3651
muhtemelen ali koç'u daha ailesi bile tebrik etmemişken tebrik twiti atan kulüp.
ne hale geldiler ya.
inanılmaz.
3652
kendileri farkında mı sanmam ama yeni sezon öncesinde durumu en sallantılı olan kulüptür.
yaklaşık 8,5 milyar tl borç açıkladılar.
özkaynakları eski, cirosu düşük yalnızca 2 milyar ciro yapabilmiş. zarar etmeye de devam ediyorlar.
teknik olarak borca batık.
aktiflerinin borcu kapatması mümkün görünmüyor yani.
biz beşiktaşız gibisinden takılıyorlar ama net 2-3 siklet kaybetmiş durumdalar.
bu yıl trabzonun durumuna bağlı olarak onların da gerisine düşebilirler.
3653
futbol takımının uzun yıllar şampiyonluk göremeyeceğini hatta yeterli şartlar oluşursa küme dahi düşebileceğini düşündüğüm camia.
3654
takımları fener’in salıncağından taraftarıyla yöneticisi de fırıldak ali’nin kucağından inmiyor. small club.
3655
ali koç seçilir seçilmez tebrik mesajı girdiler.
elleri enter tuşunda beklemişler adeta. tabi kendi kulüplerini de ali koç yönettiği için heyecanlılar biraz.
acizlik.
3658
bizim riva ve florya'yı boşuna sattığımızı gösteren jimnastik kulübü.
öğle yemeğinde dünden kalan yemeği ısıtıp yiyen bir kulüp 3 yıllığına 28 milyon euro ödeyip bir oyuncuyu getirebiliyorsa e biz niye satıyoruz amk arazilerimizi?
3659
bu maliyetlerle nasıl transfer yaptıklarını anlamadığım kulüp. gelirleri kısıtlı, borçları yüksek. sponsor geliri ile ne kadarı karşılayabilir. en önemlisi bankalar birliği anlaşmasına göre yüksek bedelli transfer yapabiliyorlar mı? onun dışında transferini olumlu buluyorum. şampiyonluk yarışında ne kadar rakip olursa, bizim karşı cephelerimizin etkileri azalır.
3660
öyle yada böyle, yüksek rakamlı oyuncu satışı yapması gereken kulüp.
yeri gelmişken:
menemen için domates biber bile kalmadı,
yumurtalar sade rafa’dan.
3661
nafile bir çaba içerisinde olduklarını düşünüyorum.
kesinlikle lig hedefleri ikinci veya üçüncülük olmalı.
5-6 tane ciddi ve maliyetli takviye yapmadan galatasaray ve fb'nin kadro kalitesine yetişmeleri mümkün görünmüyor.
konferans ligi ve türkiye kupası hedefi koymaları gerekiyor.
hadi biz kendi ayağımıza sıkıp yine kadro olarak ve yönetimsel olarak gerileyebiliriz fakat kendileri bizi geçse bile fb'de bu kadar hakem ittirmesi ve kadro kalitesi varken şampiyon olmaları hayalden öteye geçmez.
fb'yi durdurabilecek tek takım galatasaray, galatasaray durduramazsa zaten fb bu kayrılmalarla üst üste 3. şampiyonluğa gidiyor olurdu.
rafa-musrati-muçi gibi adamlara verdikleri paralar boşa gitmesi çok muhtemel yani.
biraz kompleks içerisinde görüyorum kendilerini, galatasaray ve fb ile kendilerini bir tutup yüklü kontratlara imza atmaları sonları olur umarım.
zaten şampiyon oldukları yıllara bakıldığında ya galatasaray kadro kalitesi olarak yerlerde oluyor, ya fb ve bazen ikisi birden.
meydan boş kalmadıkça genelde şampiyon olamıyorlar, şu anda ise meydanda iki tane güçlü takım varken bu uğraşa giriyorlar.
ilginç bir kafa, bjk'ye yakışan böyle büyük kontratlarla oyuncu kovalamak değil fedalı medalı sezonlarla başarıyı zamana bırakmaktır.
3662
geçtiğimiz sezonda 46 puan gerimizde bitiren takım. buna rağmen ocak ayında koç sponsorluğunda 20m'dan fazla harcayarak 2 oyuncu aldılar. en büyük misyonları şuan salıncağına bindikleri fenere zorluk çıkarmamak ve ligdeki galatasaray maçlarında galatasaraydan puan almaktır. şampiyonluk gibi bir hedefleri olamaz.
3664
tüpraş’tan gelen 3 yıllık stadyum parasını muci ve al musrati’ye gömdüler. kendi üç kuruşlarıyla da rafa silva’yı aldılar. rafa silva’ya yıllık imza parası içinde olacak şekilde 9 milyon euro verecekler. beşiktaş bunlara mecbur mu? mecbur. tutar mı? tutmazsa beşiktaşı çok kötü günler bekliyor.
3665
çok amatör yönetilen klüp. samet aybaba, feyyaz, hasan arat toplaşıp karabükü yönetseler bu kadar olmaz. her şeyi anlarım, küçüktür yapar derim ama hiç kimse mi demez ya başkan transferi acunun uçağıyla aleni yapmak doğru olmaz. kör göze parmak gibi salıncağımız daha da aleni olacak diye. bana göre çok skandal bir olaydır.
şunları görünce iyi ki galatasaraylıyım diyorum.
3666
fenerbahçe spor kulübü başkanının ve fenerbahçe spor kulübü yönetim kurulu üyelerinin şirketleri ile beşiktaş tüzel kişiliği arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler (resmi ve gayrı resmi sponsorluklar, hibeler vs.) başka bir dünya ülkesinde yer alan ve şampiyonluklar/kupalar için rekabet eden iki takım arasında olsa idi, bu konu spor basınının fazlası ile üzerine gideceği bir konu olurdu. ingiltere'de arsenal fc ile chelsea fc arasına türkiye'de yaşanan duruma benzer bir menfaat ilişkisi düşünelim. veya almanya'da borussia dortmund ile schalke 04 arasında benzer bir durumun yaşandığını varsayalım. iki ülkede de gazeteciler bu durumun üstüne gider, bu durumu araştırır ve haber olarak gazetelerine taşırlardı. bizim ülkemizde ise fenerbahçe'yi yöneten iş adamlarının ne amaçla yaptıklarını ve elde ettikleri menfaatleri bir türlü açıklayamadıkları şekilde beşiktaş jk üzerine yaptıkları yatırımlar ve finansal kaynak aktarımları kimsenin, hiçbir gazetecinin umurunda olmuyor.
tüpraş, arçelik, safi holding, acun ılıcalı vs. değil de örneğin galatasaraylı dursun özbek'in point otel aracılığı ile beşiktaş'ın stat sponsoru olduğunu düşünelim. veya polat holding'in ya da nef'in beşiktaş futbol takımının forma sponsoru olduğunu bir an için hayal etmeye çalışalım. cem yılmaz'ın tabiri ile "orayı yıkarlardı" ama bu kez fiziki olarak yıkarlardı, devirirlerdi kulüp binasını. en büyük tepkiyi de en başta beşiktaşlılar verirlerdi. sosyal medyada kopacak kıyametin, organize edilecek yürüyüşlerin önünü kimse kesemezdi. gazeteciler, gazeteci geçinenler, kısacası istisnasız herkes ortalığı ayağa kaldırırdı. ama bakıyorum konu fenerbahçe olunca, fenerbahçeli iş adamlar olunca, kimsenin ağzını bıçak açmıyor. beşiktaş'ın en büyük gelir kaynaklarının mevcut varlığı ve istikbali fenerbahçe spor kulübü başkanı ali koç'un iki dudağının arasında, atacağı veya atmayacağı iki imzada ama bu durumdan rahatsızlık duyan ne bir tane beşiktaşlı var ne de bir tane bu durumun altında yatan sebepleri araştırmaya yeltenen bir gazeteci var. herkes çok memnun, herkes çok mutlu. beşiktaşlıların konu galatasaray oldu mu ağızlarından düşürmedikleri "şeref", "haysiyet", "hak", "şaibe" gibi kavramların, konu fenerbahçe üzerinden elde edilen ekonomik menfaat olunca uzağından yakınından geçilmemekte. halbuki şaibenin ağababası bu mevcut ilişkide apaçık şekilde mevcut ama en başta beşiktaşlılar olmak üzere kimse bu durumdan rahatsız değil. ama biz sarı lacivert renkler ile bir kartalı ilişkilendirdiğimiz zaman, paylaşımın üzerinden bir saat geçmeden feyyaz uçar çıkar açıklama yapar, hasan arat çıkar aklı sıra racon keser. twitter'da gündem oluşturulur belirli eller vasıtası ile. galatasaray dendi mi akan sular durur ama fenerbahçe dendiği zaman alan da razıdır, satan da razıdır. herkes halinden mesuttur. ne diyelim; bu iki kulüp arasındaki kimseyi rahatsız etmeyen ilişkiden ötürü galatasaray olarak, galatasaraylılar olarak memnuniyet duymaktayız. allah mutluluklarını daim etsin...
3667
iyiden iyiye ali koç tarafından yönetilmeye başlanmış kulüp. sponsorları olsun, başkanları olsun ali koç'un ağzının içine bakıyor beşiktaş. rahatsız olduklarını sanmıyorum.
sosyal medyada yalandan rekabet ediyorlarmış gibi gözüküyorlar ama yemezler.
3668
23-24 sezonunda galatasaray'dan da fenerbahçe'den de daha fazla para harcayıp şampiyonluğa 50 puancık kadar uzak kalmışlardı. yeni sezonda derslerini almışlar, 32,5 yaş ortalamasıyla oynayacaklar herhalde. bir tanesi de çıkıp demiyor ki aga siz ne yapıyorsunuz diye. tebrik ederim, futbol takımlarının üçüncülüğü garanti. ama pardon trabzonspor da var, onlar da 33,5 yaş ortalamasıyla beşiktaş'ı zorlarlar. allah akıl fikir versin bunlara.
3669
2002’de 5 yabancı ++’lı yabancı kuralına myhre-asper’li kaleci rotasyonu ile giren beşiktaş’tan sonraki en kötü transfer tercihlerini yapan 2024-2025 model beşiktaş. 2023-2024 transfer sezonu devre arasından itibaren yaptıkları transferleri dehşetle izliyorum ve mali açıdan çok çok zor duruma düşeceklerini düşünüyorum. galatasaray ve fenerbahçe türkiye çapında too big to fail fakat beşiktaş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
3670
11 senedir şampiyon olamayan camia kendisine asla güçlü bir rakip daha istemeyeceği için onlar tarafından güçlendiriliyormuş gibi yapılarak batırılmaya çalışılan kulüp.
3671
ben açıkçası beşiktaş'ı bu sene rakip olarak fenerbahçe'ye kıyasla daha önde görüyorum.
avrupa şampiyonasından yerlilerimiz bir ihtimal sakat dönecek. sağlam dönseler bile izin vs. derken sezona geç başlayacaklar. geç form tutacaklar.
şampiyonlar ligindeyse 2 on eleme ve en az 8, büyük ihtimalle de 10 tane önemli maç oynayacağız- hepsi psikolojik olarak bizi çok yoracak. ben bu sene fenerbahçe'nin de önelemeyi geçip gruplara kalacağını düşünüyorum. aynı sorunu onlar da yaşayacak. beşiktaş ise savunmaya bir iki sağlam takviye ile ligi çok rahat götürebilir durumda.
yeni yayın ihalesi ve baskılanan kurlar ve sahada 11 yabancı kuralı neticesinde anadolu takımları da daha zorlayıcı kadrolar kuracak. son 3 sezonun 2. lig seviyesindeki kadrolarına biraz çeki düzen verilmiş olur. bu nedenle geçen seneki gibi bir lig kimse beklemesin.
bu şartlar altında beşiktaş yarış içerisinde olacaktır. bunun benzerini 2002/2003 sezonunda da 2008/2009 sezonunda da gördük.
hadi ilki yüzüncü yıl vs. ayağına 2002/2003 biraz ittire ittireydi ama cl'de çeyrek final oynayan fenerbahçe ve ligde şampiyon olup euro2008'de yarı final oynayan takıma tonla oyuncu gönderen galatasaray dururken ibrahim toraman, yusuf şimşek falan ile şampiyon oldu adamlar. hatta onlar olmasa sivasspor türbülent ile olacaktı.
başarılı geçen bir yaz şampiyonasının ardı fiziken yıkım demek. bizim ya da fenerin kadrosu bunu kaldıramaz. euro2024'te çeyrek final ya da yarı final falan görürsek galatasaray olarak ertesi sene işimiz zor
3672
galatasaray antalya’da kamp yapsa antalya yatacak, konya’da mevlana’yı ziyaret etse konya yatacak, ankara’da anıtkabir’e gitse ankaragücü yatacak diyecek tiynetteki adamlar her şeyi sözde rakip takımın başkanının kontrolünde yapıyorlar.
3673
galatasaray ile adı geçen futbolcuları kadrosuna katmaya çalışarak ego mastürbasyonu yapan takım, çünkü bjk küçüklüğü bunu gerektirir. acınacak haldeler hem maddi hem sportif olarak.
3674
çok ilginç bir durum var. bu takım battı batacak, avrupa geliri yok, şampiyonluk geliri yok 3 yıldır, sadece bir sponsor geliri ile 3 adama tonlarca para akıttılar. sadece bonservis olarak da değil, maaş olarak da çok fazla yükümlülük altındalar.
hala daha kadrolarında kaleci, sağ bek ve forvet eksik. bu parayı harcadılar ve sezona başladılar diyelim.
limit, ffp, bankalar birliği yapılanması derken nasıl düzlüğe çıkacaklar? hadi devlet batırtmaz dedik de bu kadar da kör göze parmak sokulmaz.
oyuncu satsalar dahi sattıkları paranın yarısı bankaya gidecekken nasıl bu kadar savruk olabiliyorlar?
neyine güveniyorsun?
getirdikleri hoca desen ligi tanımaz, kapalı kutu. 2 rakibin senden fersah fersah önde kadro olarak. üçüncü olmak için mi bütün tantana?
3675
rafa silva'ya bu şekilde para vermeleri türkiye'de ki transfer piyasasını ciddi anlamda etkileyebilir.
icardi'ye biz 10 milyon euro veriyoruz fakat bize gelmeden önce de adam psg'de 8 milyon euro kazanıyordu.
bu adamlar portekiz de 1.5- 2 milyon euro kazanan adama 9 milyon euroyu bastılar. türkiye'de ortalama bir yabancı futbolcu maaşı büyük takımlar için 3-4 milyon euro bandıydı bu adamlar sebebiyle yabancı futbolcular için türkiye arabistan öncesi çok daha cazip bir durak olacaktır.