• 219
    topu ayağımızda tutuyoruz tutuyoruz.. bunda kimsenin şikayeti yok heralde. fakat bir çok kere "biz oynadık rakip kazandı" demeye başladığımızın farkındasınızdır. geçen sezonki süper finaldeki 2-1 yenildiğimiz fenerbahçe maçı bir örnek olabilir. o zaman türkiye ligi kalitesinde bitirici santrfor yokluğundan şikayetçiydik. bunlar bu sezon başında çözüldü mü? evet. türkiye ligini domine edecek bir ileri hatta sahibiz. ama manchester ve dün akşamki braga maçı gösterdi ki bu ileri uçtaki silahlarımız avrupa sahnelerine henüz hazır değil. bu uluslararası tecrübe eksikliği çok pozisyonda hiç gol bulamamamıza neden oluyor. bireysel bazda burak'ın bazen bencil oynaması, bazen topu ezmesi, umutun hemen hemen oynadığı sürenin tamamında oyuna dahil olamaması ve amrabat gibi genç oyuncularımızın heyecandan ötürü top kayıpları gösterilebilir.

    orta sahada melonun formsuzluğu selçuk inanı da etkiliyor. maestro dediğimiz selçuk inan melonun kötü oynadığı son 3 maçta kötü oynamıştır. yani kendinden beklediğimiz maestroluk görevini yerine getirememiştir. mehmet demirkol'un dün akşam maçtan sonraki yayında maçın sonuna doğru selçuk inan'ın frikik kullanırken fatih terimin solda bomboş olan rieraya atması emrine uymadığı, bunun sebebinin ise riera'ya güvenilmemesi olduğu yönündeki görüşe katılıyorum. fakat orada hangi galatasaraylı olsa selçuk'un yaptığını yapardı. ben olsam ben de güvenmem. ama terim'in sözüne uymamak da bir hatadır o ayrı...

    riera'nın sol bekte iyi oynadığı yönündeki yazılardan bahisle benim hiç de öyle düşünmediğimi belirtmek isterim. bu maçta riera kaç kere topu çizgiye indirmiştir? karşınızda defans yapan bir takım var, bir orta açtınız, iki orta açtınız baktınız isabet yok topu çizgiye indireceksiniz ve içeri keseceksiniz. deans oyuncularının hepimizin de bildiği üzere en büyük zaaflarıdır çizgiden içeri kesilen toplar. riera bunların hiç birini yapmadı. topu ortada alıp 2 adım atmadan ortalamak beklik değildir. defans olarak konuşmuyorum bile bir bekten beklenen defansif performansın yarısını göstermedi. yediğimiz ikinci golde nasıl bir bek olduğu gözüküyor. o yüzden rieradan bek olmaz, olamaz...

    defans hattında da semihin tecrübe eksikliği olmasına rağmen iyi oyun çıkarttığı kanısındayım. zaten yenilen golde hata daniye, belki orta saha elemanlarımıza maledilebilir. dany ise her zamanki çevik ve risk almayı seven futbolunu oynamıştır. ama defansta bireysel olarak bu iyi gelişmeler sıkıntıları gidemiyor. hep bişeyler eksik kalıyor.
    ah ujfa ah diyorum, daha da bişey demiyorum.

    fatih terim'inde dediği gibi bu tür yenilgilerdir bize tecrübe kazandıran. kaç yıldır katılamadığımız devler arenasında bu seneden büyük bir başarı beklemek büyük bir hayalcilik olur. keza karşımızdaki braga son yıllarda çok iyi avrupa tecrübesi edinmiş bir takım. dün akşamki çirkef oyunları bizi yanıltmasın. ama bu grubu da böyle götüremeyeceğimiz bir gerçek. şüphesiz terim'in kafasında yeni stratejiler oluşacaktır.

    olacak olacak diyorum. umutla bakıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın