• 578
    lütfen bir an önce bitsin de maçlara odaklanalım dediğim dönemdir. hakikaten kendimi bildim bileli futbol aşığı bir insanım, ama özellikle son yıllardaki transfer sezonları karmaşasından, basının iğrençliklerinden, taraftar şımarıklıklarından, saçma sapan beklentilere duyumlara kapılmasından inanılmaz midem bulanıyor. bakıyorum bazı insanlar bir de cidden zevk alıyor şu dönemlerden, twit kovalıyor, spor kanallarıyla yatıp kalkıyor, sabahlıyor falan. tamamen rezillikten ibaret bir dönemdir şu transfer sezonları. toptan oyuncu alma cezası yesek bari de beklenti olmasa anasını satiyim, zaten ihtiyaçlar alınmıyor.
  • 579
    anladığım kadarıyla önce kaynak yaratıp sonra transfer yaptığımız bir dönemle karşı karşıyayız. bundan yola çıkarak önce rodriguez satıldı ve ardından marcao açıklandı. şimdi ozan'ın satışı açıklandı ve rodriguez'den gelen paranın bir kısmı hala kullanıma açık. rodriguez'den yaklaşık 7 milyon € kulübümüze kalsa, bunun 4 milyon €'sunu marcao'ya verdik. elimizde kabataslak 3 milyon € var. ozan'ın satışından da 11 milyon € geldi bugün. yani şu an transfere harcayabileceğimiz cash 14 milyon € paramız var. kulağa hoş geliyor. bundan ötürü ben 19 ocak 2019 galatasaray ankaragücü maçı'na kadar 2 transfer daha açıklanacağını düşünüyorum. böylece taraftar nezdinde de rüzgarı arkamıza alacağız. hadi bakalım.
  • 583
    türkiye ligi'nde en fazla 14 yabancı oyuncu ile sözleşme yapabiliyorsun, maç kadrosuna da en fazla 12 yabancı yazılabiliyor. maalesef şu an halihazırda 12 yabancımız var:

    muslera
    mariano
    linnes
    marcao
    maicon
    donk
    nagatomo
    fernando
    ndiaye
    belhanda
    feghouli
    onyekuru

    kısacası bu listeden birini satmadıkça veya maaşını ödeyerek kadro dışı bırakmadıkça (ki bu saatten sonra bunu imkansız görüyorum) alabileceğimiz yabancı oyuncu sayısı iki. gerisi yerli transferi olmak zorunda.

    yakın zamanda galatasaray için çağlar söyüncü, kaan ayhan ve umut bozok'u kiralama, merih demiral ve ertuğrul ersoy'u da satın alma haberleri çıkar. serdar aziz'i de yerli bir isimle takas etmeye çalışacaklardır ama ne fener ne beşiktaş iyi oyuncularını bizimle takas etmez. kendileri yarışta yokken başakşehir'in şampiyon olmasını her türlü tercih ederler.

    bakalım bizimkilerin nefesi kimi getirmeye yetecek?
  • 585
    şuna kadar olan gelişmeleri değerlendirecek olursak, teknik ekibin istediği transferlerin takıma katılabilmesi için gerekli mali şartlar sadece garry'nin satışıla sağlanamadı. bunun için 1 oyuncunun daha elden çıkarılması gerekti. maicon'a talip çıkmayınca, bu oyuncu ya belhanda olacaktı ya da ozan. fatih hozamın yakın zamanda ozan için doğru zaman değil dedikten kısa bi' süre sonra ozan'ın elden çıkarılması da düşündürücü. demek ki fatih hozamı terse düşürecek kadar sıkıntılı bi' süreç yaşanıyor. biraz panik hali sezinliyorum. bu son satıştan çıkardığım ilk sonuç, satılacak oyuncunun yerine ciddi bi' bütçe ayrılarak transfer yapılmayacağı oldu. 2 satıştan sonra (garry ve ozan) ancak devre arsında teknik ekibin istediği oyuncular için bütçe yaratılmış oldu. yani, örneğin belhanda gitseydi yerine ciddi bi' transfer yapılmayacağından eldekilerle bir şey denenecekti ki bu durum teknik ekibin içine sinmemiş olacak ki takım içinden çözümlerin daha mümkün olduğu (donk) ve semih kaya gibi anlık-kısa vadeli ve az maliyetli bi' opsiyonun da mümkün olduğu hesap edilmiş. büyük ihtimalle maicon-marcao ikilisiyle sezon sonuna kadar gidilecektir. artık gerekli transferler için yeterli bütçenin sağlandığını ve kısa bi' zaman sonra 2 santrafor ve 1 kanat oyuncusunun açıklanacağını düşünüyorum.
  • 586
    first class vip: balotelli, alan, mangala, renato agusto, konoplyanka.
    ekonomi: ne yazık ki ekonomik transfer yapamıyoruz.
    gerçekler: semih kaya, demba ba gerisini sen anla.

    2 hafta içinde ya muazzam bir transfer dönemi yaşayacağız. ya da ilk kısımdaki yüzde 10'luk kısma nazaran rezalet bir dönemle transferi kötü hamlelerle kapatacağız. yazın birinci raunt yaşandı şimdi son raunt yaşanıyor. inşallah kulübümüz doğru hamleleri yapacaktır. hamleleri beklediğimiz dönemdir.
  • 589
    ozan'ın 11-12 civarı bir bedel ile gönderilmesiyle elimizde 15 milyon euro civarı bir para olan transfer dönemi. bence kritik konu biz "elimizde bu para varken kalıcı oyuncular alalım" mı diyeceğiz yoksa "6 ay idare etsin tarzı kiralık çözümler üretelim" mi diyeceğiz. stopere bedelsiz olarak semih, santrafora 3-4 milyona alan isimleri doğru ise elimizde 2. santrafor için 11-12 milyon euro civarı bir bütçe kalacak demektir. e biz 2. santrafor olarak hep kiralık isimler görüyoruz. bu tarz bir isim alıyor isek mevcut yabancılarımız ile devam edip 2 yabancı hakkımızı santrafor bölgesine harcayıp elimizde 10 milyon euro civarı bir parayla transferi kapatıyoruz demektir. bu çok mantıklı gelmiyor çünkü 2019-2020 yaz transfer döneminde de sattığın kadar al geçerli olacak ve bizim 4-5 tane oyuncuya ihtiyacımız olacak. yani biz semih ve alan'dan kalan 10 milyon euro parayı harcayacağız. burada da önümüze yabancı oyuncu kontenjanımızın olmaması durumu çıkıyor. bu durumda maicon ve mariano'dan birinin belki de ikisinin birden takımımızdan gönderileceğini düşünüyorum.
  • 590
    önce maicon sonra da mariano'nun satılması gerektiği sezon.

    bu ikili ardından tahminen 22-23m euro luk bir bütçemiz olacak. forvet hattına alan ile birlikte 10m harcasak, ortasaha ve kanatlar için 12-13milyonluk bir bütçeyle başbaşa kalacağız.

    zira diğer türlü, feghouli ve onyekuru ikilisinden herhangibir sakatlık durumunda muğdat gerçeği ile başbaşa kalıp, şampiyonluğu yarınlara bırakabiliriz.

    yok oyuncu satmayacaksak, tek ve tam bir forvet alıp kalan parayı kanat için kullanmamız gerekiyor. zira seneye satış yapmamız bu sene kadar kolay olmayacağı için, 4 ay sonra gidecek olan onyekurunun yerini elimizde bütçe varken şimdiden doldurmak gerekiyor.

    ama bu, ordu zihniyeti bunu düşünemez ve muhtemelen 2 yabancı forvet alır. bir kanadımız cezalı, bir kanadımız sakat olsa direkt ''sinan ve muğdat'' ikilisini izlemek zorunda kalacağız.
  • 591
    ticaretin en önemli kurallarını net şekilde vurgulayan dönemdir:

    1- ancak iyi ürünün taliplisi olur ve iyi ürün çabuk satılır.

    örneğin giriş katta yer alan 2+1 daireniz 200.000 lira, 1. kattaki 3+1 daireniz 250.000 lira olsun. 250.000 lira olanın satılma ihtimali daha yüksektir. alıcı için önemli olan f/p oranıdır.

    dolayısıyla beklenti maicon, eren gibi oyuncuların satılmasıyken garry ve ozan hızlıca satıldı.

    2- alırken kazanmak esastır.

    bir ürünün satılacağı fiyat piyasada aşağı yukarı bellidir. özellikle pazarda söz sahibi değilseniz, devler gelip ürünlerinizi ucuza kapatabilir. dolayısıyla alırken olabildiğince ucuza almalısınız ki kar oranınız artsın. kendiniz üretiyorsanız daha da karlı olursunuz.

    örneğin garry’nin satışından yaklaşık 7,5 m eur gibi bir para kalırken (paok’tan ilk alırken ödediğimiz bedel de çıkılınca kar iyice azalıyor) ozan kabak’tan görünen o ki kemiksiz 11-12 m eur kazanılacak.

    sonuç

    kötü oyuncu alırsak, satış listesine koyduğumuzda alıcı bulamıyoruz. değersiz ürüne yatırım yapmamalıyız.

    alımlarda olabildiğince ucuza almalıyız ya da en güzeli üretmeliyiz.
  • 592
    2022 yılına kadar yerine getirmemiz gereken mali fairplay yükümlülükleri adına sakin kalmamız gereken transfer dönemidir.

    telâş içerisinde yapılacak herhangi bir "32-33 yaş ve yıllık 4 milyon euro maaş", yani halk dilinde "beşiktaş tipi transfer", uzun vadede maddi acıdan zorluklar çeken kulübümüzü daha da zora sokacaktır. tamam, su an yönetim gerçekten sabırları zorluyor fakat bu forvet konusunda taraftar tarafından verilen tepkiler sebebi ile gidip de "yarim sezonu kurtarsin, taraftar da sussun" mantigi ile demba ba tipi forvet alınırsa yazık olur. yönetim benim desteğimi kaybeder. gelinen noktada yapilan en büyük hata, transferde seceneklerimizin cok az olmasi, o da bildiğimiz kadarıyla.
  • 594
    herhalde tarihimiz de yaşadığımız en garip ara transfer dönemlerinden birisine tanıklık ediyoruz diye düşünüyorum. kim gidecek kim kalacak diye düşünmekten helak olan bir taraftar topluluğu haline geldik maalesef.
    kimler gidecek kısmını bir kenara koyuyorum. gelecek isimlerin daha doğrusu ilgilenilen isimlerin bam diye açıklanması çok saçma olur tabi ki.
    ancak yönetimimiz o kadar pasif kalıyor ki en azından ilgilenilmeyen isimlerin " şu şu isimlerle ilgilenmiyoruz. " açıklamasini yapmasi gerekiyor.
    yönetim sessiz kalıp hiçbir açıklama yapmayinca ortalik duyumculardan gecilmiyor biz taraftarlar olarak da dayanacak gücümüz kalmiyor haliyle.

    şöyle bi göz attim , eylül ayından bulunduğumuz güne kadar kimlerle ilgili transfer haberleri çıktı diye.
    şöyle bir tam sıralı liste çıktı ortaya ;

    (bkz: alan carvalho)
    (bkz: radamel falcao)
    (bkz: demba ba)
    (bkz: diego costa)
    (bkz: miranda)
    (bkz: luiz felipe)
    (bkz: hervin ongenda)
    (bkz: ianis hagi)
    (bkz: michy batshuayi)
    (bkz: benjamin tetteh)
    (bkz: lucas haraslin)
    (bkz: trezeguet)
    (bkz: kenny tete)
    (bkz: arber zeneli)
    (bkz: eliaquim mangala)
    (bkz: semih kaya)
    (bkz: mario balotelli)
    (bkz: adam szalai)
    (bkz: florin andone)
    (bkz: nicolas castillo)
    (bkz: renato augusto)
    (bkz: fernando llorente)
    (bkz: téji savanier)
    (bkz: clinton njie)
    (bkz: stevan jovetic)
    (bkz: serdar gürler)
    (bkz: onur kıvrak)
    (bkz: gökhan töre)
    (bkz: tolgay arslan)
    (bkz: vagner love)
    (bkz: marcos do nascimento teixeira marcao) + ( geldi)
    (bkz: emre taşdemir) + ( geldi )

    yazmayi unuttugum isimler vardir illa ki ama şu yazdiklarimin isimlerin cogu kimi az kimi çok gündem oldu.

    mustafa cengiz'e karsi hep olumlu düşünen bir taraftarim. ancak kulüp olarak bu kadar üzerimize oynanilan bir dönem de, medya tarafindan her gün bir isim yazilip cizilerken taraftara karsi pasif kalmasi sabir tasiran noktalardan biri maalesef. bu liste daha da uzayip gider de dönem sonuna kadar forvet alabilecek miyiz onu merak ediyorum dostlar...
  • 595
    bu dönemin bir an önce bitmesini istiyorum. nedeni yaşattığı stresten öte gelecek ve gidecek oyuncularla birlikte artık saha içinde ne oynayıp oynayamayacağımızı konuşmaya başlayabilecek olmamız. şu anda şu oyuncu iyi kötü gibi konuşmaların ötesine geçemiyoruz maalesef. gelecek oyuncular ile 4-4-2 oynarız şunları yaparız, 4-3-1-2 oynarız şu konudaki eksiklerimiz kapatırız vb. entryler okumayı dört gözle bekliyorum.
  • 597
    teeee geçen sezon bittiğinde belli olan bir durum vardı ki bu takımın kökten degismesi.

    sadece gomis değil maicon, feghouli, belhanda ve rodrigues'in de satılması şart oğlu şarttı. ama yine şampiyonluk aldattı yönetimi ve aynı takımla yola devam ettik. sonuçlar ortada: ligde liderin 6 puan gerisindeyiz, ayrıca şampiyonlar ligi'nde olabilecek en kolay grupta son anda 3. olduk.

    mesele bir forvet değildi. bence forvet de alsak bu sonuçlardan farklı durumda olmazdık. ben bu seneyi gözden çıkardım. tek tesellim fbjk tayfasinin da şampiyon olamayacak olmasi.

    umarım hem bu transfer döneminde hem de yazın 1 senedir bekleyen bu dönüşüm tamamlanır.
  • 598
    özellikle semih kaya ile ilgili sağlık kontrollerinden geçiyor haberlerinden sonra, beni son derece hayal kırıklığına uğratmış dönemdir. semih kaya ile ilgili bir problemim yok ama takımın ihtiyaçları net olarak ortadayken hala yönetim tarafından bir açıklama gelmemiş olması modumun tamamen düşmesine sebep oldu. takım gol atamıyor ki, arkayı tutsan ne olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın