resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 4054
    kendisini ne kadar seviyorsam, aklima geldiği zamanlarda da bir o kadar üzüntü kapliyor içimi.

    hani gelen gideni aratir derler ya, ben bu sözün anlamini edebiyat derslerinde ya da kitap sayfalarinda değil kendisinin gelip gitmeleriyle öğrendim.

    yok 2. döneminde şu kadar zarar ettirmiş,

    yok efendim kocaman bir egosu varmiş

    yok işte şuymuş buymuş...

    siktir et hepsini. bu adam kariyerinin sonlarinda bak. gelmiş 60 yaşina. ailesini sevdiklerini falan boşvermiş zamanini florya'da geçiriyor. bak sen eşin dizi izlemek istediği için tuttuğun takimin maçini izleyemiyorsun, bu adam 60 yaşina gelmiş hala florya'da sabahliyor diyorum.

    şuraya gelip düşüncelerini yazan arkadaşlar, yazilanlari okuyan arkadaşlar. bu adamin antrenör olarak bu kulübe son gelişi. ve sen buna taniklik ediyorsun. hani diyoruz ya keşke metin oktay'i futbol oynarken izleyebilseydik diye. hani izleyenlere giptayla bakiyoruz ya. 20 25 yil sonra sende o konuma geleceksin. çocuklarina fatih terim'i anlatacaksin. yaptiklarini anlatacaksin. "vay be baba ne şansliymişin" diyecekler sana. gidecekler sinif arkadaşlarina: "(gbkz: babam fatih terim'i görmüş biliyor musun?)" diye anlatacaklar.

    kiymet bilin azicik. değer bilin. bu kulübe kendisinden sonra sürüyle teknik direktör gelip gidecek. bir sürü başarilar kazanilacak. ama hiçbirisi bu kulübü kendisi kadar sevmeyecek. hiçbirisi ali sami yen'in metin oktay'in ölüm yildönümlerinde mezarlarina gitmeyecek. hiçbirisi fiyati umrumda değil alin şu topçuyu deyip kulübün ekonomik durumunu takmayacak. hiçbirisi galatasaray'in basketbol ya da voleybol maçlarini izleyeme, o sporculari desteklemeye gitmeyecek. hiçbirisi aslolan galatasaray'dir demeyecek.

    gelip kendisini eleştiren arkadaşlar, eleştirin tabi. ama yok niye bunu çikardin niye şunu oynatmadin diye eleştirilecek kadar basit bir insan mi diye bir sorun kendinize, öyle eleştirin. size birisi gelip metin oktay hakkinda şu pasi atamadi ya da şu golü kaçirdi diye eleştiri yapsa ne yaparsin? korkmayin, dogmatizmin de iyi taraflari vardir. ekşi sözlük'teki galatasaraylilar gibi otu boku eleştirip realitede doğruyu söylediğini sanarken, tuttuğun takimini değersizleştirirsin haberin olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın