• 62
    --- alıntı ---
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/...775_1827417013_n.jpg

    galatasaray transferde inanılmaz bir ivme yakaladı. doğrusu dany nounkeu ile işe başladıklarında biraz burun kıvırmıştım ama akabinde gelen umut bulut hamlesi ve son birkaç gündür transfer gündemini sarsan hamit-burak-amrabat triosu galatasaray'ın transferdeki pozisyonunu bambaşka bir seviyeye ulaştırdı.

    galatasaray geçtiğimiz sezon "kötünün iyisi" avantajıyla şampiyonluğu elde etmişti. 2011-2012 sezonu çok sıradışıydı ve dağılmış trabzonspor, ne yaptığını bilemez beşiktaş ile tarihinin en karışık günlerini yaşayan fenerbahçe normal sezonda galatasaray'a rakip olamadı. play-off'larda heyecan bir nebze artsa da galatasaray ligin genelinde hak etmiş olduğu şampiyonluğu almayı başardı.

    gelin, beşiktaş'ın 2 kupalı şampiyon olduğu günleri hatırlayalım. transfer sürecini sessiz geçiren mustafa denizli'nin beşiktaş'ı takımı çok da ileri taşıyamayacak takviyeler yapmış, sonuçta o şampiyon takım bir sezon içerisinde tanınamaz hale gelmişti. yani diyeceğim o ki şampiyonluk, çok güzel bir olay olmasının yanında zorluklar da içeren bir paye. eğer kendinizi yeterli görürseniz, futbolun sürekliliği içerisinde şoklarla karşılaşmanız çok mümkün.

    işte galatasaray bu şoklara karşı gerekli önlemleri aldı ve kendini geliştirmeyi elden bırakmadı. dany transferiyle "acaba" demiştim ama umut, hamit, burak ve amrabat teknik direktör fatih terim'in geçen sezonki takımı yeterli görmediğinin bir kanıtı.

    bana kalırsa en önemli hamle hamit altıntop. hamit ne bayern'de ne de real madrid'de 11 oyuncusu olamadı hatta bayern'in direkt adamı değilken real'e transfer yaptı. bunlar hamit'in kara kaşı kara gözü hatrına olan şeyler değil. hamit günümüz futbolunda çok değerli bir meziyete, çok yönlülüğe sahip. sağ bek, sağ açık, ön libero, merkez orta saha hatta 10 numara bile oynayabiliyor. duran topları iyi kullanır, hareketli toplara iyi vurur, vs. vs. yani hamit altıntop modern futbolun istediği tüm özelliklere sahip. bir takımda hamit'in mevkisinde oynayacak 5 oyuncu olsa dahi güç benim elimdeyse hamit'i yine de transfer ederim.

    burak için soru işareti barındıran yorumcular, taraftarlar var. ben o kanıda değilim. burak henüz genç sayılabilecek yaşında hemen her şeyi yaşadı. parladı, söndü ve küllerinden yeniden doğdu. artık "istanbul onu bozar mı" düşüncesi taşımanın gereği yok. burak'ın son 3 sezonda futbolunun yanında kafasını da geliştirdiğini düşünüyorum. 3. istanbul büyüğü deneyiminde kendisini "tartışılma" riskine atmak istemeyecek ve onu işleyemeyen beşiktaş'la fenerbahçe'ye daha yakından bir ders vermek isteyecektir. açıkçası burak transferinde oyuncunun futbolundan çok, geliştirdiği kafa yapısı önemli.

    gelelim en tartışılan hamle amrabat'a. amrabat, kayserispor ile galatasaray arasında bir inatlaşma aracına dönüştü aylardır. en sonunda kayserispor asla vermem, galatasaray asla almam derken transfer bitmek üzere. amrabat'ın yeteneğini tartışacak kimseye "aptal" derim af edersiniz ama şu da var ki konuşmadan geçmek olmaz. amrabat kariyerinin şu ana kadarki kısmında takım oyuncusu olamadı. topu alıp götüren, isterse arkadaşına asist yapan, isterse yapmayan bencil bir futbolcu oldu. asist rakamlarını önüme koyup "bak, aslında öyle değil" demeyin lütfen. çünkü yukarıda bahsettiğim gibi, amrabat canı istediğinde asist yaptı, canı istediğinde şut çekti, canı istediğinde de bir çalım daha atayım derken topu kaybetti. sözün özü amrabat, şu ana kadarki transferler içinde fatih terim'i en çok uğraştıracak oyuncu. ama terim, oyuncuyu bu kadar istediğine göre elbet bir bildiği vardır.

    yeni sezonda forma kapma yarışında en büyük rekabetlerden biri elmander ile umut bulut arasında yaşanacak. iki oyuncuya şöyle bir baktığımızda benzer yönlerinin hayli fazla olduğunu görüyoruz. ikisi de çok mücadeleci, hırslı, yanındaki bitirici santrfora boşluklar açan türden oyuncular. bunun yanında ne elmander'in ne de umut'un bitiriciliği üst seviyede değil. yani bu iki ismin birlikte oynaması pek kolay değil ama beraber oynayacakları bitirici santrfor için büyük kolaylık yaratacakları açık.

    yazının başında dany transferini duyduğumda burun kıvırdığımı söylemiştim. hala aynı fikirdeyim. cl'de mücadele edecek galatasaray'ın daha iyi bir stoper almasını beklerdim. ama öyle zannediyorum ki fatih terim, alacağı stoperin semih kaya'yı ismiyle ezmemesi gerektiğini düşündü. yazıldığı gibi chivu gelseydi semih uzun müddet yedek kulübesinden çıkamayabilirdi ama dany, semih'in alt edebileceği türden bir oyuncu. transfere bu açıdan baktığımızda çok da yanlış gözükmüyor.

    yazıyı bitirirken şunu da ekleyelim. kap'a giden her transfer bitmiyor ama bu defa gelen haberler, büyük bir sürpriz olmazsa transferlerin gerçekleşeceği yönünde
    --- alıntı ---
    yazıyı göksel sert yazmıştır. kendi bloğundan aldım gerçekten çok güzel bir yazı yazmış. tüm her şey gözler önünde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın