• 5804
    (bkz: asalet) nick'li yazarımızın bir önceki entry'sinden faydalanacağımı şimdiden belirterek kafamdakileri yazmaya başlıyorum. muslera-hakan-ujfalusi-semih-eboue-amrabat-melo-selçuk-hamit-elmander-burak şeklinde bir ideal onbire sahip olacağız sanırım bu sene. gündemde nuri şahin ismi dolaşmaya başladı tekrardan ki; 4-4-2 aşıklarını üzecek bir transfer olur kendileri. çünkü şahsi tahminime göre; muslera-hakan-ujfalusi-semih-eboue-melo-selçuk-nuri-amrabat-burak-elmander şeklinde 4-3-3 formasyonunda bir kadro görebiliriz böyle bir transfer gerçekleşirse.

    melo, selçuk ve nuri'yi hamit, culio,engin baytar, emre çolak ve yekta ile yedekleriz bu durumda ki; biraz şişkince bile olur böyle bir orta saha; allahtan engin, emre, yekta, hamit, culio gibi oyuncular kanatlarda ve başka pozisyonlarda da oyanayabilen oyuncular olduklarından bu şişkinlik dağıtılabilir.

    bir sol bek transferi diyorlar ki; ben eğer riera gönderilmezse sol beke çekilebileceğini, o gönderilirse culio'nun o taraflarda denenebileceğini düşünüyorum. sanırım bu sene o bölgeye transfer görmeyeceğiz. böyle bir transfer de (bkz: yabancı sınırlaması) denilen illet varken fazla lüks olur şahsen.

    gideceklere şöyle bir göz atacak olursak; kazım, çağlar, serkan kurtuluş, batdal, ceyhun kesin gibi. aydın yılmaz, necati ateş, hamit, umut bulut, engin baytar, sercan yıldırım, emre çolak, dany, gökhan zan, sabri, culio, riera, ufuk ve yiğit gökoğlan da yedeklerimiz oluyor bu durumda. yiğit gökoğlan'ın da bir yerlere kiralanması ve oynaması gerektiğini düşünenlerdenim şahsen, umutluyum ben bu arkadaştan; o hız, o fizik varken makina gibi bir kanat oyuncusu çıkabilir bu arkadaştan fatih hoca'nın ellerinde. ancak deneyim kazanması lazım sanırım önce biraz, mental olarak uyumsuzluk yaşıyor olsa gerek aydın yılmaz kadar bile şans bulamadı geçen sezon. elde 25 kişilik bir kadro olmuş oldu böylece şu yazılanların üstüne, nuri transferinin olma ihtimalinin üzerinden yazdım tabiki bunları ve gideceklerle ilgili söylediklerim de tamamen şahsi öngörüm.

    not1: 4-3-3'ün düzgün oynayamadıktan sonra en etkisiz sistem olduğu kanısındayım, çekinceli yaklaşmıyorum o açıdan.
    not2: nuri şahin transferine burun kıvıranlarınız varsa, bir yerlerde bir hata yapıyorsunuz demektir. "o adam bize gelmez" diyorsan ayrı tabi.
    not3: yabancı sınırlaması'nı nicelik olarak değil de nitelik olarak yapmıyorsunuz ya; sizin de niteliğinizi sikeyim demek istediklerim var. umarım sesimi duymuşlardır.

    tanım: bu sene öyle veya böyle bize çok güzel günler, haftalar yaşatacak; ligi şampiyon bitirecek ve şampiyonlar ligi'nde özlediğimiz başarıları tekrar elde etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacak şekilde kurulmuş-hala kurulmakta olan futbol takımıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın