• 110
    http://gss.gs/kurallar bilindiği gibi şablonumuz bu şekilde. bu şablonun başlangıç, giriş, konu ve içerik kısıtlamasıbölümleri tanımlayıcı maddelerdir. kullanıcı sözleşmesi ise hukuki kurallar çerçevesinde belirlendiği için tartışma dışıdır.

    yine kullanıcı grupları bölümü admin/mod/yazar gibi sıfatları tanımlamaya yöneliktir.

    ilgi alanımızın dışında entry silme sebebine konu olan galatasaray sözlük kuralları aşağıdaki şekildedir. herhangi bir maddesi ya da tümü yazarlarımız tarafından değişiklik ya da iptal amacıyla ankete sunulabilir.

    galatasaray sözlük ilgi alani

    a) galatasaray’la dolaysız veya dolaylı olarak alakalı olan her şey galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    b) sporla direkt olarak alakalı olan her şey galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    c) türk ve dünya sporu gelmiş ve geçmiş kişileri galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    ç) türk ve dünya sporuyla ilgili kural, olgu, durum, olay ve olasılıklar galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    d) sporla alakalı teknik konular, spor branşları ve terimleri galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    e) sporla alakalı tv kanalları, dergiler, internet siteleri vb. yazılı ve görsel basın galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    f) sporla direkt olarak alakalı olmayan tv kanalları, dergiler, internet siteleri vb. yazılı ve görsel basın sadece galatasaray’la ve sporla alakalı konularda galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    g) sporla direkt olarak alakalı olmayan sosyal ağlar, (twitter, facebook vb.) sadece galatasaray’la ve sporla alakalı konularda galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    ğ) sporla direkt olarak alakalı olmayan sözlük siteri (ekşi, itü, uludağ, inci vb.) sadece galatasaray’la ve sporla alakalı konularda galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    h) sporla direkt olarak alakalı sinema veya televizyon filmleri, dizileri, belgeselleri vb. yapımlar galatasaray sözlük ilgi alanındadır. bu konular kendi başlığında tanımlanırken galatasaray’la ve/veya sporla alakasına bakılmaksızın her konuda tanımlanabilir.

    ı) sanatçılar, müzisyenler, müzik grupları, siyasiler vb. özel kişiler kendi başlıklarında sadece galatasaray ve sporla alakalı konularda tanımlanabilir.

    i) sporla direkt olarak alakalı olmayan tv kanaları, dergiler, internet siteleri vb. yazılı ve görsel basın, sosyal ağlar, sözlük siteleri ve özel kişiler tanılanırken ilk entry’de sporla alakalı bilginin yanında sporla alakalı olmasına bakılmaksızın her nesnel bilgi paylaşılabilir. bu başlıkların ilk entry’sinde yer alan nesnel bilgiler, yanlarında sporla alakalı tanımlamaların bulunması şartıyla ilgi alanımız dışında kuralının istisnalarıdır.

    j) kıta, ülke, il vb. gibi coğrafi konum veya idari bilimler sadece sporla alakalı konularda ilgi alanımız dahilindedir. yine bu başlıklardaki ilk entry’de sporla alakalı bilginin yanında sporla alakalı olmasına bakılmaksızın her nesnel bilgi paylaşılabilir. bu başlıkların ilk entry’sinde yer alan nesnel bilgiler, yanlarında sporla alakalı tanımlamaların bulunması şartıyla ilgi alanımız dışında kuralının istisnalarıdır.

    k) sözlük ile ilgili konu ve durumlar (başlıkları alt alta okumak, sözlükle ilgili istekler, istatistikler vb.) galatasaray sözlük ilgi alanındadır.

    l) dilbilgisi kuralları ve bunlarla ilgili standartlar galatasaray sözlük ilgi alanındadır ve bunlarla ilgili başlıklar açılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın