• 224
    geçen sezon şampiyonlar ligi'ni almış olsalar dahi premier lig'de ilk 4 dışında kalarak başarısız oldular. yaptıkları transferlere bakılınca "baba bize delici oyuncu lazım" ve "baba bizim takım çok yaşlı" teşhislerini yaptıkları görülüyor.

    geçen sene lukaku'ya yok yere para akıttılar, lampard'la mikel'le malouda'yla torres'i beslemeye çalıştılar ve harcanan büyük paralar takıma performans olarak dönmedi. önlem olarak torres'i göndermek yerine arkasına onunla uyumlu olacak adamları almayı tercih ettiler. oscar 20, marin 23, hazard da 21 yaşında. ve dünya futbolunun en göze batan delici hücumcuları arasında bu adamlar. ki bir de geçen seneden takımın fark yaratan tek oyuncusu mata da var.

    bir de bunlara ramires gibi bir dinamoyu, sağlıklı bir essien'i, çift yönlü deli meireles'i ve terry-luiz-cahill stoper hattını, cole ve ivanovic gibi uyumlu iki beki ekleyince çok iyi bir kadro çıkıyor ortaya.

    peki chelsea için neler kötü gidebilir?

    1. torres tabi ki. ben kesinlikle geçen seneki kadar kötü olmayacağı fikrindeyim, zira tempoyu yükseltemeyen bir chelsea torres'e iyi pozisyonlar hazırlamakta zorlandıkça ispanyol bir girdaba girdi ve performansı iyice düştü. bu sene torres kendisini tekrar ispatlayacaktır. ama eğer ki torres girdapa daha da saplanırsa bu sene gemiyi kurtaracak bir drogba olmayacak.

    2. essien yine sakatlanırsa... bu adam yıllardır dünyanın en iyi bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki orta sahasından biri ama bir türlü devamlı oynayamıyor. bu sene yine sağlıksız geçerse tüm yük meireles-ramires'e kalır ki bu adamlar da yoğun tempoda zorlanır. kritik nokta ise şu- bu müthiş hücumcuların arkasında kazma obi mikel ne kadar şans bulursa chelsea'nin şansı o kadar düşer. essien'in chelsea'yi bu yararsızdan koruması gerek! tabi bir de romeu var, patlama yapabilir o da.

    3. lampard. "trailing" gollerin adamı. ama yaşlandı ve oyuna katkısı artık yetersiz. kulüp efasanesi olmasa mata, hazard, oscar gibi adamlara daha çok şans verilir ama adam lampard, yedek kulübesinde olunca bir şeyler yanlış gibi. bu geçişte ve ilk 11-rotasyonun ayarlanması sürecinde hem lampard'a hem yerine gelecek oyuncuya süreç doğru anlatılmalı. burada sürekli deneme yaparsa di matteo yeni kurulan takımların narin dengesini allak bullak eder.

    4. ve matteo-abramoviç ekseni. ben abramoviç'in di matteo'yu takımda tutma kararı alırken karın ağrıları çektiğini düşünüyorum. 15 milyon pound verip aldığı teknik direktörü kovan bir adamdan bahsediyoruz sonuçta. di matteo yeni takımla başta zorlanacaktır. abramovic müdahale ederse takımı gereksiz baskıya alır, 20 yaşındaki hücumcular ve zaten güven problemi yaşayan torres sorumluluktan kaçarsa chelsea alaşağı olur. abramovic akıllı olsun azıcık.

    ***

    neyse. bence chelsea bu sene şampiyon olamayacak ama kesinlikle ilk 4'te bitirecek ve yarışı 30+ lara kadar taşıyacak. bu arada çok eğlenceli ve bol gol üreten bir takım olacaklar gibi geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın