resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 3618
    herkes 4-3-3 e ayak uydurmaya çalışırken o herkesin geleceğin sistemi olarak gördüğü 4-4-2 nin bir versiyonuna adım atmıştır.

    aslında bakarsanız ispanyanın izinden gidiyoruz. ispanya önceleri bir tane tam hucumcu* ve onun arkasına 5 orta saha ile oynuyordu. biz de buna yakın bir sistemle oynadık bu sezon. bir tane uç santrafor***, hucuma dönük orta saha tarzı oyunu ile elmander, selçuk, melo, emre, engin.

    terim şartları gereği olarak bu sistemde oynatmak zorunda kalsa da meyvelerini toplaması çok zor olmadı. topu ayağımızda tutma sürelerimiz çok arttı. bu da baskı olarak döndü rakibe.

    sisteme uyum sağlamamızdaki en önemli 2 etken elmander ve riera.
    -riera'dan hucumda beklenileni alamayınca çift forvete dönmüştük.
    -elmander'in de orta sahada daha çok almaya çalışması, arkadaşlarını rahatlatması, çoğu zaman 5. orta saha olması geçişi hızlandırdı bu modern sisteme.

    bir futbol zekasını, efsanesi canlı gözlerle izliyoruz sayın sözlük yazarları. ne koşulda seçmiş olursa olsun bu sistem onun seçtiklerinden biridir. dünya futbolundaki doğru hamleleri yine türkiye'ye ilk getirendir. hem de kendi usulu ile, kendi yorumlaması ile.

    may the force be with you grande!
App Store'dan indirin Google Play'den alın