasyon ve enerjileri kalmaz oldu. böyle bir pratiklik varken elbette sözlük ve kuralları çok daha sınırlayıcı oluyor. yine elimde uzunca bir liste mevcut.

    dördüncü ve beşinci nesil yazarların gelmesi sözlüğün içerik ve biçim olarak ciddi anlamda değişmesine sebep oldu. iyi ya da kötü şeklinde yorum yapmıyorum ama bu değişimden rahatsız olup sözlüğün eski günlerini özleyen bazı arkadaşlar da haliyle eski yazma alışkanlıklarını kaybettiler.

    sözlüğün teknik sorunları da çoğu kişiyi olumsuz etkiledi, hem yazarlar, hem de ziyaretçiler sözlüğe giremez oldular, bu da popülaritenin özellikle bu son günlerde düşmesinin önemli bir sebebi.

    moderatörler yüzünden yazmayı bırakan yazarların çok çok az olduğunu düşünmüyorum, çünkü benim düşünmemden bağımsız olarak bu listenin sonlarında yer almaya mecbur olan somut bir durum, bir gerçeklik bu... mevcut düşük popülarite üzerinden nesnel gerçeklikleri çarpıtarak topu direkt yönetime atmanın lüzumu yok, bu çok hatalı bir hareket. işte yukarıda sebepleri tane tane açıkladım buranın bir orta-eskisi olarak. içerik kısıtlamasının asla olmadığını tekrardan vurgulayarak bir çıkarımda bulunmak isterim ki, yönetim yüzünden sözlükten soğuyan yazarların zaten büyük bir kısmı sözlük kurallarına aykırı yazılar yazdıkları için entryleri silinen yazarlar. öyle keyfi iş olur mu yahu? ortaya çıktığı an kimse kalmaz burada... bu yüzden de bazı yazarların keyfi ve gerekçesiz olarak yazılarının silinmesi ihtimal dahilinde bile olmayan bir şey. keşke bu yazarlar isyan etmek yerine yönetimi soruları ile sıkıştırarak mutabakat sağlama kalma yoluna gitseler... böylece dilediklerini, sadece ne şekilde yazmaları gerektiği hususunda eminim ki bazı işleyişlere anlayış göstereceklerdir.

    ha ideolojik sebeplerden, çok derin mevzulardan, sözlüğün "kendi içindeki siyasi durumlarından" ötürü de bazı ayrışmalar yaşandı zamanında, bu yüzden de yönetime ve sözlüğe sırt dönüp, terk-i diyar eyleyen bir azınlık oldu ama sanıyorum ki bu ekip konumuz değil ki lafı da edilmiyor zaten, sadece hak geçmesin diye sözünü ettim. benim de detaylarını çok iyi bildiğim bir şey değil zaten bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın