resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 1972
    galatasaray'ı bırakıp da gitmek isteyebileceği hepi topu 15-20 civarı kulüp vardır avrupa'da.. bu kulüplerin bazılarının kalesini koruyan isimler ise şunlardır:

    1- gianluigi buffon - juve
    2- samir handanoviç - inter
    3- christian abbiati - milan
    4- pepe reina - liverpool
    5- petr cech - chelsea
    6- david de gea - manu
    7- szczesny/fabianski - arsenal
    8- joe hart - city
    8- hugo lloris/heurelho gomes - tottenham
    9- iker casillas - real
    10- victor valdes - barça
    11- sergio asenjo/thibaut courtois - atletico
    12- manuel neuer - bayern

    bu kalecilerin kulüpleri açısından önemi/değeri göz önüne alındığında aralarından 2-3 tanesi haricinde kesebileceği kimse yok zaten.. onun dışında porto, psg, lyon ve yine tüm bu liglerden belki 2-3 takımı daha ekleyebiliriz..

    şüphe uyandıran lig ve takımlarla ilgili bazı notlar:

    premier lig:

    - sir alex ferguson de gea'ya daha yeni 20 küsür milyon euro bayılmışken bir o kadar daha gözden çıkarmaz herhalde.. (low risk)

    - arsenal'in kalecileri çok da kötü değil aslında, wenger ne dandik oyuncularla yola çıktı bugüne kadar, polonyalı ikilisine de uzun yıllar güvenir bence, ayrıca o da sevmez öyle yüksek paralar ödemeyi.. (low risk)

    ligue 1:

    - psg'deki salvatore sirigu iyi bir kaleci ama vazgeçilmez değil, 2011/2012 sezonunda 38 lig maçının tümünde oynadı, kalesinde 41 gol gördü, bu sezon ise psg'nin şu ana kadar yapmış olduğu 6 lig maçının 4'ünde kalesini gole kapadı, muslera'dan bir yaş genç, psg'nin maddi gücü arşa değiyor.. (middle risk)

    - lyon'un kalecileri affedersiniz yarrak gibi.. (middle risk)

    - steve mandanda marsilya'nın vazgeçilmezi.. (no risk)

    serie a:

    - ac milan'ın önümüzdeki yıllarda takımı toplamak ve gençleştirme olayına devam etmek için bir hamle yapabileceğini düşünebiliriz belki, serie a'dan da yakından bildikleri bir isim nando.. (middle risk)

    la liga:

    - atletico asenjo'ya güvenmiyor, de gea ve courtois hep kesti asenjo'yu.. ayrıca courtois chelsea'den kiralık.. (middle risk)

    portekiz:

    - nando porto'nun kalecisi helton'a bin basar ama porto para saçmaz saçtırır, sonradan üzerinden kâr edemeyeceği bir topçuyla işi olmaz.. (low risk)

    bundesliga & eredivisie:

    - ne schalke, dortmund, ajax vs. bu paraları öder ne de nando bu kulüpleri galatasaray'a tercih eder.. (no risk)

    ayrıca adı geçen takımların ya gelecek vaat eden kendi genç kalecileri ya da yine muslera kalitesinde olup da ona yakın veya ondan daha düşük maliyetli transfer alternatifleri de var.. nando da işin ucunda çok sağlam bir sözleşme ve yıllık ücret olmadıkça bunların çoğunu tercih etmez zaten, sonuçta lazio gibi kalburüstü bir takımdan seve seve geldi buraya ve senede kemiksiz 2 milyon euro alıyor..

    sonuç:

    muslera'nın gitme ihtimali; çok düşük bir ihtimal..

    durumu rasyonalize etmek yüreklere biraz olsun su serpti mi?

    yaani..

    ben kendimi ikna edebilmeyi başardım açıkçası.. çok da korkmaya gerek yok..

    edit: ulan yarım saattir şu entry'yi hazırlıyorum, tanim isimli arkadaş 20 dakika önce bir kısmını yazmış bile.. bir türlü hızlı yazmasını öğrenemedim şu entry'leri.. analiz yapan, istatistik bulan kafamı sikiym, çabucak yaz geç işte..

    edit 2: inter'in julio cesarqpr'a yollayıp, handanoviç'i aldığını bilmiyordum.. 3 korner 1 penalti'ya teşekkürler..
App Store'dan indirin Google Play'den alın