• 406
    benim için hiç bir şey ifade etmemektedir. hayır milli duygularım zayıf olduğu için değil, artık milli maçları angarya olarak gördüğüm için. eskiden maradona'lar, pele'ler, cruyyf'lar milli takımda oynamak için can atarken şimdinin messi'si, ronaldo'su milli maçlarda sakatlanmamak için can atıyor.

    futbol endüstrisi değişti canım kardeşim. artık olay eskisi gibi dünya kupası çevresinde değil en azından avrupa'da şampiyonlar ligi çevresinde dönüyor. müthiş bir marka yaratıldı ve dünya kupasını da geride bıraktı. başarının tek ölçütü şampiyonlar ligi. ulusal liglere bakış açısını bile değiştirdi, çoğu büyük takım artık stratejisini şampiyon olmak üzerine değil şampiyonlar ligine katılmak üzerine kuruyor. çünkü klüplere inanılmaz bir maddi giriş sağlamanın yanında ülke futboluna da katkısı müthiş. ligin itibarını, liginizde oynamak isteyen kaliteli futbolcu sayısını doğrudan etkiliyor. şampiyonlar ligi standartları stadları, zeminleri ve klüplerin maddi politikalarına doğrudan olumlu katkıda bulunuyor. klüplerinizi tüm dünyaya tanıtıyor ve ürün satışlarından büyük paralar kazandırıyor. şampiyonlar liginde başarılı olan ülkelerin ulusal ligleri dünyanın 4 bir yanında satın alınıyor ve yayın gelirleri devasa rakamlara ulaşıyor.

    kimse kusura bakmasın, artık milli takım önemsiz. artık milli maçlar sikimsonik hazırlık maçlarından fazla heyecan yaratmıyor. artık futbolcular 4 senede bir oynanan, bir sonraki sezon yorgunluktan ötürü performanslarını düşürecek şampiyonalara hazırlanmıyor. artık dünya kupasında yıldız olan oyuncunun değeri çok da artmıyor.

    evet ülkeme, toprağıma, kültürüme, tarihime aşığım ama gereksiz milliyetçilik de yapmam. galatasaray'ın sakat vermesiyle ilgili de değil söylediklerim. 4-5 senedir böyle düşünüyorum. milli takım için yabancı sınırlamasına da karşıyım. hedefleri doğru belirlemek lazım. ülkenin futbol politikasını şampiyonlar liginde başarılı olmak diye kurarsanız futbolunuz gelişir. bu kadar net ve öz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın