• 19
    cocuklugunu 90'larda avrupayi dize getiren galatasaray taraftarı olarak yasayanlar icin dirilisin simge olmuştur arda turan.

    2000'lerin başlarından sonra başlayan fenerbahçe üstünlüğü gerek kadikoy galibiyetleri, gerek yıldız transferleri, gerek hakem uzerine baskıları olsun ekonomik, psikolojik üstünlük her şey lehlerine giderken mucizevi bir 2005/06 şampiyonlugu yaşamıştık.

    ama sonrasında kadrolara baktığımızda yine belirgin bir fark görüyorduk. fenerin herhangi bir yıldızı bizim yıldızlarimizdan öndeydi.

    ve arda turan çıkageldi. kendi ozkaynagimizdan bir futbolcu bizim yildizimiz oldu. akabinde yerli ağırlıkli o kadronun yıldızı olan arda turanla 2007/08 şampiyonlugu yaşadık. yani ezeli rakibimizin o ustun sayilacak yillarini yine onlara yar etmedik ve dünyaca takip edilen bir yıldızimiz vardi artık.

    euro 2008'de bizi heyecanlandiran ayağa kaldiran o wonderkid bizim camianin evladıydi.

    2011/12'de atleticoya gidince belki kadıköy'deki şampiyonlugu kaçırdı.
    (bkz: 12 mayıs 2012)

    ama o da camp nou'da eşsiz bir şampiyonluk yaşadı bize de bir şampiyonluk sevinci daha tattirmis oldu. hem de dünyanın 2 büyüğü önünde.
    (bkz: fc barcelona)
    (bkz: real madrid)

    sonrasında barcelona'ya transfer olup andres iniesta, lionel messi, luis suarez gibi dunya yıldızları ile oynadı. yine kupalar, şampiyonluklar yaşadı. cok begenilmeyen o barcelona kariyerinde bile ispanya super kupa maclarinin yıldızı ucl macindaki hattricki olan bir performans verdi.

    aci hatıralı bir euro 2016'da yaşadık. efsanemiz fatih terim ile istenmeyen bir küslük yaşandı ancak kendileri yine bu olayi baba oğul çözdü. burada da cok konuşuldu tartışıldı ancak onlar kendi arasında olani kendi arasında çözdü.

    son olarak arda tekrar yuvasına galatasaray'a döndü.

    kariyeri boyunca rakip başkan* tarafından defalarca taciz edilmesine rağmen 20-21 yaşlarında büyük servetleri tepti. hem de rakip daha kuvvetliyken o sıralar avrupada başarı gösteren de onlarken bunu yapabildi. galatasaray'ını bırakmadı.

    arda'nın zaman olarak hayatımıza galatasaray'ımıza doğuşu cok kıymetliydi. yaklaşık 15 senedir arda'yi izledik konuştuk. iyisi kötüsü hep gündem oldu. şimdi yeni maceralara başlayacak belki yönetici belki teknik adam. ancak tek bir gerçek olacak. her zaman galatasaray'dan yana olacak.

    (bkz: sanmasınlar seni yalnız biz buralardayız)

    türk futbol tarihinin en kariyerli futbolcusu arda turan 12 eylül 2022 günü kramponlarını asıp futbolu bırakmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın