• 5741
    felipe melo takıma katıldıktan* sonra transfere bir süreliğine ara verip önce takımdan gönderilecek oyunculara ağırlık verilmesi elzem hale geldi. oldukça kalabalık ve özelllikke bazı bölgelerde gereğinden çok sayıda futbolcuya sahibiz.

    sol kanat için:

    (bkz: nordin amrabat)
    (bkz: emre çolak)
    (bkz: emmanuel culio)
    (bkz: albert rieara)

    sağ kanat için:

    (bkz: hamit altıntop)
    (bkz: engin baytar)
    (bkz: yiğit gökoğlan)
    (bkz: aydın yılmaz)

    forvet için:

    (bkz: johan elmander)
    (bkz: burak yılmaz)
    (bkz: necati ateş)
    (bkz: umut bulut)
    (bkz: sercan yıldırım)
    (bkz: milan baros)

    fatih terim'in 4-4-2 yi değiştirmesi beklenmediği düşünülürse bu formasyon üzerinde her bölge için 2 oyuncuyu kadroda tutmamız yeterli olacaktır. özellikle geçen sene mecburiyetten kanatta oynayan engin baytar ve orduspor'da başarılı bir sezon geçiren emmanuel culio ikilisinin orta saha özellikleri de olduğu düşünülürse takımda tutulmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

    yiğit gökoğlan'a geçen sene verilen yüklü bonservis bedeli göz önüne alınsa bile hamit'in gelişinden sonra bu bölgede aydın yılmaz mı yoksa kendisi mi takımda kalsın karar veremiyorum. voleybol oynarken ayak parmağını kıran ve sezon öncesi kamplarda henüz takımla çalışamayan yiğit mi yoksa geçen sezon özellikle ligin son haftalarında ve süper finalde sağ kanat için iyi bir yedek görüntüsü çizen aydın mı? oyuncu özellikleri vs. karşılaştırdığımda ikisi de birbirine çok yakın hatta neredeyse aynı özelliklere sahip oyuncular. bu sebeple her ne olursa olsun altyapımızdan çıkan bir oyuncunun takımda kalmasını tercih ederim. yiğit'i bu sezon kiralayabilirsek bence iyi bir iş yapmış oluruz.

    sol kanat için amrabat'ın yedeği benim için geçen sezon iyi bir çıkış yakalayn emre çolak'tır. bu sebeple riera ve culio ikilisinden biri ve/ve ya her ikisi birden gönderilebilir. ancak az önce belirttiğim üzere culio'nun orta saha özellikli bir oyuncu oluşu ve yıllık maliyetinin çok düşük olması sebebiyle takımda kalması taraftarıyım.

    forvet için elimizde bulunan iki fazla oyuncu ise baros ve sercan. baros'un elde kalacağını sanmıyorum, satış listesine koyulduğu an ilgilenen bir sürü takım çıkacaktır. sercan ise aynı şey söz konusu değil, en iyi formul bu sene için kiralamak gibi gözüküyor.

    kalede, defansta ve ortasaha'da şişkinlik yaratan bir rotasyona sahip değiliz. belki bir tek ceyhun gülselam'ı stoper yedeği gibi düşünürsek sakatlık riski yüzünden bir türlü istikrar yakalayamayan gökhan zan bir fazlalık yaratabilir ama efendi kimliği ve fatih terim'in sevdiği tarzda bir yaşantısı olan gökhan'ın bir sezon daha vefa gösterilerek takımda kalması sağlanacaktır.

    sol bek için daha iyi bir türk oyuncu bulana/yetiştirene kadar hakan ve çağlar ikilisiyle yola devam edilecek gibi gözüküyor.

    bu analizden yola çıkarak şu aşamada takımdan gönderilmesini beklediğim oyuncular:

    1.albert riera
    2.milan baros
    3.yiğit gökoğlan*
    4.sercan yıldırım*

    bu isimlerle yollar ayrılıp takım düzeni daha dengeli bir hale girerse, işte ozaman yapılacak bir yıldız transferi daha anlamlı hale gelecektir. yapılmazsa da itirazım yok, lig için oldukça yeterli ve kaliteli bir kadromuz var, cl'de ise çekilecek kura, takımın oturması ve istikrarın yakalanması gibi faktörler devreye girdikten sonra başarı beklemekte fayda var.

    edit: ceyhun yılmaz kim ya*. uyarısı için bacisi guzel'e tesekkurler
App Store'dan indirin Google Play'den alın