• 256
    fırsat transferi 1 tane olur maksimum 2 tane olur. bizim 2023-2024 yaz transfer döneminde ziyech, zaha, tete, ndombele olmak üzere 4 tane fırsat transferimiz oldu. bunların hepsi de fizik, konsantrasyon, özgüven ve uyum sorunu yaşıyor.

    paramız yoktu nabalım böyle hareket etmek zorundaydık deniyor. iyi de paran yoksa yapma transfer o zaman. biraz hamza'yı çağrıştıracak ama içimizden halledemez miydik bu eksikleri. şampiyon takıma 10-15 transfer yapılmaz. 3 tane yapılır 4 tane yapılır. şampiyonlar ligi için yapıldı o transferler deniyor. iyi de şampiyonlar liginin kaderi kasım ayının sonunda belli oluyor. yeni kurduğun takımla hemen başarı gelmek zorunda. klopp bile olsa ilk 11'inin 7'si yeni transfer veya yeni mevki olan bir takımın uyum sorununu 3 ayda halledemez. yönetim beklentiyi yükseltti, taraftar havaya girdi ve talep etti. yapmayın etmeyin diyenler yine azınlıkta kaldı. ve bu yanlışa defalarca olduğu gibi yine düşüldü.

    fenerbahçe hayatında ilk defa eğrisini doğrusuna denk getirdi ve transferleri tuttu. galatasaray'ın, rakibinin bu ekstra şansına karşı elindeki tek koz takımın oturmuşluğu ve takım kimyası olabilirdi. ama biz de fenerbahçe ile aynı sınava kendimizi sokmuş olduk. hatta durmadık, sidik yarışı bile yaptık. gelinen noktada yıldıza ve başarıya aç fenerbahçe taraftarı hiçbir oyuncusunu linç ettirmiyor iken galatasaray'da ise taraftar tarafından hedef tahtasına oturtulmayan sadece 2-3 oyuncu kaldı. halbuki galatasaray avrupa'da ciddi maç fikstüründen çıkmasına rağmen rakibinin ligde sadece 2 puan gerisinde. ortada anormal bir başarı farkı yok. bu da tamamen bizim beklentilerimizle alakalı. taraftar geçen sezonun ikinci yarısındaki oyunu bekliyor. takım oraya yaklaşsa bile oyunculara güvenmiyor ve onları beğenmiyor. artık işin doğrusu yanlışı da karıştı. büyük bir algı bozukluğu oluştu. bu güvensizlik ortamında normal şartlarda çoktan patlamamız gerekirdi ama nasıl oluyorsa bu takım taraftarına rağmen asla pes etmiyor.

    ben transfer politikasında her zaman istikrardan, sabırdan ve itidalden yanayım. okan hoca'nın panik yaptığını sanmıyorum ama siz de panik yapmayın galatasaray yönetimi. devre arasında büyük işlere kalkışmayın. taraftar sıkıştırıyor, yönetim aldırmıyormuş gibi gözüküyor. ama bu gerilim birikiyor birikiyor ve en sonunda hata yaptırıyor. transferde son günlere yaklaştıkça bu baskı ortamı bizi hataya sürüklüyor. paranız yoksa yapmayın transfer. fırsat transferi diye sorunlu futbolcu da almayın. bana kalırsa ben ne dubois'i ne berkan'ı ne yunus'u gönderirdim. ne de rashica'yı salardım. şu anda takım daha da iyi olurdu. angelino meselesini çözün ve sol bek alın. oluyorsa bir de 10 numara. geri kalan yaza. 6 ayda bir yapboz gibi değiştirmeyin şu takımı allah aşkına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın