• 409
    geçen seneki gibi olmayacağı görüntüsünü veren takımımızdır. öncelikle dünyanın en iyi kadın basketbolcusu diana taurasi'yi kaybettik. diğer yandan tina charles, epiphanny prince gibi iki önemli oyuncu ile de yollar ayrıldı. geçen sezon dünyanın en iyi uzun rotasyonuna sahip olmamıza rağmen onu hiç kullanmamak ve tercih hataları* yüzünden beklentilerin çok altında kaldık. yıldız oyuncu görünce dayanamayıp hücumun amına koyan eski koç ceyhun yıldızoğlu da diğer bir kaybımızdı*. sonuç olarak bu sene ekrem memnun geldi ve güzel parçalar eklemeye başladık.

    guard pozisyonundaki eksikliğimiz yıllardır açık şekilde gözüküyordu. bu sene ise lindsay whalen, ışıl alben'in ve yasemen saylar'ın yanına katılarak güçlendirildi.

    şutör guard pozisyonunda taurasi'nin gitmesi ile şaziye ivegin'in yanına takviye gerekliliği açıkça gözüküyor. tuğba palazoğlu tekrar takıma katılabilir.

    kısa forvet pozisyonunda geçen sezon içimizi acıtan alba torrens'in geri döneceğini sayarsak ve gerektiğinde bahar çağlar'ı da bu pozisyona çekebildiğimiz düşünülürse şimdilik iyi duruyor. ayrıca genç yetenek ayşe cora'da rotasyona katkı sağlayabilir. fakat geçen seneki gibi bir sakatlık durumunda buradan sıkıntı yaşayabiliriz.

    gelelim bu sene de dünyanın en iyi rotasyonuna sahip olduğumuz uzunlara.

    şu an en dominant uzun olan sylvia fowles'ı kadroda tuttuk. yanına geçen sene euroleague şampiyonu takımın en önemli oyuncularından sancho lyttle'ı, yine aynı takımdan kadın basketbolun elit uzunlarından ann wauters'ı, karakterini sevmesek bile türkiye kadın basketbol tarihinin en önemli oyuncusu nevriye yılmaz'ı kadromuza kattık. nevriye'yi almak sadece pota altını güçlendirmek değil bizim için, aynı zamanda rakibi çökertmek. onun boşluğunu dolduramayacaklardır.

    sonuç olarak baktığımızda mükemmel uzun rotasyonu ve onları besleyebilecek guard rotasyonu. takıma kesinlikle şutör guard almamız gerekiyor. türklerden tuğba bizim için iyi bir tercih olacaktır. iki numara pozisyonu kadar olmasa da 3 numara da transfer bekliyor. takımı ileriye taşıyacak 2 transfer geçen seneki beklentilerimizi bu sene yaşayabileceğimiz anlamına gelebilir.

    yürüyedurun kızlar.

    edit: tourismo uyardı. tuğba istanbul üniversitesi ile anlaşmış. alba ise ocak ayına kadar dönmeyebilirmiş. yani kısa oyuncu şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın