• 202
    galatasaray – braga : 0-2 so the ball will be in this

    google translate’e olur öyle top bu yazdım, başlığı verdi. doğru mudur, değil midir değerlendirecek kadar bilmiyorum bu dili, hele portekizcem macarcamdan daha zayıf.

    özetle olur öyle, top bu maçlarından biriydi.

    galatasaray doğru kadroyla çıktı ama doğru kadroyla bitirmedi. engin baytar’ın ilk 11 ihtimali bile varken yedek kulübesinde bile olmaması büyük hayal kırıklığı. fatih’in hanesine eksi 1 yazalım. ilk 11 konusundaki +11’den çıkardım, elde +10 kaldı. işinize gelmedi mi? umurumdaydı sanki. yalnız baytar’ın etkisinin +1’den fazla olacağını da belirteyim.

    maç başladı galatasaray rakibini ısırmaya başladı. braga da salak olmadığı için kendi sahasına kapandı, ne kendi sahası, 18’i içine kapandı.(fm’ci tayfa için not: 18=ceza sahası).

    galatasaray tipik fatih terim takımı gibi yüklenebildiği kadar yüklendi. braga dersini iyi çalışmış. hocaları kimseden yardım almadık demiş ama galatasaray’ın bütün kafa maçlarını izlemiş sanırım. özellikle ordu maçını. memleketimizde yer göğe konulmayan fenerbahçe’nin galatasaray karşısında düştüğü aciz durumları izlemiş olsa yeterdi zaten.
    romantikçe beğenmediğimiz hatta aşağıladığımız anadolu takımı gibi oynattı takımını, ismini bile bilmediğim hocası. hem de 2-0 galibiyet aldı adam. seneye süpsüper lige yeni çıkan ya da hocası kovulan bir takıma bugün aldığı paranın minimum 2 katına transfer olma olasılığı yüksek. bundan 4 gün önce dünyaca ünlü hector cuper’in takımı da yendi galatasaray’ı. hem de aynı taktikle oynayarak.

    üstteki paragrafı yazdıktan sonra tvde dila hanım dizisini gördüm, şampiyonlar liginden yadigar. dans eden ablaların olduğu bir kanal açayım, nasılsa kulağımda ilhan irem var. aça aça rıdvan’ı açtım. şeytan diyor ki “bu seviyede böyle oynarsan 2 tane atarlar”.

    şeytana uymaya niyetim yok. çünkü adama sorarlar “amk orduspor şampiyonlar liginde mi oynuyor”, bir daha sorayım” galatasaray’ın yediği ikinci golde ofsaytı kaldırmayan hakemi metriste yatırmaya kalkmaz mıydın?” ama kime soruyorum tabii ki, bunları rıdvan’a iletecek adamlar bile iletmiyor.

    fatih terim’i fatih terim yapan futbol yaklaşımı sürekli rakibini sıkıştırmaktır. bugüne kadar çok kez cezalandırılmıştır hoca. ama asla vazgeçmemiştir. şeytan gibilere kalırsa (galatasaraylılar arasında da çoktur sayıları) kontrollü oynamalı takım. iyi de yavrum fatih takımlarını hiç öyle kurmaz ki. sürekli saldıran, topa sahip olan takımlar kurar fatih. geçen sene kadıköy’de şampiyon olurken, süper kupayı alırken iyiydi de şimdi kötü mü oldu.
    elbette, ama burası şampiyonlar ligi diyecek arkadaşlarımız olacaktır. onlara sormak istiyorum, braga takımının ordu’dan, bursa’dan, antep’ten, ibb’den çok farkı var mı? braga da aynı örnek verdiklerim gibi galatasaray’ın büyüklüğünü ve kalitesi ve hatta tehlikesi kabul etti. haddini bilmek diye bir şey var ya, tastamam bu işte.

    geçen sezon yeni bir takım kurdu lig için fatih hoca. bu sezon yeni bir takım daha kurdu, hem lig hem de avrupa için. 2 maç sonunda olmadı gibi gözüküyor ama geride 4 maç daha var.

    pollyanna taraftar yazdı.

    ne yapayım, bir çoğunuz gibi değilim. topçuya, hocaya, yöneticiye, galatasaraylıya küfür edemiyorum.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın