resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 3630
    öyle bir karizma ve karaktere sahiptir ki, inançları doğrultusunda ne kayserspor'a ödenecek 8m€'yu, ne kendi kafasıyla bizle oyun oynayan ama aslında çok saçma ve cahilce bir davranış gösteren süleyman hurma'yı, ne bir daha kayseri'den topçu almam diyen ünal aysal'ı, ne de bunca şeye rağmen takıma kattığı amrabat'tan über fazla verim alamadığı durumda bunca taraftardan görebileceği tepkiyi, hiç birini umursamamıştır adam. ve bir şekilde amrabat galatasaray'a gelmiştir.

    risk almak diye bir şey vardır ya. hani en uç noktası "ya hep ya hiç"tir riskin. pokerde all in dersin ya. bu adam daha farklı boyutta bir şeyler yapıyor. amrabat'tan önce elinde oluşan kadro (burak yılmaz ve hamit altıntop dahil) ligi domine etmeye yeter. sol kanatta da culio ve emre çolak'la oynayıp şampiyonlar liginde bir ihtimal başarı da yakalayabilirdi. o zaman da kahraman olurdu. ancak kafasında bambaşka planları var.

    mesela; amrabat'ın tutmama ihtimali var ve bununla birlikte bunca transferle başarısız olma ihtimalimiz de var. o zaman insanların bunca transferin ve ödenen bu paraların hesabını sorma ihtimali de var doğal olarak. ancak bu ihtimal onu korkutmaktan ziyade kamçılıyor. adam "amrabat'sız yakalayacağım başarıdan daha fazlasını amrabat'la yaşama ihtimalim biraz bile daha fazlaysa, bu 8m€'yu verdirir, bu adamı alırım. başka bir ihtimali düşünmem." diyor.

    bu tarz bir çılgınlığı hangi iş adamı, hangi patron yapabilir? kaç kişi buna cüret edebilir? işte bu adam o yüzden fatih terim. o yüzden tekrar bir avrupa'da kupa sevinci yaşayacaksa bu ülke, onun mimarı da kendisi olacaktır.

    rastgele...
App Store'dan indirin Google Play'den alın