• 224
    turu başka bahara braga!

    maç öncesi kadro belli olduğunda diziliş:
    ------muslera-------
    --eboue----semih---dany----riera---
    ----------melo---selçuk----------
    --amrabat----------------çolak----
    ----------burak---- umut--------
    riera'nın sol bekte olması şaşırılan değil beklenen bi durumdu bence. balta'nın son maçlardaki berbat performansı sonrası oraya başka birinin monte olacağı belliydi.
    maçın ilk başındaki duran top pozisyonu hariç 27. dakikaya kadar pozisyonu olmayan bi braga. top bizde, pas yapıyoruz, önde oynuyoruz, kaptırınca hemen basıyoruz falan filan. derken burak'ın alakasız bi yerde topun üstünden atlama sevdası ortaya çıkıyor ve gayet organize şekilde savunmasından çıkan braga seken topu takip etmeyip onun yerine uyumayı tercih eden galatasaray savunması arasından golü buluyor. ilk golde dikkatimi çeken noktaysa muslera'dan seken topu tamamlayan ruben micael'i takip eden adam selçuk (gönül isterdi ki xelçuk yazayım ama bu ara o "x" harfinden uzak bir performans sergiliyo aslanım). benzer şekilde ilk yarının geri kalanında ve ikinci yarının tamamında da benzer kontreatak pozisyonlarında adam kovalayan selçuk oluyo. oysa bu görevi geçen sene yerine getiren ve bu sene de buna devam etmesi gereken adam melo. bunun melo'nun form ve kondisyon durumundan kaynaklanan mecburi bi görev değişimi olduğunu düşünüyorum.

    devre arası ntvspor'da demirkol'un yorumlarını dinlerken "aydın ısınıyo sanırım oyuna giricek" dediğinde yıkıldım. ordu maçında oyuna girip hiçbirşey yapmayan aydın bu maçın kurtarıcısı o-la-maz aga! tamam amrabat ilk yarı aman aman bi performans göstermedi ama takımın geri kalanından tek farkı kendini göstermek istemesi ve bunu yapmak için de çok top alıp bi kısmını kaybetmesiydi. hadi diyelim amrabat'ı çıkarıcaksın gircek adam ya engin olur ya elmander olur. o da olmadı balta'yı sol beke alır, rierayı sol açık, çolak'ı sağ açık oynatırsın. sahadaki takımdan devre arası biri çıkıcaksa o melo olmalıydı.
    ikinci yarıya daha baskılı başladık. pozisyon da bulduk zaman zaman ama hiçbiri %100 diyebilceğimiz pozisyonlar değildi. çizgiye inemedik ve genelde ceza sahası hizzasına geldiğimizde topu ceza sahası içine şişirmeye çalıştık. madem riera sol bek oynuyo o zaman atakları o taraftan yönlendiriceksin. umut kayıptı, burak beceriksiz. elmander'in oyuna girdiği hemen hissedildi ama skoru değiştirmeye yetmedi. son dakikada kontre-ataktan 2. golü yedik. bu gol olası bir puan eşitliği halinde son maçta deplasmanda oynuycağımız braga karşısında bize 3 gol gerekmesi demekti.

    maç notlarına gelicek olursak
    * sağ kanattaki duran topları çolak kullandı. sahada riera gibi en büyük özelliği orta yapmak olan bi oyuncu varken o topları çolak'ın kullanması yanlıştı. bu yanlışa rağmen çolak galatasaray'ın sahada en iyisiydi.
    *ilk yarının sonuna +1 ikinci yarının sonuna +4 ekleyen hakem hatalıydı. sırf kaleci beto (ki kendisi braga adına sahanın en iyisiydi) 5 dakka geçirmiştir maç boyunca. daha bunun yerde yatanları, duran topları geç kullananları falanları filanları var.
    *seyirci beklentilerin altında kaldı. keşke günlerce kareografi çalışcaklarına olası bir erken geri düşme ihtimaline karşı takımı hayata döndürmeye çalışsalardı.
    * dany'yi izlerken sanki kenarda biri angry birds oynuyomuş gibi bi hisse kapılıyo insan. ten renginin aksine siyah değil sarı olanı ama. hani şu dokununca hızlanıp dalıyo ya araya aha o işte. çok ıska geçti maç boyunca.
    * semih geçen seneki performansından çok çok uzakta. belli ki sadece antemanlarda değil, maç sırasında da nerde nasıl duracağınu ujfa gösteriyormuş kendisine. ujfa olmadan hem kendine güveni eksik kalıyor hem de pozisyon hatası yapıyor.
    * aydın'dan olmayacak hoca ısrar etme artık!
    * muslera bu takımdan en çabuk gidebilecek adam. kalede duruşu, pozisyonları takip edişi, her an maçın içinde olması ve maçtan soğumaması ve en çok da takımı sahiplenmesi dikkat çekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın