• 1
    ultraslan'ın başlattığı çağrı. son zamanlardaki nadir doğru işlerinden olmuş. altyapısından çıktığı futbolu bıraktığı yuvasında jübileyi hak ediyor arda. galatasaray yönetimleri vefasız. hakan şükürler, hasan şaşlar, bülent korkmazlar, selçuk inanlar.. nice galatasaray efsanesi hak ettiği şekilde uğurlanmadı galatasaray'dan. arda, bu topraklarda yetişmiş, en büyük türk futbolcu. onu yetiştiren de galatasaray altyapısıdır.

    doğru ya da yanlış; çok nefretli, sancılı bir sürece döndü arda'nın yaşadıkları. kendisini, benden nefret edene bile hakkım helal demiş, taraftardan da helallik istemiş. benim de bir galatasaraylı olarak hakkım kendisine helal. şu nefret ortamından, her dakika birilerine bir şeyler hatırlatılamasından, onculuk bunculuktan da çok sıkıldım. umarım, güzel bir adım atar yönetim ve hem taraftarın hem de arda'nın her duyguyu yaşadığı bu 20 yıllık serüvene en azından pozitif bir nokta koyarız.

    erden timur çoğu yıkılmazı yıkıyor, hoşuma giden bir galatasaray insa ediyor. burada da tahminim dogru adım atacaktır.

    son bir not olarak da galatasaray tarihinde sinirimin geçmeyeceği azınlık insanlardan domenec torrent ile bitireyim sözümü. kendisinin iyi niyetli olduğunu düşünmuyorum fakat bu niyetinden bağımsız talimatla yaptığı bir işti: taraftara sövdürmek için giden maçlarda, kadıköy deplasmanında vs arda'yı alırken ne barcelona'ya götürdü ne de adanademir maçı ile taraftara vedasına izin verdi. bizden sonra, almeria'dan bile kontrat bulamamış, turk spor tarihinin en rezil yönetiminin getirdiği bu kisinin bu hareketi de aklımdan kolay kolay silinmeyecek.
  • 4
    gereksiz bulduğum hastag. takım da taraftar da az biraz havaya girmişken daha önce 2 kere "veda" edilmiş olan bu zat-ı muhteremin adına bir kere daha veda kampanyası düzenlenmesi, hele hele asla hem fikir olamayacağımız bir konuda dövüşüp duracağımız bile bile bunun yapılması suikast niteliğindedir...

    gerçi bu vatandaşın son 5 yılında bu mantığın dışında tek bir hareket saymak imkansız ya, neyse...
  • 5
    galatasaray takiminin kaptani degildir, efsanesi degildir, dostlari bizim dostlarimiz degildir, destekledikleri ise bizden hic degildir.

    fikri hur, vicdani hur, irfani hur galatasaray taraftarinin asla bagrina basmayacagi bir kisi icin ne yazik ki jubile talebi de gereksizdir. zaten isteyen ultraslan olunca yapmamak veya dusunmemek icin bile cok zorlanmiyorsunuz. acun abisi ile beraber hali sahada yapilmasini teklif edebiliriz lakin.

    verdikleri emekler icin tesekkurler ama bunlari bedavaya yapmadi sonucta. karsilikli bir iliski oldu ve artik bitti. yolu acik olsun, bizden de uzak olsun.
  • 7
    goreve geldikleri gunden bu yana sevgi iklimi demecleri veren dursun aydin ozbek yonetimi ve erden timur'a yakisan turk futbolunun gelmis gecmis en kariyerli futbolcusu arda turan'a ali sami yen stadinda atletico madrid'e veya oynadigi futbolcular karmasina karsi bir jubile maci ayarlamaktir.

    mottomuz erden timur'un da dedigi gibi her daim sevgi kazanacak olmalidir... bu cocuklar bizim dunya uzerindeki elcilerimiz oluyorlar. bugun melo ismi bizimle gecen her brezilyaliyi aninda telefonla arayip galatasaray'i anlatmasi, riera'nin her yerde galatasaray demecleri vermesi, didier drogba'nin her onemli gunde galatasaray paylasimlari yapmasi ve hatta roberto mancini'nin instagramda istisnasiz her galatasaray postunu begenmesi hafife alinacak isler degil. degerlerimizi kaybetmek yerine her daim kazanmaya calismaliyiz.

    edit: fikri hur vicdani hur bir galatasarayliyim.
  • 10
    bay olduğumuz hafta galatasaray efsaneleri ve arda turan'ın futbol oynadığı isimlerden kurulu takımların 45 ya da 90 dakikalık bir müsabaka yapmasıyla gerçekleşebilecek hadisedir. ayrıca fatih hocamızın da kulübede yer alarak destek verebileceği, hep birlikte kenetlenen birlik mesajı veren bir galatasaray için de şık bir etkinlik olabilecektir. buna ek olarak maçın gelirleri de vakıflara aktarılarak çok güzel bir jest yapılabilir. çok şık ve güzel olacaktır. yönetimin kayıtsız kalmaması gereken hashtagdir.
  • 11
    atletico madrid ve barcelona karmasıyla bir maç yapsak çok şık bir hareket olur. hem dünya basınında da yer alırız. yankı uyandırır böyle şeyler. işin pr tarafı da önemli ne de olsa. barcelona, bayern, real gibi takımlar sadece sportif anlamda büyük değiller, sosyolojik olarak da kitleleri yönlendirebilen takımlar. avrupa’da da galatasaray saygın bir kulüp. bu saygınlığımızı kullanmalıyız.

    “takım iyi gidiyor, koca kafa uzak dursun ): ): ):” sığlığından ne zaman vazgeçeceğiz bilmiyorum. herif zamanında messi, neymar, suarez ile kankaydı yahu. messi daha bu topraklara adım atmadı farkındaysanız. bir şekilde bu vesileyle getirsek hoş olmaz mı?

    ne zaman olaylara geniş pencereden bakabilmeyi öğreneceğiz acaba çok merak ediyorum.
  • 16
    canımız ciğerimiz hayatımızın anlamı olan kulübümüze sözlükte yazmış ve yazacak tüm değerli galatasaraylılardan daha fazla maddi, çoğundan da daha fazla manevi desteğinin aşikar olduğu, altyapımızdan yükselen türk futbol tarihinin en kariyerli oyuncularından biri haline gelen, bir neslin idolü, bir neslin kardeşi, önümüzdeki bir neslin de abisi hocası olacak olan insana güzel bir vedanın çok görülmemesi gerekir.
    siyasi görüşümüz, hayat tarzımız, delikanlılık anlayışımız taban tabana zıt. ama çok güzel bir futbolcuydu bu adam, harika bir 66 numaraydı. benim hakkım varsa helal olsun.
  • 18
    jübile yapamadığımız eski emektar oyuncularımızın hepsine birden tek hazırlık maçı düzenleyebilirsek desteklerim. melo, kewell, ayhan, sabri, sneijder, arda, elmander, drogba, semih hepsini görmek isterim. 40’ar dakika 22 futbolcu yerli yabancı muhteşem organizasyon olur. keşke mümkün olsa.

    eminim hepsi galatasaray formasıyla son kez sahada olmayı gönülden ister. maç kapalı gişe oynar geliri de lösev’e bağışlanır. mis gibi olur. şuna hiçbir galatasaray taraftarı karşı çıkmaz bence. tabii bu bencesi.

    edit:sevgili sözlük şu işi bir yetkililere ulaştıralım. vallahi koşa koşa gelirim türkiye’nin bir ucundan muhteşem nostalji olur. omuz omuza güler ağlarız.
  • 19
    cocuklugunu 90'larda avrupayi dize getiren galatasaray taraftarı olarak yasayanlar icin dirilisin simge olmuştur arda turan.

    2000'lerin başlarından sonra başlayan fenerbahçe üstünlüğü gerek kadikoy galibiyetleri, gerek yıldız transferleri, gerek hakem uzerine baskıları olsun ekonomik, psikolojik üstünlük her şey lehlerine giderken mucizevi bir 2005/06 şampiyonlugu yaşamıştık.

    ama sonrasında kadrolara baktığımızda yine belirgin bir fark görüyorduk. fenerin herhangi bir yıldızı bizim yıldızlarimizdan öndeydi.

    ve arda turan çıkageldi. kendi ozkaynagimizdan bir futbolcu bizim yildizimiz oldu. akabinde yerli ağırlıkli o kadronun yıldızı olan arda turanla 2007/08 şampiyonlugu yaşadık. yani ezeli rakibimizin o ustun sayilacak yillarini yine onlara yar etmedik ve dünyaca takip edilen bir yıldızimiz vardi artık.

    euro 2008'de bizi heyecanlandiran ayağa kaldiran o wonderkid bizim camianin evladıydi.

    2011/12'de atleticoya gidince belki kadıköy'deki şampiyonlugu kaçırdı.
    (bkz: 12 mayıs 2012)

    ama o da camp nou'da eşsiz bir şampiyonluk yaşadı bize de bir şampiyonluk sevinci daha tattirmis oldu. hem de dünyanın 2 büyüğü önünde.
    (bkz: fc barcelona)
    (bkz: real madrid)

    sonrasında barcelona'ya transfer olup andres iniesta, lionel messi, luis suarez gibi dunya yıldızları ile oynadı. yine kupalar, şampiyonluklar yaşadı. cok begenilmeyen o barcelona kariyerinde bile ispanya super kupa maclarinin yıldızı ucl macindaki hattricki olan bir performans verdi.

    aci hatıralı bir euro 2016'da yaşadık. efsanemiz fatih terim ile istenmeyen bir küslük yaşandı ancak kendileri yine bu olayi baba oğul çözdü. burada da cok konuşuldu tartışıldı ancak onlar kendi arasında olani kendi arasında çözdü.

    son olarak arda tekrar yuvasına galatasaray'a döndü.

    kariyeri boyunca rakip başkan* tarafından defalarca taciz edilmesine rağmen 20-21 yaşlarında büyük servetleri tepti. hem de rakip daha kuvvetliyken o sıralar avrupada başarı gösteren de onlarken bunu yapabildi. galatasaray'ını bırakmadı.

    arda'nın zaman olarak hayatımıza galatasaray'ımıza doğuşu cok kıymetliydi. yaklaşık 15 senedir arda'yi izledik konuştuk. iyisi kötüsü hep gündem oldu. şimdi yeni maceralara başlayacak belki yönetici belki teknik adam. ancak tek bir gerçek olacak. her zaman galatasaray'dan yana olacak.

    (bkz: sanmasınlar seni yalnız biz buralardayız)

    türk futbol tarihinin en kariyerli futbolcusu arda turan 12 eylül 2022 günü kramponlarını asıp futbolu bırakmıştır.
  • 20
    tüm başarılarını kazandığı atletico madrid e yönelik bir çağrı olduğunu düşündüğüm hastag. zira kendisi çok büyük bir futbolculuk kariyerine sahip olsa da galatasaray efsanesi falan değildir. takımımızda sadece 1 şampiyonluk yaşamıştır. selçuk, muslera, sneijder, melo falan o zaman biz bunların heykelini dikelim ardaya jübile yapılacaksa. para kazandırdı gitti diye jübilesini biz yapacaksak bruma'nın ndiaye'nin de jübilesini biz yapalım. kariyerine büyük saygım olsa da jübile işi galatasaraya düşmez.
  • 22
    karşı çıkanlar neye karşı çıkıyor, anlaması güç olan bir konudur. eğer ardayı sevmiyorsanız, jübilesine gitmezsiniz olur biter. televizyonda karşıma çıkar diyorsanız, kanalı zaplayın.

    her başarılı olan altyapı oyuncusuna yapılması şart olan, bunun yanında kulübe değer katmış her oyuncu için yapılması hoş olan bir eylemdir jübile. uygun zamanda çağırırsın emekli galatasaray oyuncularını, karşıya da rakip olarak kim isteniyorsa, oynarsınız biter. üstüne bir de gelir de cebinize kalır.

    ferhat öztorun'a bile jübile yapılması gerekir. sonuçta altyapımızdan çıkmış, bize düşük ücretlerle iyi kötü hizmet vermiş, yıllarca türkiye süper liginde o veya bu şekilde oynamış. bu şekilde altyapıdaki oyuncularda da aidiyet hissini artırmış olursun.
  • 23
    atlelico madrid ile güzel bir birliktelik yaşadı ve başarılar yakaladı. bizden daha çok katkısı oldu. bize kazandırdığı bonservisin 5 katını kazandırdı. bu bakımdan atletico madrid ile çok güzel bir jubile yapabilir. kendi bir 11 kursun giysin çubuklu formayı forlan falan olsun. ispanya gibi bir ülkede seyirci de çeker. burada bu söylem tamamen şova yöneliktir. galatasaray ile özdeşleşmiş hiçbir şeyi yok. camianın bir evladı olarak görmüyorum kendisini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın