• 588
    bizim ülkede ahlaklı olmak kolay iş değildir beyler.

    menejerlik ve şike konularında cezalar alan bülent uygun teknik direktörlüğe kaldığı yerden devam ediyor.
    şike cezası almış aziz yıldırım başkanlık koltuğunda, çıkıp anons yapıyor, ses yok. "takımı ateşledi" diyorlar.
    aynı adam türk futboluna kara leke olarak yazılacak "şike yaptıysam kendim için mi yaptım? fenerbahçe için yaptım tabi ki!" laflarını ederken, koskoca bir divan kurulu tarafından alkışlanıyor.
    ilhan ekşioğlu ve şekip mosturoğlu ceza aldılar, dışarı çıktıklarında yönetim kuruluna geri döndüler, yöneticilik yapmaya devam ediyorlar.
    "yorumculuğu bırakırım", "aziz yıldırım çıksın ben yatarım" türü lafların sahibi rıdvan dilmen televizyonda her gün "objektif" yorumculuk yapmaya devam ediyor.
    "fenerbahçe'de teknik direktörlük hedefim yok" diyen, maç öncesi kadro öğrenmek için kalem kağıt arayan, "şike kanıtlansın istifa ederim" diyen aykut kocaman fenerbahçe teknik direktörü.
    "eheheh başkanım nasıl yalan haber yaptırdım ama!?!" diyen sinan engin futbol programlarında insanlara futbolu öğretiyor.
    "kadroyu öğreneyim hemen size paslarım" diyen ömer güvenç halen ligtv'nin en kıdemli muhabirlerinden biri.
    ercan saatçi türkiye'nin en tarihi gazetelerinden birinin spor müdürü.
    beşiktaş'ı batıran, evrak sahtekarlığıyla ceza aldıran adam federasyon başkanlığına terfi etmiş.
    şike cezası almak için 11 futbolcuya canlı yayında fiş keserek para vermek gerekmesine denk gelen bir madde talimatnameye yangından mal kaçırırcasına gece yarısı eklenmiş.
    bir önceki federasyon başkanı aziz yıldırım'ın fino köpeği olmuş, görevden kaçmış, şike olayı olalı beri ortada yok.
    "fenerbahçe uefa'ya 30 milyon euro rüşvet verdi" haberlerinin üzerinden 1 ay geçmeden istanbul'da billboardlarda boy boy "yapı kredi şampiyonlar ligi'nin yeni sponsoru" ilanlarının olması türk ekonomisinin büyük başarısı, yanlış anlamayın sakın.

    ***

    konu bunlar değil beyler, konu başka. yanlış şeylere odaklanıyorsunuz. bir boktan anlamıyorsunuz.

    konu burak yılmaz'ın büyük hırsız olması, kendini yere atan ilk futbolcu olması dünyadaki, ve sakatlanıp veya geberip gitmesi artık başımızdan. kirlettin bizi burak, bizim ahlakımızı bozdun.
    konu galatasaray'ın stadını insani yolla temaslar kurup değil de, zorla ve "devletin stadı değil mi kardeşim girer oynarız" tavrıyla ele geçirmeye çalışan beşiktaş'ı reddetmesi ve büyük terbiyesizlik yapması. o adnan öztürk yok mu o!
    konu galatasaray'ın transfer döneminde nizami biçimde oyuncu transfer edip "şike yapması", ama transfer şikesiyle hapis cezası alan kulüplerin masum olması.
    konu fenerbahçe ve beşiktaş kötü hazırlanmış bir iddianameyle yaftalanmışken, suçları kanıtlanana kadar masumken, türkiye'ye şikeyi bu konuda yargıda davası dahi olmayan galatasaray'ın getirmiş olması.
    konu akli dengesi bozuk bir amigonun mektubunun galatasaray'ın şikesini kanıtlarken, binlerce sayfalık telefon görüşmelerinin fenerbahçe şikesini kanıtlayamaması.
    konu galatasaray'ın 1-0 kazanarak şampiyon olabileceği bir maçta, rakip kalecinin beşiktaş'tan teşvik aldığını itiraf ettiği bir maçta, gelenin geçenin 6-7 attığı rakibe karşı 8-0 galip geldiği için otomatik olarak şike yapmış kabul edilmesi.
    konu galatasaray'ı hep hakemlerin koruması, konu dünya devi haluk ulusoy'un her yeri ele geçirmesi, ve galatasaray'ın haksız 4 sene üstüste şampiyonluğunun yanında uefa kupasını dahi alması.
    konu galatasaray'lı fatih terim'in 10 yıl önce mehmet ağar'ı ziyaret etmesi beyler, demirören'in başbakanın kuklası olması, fenerbahçe yönetiminin cemaat dolması, hapisten çıkanların ağarın elini öpmeye gitmesi değil.
    konu türk futbolunun neredeyse tüm kalburüstü başarılarının sahibi fatih terim'in küfürbaz, kıro, maganda olması, ama türk futboluna çağ atlatan kişinin mafyöz, kabadayı, diktatör ve şikeci aziz yıldırım olması.
    konu tt arena'nın galatasaray'a peşkeş çekilmesi, konu devlet'in 237 milyon tl kazanıp zarara uğratılması, konu fenerbahçe ülker arena'nın ne kadar da güzel olması!
    konu bjk'nin kazanamadığı her gs maçı sonrası istisnasız biçimde o maçın hakemi her kimse itin götüne sokulması, türkiye'deki tüm hakemlerin galatasaray'ı tutup beşiktaş'a karşı olması.
    konu galatasaray'ın cemaatin takımı olması beyler. akp cephesinin baş düşmanı inan kıraç, tt arena yuhalaması, ünal aysal'ın başbakan tarafından hep reddedilmesi filan önemsiz. fenerbahçe yönetiminin küçük bir akp hükümeti olması, fikret ormanın başbakan yalakalıkları, demirören'in akp isteğiyle federasyon başkanı olması değil konu. galatasaray cemaat.
    konu anelka'nın eli değil, alex'in kendini yere atması değil, nobre'nin penaltıları değil, fenerbahçe'li oyuncuların iptal edilen cezaları, silinen ve değiştirilen hakem raporları değil. konu arif'in yere düşmesi beyler.

    ***

    geçin bunları. konu şu.

    beşiktaş boku yedi. herkes görüyor durumu sahada, şans golleri sayesinde maça tutundular. en iyi oyuncuları gitmek istiyor, bir diğeri kadro dışı, kadronun geri kalanı da tırt.
    yönetim yeni. istifaya zorlayamıyorlar. teknik direktör yeni. zorla kovduramazlar.
    diğer yandan galatasaray ülkenin en komple kadrosunu kurmuş. ülkenin en iyi teknik direktörü var. tüm bunlara ek bir de emre çolak, semih kaya gibi iki genç çıkmış takır takır oynuyorlar.
    herkes ikinci hegemonyayı bekliyor. stad gelirleri akmaya başlamış. 40 bin kombineli seyirci var.

    bu şartlarda beşiktaş taraftarının her zaman olduğu gibi galatasaray düşmanlığı kusmaya ihtiyacı var. ve dün 23:30'dan beri bunu yapıyorlar.
    aksi olsa, tüm pislik küfürler galatasaray'a değil, terim'e değil, burak'a değil; yanlış penaltıyı çalan hakeme olurdu. o hakemi oraya koyan federasyona olurdu.

    hani beşiktaş'ı icraya düşüren, tazminat ve menejer ücreti manyağı yapan, çarşıyı maaşa bağlayan, şike yapılmasına göz yuman ve evrakta sahtecilikle beşiktaş'ın men cezası almasına yol açan federasyon başkanı var ya... o işte atadı galatasaray'ı koruyan hakemleri.

    ***

    tek cümleyle, satılmış olanlarınıza, beyni örümcek dolmuş olanlarınıza çok yazık; zehrinizi şu ülkenin gençliğine akıttınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın