• 251
    yazın da para yoktu bu ısrarla anlaşılmak istenmiyor sanırım. erden timur defalarca açıkladı bunu. transferin son güne neden kaldığı da bundandı. zaten transfer döneminde galatasaray'da para olursa sıkıntı. hiç görmedik çok şükür.

    inşallah doğru hamleleri yaparız, doğru isimleri göndeririz. kadro çok geniş gibi duruyor ama yüzde yüz performans veren isim sayısı çok az. gerçi biz geçtiğimiz yıllarda 12 kişi ile de şampiyon olmuştuk yine oluruz.
  • 252
    paramiz olmadigi icin durgun gecmesi normal olan ara transfer donemi.

    arkadaslar ucup kacmayin, kendinizi bu gazetecimsi etkilesim bagimlisi aymazlarin sozlerine baglamayin lutfen.

    galatasaray'in 1 sene sonra florya arazisinden para akisi gelmeye basladiktan sonrasi icin planlari var. maalesef zamanlama olarak tutmadi bu surec. bunu da yadirgamamak lazim, epey zor isler burokrasi var isin icinde.

    kelepir uygun veya opsiyonlu bir formul olursa tabi aliriz ama suyun karsi tarafinda olan sinirsiz kaynak bizde yok. bunu unutmayalim. zaten onlardaki sinirsiz kaynak hic bir zaman bizde olmadi.

    okan hocamiza ve futbolcularimiza guvenin. onlari itibarsizlastirmayin. biz bu sene sampiyon olacagiz.
  • 254
    ne güzel memleket be işini yapamayanlarda utanma yok bahane çok. bu yazar arkadaşlara verilmiş bir cevap değil yanlış anlaşılmasın. para yok transfer yapamıyoruz nasıl bir bahane ya? yazın da limit yoktu bonservis harcayamıyorduk. ama biz çok büyük kulübüz, borcumuz zaten yok ekonomik yapımız süper gibi gidip her benim diyene bastık euroları, bastık dolarları şimdi de para yok öyle mi? yöneticilerin görevlerinden biri de gelir yaratmak değil midir ben mi yanlış biliyorum? oyuncu sat o zaman. tabii ne kadar becerebilirler muamma bu konuda rezalet oldukları da açıkça belli.

    işini iyi yapamayan kim varsa bu kulüpten gidecek bu kadar basit. oyuncu olsa da böyle, yönetici olsa da böyle, başkan olsa da böyle. gelir yaratmak da sizin işiniz. yaratamıyorsan istifanızı verin gidin. takım geçen sezonun mart-nisan ayından beri orta saha diye ağlıyor ama o kadar süre geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmuyor. ne yaptınız siz ya yaz transfer döneminden bu güne kadar? hiç mi çalışmadınız, hiç mi oyuncular belirleyip görüşme yapmadınız? bu skandal bir durumdur. bu takımın eksikleri transfer dönemi açıldığı anda hemen bitirilmeliydi. neyse biz kendi kendimize yırtınmayalım bir şey değişmiyor zaten. sene sonu 10 yıl aradan sonra rakip şampiyonluğu gören yönetim olarak zaten görevde kalamazlar. belli ki amaçları da bu. bu kadar göz göre göre takıma ihanet edilemez.
  • 256
    fırsat transferi 1 tane olur maksimum 2 tane olur. bizim 2023-2024 yaz transfer döneminde ziyech, zaha, tete, ndombele olmak üzere 4 tane fırsat transferimiz oldu. bunların hepsi de fizik, konsantrasyon, özgüven ve uyum sorunu yaşıyor.

    paramız yoktu nabalım böyle hareket etmek zorundaydık deniyor. iyi de paran yoksa yapma transfer o zaman. biraz hamza'yı çağrıştıracak ama içimizden halledemez miydik bu eksikleri. şampiyon takıma 10-15 transfer yapılmaz. 3 tane yapılır 4 tane yapılır. şampiyonlar ligi için yapıldı o transferler deniyor. iyi de şampiyonlar liginin kaderi kasım ayının sonunda belli oluyor. yeni kurduğun takımla hemen başarı gelmek zorunda. klopp bile olsa ilk 11'inin 7'si yeni transfer veya yeni mevki olan bir takımın uyum sorununu 3 ayda halledemez. yönetim beklentiyi yükseltti, taraftar havaya girdi ve talep etti. yapmayın etmeyin diyenler yine azınlıkta kaldı. ve bu yanlışa defalarca olduğu gibi yine düşüldü.

    fenerbahçe hayatında ilk defa eğrisini doğrusuna denk getirdi ve transferleri tuttu. galatasaray'ın, rakibinin bu ekstra şansına karşı elindeki tek koz takımın oturmuşluğu ve takım kimyası olabilirdi. ama biz de fenerbahçe ile aynı sınava kendimizi sokmuş olduk. hatta durmadık, sidik yarışı bile yaptık. gelinen noktada yıldıza ve başarıya aç fenerbahçe taraftarı hiçbir oyuncusunu linç ettirmiyor iken galatasaray'da ise taraftar tarafından hedef tahtasına oturtulmayan sadece 2-3 oyuncu kaldı. halbuki galatasaray avrupa'da ciddi maç fikstüründen çıkmasına rağmen rakibinin ligde sadece 2 puan gerisinde. ortada anormal bir başarı farkı yok. bu da tamamen bizim beklentilerimizle alakalı. taraftar geçen sezonun ikinci yarısındaki oyunu bekliyor. takım oraya yaklaşsa bile oyunculara güvenmiyor ve onları beğenmiyor. artık işin doğrusu yanlışı da karıştı. büyük bir algı bozukluğu oluştu. bu güvensizlik ortamında normal şartlarda çoktan patlamamız gerekirdi ama nasıl oluyorsa bu takım taraftarına rağmen asla pes etmiyor.

    ben transfer politikasında her zaman istikrardan, sabırdan ve itidalden yanayım. okan hoca'nın panik yaptığını sanmıyorum ama siz de panik yapmayın galatasaray yönetimi. devre arasında büyük işlere kalkışmayın. taraftar sıkıştırıyor, yönetim aldırmıyormuş gibi gözüküyor. ama bu gerilim birikiyor birikiyor ve en sonunda hata yaptırıyor. transferde son günlere yaklaştıkça bu baskı ortamı bizi hataya sürüklüyor. paranız yoksa yapmayın transfer. fırsat transferi diye sorunlu futbolcu da almayın. bana kalırsa ben ne dubois'i ne berkan'ı ne yunus'u gönderirdim. ne de rashica'yı salardım. şu anda takım daha da iyi olurdu. angelino meselesini çözün ve sol bek alın. oluyorsa bir de 10 numara. geri kalan yaza. 6 ayda bir yapboz gibi değiştirmeyin şu takımı allah aşkına.
  • 258
    her zamanki klişe bu transfer sezonu için de geçerli: paramız yok. ffp'den çıkınca rahatlayacağız dendi bizim hala paramız yok. paramız yok ama önümüze gelene çuvalla maaş veriyoruz, maaşları monopoly parasıyla veriyoruz sanki.

    oyuncu almak kadar satmayı da beceremiyoruz. verdiğimiz adamlar şarta bağlı gidiyor, hasbelkader takımlar beğenecek alacak da kasamıza para girecek.

    bu kadar sessizlik hayra alamet değil yine bir yerlerde fırsat transferi kovalıyoruz sanırım. doymadık çünkü.
  • 260
    benim yine anlamadığım dönem. senelerdir en savruk ve en çok transferleri yapan fb'nin nasıl parası var da bizim yok. (gerçi bu neredeyse her transfer döneminin sorusu) ffp bir tek bize mi var diye düşündürüyor. anlıyorum biz kurallara uyuyoruz onlar uymuyor ama peki nasıl kar kalıyor yanlarına. tff bir şey yapmaz zaten de, peki uefa'dan nasıl sıyrılıyorlar...
  • 261
    yine, yeni, yeniden paramızın olmadığı başka bir transfer dönemi. geçen seneki kadro korunsa şu anki durumdan daha iyi olabilirdik. mali anlamda da.

    fenerbahçe senelerdir deli gibi para harcıyor mesela. allahtan ali koç var başlarında da 2018’den beri bu dönem hariç hep saçma transferler yaptı. yoksa bu kulübün para yok para yok deyip üstüne bir de oyuncu satamama beceriksizliğinin üstüne fenerbahçe şampiyonlukları izlerdik bir de.
  • 262
    ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa 2023-2024 yaz transfer sezonunun son günlerinde taraftara söylenen “şampiyonalar ligine katılım yeni kesinleşti ve yapılan sponsorluk anlaşmaları getirileri kontrollerden sonra ara transfer döneminde bütçeye yansıtılacak ve rahatça transferler yapılacak” durumu yaşanmadı mı? sadece bunu soruyorum. her dönem için bir bahane var orta saha almamak için maşallah.
  • 265
    bu durgunluğu şaşkınlıkla takip ediyorum. eksik bölgeleri 10 yaşındaki çocuğa söylesen sana tek tek sayar, o kadar bariz yani. ve bırak transferi doğru düzgün bir haber bile yok. enteresan gerçekten.

    ve bunu da yanlış anlamayın; transfer delisi birisi değilimdir. ihtiyaç delisiyim, evet. takımda bariz oyuncu eksikliği olduğu zaman sinirleniyorum.

    öyle ki abuk subuk hamleler deniyoruz, barış alper i oynatmadığımız mevki kalmadı. bir maç kerem demirbay ı stoper koyduk, bir maç berkan geçti, kaan ayhan’ı anlatmıyorum bile. tamam bu oyuncular iyi niyetle oynuyorlar lafım yok ama bir mevkinin her zaman orijin oyuncusunun oynaması taraftarıyım her zaman.
  • 267
    taraftarın ne olursa olsun kesinlikle mutlu olmayacağı dönem. geçen sene sonunda yaz transfer döneminde transfer yapıldıkça daha çok istedi; transfer oburu olduk ama yine daha çok istedi taraftar. üç kulvarda mücadele edeceğiz kadro kalitesi yüksek olsun, yedekleri olsun derken istedi de istedi. şimdi geriye dönüp bakarak eleştirmek en kolayı. bu transferleri hem yönetim hem de okan hoca istedi. iyi ki istedi. yoksa geçen seneki dar kadro ile çoktan havlu atmıştık. ayrıca her beğenmediğiniz oyuncu bir şekilde katkı yaptı. yapacaktır da. ne yaparsan eleştirecek hastalığına yakalanmış, bir miki de beğenmeyecek bir güruh var. stada gelip her topta vur, vur diye tezahürat yapıp hiçbir şeye sabredemeyecek profil. şimdi ara transferde yangın yapıp şu eksiklikler var diye galeyana tipler tutmayan transfer sonrası biz demiştik gerek var mıydı diyecek. bırakın bu işleri profesyonellere kardeşim. yaslanın geriye ve takıma, hocaya ve yönetime güvenin. bu sene şimdiden 34 maç yapmış takım için bu kadar saydırmak biraz abes değil mi. hiç transfer yapmayıp yolumuza devam etsek bile yine de üç kulvarda iddialı olacağımız dönemdir, ekstrası olacaksa da takdir hocanın.
  • 268
    yeni yönetim ve hoca geldiğinden beri 25 civarı transfer yaptık. üç transfer dönemi için bu çok ciddi bir sayı. bu transferlerin 5-6 tanesinden iyi verim aldık. 25 transferin yaklaşık 10 tanesi takımda bir seneden fazla oynayamadı. yeni transferlerden hiçbirisinden henüz bonservis kazancı sağlanmadı. 25 transfere rağmen takımın şu an en az 2-3 oyuncuya ihtiyacı var.
    bu ara dönemde alınabiliyorsa garanti isimler alınmalı artık.yoksa öyle abdülkadir ömür, rıdvan yılmaz gibi ne vereceği belli olmayan isimler alınacaksa hiç transfer yapılmasın daha iyi.
  • 269
    taraftarın transfer oburu değil, gerçekçi olduğu dönem.

    yazın taraftar yıldız da yıldız diye tutturmadı. rashica'yı tut, bir orta saha bir sol bek al dedik. max 15 milyon maliyetle çözülebilecek bir operasyondu.

    şimdi de gidelim dünya yıldızı alalım demiyoruz. ne vereceği belli olan bir orta saha, bir de sol bek veya kanat alalım diyoruz. bakambu gidecekse forvet de lazım.

    bunu neden istiyoruz, çünkü fener seçim senesinde büyük darbe alacak ve biz de şampiyonlar liginden gelen istikrarlı gelirle biraz düze çıkacağız. şu dönemde gerekiyorsa evi arabayı satıp 2 tane net isim alabilmemiz lazım.
  • 270
    kamada veya pasalic’ten birini, ndombele veya sergio’dan çıkma durumunda ikisini de kadroya katıp kapatırsak memnun olacağım dönem. şu an yerli bir bek olarak barış’tan daha fazla katkı verebilecek kimse yok, kanatları da kerem, zaha, tete bi şekilde idare etmek zorunda, takımla bu kadar kısa sürede daha fazla oynama lüksümüz yok, zaten yönetimin de böyle bir niyeti yok gibi ama okan hoca’nın açıklamalarında sürekli sol beke vurgu yapması bizi yine yoracak bir sürece sokacak gibi.
  • 273
    bir tane gerektiğinde 10 gerektiğinde 8 oynayabilecek, fit, koşmayı mücadele etmeyi kendine dert etmeyen bir orta saha, şu an tam beceremediğimiz set oyununda bize çağ atlatacaktır.
    hal böyle olunca, bence bizim olmazsa olmaz transfer hamlemiz bu bölgeye olmalıdır.

    sol bekte sezon sonuna kadar barış alper, kaan, kazımcan rotasyonuna bile razıyım ama orta saha eksiği takım içinden kapatılamıyor.

    gönül isterdi bu hamle 21 ocak 2024 trabzonspor galatasaray maçından önce olsun ama canın sağ olsun galatasarayım.
  • 274
    her bölgede şak diye yazabileceğimiz ve belirli seviyede performans alabileceğimiz isimler var. sol bek ise zaten herkesin malumu, saymıyorum.

    ama orta sahada torreira'nın yanına gözümüz kapalı güvenip yazabileceğimiz biri var mı? bence yok. görev verildiğinde elinden geleni yapan kaan ve inişli çıkışlı grafiği ile kerem d. var orada, berkan'ı ise ideal 11'e yazmam. ndombele'yi saymıyorum bile.

    diğer bölge ise 10 numara, ya da hücumcu orta saha. mertens'ten başka kimse yok. e o adamın da yaşından dolayı bir sınırı var, gücü var. kerem'i o bölgeye koyduğumuzda iyice forvetleşiyor. yani yine gözümüz kapalı güvenebileceğimiz kimse yok.

    işin özeti; futbolun kalbi, beyni, midesi orta sahada torreira harici güvenebileceğimiz kimse yok. şampiyonluğun anahtarı burada. umarım bu dönem de burayı pas geçmeyiz.
  • 275
    en geç 24-25 yaşında top yapmış futbolcuları satmamız ve 20-21 yaş oyuncu transferleri yapmalıyız, bu satışlar devre arasinda mi olur, sezon sonu mu olur onu gelecek tekliflerin miktarı belirleyecektir. şuan takımda bu tanıma uyan kerem aktürkoğlu, sacha boey ve victor nelsson bulunuyor, bu oyunculardan max transfer geliri elde etmeyi kaçırmamalıyız.
    elimiz transfer gelirleriyle biraz rahatlarsa da 3-9milyon euro arası bonservisler vererek daha isabetli genç oyuncu transferlerine yönelebiliriz, ekonomik olarak sürdürülebilirlik ancak bu şekilde olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın