• 777
    sonlarına yaklaştığımız şu günlerde bir ya da iki santrafor kirâlayarak kapatmamızın daha mantıklı olacağını düşündüğüm dönem. bonservisiyle istediğimiz her santrafor için 10 milyon civarı paralar talep ediliyor; eldeki alternatif sayısı da kısıtlı. üstelik doğrusunu söylemek gerekirse basında ismi geçen santraforların hemen hemen hiçbiri içimize tam anlamıyla sinen futbolcular değil. bahsedilen bonservis bedelleri ise en hafif tâbirle fâhiş. bu şartlarda elimizdeki 14 milyonu ne vereceğinden emin olmadığımız bir ya da iki santrafor için çarçur etmemizin bence hiç anlamı yok. belhanda şimdilik kaldı; ama yazın yine ilk teklif ona gelecektir. ndiaye'nin ise bir sene daha bizimle olacağının hiçbir garantisi yok. ayrıca fernando ve maicon'a da yaz döneminde teklifler geleceğini düşünüyorum ben. garry'den sonra kanat rotasyonumuz da sıkıntılı; üstelik kirâlık olan onyekuru da seneye bizimle olmayacak muhtemelen. bu durumda elimizdeki parayı sezon sonuna dek kulüplerinde kirâlık olarak kalmalarına izin vermek kaydıyla stoper, ortasaha, kanat bölgelerine birkaç genç oyuncu transfer etmek için kullanmamız daha mantıklı geliyor bana. sezonu kulüplerinde tamamlamalarına müsaade edeceğimiz için istenilecek bonservis bedelleri ara transfer dönemi târifesi de olmayacaktır. meselâ yakın bir tarihte walukiewicz ve zurkowski'yi aynı yöntemle gâyet mâkûl bedeller karşılığında transfer etti cagliari ve fiorentina. böyle yaparsak yazın gitmesi muhtemel olan oyuncularımızın boşluğunu şimdiden doldurmuş olacağımız için ihtiyacımız olan ve takımımıza gerçekten katkı sağlayacağını düşündüğümüz santraforları bu satışlardan gelecek parayla yaz döneminde rahat rahat alma imkânımız doğar; ara transfer kazığına gelip hebâ etmeyiz paramızı.
  • 783
    ali yavuz kol'u bedelsiz transfer edeceğimiz dönem olacaktır. renktaşlar yazmış, 28 ocak 2018 galatasaray divan toplantısında da başkan bahsetmiş, gelen para sünger gibi çekilerek bankalara gidiyor renktaşlar. aralık ayında 15 milyon € bedelinde birikmiş vergi, stopaj, muhtasar ödenmiş.

    muhtemelen en az vergi borcu olan veya hiç borcu olmayan tek tük klüpten biriyiz ligdeki. kalan 14 milyon € da futbolcu ve diğer ödemelere uçtu gitti muhtemelen...

    recovable bir borç sistemine dönmesi gerekiyor yönetimin, rotatif gibi ama o sistemde haziran ayından beri tüm bankalarca %40lara dayanan bir faizle çalışıyor. şu an %30lara yeni indi...
  • 784
    14 m euro artıdayken 2 forvet transferini yine son 3 güne bıraktığımız dönem.

    yaklaşık 62 saat kaldı.

    birilerine 10 m euro civarı bonservis basacağız galiba, o belli oldu.

    zaten ağzını açan 10 m euro diye açıyor. kime talip olsak aynı.

    tek derdim katkı alabileceğimiz ve sonra satmak istediğimizde en azından 7-8 edecek birisi olması.

    29 ocak 2019 duyumlarla ve kolpalarla mı geçecek? yoksa kap mı gelecek?
  • 785
    "tek derdiniz forvet olsun" o zaman teşbihte hata olmaz biz de şöyle diyelim; "merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler"

    başkan diyor ki; "biz ne sorunlarla uğraşıyoruz, ne sıkıntılardan geçiyoruz. siz takmışsınız forvet forvet. bizim uğraştığımız işleri bilmiyorsunuz. size hava hoş, keyfiniz yerinde tek sıkıntımız keşke forvet olsa" diyor.

    ne anlayalım şimdi bu veciz ifadelerden? forvet almak uğraştığımız işlerin yanında çocuk oyuncağı. öyle dertleri, sorunları var galatasarayın.

    o zaman başkana soruyorum; 7 aydır bitiremediğiniz, umulmadık bariyerlerle karşılaşıp bitiremediğiniz, olursa olur olmazsa olmaz ile başlayıp, inşallahla maşallahla 72 saatten az kalmış transfer döneminde bitiremediğiniz forvet transferini çözememişken, buna nispetle çok daha büyük, çok daha önemli, çok daha zor problemlerimizi nasıl çözeceksiniz?

    heba edilmiş, hiç bir bahanenin başarısızlığa mazeret üretemeyeceği, küçük hesaplar yapayım derken büyük resmin kaçırıldığı transfer dönemidir.
  • 790
    bitmesine iki gün kalan dönem. iyi düşünmekle iyi olsaydı, her sene şampiyonlar ligi şampiyonu olurduk ama bir de olayların gerçekleri var.

    işin ilginç tarafı bu beceriksizler ordusundan iki forvet üzerine bir de sürpriz bekleyenler var ki inanamıyorum. şu an tüm paramızı diagne transferine gömecek durumdayız çünkü başka kimseyi alamıyoruz, dersimize altı ay boyunca çalışmamışız.

    menajerin biri abdrurrahim'e ''abi elimizde alan diye biri var valla çok kral topçu ceza sahasında affetmez hem sözleşmesi de bitecek ocak ayında onu alırsınız'' diyor fakat bir de ne görüyoruz sözleşmesi aslında bitmiyormuş.

    ağustos ayının son günlerinde ne yaşadıysak, ocak ayında da aynısını yaşıyoruz. bu saatten sonra gelecek adamdan da pek hayır gelir mi emin değilim.
  • 792
    bir an önce bitse dediğim dönem. yorulduk, tükendik. benim için mustafa cengiz yönetiminin sonu olmuştur. şu dakika, kasımpaşa forvetine milyonları gömmekten bahsediyorsak başarısızlık bariz arkadaş. sıçmışız yani. ulan çok mu zor, milyon tane lig var, en kötü ara scout ekibini, iskandinav,belçika, hollanda takımlarının forvetlerini araştırmasını yaptır, uygun gördüğünü tut getir, madem paran yok. son dakikada kasımpaşa’yı zengin etmeye niyetlenmek büyük bir çapsızlık örneği. bu kadarı beceriksizliktir, hatta kötü niyettir.
  • 794
    senelerdir galatasaray son dakika transferi yapar normaldir. ama bu sene ki gibi bir gerginlik olduğunu hiç hatırlamıyorum.

    bunun nedenini en iyi mustafa cengiz yönetimi bilir, bilmiyor ise söyliyeyim. yazın milleti gazı getirip forvet alamamak.

    herkes forvet alınamayacağı ihtimalini düşündüğü için strese girdi ve hızlı hareket edilmesini istiyor.

    eğer şu son dakika diagne transferi hakketen belirtildiği gibi son günlerde planlandıysa büyük rezillik.

    umuyorum ve inanıyorum ki marcao transferi gibi derinden iş yapıp transferler yapılacak, yoksa ozan korkut denen maşa is reloading.
  • 795
    transfer edilecek topcunun saglik kontrolu sonrasi, islak imzali belgelerle tff’de lisans islemlerinin yapilacagi da dusunuldugunde en gec yarin (30 ocak) gorusmelere basladik haberi gelecektir.

    ben yurt disindan transfer yapabilecegimizi sanmiyorum bu sebeple. futbolcuyu ulkeye getirecek zaman kalmadi yine.

    yurt icinden artik kimi kafa kola alabilirse apo onun takimindan birileri gelir gelirse. 2 liralik topcuya 4 oderiz yine. baskan da cikar fiziki tehdite de maruz kalsak galatasaray’in parasini cope atmayiz der. yersen.
  • 796
    tüm dönem boyunca edindiğim izlenim, yönetimden birilerinin almak istediği oyuncu başka, diğerinin almak istediği bambaşka. oyuncuların menajerleri de ortalığı karıştırıyor. yaşananların başka açıklaması olamaz.
    birilerinin inadı ve para hırsı yüzünden olan bize oluyor. bu süreçte fatih terim ve başkan cengiz'in en masum olduklarına inanmak istiyorum ve inanıyorum...
  • 797
    genelde iş yoğunluğundan dolayı haftasonlarına yaklaşırken veya gün içerisinde işlerin yoğun olmadığı anlarda hatırladığım ve sinirlendiğim, ancak geçen perşembe baro takımı antrenmanında tarak kemiğimi kırarak eve hapsolmam ve sürekli bilgisayar başında oturmam nedeniyle aralıksız takip ettiğim ve artık hakikaten kabak tadı vermiş dönemdir.

    ya koskoca galatasaray markasının 2 transfer döneminde forvet alamamasının bir açıklaması olamaz.

    başkan çıkıp “maliyeti düşük ahklakı yüksek adam arıyoruz” diyor. ya hacı kalmış 48 saat sen halen arıyorsan ciddi bir problem var.

    gelelim bugün patlayan diagne meselesine. 12 m euro bonservis alan topçuya 3 m eurodan az maaş vereceklerini sanmıyorum. bu mudur ekonomik transfer anlayışı? madem 12 m euroyu tek adama gömecek paramız vardı, bu parayı ozan satılmadan da (fiilen satılmadan) kullanmak üzere anlaşma yaparak ozan gittikten 1-2 gün sonra bir sürü forvet arasından bir tane alabilirdik.

    ey yönetim!
    bu camia sizleri 1 sene gözümüzün içine baka baka yapamayacağınız işleri taahhüt etmeniz ve sonrasında turgay ciner’in kucağına otururken. galatasaray markasını tüm anadolu kulüplerinin ağzına sakız etmeniz için mi oturttu?

    bir an önce bitmesini temenni ettiğim, yönetimin şartlar ne olursa olsun mart ayında gidici olduğunu, daha önemlisi galatasaray’ın yarınları için gidici olması gerektiğini gösteren transfer dönemi olmuştur. zira gördük ki başkana iyi para verseler pegasus tribündeki taraftarları psgye, doğu tribündeki taraftarları city’e satar, sonrasında boş tribünlere oynatır takımı.

    edit: imla
  • 799
    bugün bir kap bekliyordum artık ama tamamen ümidimi yitirdim. dejavu olduk sanki yaz transfer döneminin son günleri de böyleydi. ha birini aldık ha alacağız derken zaman doldu. şimdi de aynı duygu var taraftarda be inanın bu yönetimin birini alabileceğine olan inancımı tamamen kaybettim. bu kadar basiretsiz insanlar koskaca camiayı nasıl yönetiyor aklım almıyor. bu saatten sonra panik transferi yapsan da bir verim alman çok zor çünkü artık kim gelirse gelsin taraftar öfkeli olacak. adamlar şaka maka koskaca 1 ay geçti 1 tane forvet alamadılar ve kaldı 2 gün. allah sonumuzu hayretsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın