• 1971
    yetenekli genç oyuncuları köreltme konusunda dünyada üstüne yoktur, geçmişte serkan balcı, şimdilerde semih şentürk ve gelecekte recep niyaz, berkay öztüvan. bu adamlar ilk aklıma gelenler. abi tamam tabiki kulübün misyonu şampiyonluk ama adamlar yıllardır şampiyonluğun hazır kaliteli yıldız oyuncularla geleceğine inanıyor.

    mesela adamın elinde recep niyaz, berkay öztuvan var ama adam gidip salih uçan'ı alıyor ha tabiki alabilir ama bari bu 2 adamı kiraya yolla da körelmesinler biz bunları diyoruzda bunları düşünmek ve uygulamak için vizyon gerek, istediğin kadar zengin ol vizyon sahibi değilsen o aldığın yıldızlar ne istediğin gibi oynar ne de seni şampiyon yapar, adamlar bunu yıllardır anlayamadı.

    mesela adamlarda emre b. gidiyor, onun yerine emre ile oyun bakımından uzaktan yakından alakası olmayan kazma bir ön libero alıyorlar. bunun mantık çerçevesinde hiç bi açıklaması yok çünkü biri* savunma ve hücum arasında ki köprü iken mehmet topal sadece defansın önündeki emniyet sibobu ha 2 yıldır onu bile yapamıyor o ayrı mevzu.

    yani mehmet topal'ın transfer edilmesinin tek mantıklı sebebi geçmişte galatasaray'da oynamış olması, bi nevi fenerbahce'nin ego tatmini taraftarların gönlünü hoş etme. mehmet topal galatasaray'da oynamadan valencia'ya gitseydi %100 eminimki fenerbahçe onu transfer etmezdi. vizyon meselesi işte bu.

    bide mehmet topuz mevzusu var şaka değil gerçekten 10 milyon euro verilip transfer edildi bu adam ve oynadığı oyunu feldkamp zamanında barış özbek'te oynuyordu. aynı şekilde mehmet topuzunda transfer edilmesinin sebebi beşiktaşla girilen mücadeleyi kazanmak ve yine ego tatmini. gazeteyi açtığında '' fener'den beşiktaşa büyük çalım '' başlığını görmek. taraftarının '' ehehe olum siz istersiniz biz alırız farkımız buu xd '' demesini istemek, gözünü boyamak. yok abi çünkü başka bir açıklaması, olamazda.

    sonra caner erkin var, bu adamın ne oynadığını ben galatasaray'da iken anlayamamıştım, sol bek oynayamaz defansı kötü sol önde oynatamazsın 34 maç boyunca çizgiye inip en fazla 10 orta yapar. yine aynı şekilde transfer edilmesinin sebebi geçmişte galatasaray'da oynamış olması.

    sonra emre belözoğlu mevzusu var, belkide tüm bunların başlangıcı. sırf galatasaray'a gövde gösterisi yapmak ve psikolojik baskı yaratmak için yapılmış bir transfer aynı zamanda biz sizden büyük takımız imajını vermek için.

    egemen korkmaz var, beşiktaş fazla maç oynadı diye(!) maç başına ücreti çok aldı falan diye elden çıkarmak mı istiyordu bilmiyorum ama karışık mevzular vardı hemen fenerbahçe olaya el attı ve egemen'i ihtiyacı olmadığı halde transfer etti. ihtiyacı olmadığı halde diyorum çünkü ellerinde daha geçen sezon 5 milyon euro verip transfer ettikleri serdar kesimal vardı. yine bu transferin amacıda beşiktaş ekonomik sıkıntıda olduğu için '' bizim paramız var biz büyüğüz istediğimiz oyuncuyu alabiliriz '' mesajını vermek içindi.

    son olarak ilkan karaman transferi, sanırım yukarda yazdıklarımdan bu transferinde nedenini anlamış olacaksınız. işte böyle bir vizyonda yönetilen bir kulüptür fenerbahçe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın