• 78
    haberler doğruysa ya ana oyuncularımızı tutmak için kesenin ağzını açmamız gerekecek ya da kadroyu baştan kuracağımız dönem. davinson'a ciddi teklif geleceği konuşuluyor, nelsson'a zaten rakam beğenmemiştik, ipswich pl'e çıkarsa kaan'a ciddi yatırım yapacağı söyleniyor, barış'la ilgilenen orta-üst seviye takımlar olduğu söyleniyor.

    bunun haricinde bu sezonun başarısız transferlerinin takımda tutulması taraftarı değilim. ziyech'le anlaşma gereği 1 + 1 sene uzatacağız gibi duruyor ama diğerlerine kapı erkenden açılmalı. hal böyle olunca ya nelsson'a veya gidici diğer futbolculara "kardeş ndombele'ye verdiğimiz 3 milyonu sana verelim de dur" diyeceksin ya da kadroyu baştan kuracaksın.

    ilginç bir dönem olacak. hayırlısı.
  • 79
    okan hocanın söylediğine göre takımda 8 yabancı kalıp biri sağ bek olmak üzere toplam 4 tane yabancı transferi yapacağımız olan dönem. takımda kalacaklar; ıcardi, mertens, muslera, köhn, torreira, ziyech, davinson, ? (tete, zaha, dubois)... bana kalırsa dubois'in takımda kalması sağlanacak ama 7 yabancı da kalabilir. ama planlamayi 8'e göre yapacağız.
    12 yabancı kriteri değişmez ise bu şekilde bir dönem geçireceğiz. u20 yabancı transferine serbestlik veya ek kontenjan gelse yatırımlik oyuncular alabilirdik ama neyse...
    kalan 3 oyuncudan biri 6-8 ortasaha biri mertens'in durumuna göre 10 numara ve yedek forvet olarak gözüküyor. bana kalırsa oluru da varsa ilkay, orkun (kiralık+opsiyon), emirhan, oğuz, yusuf yazici, erencan'i alarak emin'i de geri döndürerek yerli rotasyonu ortasaha ve hücum öncelikli olarak doldurum. yedek forvet erencan olur hatta yanında barış alper (icardi olmadığı zamanlarda oraya kayar) olacak şekilde kurarım ve yabancı hakkını ya gideceklere göre ya geride ya da bir yabancı sol bekte daha kullanırım. köhn tüm sezonu götüremez ve oynayacak yerli sol bek alternatifi yok maalesef. almanya'daki sol bek berkay yilmaz alınsın ama istenilen seviyede mi bilmiyorum. o yüzden aklıma vanderlan geliyor. piyasa değeri 4 milyon ve bir şekilde yakinda avrupa yapacak. cüzi miktara oluyorsa çözmemiz lazım. mertens kalırsa rafa silva yerine de ilkay, yusuf, kdb (adami zorla box to box yaptik 10 numara rahatca oynar) oynayabilir. o bir kişilik kontenjana da nelsson yerine stoper alınabilir veya kendini geliştirdi ise ross takımda kalabilir. stoperler de kaan ayhan, abdulkerim, davinson, emin ve ross olurlar.
    +12 yabancı kontenjanı demek illa tüm yabancılar aynı anda sahada olacak anlamına gelmiyor. en basit şekilde abdulkerim, barış alper formayı vermeyecek oyuncular kolay kolay. yerli kadroyu güçlendirmek gerek ki kulübeye baktigimiz zaman içimiz kararmasın. ayrıca milli takimin kaliteli ayaklarını da almak bize özellikle ligde rakipsiz yapar. ayrıca türk milli takımı formasını giymeye ikna edilirse ve 10-15'e şartlı şekilde kademeli artan teklifi kabul ederlerse hoffenheim'den umut tohumcu da ortasaha rotasyonuna eklenir. potansiyeli yüksek ve hali hazırda 18 bundesliga maçı var. bu şekilde yerli oyuncuların en iyi olduğu mevki olan ortasahayi en kaliteli yerliler ile doldurup diğer alternatifi az bölgeleri güçlendiririz. bu şekilde bir planlama hem cebimizde paramızın kalmasını sağlar çünkü dönem ortasında yabancı sınırına şartlı ek kontenjan gelece gibi hissediyorum o yüzden de paranın çıkan fırsatlara harcanmak için kalması daha iyi olur.
  • 80
    rehavete girmeden şampiyon tamamlanacak 70 maçlık 23-24 sezonunun devamı. gelenler gidenler derken hareketli geçecektir.

    victor, davinson, bay ve zaniolo kesin olarak transfer olacak gibi gözükmekte ki bu oyuncular takımı fiziksel olarak yukarıda tutan oyuncular. yerleri benzerleriyle doldurulmalı. yine mertens’in yerine press ve skoru yüksek aynı tarzda biri şart.

    geri kalan gidecek ve gelecekler de çok tabii…

    elimiz güçlü. yolumuz açık. gençliğimiz var.
  • 81
    süper lig’e damga vuran oyunculara baktım oğuz aydın dışında almamız gereken bir oyuncu gözüme çarpmadı. belki bünyamin balcı.. yok yok en iyisi aytaç kara’ya yeniden bir şans vermek. :) şaka bir yana yazar arkadaşlardan dikkat çeken futbolcular varsa yazmalarını rica ediyorum. maç saatine kadar aktivite lazım.

    https://anketinho.com/6110
  • 84
    bir sağ bek, bir 8 numara bir de mertens'i yedekleyecek genç 10 numara... bunların dışındakiler acil değil. euro 2024 öncesi 3 bölge alınırsa sonrasında gidenlerin durumuna göre başta yedek forvet ve sol bek olmak üzere gerekli takviyeler yapılır. bu sene geçen senelerden farklı olarak bonservis konusunda büyük bir kısıtımız yok, gelir elde edilmesi beklenen çok fazla isim var. geçen senelere göre transferde çok daha rahat olacağız gibi. bu yüzden beklentim bonservisi elinde ama maaşı yüksek yıldız isimler yerine genç yıldız adaylarına yüksek bonservisler ödenmesi.
    ndombele, aurier ve vinicius zaten kiralıktı ve dönecekler. zaha, oliviera ve tetenin takımla çok bir bağı kalmadı ve umarım gideceklerdir.
    zaniolo, yunus ve emir'in takıma dönmeyeceğini ve iyi bonservisler getireceklerini düşünüyorum.
    barış alper, kerem ile davinson ve nellson'dan ikililerinden toplam 2 kişinin ayrılması muhtemel.
  • 86
    üç aşamada değerlendirmemiz gereken sezondur.

    1. aşama
    sergio, tette, vinicius, ndombele, zaha, aurier bunlar maliyetinden kurtulmamız gereken oyuncular. 20 m euro’ya yakın bir maliyetleri var kulübe katkıları ise çok çok kısıtlı, ilk hedefimiz bunları elden çıkartmak olmalı.

    2. aşama transferde elimizi rahatlatacak nakit akışını sağlayacak oyunculara karar vermek. yani hangi oyuncuları satacağız, hangileri kalacak. görünen durumda bu grupta da bir hayli fazla oyuncumuz var.
    kerem, barış, nelsson, davinson, emin, zaniolo, yunus zaniolo ve davinson çok büyük ihtimalle ayrılacak buradan gelecek para ve sacha dan kalan para transferimiz için ilk aşamada oldukça yeterli olacaktır.

    3. ve son aşamada ise gidecek oyuncuların önem sırasına göre yerlerini doldurmak olmalıdır. hali hazırda bu sezondan gerekli olan 1 sağ bek ve torreiranın yanına 1 orta saha şart oğlu şart. mertensi ikame edecek bir isimde almamız elzem. stoperlerden de en az 1 tanesinin gideceğini var sayarsak en az 1 tane de stoper gerekiyor. sonra icardi yedeği var.

    demem o ki 6 adam verimsizlikten ve maliyetten gider. 2 ya da 3 tane futbolcumuz transfer yapar biz de ilk 11 kalitesinde 5 veya 6 tane transfer yaptık mı kaymak gibi bir sezon geçiririz. he tabi zaha ve tette ye süpriz talipler çıkarsa çılgınlar gibi seviniriz o da başka mevzu.
  • 91
    yaptığım anketlerin sonuçlarına göre sözlük kullanıcılarımızın çoğunluğu süper lig'den oğuz aydın ve 20 yaş altı olarak emirhan ilkhan'ı kadromuzda görmek istiyor. adem büyük gibi tecrübeli isimlerden bir tane alır mıyız sorusunda "abi hadi ya" seçeneği efecan karaca gibi isimleri silindir gibi ezdi.

    oyuncularını satmaya sıcak bakan bu sene iki defa karşılaştığımız manchester united'dan da mctominay, bissaka ve amrabat'la ilgilenmemiz taraftarımızda sevinç yaratacak.

    https://anketinho.com/6110
    https://anketinho.com/6116
    https://anketinho.com/6119
    https://anketinho.com/6122
  • 92
    türkiye liginden almamız gereken 3 oyuncu;
    alanyaspor'dan oğuz aydın
    ç.rizespor'dan emirhan topçu
    kasımpaşa'dan yasin özcan

    bunlar dışında günay'ın durumuna göre 1 kaleci, 1 sağ bek, 1 merkez orta saha ve birer adet de yedek santrfor ve 10 numara takviyeleri gerekiyor. kanat rotasyonunun baştan aşağı değişme ihtimali de az değil. barış dışında kalan tüm kanat oyuncuları teklif gelirse satılır. o vakit barış ve olası oğuz transferinin haricinde de 2 takviye gerekebilir.
  • 94
    sonuna kadar erden timur diyen biri olarak hatalar yaptığımız transfer dönemi. erden timur mükemmele yakın harika bir yönetici, vizyonu olan insan ama o bile hatalar yapabiliyor. bu hataların bir kısmı oluşan beklentiyle ilgili. bir kısmı futbolun içinde doğal sayılacak hatalar. transfer bu, bazen tutmaz. bir kısmı da hayatın getirdiği sürprizler. hayat bu, bazen beklemediğin yerden vurur, beklemediğin yerden de sevindirir.

    kim derdi ki bu sezonun en iyi iki adamı yedeğin yedeği barış alper ve 37 yaşındaki mertens olacak diye. bu arkadaşlar şampiyonlar ligi maçlarında ilk 11 bile oynamadılar.

    kim derdi ki ndombele hiç tutmayacak, ziyech sadece son 10 maçta şov yapacak, kerem de zaha da aynı anda yedek kalacak. icardi sakat sakat oynayacak. bu takım yine de 100 puanlara gelecek. hiçbirini bilemezdik.

    koşucu kanat barış alper, teknik pasör kanat ziyech. okan hocam çok aradı, çok denedi ama bu ideal kanat ikilisini bile daha yeni bulabildi. birkaç haftadır tam anlamıyla oturdu kadro. bu işler kadro kimyası kadro dengesi inanın zor işler. bu yüzden transfer şampiyonu olmak sizi başarılı yapmaz. istikrarlı kadro bizi başarılı yapar. taraftarımızın bu sezonu düşünüp artık ayağını yere basması lazım.
  • 98
    sezon bitmeden 2-3 oyuncunun işini bitirmemiz gereken dönem. gelecek yıl şampiyonlar ligi formatı değişecek ve oynayacağımız maç sayısı artacak. 5.yıldız için de sonuna kadar gideceğimizi düşünürsek alternatifli bir kadro kurmak zorundayız.

    bonservissiz 10 numara : rafa silva
    sağ bek: paul joly ( auxerre ) veya kumbedi(lyon)
    orta saha: fofana ( monaco ile sözleşmesinin son yılına giriyor )

    bonus + ndidi veya partey.
  • 99
    erden timurun 4-3-3 röportajında söylediği kritik bir cümle vardı. yaz ve ocak transfer döneminde limit sebebiyle bonservisli transfer yapamadık ve ona göre bedelsiz oyuncuları filtreleyip aldık. bu sene 5 milyar tl gelirimiz var ve rahat şekilde transfer yapabiliriz.

    bu söylemine istinaden bu takımın ek olarak tercihe bağlı min. 40 milyon euro oyuncu satışı olacaktır. buna istinaden en az 50-60 milyon euro bonservis harcayacağımızı düşünüyorum.

    tabii ki bedelsiz fırsatlar çıkarsa gider alırız rafa silva vs.. gibi ama 2-3 tane bonservisli genç oyuncu transferi net olarak bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın