• 102
    yüksek bonservis kazandırarak gitme potansiyeli olanlar: boey, nelsson, torreira, zaniolo, kerem
    orta seviye bonservisle alıcısı çıkma ihtimali bulunanlar: yunus, morutan, m.muhammed
    sözleşmesi uzatılmayacak olanlar: gomis, mata, emre taşdemir, okan
    kiralık sözleşmesi bitenler: icardi, rashica, kaan ayhan, adekugbe
    kadroda düşünülmeyenler: cicaldau, emre kılınç, taylan, luyindama, alpaslan, oğulcan
    kiralık gönderilmesi muhtemel olanlar: yusuf demir, batuhan şen, ross, metehan

    şampiyon bir kadro için bu hareketlilik çok fazla. umarım sil baştan bir kadro kurmaktansa üstüne koya koya ilerlenecek bir kadro kurulur.
  • 106
    öncelikle icardi ve rashica'nın mutlaka takımda tutulması gereken dönemdir.

    ilk 11'e direkt sokacağımız oyuncu ve yedek oyuncu şeklinde planlama yapmak lazım. bizim şu an ilk 11'e mutlaka almamız gereken oyuncu var mı? evet var. torreira'nın yanına elzem. dripling yapabilen, baskıyı kırabilecek tarzda oyuncumuz yok maalesef ve bu büyük bir sorun aslında. ikincisine gerek var mı? bence yine evet. kazım can çok yetenekli bir genç, kerem gibi 11'in değişmezi olur mu bilemiyorum ama şu an için boey tarzı bir bek sola da lazım. ama kazım can çok çalışır ve bu açığı kapatırsa o başka. mertens yerine zaten 3 ay önce birini aldık: zaniolo. o kadar para verdikten sonra oraya başka birini almak diğer yerler için gereksiz para saçma işi olur.

    bana kalırsa icardi ve rashica'nın devam ettiği senaryoda 2 adet sağlam 11 oyuncusu alsak yeter. iyi bir yedek forvet, defans ve kenarda oturacak iyi bir orta saha yedeği ile sorunları halletmiş oluruz. ama ne olursa olsun şampiyonlar ligi ön elemesine kalmadan en az 3 adam alınmalı. telaşa gerek yok ama rehavete de zaman yok.
  • 107
    oncelikle yonetimi ve teknik kadromuzu tebrik ediyorum ve kendilerine tesekkur ediyorum. sampiyonluk kadar degerli olan uyuya kalmadan mac izleme keyfini bize geri getirdikleri icin minnettarim.

    ıhtiyaclarimiz net fakat sahsi fikirlerimi belirmek isterim kisaca.

    boey ve nelsson’a acil sozlesme yeniletip 1 sezon daha kalmaya hatta yarim sezon kalmaya ikna edilmeleri lazim. cok elzem!! bunun yanisira ıcardi ve rashisca alinmali. yine ic transferde eger satilabilirsa oliviera, zaniola ve midtjo gonderilmeli. bunlarin yanisira mostafa mohammed, morutan ve cicaldau da ayni sekilde satilmali. gomis, emre tasdemir, mata gonderilmeli. yusuf demir’e yer acilmali veya kiralanmali.

    yukarida bahsettiklerimin tamami yapildigi bir senaryoda sampiyonlar ligine kaldigimizi varsayarsak elimizde cok ciddi bir transfer butcesi olusur. kimler alinir bilinmez eminim ki plani coktan yapilmistir fakat yabanci sol bek, yedek forvet, as 8 numara ve as forvet arkasi sart. kaleci de ınaki pena tarzi kiralamali begenirsek seneye monte edilmeli bir opsiyon degerlendirilebilir. son olarakda di maria tarzi az ama oz oynayacak yildiz transferi ile pastanin ustundeki cilek konur.

    dun oynanan sevilla-roma macini izledikten sonra keske ikisinden biri galatasaray olsaydi demeyen yoktur. cok da hayalci bir yaklasim degil. formundaki bir galatasaray dun ikisinide yenerdi. sampiyonlar ligi baska bir seviye ve zorlu bir gruptan 3. cikip avrupa liginde sampiyonlugu zorlayan bir kadro kurmak gercekci bir hedef olur bizim icin.
  • 108
    çok yoğun geçmesi beklenen sezon..

    genelde şampiyon olunan sezonlar sonunda takıma birkaç takviye yapılırken ne yazık ki bu yıl böyle olmayacak. oldukça fazla giden-gelen olacak. yükselmiş olan piyasaları yüzünden icardi ve rashica’nın bile gidebileceğini göz önünde bulundurmalıyız. ama geçen yıl izlenen futbol ve transfer stratejisi aklını gördüğümüz için açıkçası ben endişelenmiyorum. amaca hedefe uygun bir kadro oluşacaktır.

    bu yıl başında 13. bitirmiş bir takımı, sadece türkiye ligi maçları oynayacağı için, seçilen yol hali hazırdaki kadronun ile yarar kısmına tecrübeli yaşlı yıldızlar+düşüşteki potansiyel yabancılar+patlama öncesi gençler + ilk 11’de 4 yerli sağlayacak minimum sağlam yerli takviyesi ile şampiyonluğa ulaşacak bir kadro kurmaktı. bunu başardılar.

    bu yılki hedef avrupa’da, sona kadar gidemese bile turlar atlayacak bir kadro, ligde ilk iki ve bu yılki zararın karşılanıp borcun kısmi olarak ödenebileceği transfer satış geliri elde etmek. mutlaka şampiyonluk diyemiyorum çünkü siyasal ortamın aynı kaldığı bu düzende “her yıl değişik takım’ın” şampiyon olması gibi bir görüntü var elimizde. bu yüzden avrupa’da kalmak şartıyla , ilk 3 + türkiye kupası gibi beklenti gerçekçidir. tabii ki galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar ve mayıs başı potada kaldıysa şampiyon olur. ama önümüzdeli yıl, türkiye’de saha dışı faktörler bizi daha çok zorlayacak.

    boey, nelllson, zaniolo, kerem dörtlüsünden en az ikisi iyi miktarlara satılacak ki garanti 45 milyon euro seviyesi aşılmalı. yunus, mohammed, morutan, cicaldau gibi çıtır satışlarda mümkün.

    icardi, kendi çok istese bile kalamayabilir çünkü 10 milyon euro/yıl bedelli 1 yıllık kontratı katarlılarda ki kendileri bir şekilde sportif sebepler dışında da etki altına girmeye meyilli. ayrıca her başka takıma gidişinde komisyon alan wanda gerçeği de var. ama şu da belli oldu ki önümüzdeki yıl gelemese bile ilerde gene gelecektir galatasaray’a.

    ali koç’un icardi’den daha ziyade rashica transferine gireceğini zannediyorum. kosova asıllı arnavutlar ağırlıklı olarak galatasaraylı olmasına rağmen, muriqi transferinde gördüğümüz bir fenerbahçe etki alanı da mevcut. avrupa’ya geri de dönebilir. en sonu kestirilemez transfer bu.

    8 numarada efor olarak zorlanan oliveira, rahat ettiği mertens’in pozisyonuna, mertens’inde bu pozisyonun mata gibi yedeğine kayabilir.

    çok transfer çok tercih edilir birşey olmasa da on taneden fazla oyuncu gelecek. pozisyonlarını kesinkes bilemesekte zamanlama olarak hemen yaz başı 3-5 tane zaten işi bitmiş, 1-2 tanesi ortalarda ama çoğunluğu gene transfer’in son zamanlarında olacak gibi görünüyor. o zaman herkese biraz sabır ve sağduyu dilerim.
  • 109
    görünen o ki hareketli geçecek olan transfer dönemi. geçmiş senelerin aksine bu kez takımın yetersizliğinden değil de kalitesinden dolayı hareketli geçecek olması harika bir olay.

    defans

    sacha boey ve victor nelsson ayrılmaya en büyük iki aday gibi duruyor. özellikle boey fazla dikkat çekti. artık çok geç, tutamayacağız bence boey'imi. ikisinin de aynı transfer döneminde ayrılması, ne kadar bonservis getirisi olursa olsun, riskli bir durum. bu senaryoda sağ bek olarak elimizde sadece leo dubois kalıyor, ki başıma bir şey gelmeyecekse avrupa'da hedefleri olan bir galatasaray'ın as sağ beki olabileceğini düşünmüyorum. takımın atletizminin yarısı olan boey yerine oyun aklı yüksek ama statik dubois konursa kekremsi tat verir. bu durumda ben olsaydım fransa'dan talipleri olabilecek dubois'dan yarım ağızla çıkmaya çalışır ve sağ beke bir yerli bir yabanci iki oyuncu getirirdim.

    mehmet can aydın
    mert müldür
    mehmet zeki çelik
    bünyamin balcı

    isimleri yerli piyasasındaki düşünülebilecek isimler. lig maçlarında bu bölgeyi yerli yapmamız gerekeceği için bu isimlerden biri takıma katılmalı gibi.

    yabancı olaraksa kesinlikle yeni boey olabilecek bir atlet bek getirmeliyiz. scout ekibine güveniyorum bu konuda.

    nelsson'dan doğacak stoper boşluğuna gelirsek, buraya sükseli bir isim gelebilir. yeni sezonda avrupa hedeflerimiz olmasaydı nelsson transferine benzer bir risk düşünebilirdik, ama bu sene için 28-30 yaş civarı bir savunma liderine ihtiyacımız var. kim olabileceğine dair şu an fikrim yok.

    mathias ross'un durumuna göre bu oyuncuyu kiralık gönderip genç yabancı bir stoperi daha kadromuza katabiliriz. fakat ben ross'tan ümitliyim.

    as sol bek ihtiyacımız var. raphael guerrerio ismi çok gerçekçi gelmiyor. kaldı ki gelecek olsa guerrerio'yu orta saha sol içte değerlendirmek lazım. dortmund'da bu bölgede daha cok beğenirdim. kazımcan karataş ligde bolca oynayacak, ama oyundan çok düştüğü bölümler oluyor. o sebeple güvenilir bir sol bek şart. dar bir marketten oyuncu bakacağız buraya. güney amerika ligleri değerlendirilebilir. tek isteğim alex telles gibi pahalı ve düşüşte olan isimlere gitmememiz.

    sol stoper emin ellerde.

    orta saha

    ihtiyaç büyük. fredrik midtsjö ve yusuf demir dışında ayrılan olacağını sanmıyorum. bu ikilinin de kalma ihtimali yüksek bana kalırsa. özellikle yusuf'a bir şans daha tanınacak gibi hissediyorum. midtsjö'ye teklif gelirse yollar ayrılır.

    bununla birlikte tüm bu akla ilk gelen senaryoyu boşa çıkarabilecek büyük bir şey daha hissediyorum. içimden bir ses diyor ki yeni sezonda ilk 11'de bu sezondan sadece lucas torreira sahada olacak, yanına ve önüne aklımızdan bile geçmeyen sükseli transferler yapılacak. bu durumda sadece midtsjö değil sergio oliveira bile ayrılabilir. transferde güzel sürprizlere alıştık sonuçta.

    ilkay gündoğan
    renato sanchez
    dani ceballos

    isimleri geçti şimdiye dek. renato sanchez o sürprizlersen biri olabilir gibime geliyor.

    on numara/ forvet arkası/ yardımci forvet

    dries mertens'in bu sezonki mata rolünü alacağı kesin gibi. bununla birlikte bu bölgenin oyuncusu olmayan nicolo zaniolo en büyük soru işaretimiz. oldukça kötü bir yarım sezon geçirdi. öyle ki şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz ankaragücü maçında iyi ki cezalı da oynayamıyor diye düşündürttü. zaniolo'yu planladığımız gibi 25+ bir paraya satabilirsek satacağız bence. beklenen düzeyde teklif gelmezse okan hoca'ya ciddi iş düşüyor. rehabilite edip takıma kazandiracağız bu durumda. eğer böyle olursa bile on numara bölgesine olmasa bile 8-10 ya da bazılarımızın 8,5 diye tabir ettiği bir ofansif merkez orta saha alınmalı.

    kanat / kanat forvet

    milot rashica'nın takımda kalacağını düşünüyorum. beklenen bonservis gelirimizi düşününce fazla yük olmayacak bence bütçemize.

    milot rashica
    kerem aktürkoğlu
    yunus akgün (bir şans daha)
    barış alper yılmaz
    yerine göre nicolo zaniolo

    tamam, ama bir şey eksik. henry onyekuru tarzı siyahi genç kanat istiyorum ben. bu kişi ünlü de olabilir no-name birisi de olabilir. hız istiyorum, atletizm istiyorum. kerem ayrıldığında sol kanat ona geçsin istiyorum.

    santrfor

    fazla söze gerek var mı? görüyorsun yaptıklarını. adam yol yabdı yol. mauro icardi mümkünse tatile çıkmadan önce imzayı atmalı.

    arkasına datro fofana gibi kiralık bir çözüm ve tecrübeli bir bitirici lazım. yani icardi dahil 3 transfer gerekiyor. altyapıdan ciddi ışık veren varsa ilk etapta icardi + transfer + altyapı ürünü düşünülebilir.

    ve son olarak

    kaleci

    burası için planı hiç kestiremiyorum. ne kadar bazen saçmalasa da fernando muslera'nın bir sene daha sözleşmesi varken muhtemelen kaptan oynamaya devam eder. etmeli mi? orada biraz karışık hisler içindeyim.

    mevcut yerli kalecilerimizin hiçbirini beğenmiyorum. olası bir muslera sakatlığı veya kötü performansı durumunda kabus gördürecek isimler. buna batuhan şen ve jankat yılmaz da dahil maalesef. kaleci direkt ışık verir, olacak kaleci belli olur. bu ışığı göremiyorum eldeki kalecilerimizde.

    uğurcan çakır'ı burak yılmaz transferi tarzı bir hamleyle trabzon'da alabilirsek isterim sadece. 10 milyonlar vereceksek kalsın. kalede yabancıdan devam, ama sanıyorum bu iş öbür senenin işi olarak değerlendirilecek. eğer öyleyse cedric carraso tarzı tecrübeli bir kaleciyle bir yıllık anlaşılmalı, okan ve batuhan gönderilmeli.
  • 110
    kalede bir dönüşüm beklemiyorum, keza yabancı kaleciye bonservis vermek lüks kaçabilir, boşta iyi bulmak da zor. ancak uğurcan alma şansı varsa denenebilir. bu bölgede favorim muslera ve batuhan, plase uğurcan ve muslera.

    defans hattı abdülkerim, ross, kazımcan, debouis şeklinde olmalı. sağ bek yedek ali turap, sol bek için de kazımcanın önünde kullanılabilecek transfer yapılabilir. stoper için emin bayram ve metehan iyi alternatif olabilir ancak bu bölge için tecrübe ve maç sayısı yüksek birine ihtiyaç var gibi duruyor.

    orta sahada torreira satılmaz umarım. çünkü tek başına takım direncini çok yükselten bir oyuncu. o olmazsa tüm bölgelerde kaliteyi bir tık yükseltmemiz gerek. torreira, oliviera, midtjsö, berkan, hamza akman, cicaldau ligi götürür. şampiyonlar ligi için üst seviye biri alınabilir ama şart değil. mertens için şimdilik çekimserim ama bu yılki pozisyonunda devam etmesi pek iyi olmaz gibi görünüyor

    kanat olarak kerem satılabilirse eğer barış, yunus, zaniolo, rashica, morutan gayet yeterli olmakla birlikte zaniolo ve morutan forvet arkası olarak da kullanılabilir

    forvet için icardi olmazsa olmaz, ama yedek forvet gerekli. muhammed bizde olacak gibi görünmüyor. yedekten girmeyi kabullenecek biri değil ve verim de alınamaz. eren aydın ise 3.forvet olarak değerlendirilebilir

    sonuç olarak çok açılmaya gerek yok. bu sene şampiyon olamasak çok riskli bir mali durum oluşabilirdi. hedef uefa'ya kalıp gidilebildiği kadar gidilmesi daha rasyonel bir hedef. bu doğrultuda bazı fırsat transferi yapılabilir. ama alt yapıdaki yetenekli oyuncular değerlendirilmeli.
  • 111
    elimde çekirdek sülalem rahat panpa modunda takılıyorum bu yaz. çünkü biliyorum ki vizyonu ve hayalleri en az bizler kadar yüksek kişiler bu işin başında. ve yine biliyorum ki buradaki herkesten çok daha iyi bilen doğru kişiler var ekipte. o zaman bana düşen de tadını çıkarıp rakiplerin çaresizce kahrolmalarını izlemek :))

    benim için bu transfer döneminin en büyük başarısı kadro şişkinliğini azaltıp elimizdeki oyuncuları satabilmek olacaktır. sırasıyla cicaldau, morutan, emre akbaba, emre kılıç, taylan gibi isimleri elden çıkarabilecekmiyiz ona bakacağım.

    satılmazsa da sorun değil, erden timur ve okan hoca bulur bir çözüm. o değil de kante işi ciddi miymiş yahu :)))
  • 113
    transfer sezonu resmen olmasa da esasen başladı. yıllardır birçok transfer dönemi geçirdik. öncelikle haziran ayı sakin geçer bunu bir kafamıza koyalım. haziran ayında sadece elit kulüpler büyük transferlerini yaparlar ve gündem genelde onlara aittir. bu durum 15 temmuza kadar sürer. bizim de içinde bulunduğumuz orta ölçekli takımlar büyük takımların planlamalarını bitirmeleri akabinde “ne oluyor kardeşim ne bu tantana” diyerek kafalarını göstermeye başlarlar temmuz başından itibaren. 1 temmuz- 15 temmuz arası birkaç transfer yapılsa da sakinlik sürer. 15 temmuz- 1 ağustos arası ise ana parçaya eklemlenecek 2 transfer açıklanır. ağustos ayı ise orta ölçekli takımlar ile düşük ölçekli takımların acele bir şekilde market alışverişini yapan insanlar gibi pazara daldığı aydır. çok hareketli geçer bu ay. eylül ayı ise artık son rötuşlar ve düşerse bir çilek kapma ayıdır. peki düzen neden bu şekilde? bunun sebepleri şöyle.

    1) haziran ve temmuz aylarında kulüpler tok satıcı rolünü oynayarak maksimum para kazanma derdine düşüyorlar.
    2) oyuncular tatilde oldukları ve öncelikli olarak büyük kulüpler veya liglerden birine gitmek istedikleri için orta ölçekli ve düşük ölçekli liglerin kulüp takımlarına bekleyin mesajı gönderiyorlar ve istedikleri olmayınca görüşmeye başlıyorlar.
    3) sahne önce büyüklerin. onların kadro planlamalarının bitmesi bekleniyor ve ondan sonra orta ve düşük ölçekli takımlar planlamalarını yapıyorlar.

    edit: o yüzden haziran ve temmuz aylarında galatasaray ile ilgili transfer haberlerine itibar etmeyin fazla çünkü büyük ihtimalle üfürme oluyor. bir buçuk ay zihnimizi boşaltmak bize daha yararlı. 15 temmuzdan itibaren bakarız ne oluyor diye. :)
  • 114
    daha önce yazıldı mı bilmem, ancak fenerbahçe'nin başa bela taktikleriyle uğraşmak için çok net olarak olta transfer hamleleri yapmamız gereken transfer dönemi.

    aslında bunu sadece transfer dönemlerinde değil yılın 12 ayı yapmalı, transfer dönemlerinde artırmalıyız. her mevkiide, bizim ihtiyacımız varmış gibi görünen ancak hiçbir şekilde transferini düşünmediğimiz 1-2 isim belirleyip bunu basının önüne atmamız lazım. fenerbahçe bunların en az 3-4 tanesine bulaşacaktır. hatta işi ileriye götürüp ufak meblağlı bir teklif bile yapmalıyız. fenerbahçe bu teklifin üzerine çıkarsa, ortama göre fiyatı bile daha artırabiliriz.

    karşı yakaya her sezon birkaç tane bruma, mert hakan, irfan can falan aldırsak hem ekonomilerine hep kadrolarına zarar vermek mümkün. şimdiden bizim transfer listesinde kim varsa yarısını oturup izlemeye başlamışlardır.
  • 115
    transferde adı geçen oyuncular

    victor nelsson - 24
    sacha boey - 22
    lucas torreira - 27
    kerem aktürkoğlu - 24
    milot rachica - 26 (kiralık)

    torreira ve rachica çok genç olmasalar da takımın tempolu oyuncularından. bu oyuncuları çıkarsak elimizde muslera, abdulkerim, icardi, mertens ve oliveirra kalıyor. bu oyuncuların da yaşı malum.

    demem o ki, bu oyuncuların transfer olması durumunda yerlerini nasıl dolduracağımız çok önemli. takımda bir tempo sorunu var zaten. şampiyonlar ligine kalıp oralarda birşeyler yapmak istiyorsak oyuncu alırken hem yaşına hem de fiziksel özelliklerine dikkat etmek lazım.
  • 117
    planlandığı gibi geçmesini çok istediğim, vizyon kokan transfer dönemi.

    https://twitter.com/...w6xqXEBSUxR21biiJzNQ

    --- alıntı ---

    galatasaray birçok 21 yaş altı futbolcu ile ilgileniyor. amaç dünya yıldızları ile genç yetenekleri harmanlamak ve hem başarı getirecek hem de kâr ettirecek bir kadro kurmak.

    --- alıntı ---

    işte hayalini kurduğum galatasaray bu. şu ekonomide sürdürülebilir başarı için gereken de bu.
  • 118
    orta sahada elimizde mata ayrılacak diye saymazsak torreira, oliveria, mertens, midtsjo ve berkan derken 5 orta sahamız bulunuyor. transfer döneminde en az 3 orta saha kesin alacağımız + 1-2 tane genç oyuncu ekleyeceğimiz söyleniyor. kimse nasıl olacak diye düşünmüyor. bana baya garip geldi bu durum.

    mesela sağ bek, sol bek ve stoper için çıkan isim sayısı baya az. keza yine kanat ve forvet içine durum aynı şekilde öyle 1-2 üfürme isim dolanıyor. sanırım biraz orta saha isimleri oyalama taktiği gibi duruyor. diğer isimlerin gizlilikle yürütülmesi için zaten transferi zor olabilecek oyuncular servis edildi. rakiplerimiz avrupa fırsatı bizim kadar yok diye hani bu transferi yapabilirsek sadece biz yaparız modunda o yüzden rahat takılıyoruz. sanırım diğer bölgelere düşündüğümüz isimler daha genç ve potansiyelli rakiplerimizin aklını çelip fiyat yükseltebileceği tipte olarak görülüyor. o yüzden bu isimlerle gündemi oyalayıp arka planda diğer transferleri bitirmek.

    bu senaryonun doğruluğunu zamanla öğreneceğiz gibi duruyor.
  • 119
    bir kere gidecek isimlerimiz var gibi gözüküyor. boey, nelsson belki kerem ya da torreira gibi. gideceklerden boey'in yerine yine o ayarda bir isim bulmalıyız ve bence bu isim mert müldür değil.* nelsson yerine ise şöyle 27-28 yaşında iyi bir stoper alınsın isterim. nelsson yaşına göre çok tecrübeli ve olgun oynuyor. ancak böyle bir isim keser bizi. ozan kabak'ın son durumunu bilmiyorum ama o da değerlendirilebilir hem yabancı konusunda da elimiz rahatlar. kerem ve torreira gidecek olursa yerlerini doldurmak çok zor olacak bana kalırsa. kerem bir kanattan çok başka tarzda bir futbol oynuyor. futbol repertuarının içinde yok yok. torreira desen zaten adam tek başına üç kişilik oynuyor. dilerim kerem ve torreira kalır ama gitmek isterlerse de saygı duymalıyız.

    gelecek olan isimlere bakıldığında ise bir kere en az 3 tane orta saha transferi yapmalıyız hem de orta sahadan kimsenin ayrılmadığı senaryoda. 2 tanesi sağlam ve avrupa'da kendisini kanıtlamış 1 tanesi ise genç olabilir. atanla tutanın iyi olacak deniyor ama cidden orta saha ikisinden çok daha önemli bana göre.*

    mohamed, cica, morutan gibi futbolcularımız var kiradan gelecek bunların durumuna göre de transfer yapmalıyız. sözün özü üç kulvarda oynayacağımız gelecek sezonda rotasyonlu ve hepsi en az diğeri kadar iyi olan bir kadro kurmalıyız.
  • 121
    öncelikle inşallah şampiyonlar liginde yer alırsak bilmemiz, hatırlamamız gereken kurallar var:
    “””bu listedeki oyunculardan en az dördünün, 15-21 yaşları arasında en az üç yıl bu kulüpte forma giymiş olması gerekiyor. bir başka kriter ise dört oyuncunun da 15-21 yaşları arasında yine en az üç sene, o takımın mücadele ettiği ligde herhangi bir kulüpte oynamış olması gerekiyor. ayrıca bu sekiz oyunculuk kriterini yerine getiremeyen kulüpler, sekiz oyuncuyu tamamlayamadığı her bir futbolcu için, 25 kişilik listesini bir kişi eksiltmesi gerekiyor.””
    yani kadromuzda altyapımızdan yetişmiş 4, ligde yetişmiş 4 oyuncu olması şart.
    mesela berkan, kaan evet yerli ama uefa’ya göre yerli değil. bu nedenle ligde oynamış yerli oyuncu almak zorundayız ya da altyapımızdan bolca oyuncuyu bu kadroya yazmak zorundayız.
    kadromuzda bu kriteri sağlayan:
    okan kocuk
    abdülkerim
    kerem
    barış
    kazımcan
    emre taşdemir
    taylan
    emre kılınç var. bunlardan bir kısmı ile yolları ayırırsak mutlaka yerlerine takviye etmeliyiz.

    altyapıdan oyuncu kriterini sağlayanlar:
    yunus
    emin
    hamza
    jankat
    baran
    efe
    eren aydın *

    geri kalan oyuncular için ilk çözmemiz gereken konu icardi ve rashica bonservisleri. sonra da merkez ortasahaya bir canavar şart. torreira giderse iki canavar şart.
    nelsson ve boey’i tutmamız imkansız gibi. onların yerine de transfer şart.
  • 122
    arkadaşlar konsantrasyon, şimdi zamanı değil. önümüzde çok öne....

    şaka şaka, fener maçı zerre umrumda değil. isterlerse 10 atsınlar. okan hoca bugün kamptan ayrılıp transfer görüşmesi yapsa bile tercihimdir. çok büyük fırsat var önümüzde. 60 milyonluk satış yapıp iskelete doğru takviyeler ve geleceğe yönelik doğru hamlelerle bu sefer gerçekten türkiye'nin bayern münih'i olabiliriz. yönetim ve teknik ekip uyumu daha önce asla bu seviyede olmamıştı, bir yerde kaos çıkıyordu.

    bu sefer çok başka geliyoruz. erden timur, sendeyiz abi.
  • 123
    kendimce düşündüğüm transfer süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı buraya sallayım.

    oyuncu isimlerinden bağımsız aslında takıma teknik, fiziksel ve mental özellikler transfer ediyoruz. bu özellikler toplamda dengeli dağılmalı. burada yaş önemli değil oyuncu özellikleri önemli. yaş olayını fetişleştirmemek lazım.

    yaş meselesi hem ticari bir mevzu hem de takım içi maaş, disiplin ve arkadaşlık ilişkilerini düzenlemek açısından önemli. oyuncunun mental özellikleriyle paralel değerlendirilmeli. genç oyuncu oynatmak zorundayız ama sadece dinamizm için değil.

    bir de teknik özelliklerin defansif ve ofansif olarak ikiye ayrıldığını unutmamak lazım. her önliberonun veya stoperin defansif kalitesi aynı değil. veya defans bölgesine koydun diye oyuncu defansif olmuyor. çabukluk, dayanıklılık ve fiziksel güç de illa defansif kaliteyi arttıracak diye bir kural yok. defansif kalite ayrı bir şey. mesela 40 yaşındaki sadece yürüyen drogba'nın takım savunmasına katkısı 20 yaşındaki emre mor veya sinan gümüş'ten fazladır.
  • 124
    her şeyi herkesi geride bırakıp bir soru sormak istiyorum. neden geçtiğimiz sezonlarda yaptığımız şeyi yapmayıp bir anda stefan de vrij, n'golo kante vb. gibi yaşını almış ve bize bir daha bonservis kazandıramayacak isimlere yöneliyoruz?

    victor nelsson 24 yaşında, o gidince yerine yine 21-22 yaşlarında avrupalı stoper çekmemiz gerekiyor ki süreklilik olsun.
    ben de isterim kante vb. gelsin ancak elimizde 31 yaşında sergio oliviera var. 36'lık mertens var.
    şampiyon olan takımların transferde en sık yaptığı hata asker oyuncularla kazandığı şampiyonluktan sonra yerlerine yıldız isimler transfer etmesi oluyor.

    o sebeple bu transfer döneminde 30 yaşından büyük kimin adı geçerse geçsin şahsen burun kıvırırım.
  • 125
    medyada ve sosyal medyada ortaya atılan modası geçmiş yıldızların hemen hemen hepsinin hedef şaşırtmak için ortaya atılan isimler olduğuna neredeyse eminim. bu saatten sonra bu tarz transferler yapacağımızı hiç düşünmüyorum. bir tek nelsson yerine belki abdülkerim'in yanına isim olarak büyük ve şampiyonlar ligi'nde sırıtmayacak, yaşça büyük, kısa vadeli bir çözüm olacak bir futbolcu transfer edebiliriz gibi bir fikrim var. onun dışında çok rahatım. okan hoca'ya, erden timur'a ve genel olarak transfer aklımıza güveniyorum.

    arkama yaslandım bekilyorum, bence sizler de öyle yapın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın