• 5777
    2011-2012'ye başlarken terim "yapılanmaya tersten başlayacağız" dedi, pek çok kez.

    yani sıfırdan jenerasyon yaratacak vaktimiz yok, önce iyi para harcayıp iskeleti kuracağız, bu süreçte de yeni oyuncularımızı yetiştireceğiz, ve ileriye umutla bakan bir galatasaray oluşturacağız demek istiyordu.

    geçen sene muslera-selçuk-melo-ujfalusi-elmander ile iskeleti kurduk. emre çolak ve semih'i kazandık. bu sene de burak-umut-amrabat-hamit-dany ile kadro derinliği sağlandı.

    tüm bu geniş plan içerisinde bu senenin emre çolak'ını, semih kaya'sını unuttuk gibi geliyor bana. tüm bu harcanan paraların, yapılan yatırımların bir manası olabilmesi için 2-3 sene sonra ujfalusi, elmander, hamit, melo gibi isimler son viraja geldiğinde eğer arkada taş gibi bir kadro oluşmamışsa umut ettiğimiz "sürdürülebilir avrupa galatasaray'ı" yine başka bahara kalacaktır.

    kısacası nasıl geçen sene semih ve emre çolak'ı kazandıysak, bu sene de 1-2 oyuncu kazanmak zorundayız. bu mertan olur, yiğit olur, berk ismail ünsal olur, sercan olur, aydın da olur; farketmez. yeter ki 1-2 oyuncuya "artık bu galatasaray oyuncusu oldu" şeklinde bakabilecek duruma gelebilelim, ve 2015 geldiğinde tüm iskeleti yaşlanmış ve sıfırdan kadro kurması gereken bir galatasaray olmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın