• 3
    açıkçası bunu isteyen kulüplere hiçbir şekilde kızamıyorum çünkü herkes dönen dolapların farkında, hatta farkındalığı bırakın, herkes bilgi sahibi ama kimse çıkıp anlat(a)mıyor. bu ortamı sağlayan da tff ve merkez hakem kurulu'nun bizzat kendisi. sene ortasında aldıkları hakem kararları ciddi anlamda skandaldı. hala bu hakemler neden hakemlikten el çektirildi bilen yok. "e efendim gelecek yılların planlamasını yapıyoruz" denilerek aklanmaz bir kara lekeydi bu. düne kadar bütün kritik maçları yönettirdiğiniz hakemlere bugün çıkıp da siz yetersizsiniz diyemezsiniz. hadi onu da deme hakkına sahipsiniz diyelim; yahu insan da biraz akıl mantık olur, cüneyt'e, fırat'a, hüseyin'e ve diğerlerine; verme kardeşim maç, 6 haftada 1 maç ver, 5 haftada 1 maç ver, zaten yönetecekleri maç sayısı maksimum 3 ya da 4 olacak. ver onu da iddiasız maçlara, olsun bitsin. kimse de sana sene sonunda çıkıp "bu lig şaibelidir" demezdi. ha şaibelidir onda zerre kuşkumuz yok ama aklı olan insan bu malzemeyi de vermezdi. şimdi küme düşme kaldırılsın diyen kulüpler tff ve mhk bünyesinde varolan yapılaşmayı biliyorlar. bu hakem meselesinin iç yüzünü de biliyorlar. ondan zaten böyle sesleri yüksek çıkıyor. muhtemelen tehdit bile ediyorlardır tff'yi. bu noktada haşmetlimiz, baş ekonomist devreye girmezse bütün iplikleri pazara çıkabilir, herkes açar ağzını yumar gözünü, ne servet kalır, ne ferhat kalır, muhtemelen sokağa çıkamaz hale gelirler ama işte baş ekonomist buna izin vermeyecektir. herkes kaderine razı şekilde tıpış tıpış küme düşecek zira küme düşmenin kaldırılmasını kimseye anlatamazsın. sebep olarak ortaya koyacakların ülke futbolunun da muhtemelen bitişi demek olacaktır.
  • 4
    yayın ihalesi bile yapılmamış bir lig için gerçekleşmesi pek mümkün olmayan iddia. muhtemelen küme düşmesi neredeyse kesinleşen takımların kulisleri söz konusudur ve bununla ilgili haber servis ediyorlardır.

    bein’in yaptığı teklif mevcut takımlara bile yetmezken dört tane fazladan takımı beslemeye çalışmak ligdeki takımların yarısını iflas ettirir muhtemelen.

    burası türkiye her şey olabilir tabii ama böyle bir durumun gerçekleşmesi çok enteresan sonuçlar doğurabilir.

    son olarak belirtmek isterim ki ben türkiye ligi için bu kadar takımın fazla olduğunu düşünüyorum. hele de bu gelirlerle. bir an önce takım sayısı 18’e düşürülmeli. hatta mümkünse daha altına.
  • 6
    bu rezalet yaşanırsa galatasaray maçları dahil bir tane bile lig maçı bakmam seneye. 2021-2022 sezonu aklım erginliğe eriştikten beri en az maç izlediğim sene olmuştu zaten, bu kepazelikle komple bırakırım. iyisiyle kötüsüyle bir tane ligimiz var onun da içine sıçmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar. temsilcilerimizin avrupa'daki maçlarına ve türkiye kupası maçlarına bakarım o kadar.
  • 10
    "yeni türkiye zengini" kulüp başkanları ve önce batırılıp sonra adının başına "yeni" ifadesi koyarak tekrar diriltilen takımlar ligde çoğaldıkça şaşırtma potansiyeli günden güne azalan olay. türkiye'de voleybol, basketbol hatta hentbol'de gelen avrupa kupalarıyla övünülüyor sürekli. "bu branşlarda durum ortadayken futbola yatırım yapılıyor hep" diye hayıflanılıyor. kadın voleybol'da ligin zirvesi avrupa'nın da zirvesi belki ama ilk iki seviye ligde her sene 2-3 tane belediye başkanı tarafından soyulup bırakılan kulüpler de var. kadın basketbol'da euroleague f4'ü istanbul'da oynanıyor belki ama daha sezon başlamadan içi hortumlanıp ortada bırakılan takımlar da var ligde. erkek basketbol desen son avrupa şampiyonu efes'in oynadığı lig yıllar sonra ilk defa sezon öncesi açıklanan sayıda takımla başlayabildi.

    "amatör" branşlardaki legal yolsuzluk ortamı futbola da sıçradı demek yanlış olur. ancak futbolda da diğer branşlardaki gibi artık gizlenemeyecek/geri döndürülemeyecek bir noktaya geldi. tek fark ortada dönen paraların çok daha fazla ve musluğun başına oturanların çok daha nüfuzlu kişiler olması. tabi buna paralel olarak federasyonun çok daha fazla güdümlü bir kurum olması...

    entry tarihi itibarı ile küme düşecek takımlara alttan yukarı doğru sırayla bakarsak;

    - yeni malatyaspor zaten malatyaspor battıktan sonra devlet tarafından yükseltilmiş bir kulüp. ilaveten covid sezonunda zaten küme düşmüş ama ligde tutulmuş. ligde bırakıldıktan sonra şehrin dört bir tarafını teşekkür pankartlarıyla donatmışlardı hatta...

    - göztepe de aslında göztepe değil, aliağa belediyespor. paraşütsüz düştüğü amatör ligden bir türlü çıkamayınca üçüncü ligdeki aliağa belediyespor'u satın alan zengin kulüp başkanı* sayesinde tekrardan profesyonel liglere döndü. geçen sezon sidik zoruyla kalmıştı ligde, bu sezon o da olmadı. zaten paralı başkanı da çekip gitti...

    - çaykur rizespor'u zaten anlatmaya gerek yok. çaykur'un parasıyla, gelen giden başkanlarının karanlık ilişkileriyle yeterinden de fazla konuşuldu. zaten anlatmaya da gerek yok..

    - altay desen uzaktan bu ekip içinde en temizi gibi görünüyor. ama o da aslında siyasetin oyuncağı yapılmış bir kulüp. 3. ligde sürünürken bir milletvekilinin damadı atamayla başkan yapıldı. amatörün kıyısından aldığı kulübü süper lige kadar çıkarttı, hatta yılların kangreni alsancak stadı'nı da devlet desteğiyle(!) yeniletti ama arkasında 26 milyon dolar gibi bir borç bırakarak yönetimden çekildi. milletvekili tanıtımında şampiyonluk kupası gezdirmek gibi enteresan icraatleriyle hatırlanacaktır ilerde...

    hal böyle iken bu haberlere şaşırmak mümkün değil. kaldı ki pandemi sonrası tüm dünya 3-4 aylık boşluk sonrası sıkışan fikstürü telafi edebilmek için ligin boyunu kısaltacak formüllere girerken takım sayısını arttırıp fikstürü uzatan tek ülke türkiye iken.

    üstelik federasyon başkanı, yönetim kurulu, merkez hakem kurulu komple kaçıp gitmişken. yayın ihalesi kulüpler iflas etmesin diye yarıda kalmış, ihale komisyonu sağa sola saklanmış iken...
  • 11
    2021 - 2022 sezonunda süper lig dediğimiz saçmalıklar zirvesinin içinde 20 tane takım var.

    hadi tamam kaldırdın ve 3 takım çıkmaya hak kazandı, 2022 - 2023 sezonunda 23 takım olacak.

    23 takım her hafta 1 takımın bay geçmesi demek, yine aynı rezil döneme dönmen demek. aynı zamanda, aralık'ta oynanacak dünya kupası dolayısı ile liglere 1 ay ara vermek zorundasın.

    yani ağustos - mayıs arası yani 9 ayda 44 maç haftası yapman lazım, dünya kupası haricindeki milli maçları saymıyorum.

    kabataslak 36 hafta var desek, arada 8 maç haftası hafta içleri oynanmak zorunda, bu sefer türkiye kupasını da işin içerisine dahil etmen lazım.

    işin gerizekalılık seviyesini gören tek kişi ben olamam ya.

    souyorum, neden kaldırılacak küme düşme? bir kişi izahını yapsın bana. ama aklı başında gerekçelerle. birisi çıkıp desin ki "lig bu sezon şaibeli, tüm ligi iptal ettik" bak bunu kabul edeyim. geçtiğimiz sezonun yani 2020 - 2021 sıralamaları kullanılsın ve devam edilsin kabul edeyim. ki şaibeli, şike yaptığı ayan beyan ortada olan fenerbahçe'nin şikeli şampiyonluğunu onaylayıp trabzon'un elinden aldığınızın bedelini ödüyorsunuz verdiğiniz şampiyonlukla ki trabzon'da oy oranları %60'ın altına düşmesin. içine ettiniz zaten karadeniz'in, tüm yapısını değiştirdiniz sırf 3 kuruş para verecekler diye araplarla bir de buradan vurmayalım diyorsunuz.

    hadi ya, birisi gerçekten ama aklı başında bir gerekçe ile çıksın ve açıklasın "ya şu şu şu şu nedenlerden küme düşmeyi kaldırıyoruz" diye. hadi ya 1 kişi çıksın açıklasın madem öyle. bir tane aklı başında gerekçeniz yok ama "kaldırılsın". lan federasyon başkanı yok kim neyi nasıl kaldıracak allahın cezaları?

    bir futbol zevkimiz vardı onun da içine ettiniz, allahınızdan bulun ramazan günü ya. futbolu bu hale getiren kim varsa bir damla suya muhtaç kalsın.
  • 12
    zaten ülke ekonomisi batık. insanlar yayıncı kuruluştan kaçarak ip tv şikayet edecek yerler arıyor.
    kulüplerin anlaşmalar dahilinde onlarca borçları var.
    ödemek zorunda oldukları borçların en büyük kaynağı yayıncı kuruluş gelirleri ve havuz paraları.
    galatasaray,fenerbahçe ve beşiktaş'ın sayesinde geri kalan 17 takım kaymak yiyor.
    burada en başta böyle bir şeye bu 3 takım karşı çıkmalı ve hatta takım sayısının daha da düşürülmesini talep etmeli.
    ancak gel gör ki bu 3 kulüpten ses çıkarabilecek tek adam ali koç. o da çıkarır mı bilinmiyor. ya da tek başına ne yapabilir?
    artık bu memlekette hiç bir şeye kesin olmaz kesin olur diyemiyoruz.
    bekleyip göreceğiz.
  • 15
    beyaz futbol adlı sirk yuvasının attığı bir başka yalana söz konusu olmuş durum. böyle bi şey olmayacağına yüzde yüz eminim, herkes rahat olsun öyle bi şey yapamazlar. darmaduman olmuş lige bi de küme düşmeyi kaldırırlarsa yayıncılardan para falan alamazlar öyle kolay değil bu işler. beyaz futboldaki sirk çalışanları algı yaratmaya çalışıyor sadece.
  • 16
    --- alıntı ---

    tbmm'de söz alarak türk futbolunda son günlerde yaşanan gelişmeler neticesinde bu yıl küme düşmenin kalkmasını sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan'dan talep ettik. altay, çaykur rizespor, göztepe ve yeni malatyaspor'un önümüzdeki dönemde ligde kalmasını şehirlerimiz adına ilettik.

    malatya mhp milletvekili mehmet fendoğlu

    --- alıntı ---
  • 18
    küme düşme kaldırılacaksa futbol liglerinin bir anlamı yok ki. alt ligler neden var o zaman? şampiyonluk, avrupa kupalarına katılım ve küme düşmek veya düşmemek üzerine temeli olan ligler in oynanmasının gerçekten ne gereği var. biz sağlıklı bir lig için 16 takım olmalı diye dua ediyoruz ancak görünen o ki 69 takımlı lig olacak. bu sene küme düşme kaldırıldı diyelim seneye hangi yüzle takımları küme düşürecekler? bu işin suyu çıktı. bu sene küme düşme kalkarsa önümüzdeki yıllar zor takım düşürürler bir alt lige. 50 takımlı ligimiz olur mis gibi. az kaldı zaten türk futbol federasyonunun avrupa kupalarından men edilmesine az kaldı.
  • 19
    sadece ama sadece ''sebebini'' merak ettiğim olay. neden abi? yani cidden birisini futboldan soğutmak istiyorsanız ''3-4 gün türk futbolu takip et'' deyin. anında soğur, hayata küser.

    niye mücadele ediyor bizim türk takımları bilmiyorum, birleştirin bütün ligleri amk. doğu yakası batı yakası yapın, abddeki gibi. beraberlikler de kaldırılsın, gereği yok.
  • 20
    --- alıntı ---
    tbmm'de söz alarak türk futbolunda son günlerde yaşanan gelişmeler neticesinde bu yıl küme düşmenin kalkmasını sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan'dan talep ettik. altay, çaykur rizespor, göztepe ve yeni malatyaspor'un önümüzdeki dönemde ligde kalmasını şehirlerimiz adına ilettik.

    malatya mhp milletvekili mehmet fendoğlu

    --- alıntı ---

    böyle adamların mecliste söz hakkı olması bizim ayıbımız.
    sayin milletvekili sporun ruhuna aykırı işler yaparak ligimizin kalitesini nasıl arttıracagimizi da aciklasaymis bari.
    şampiyon varsa küme düşen de olmak zorunda.
    ortada bir mücadele varsa kazanan ve kaybeden olmak zorunda.
    en fazla 16 takımın olması gereken ligi 24 takıma çıkararak daha çok rezalete imza atmazlar umarım.
  • 21
    "son günlerde yaşanan gelişmeler" nedeniyle kaldırılması mhp milletvekili tarafından talep edilen uygulama. şuraya söz konusu zatın mensup olduğu güruhu yerden yere vuracak şeyler yazarım ancak ilgi alanımızın dışında sadece şunu merak ediyor ve soruyorum; son günlerde yaşanan gelişmeler ligin altını olduğu kadar üstünü de ilgilendirmiyor mu? o zaman komple sezonu tescil etmemeniz lazım. bu topluluk taviz verildiğini görünce düzeni bozmak pahasına kendisi için daha fazlasını istiyor, aralık kapı görünce kapıyı yerinden sökene kadar durmuyor. talancılığı adet haline getirmişler. ne yazık!
  • 24
    böyle bir durumda galatasaray dik durup kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmemeli, gerekirse ligden çıkacağını belirtmelidir. bu ne abi oynayıp oynayıp ligin sonuna gelinip alt lige düşünce düşme kaldırılsın. hadi bir sene pandemi vardı anladık. biz de bu pandemi yüzünden şampiyonluk verdik, sesimiz de çıkmadı hadi o da tamam. bu sene ne var da düşme kaldırılıyor? kesinlikle kabul edilmemeli, normalleştirilmemeli. şimdiden de bu konuda açıklamalar yapılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın