• 5752
    birisi melo ve birisi de hakan balta'ya alternatif olmak üzere iki eksiği kalmıştır bana göre. melo veya becerilebiliyorsa muadili bir oyuncu; ki bu oyuncu bana göre ya xabi alonso, ya bastian schweinsteiger ya da gökhan inler'dir. ilk ikisi mümkün değil, bsg diyişlerinizi de duyar gibi oldum zaten. sonuncusu da en az ama en az 13-14 milyon euro bonservise alınır, yıllığı da kafadan 3-3.5 milyon euro olur; ki bunlar kemiksiz rakamlar. dolayısıyla veyası yok; melo'yu almak şart. almazsak geçen sene ki; dirilikten pek de eser kalmaz gibi geliyor bana. hamit o bölgeyi kapatır ama, o bölgede 50 maçı kaldırır mı; ne kadar randıman verir soru işareti bunlar hep. tut ki 50 maçı da kaldırdı, hiç sorun yaşamadı; gene de takım savunmasında direncimiz düşecek ama ataklarda daha efektif hale geleceğiz. neyse şimdilik melo'nun alınacağı ihtimali üzerine konuşuyorum ben. bir de sol bek lazım ki; aslında bunun tek sebebi çağlar birinci denilen at kafası. kardeşim şu takıma geldin, iki yıldır yatışlardasın; ne iş yaparsın, meziyetlerin neler bir görseydik ya? neyse bu bölgenin de maalesef çok bir alternatifi yok; zira yabancı sınırlaması denen illet gırtlağımıza yapışmış durumda. e yerli sol bek olarak en göze batan isim hasan ali'ydi; o da fenere gitti. geriye yerli kim kaldı bilmiyorum; gökhan süzen var mesela ama ikinci bir çağlar birinci olacaksa verilecek üç euroya dahi acırım. bir fm efsanesi olarak atila turan var; o da (bkz: alparslan erdem) etkisi yaratabilir, bilemiyorum.

    bu sol bek mevzusu ile ilgili bir alternatif de şu; bildiğiniz üzere bu beklerden biri hücumcu biri defansif olmalı. takımın dengeli olması açısından bu önemli bir husus. belki bazı maçlarda hamit sağbek oynar, sol beke de yabancı birilerini monte ederiz. bu isim ama adriano olur, ama jose angel olur, ama aly cissokho olur. bu da bana göre fazla maliyetli bir yöntem; lükse kaçar. hoca istemez. yani o bölgede ne yapılabilir, bir türlü kafam aymadı benim; en son aklıma gelen çare basında da, burada da dillenen riera veya culio'nun -artık hangisi kalırsa- sol bek olarak denenmesi.

    başa döner; melo alınmaz, hamit ortaya geçirilirse senaryosunu konuşursak. o zaman (bkz: ardan turan) transferine inancım biraz daha artar, çünkü ancak böyle bir durumda hoca geçen sene onu yarı yolda bırakan arda'yı isteyebilir. amrabat-selçuk-hamit-arda ortasahası nasıl bir orta saha olur orasını bilemem ama; egolarından arındırılmış, 66 gibi defansa da yardım eden, kendini tek lider olarak görmeyen bir arda kademeli olarak düşürülecek yabancı sayısı da dikkate alındığında ilaç olabilir takıma. tabi ki bunlar hep "şu şöyle olursa bu böyle olabilir" tarzı şahsi çıkarımlar. saat sabahın altısı olmuş, ben sahurdan beri oturdum bunları düşünüyorum; "o oraya geçer, şunu transfer ederiz belki, çileğe gerek yok ki e o zaman" falan diye.

    toparlıyorum: melo alınsın, culio veya riera (tercihen riera) gönderilsin; mümkünse arda gelmesin, elmander'i kestiğinde içimizi üzmeyecek kadar büyük forvet değilse çilek de gelmesin o paraya seneye daha büyük bir pasta yaparız. sol bek hadisesi bu sene çözülmez, hatta seneye de çözülmez gibi duruyor, allah sonumuzu hayır etsin. altyapıdan birileri var mı sol bek için; bir çocuk vardı berk diye ama ne alemde, gelişimi ne düzeyde hiç takip etmedim. sol bek kısa vadede olmasa bile önümüzdeki üç yıl içerisinde azalacak yabancı sınırıyla birlikte sıkıntılara gebe. bak bunu söyleyince de şimdi; arda da gelsin, gökhan da (inler olan) gelsin; olabildiğince çok mevkide kaliteli yerli olsun da sol bek, forvet gibi ülkenin imalat sıkıntısı yaşadığı mevkilere yabancı koyalım diyesim geldi. öööööööf ulan öf! sokturacaksınız sabah sabah sınırınıza da, yabancınıza da. yerliler de karaborsa sizin yüzünüzden zaten! neyse söyleyeceklerim bu kadar şimdilik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın