• 503
    anlayamadığım bir durum var. sürekli genç alalım. bonservis koyalım diye akıl veren arkadaşlar şu takıma o gençleri nasıl gelmeye ikna edeceğimizi bir anlatsa keşke. terörle boğuşan, politik repütasyonunda herkesle kavgalı olan, ırkçılığın yüksek volümlere ulaştığı, leş bir futbol ailesinin ve leş bir futbol liginin olduğu, clde olmayan ve hatta uefa kupasına bile katılıp katılmayacağımız belli olmayan ortamda, böyle yamyam menejerler varken nasıl ikna edeceksiniz adamları. herkes kendisini bir düşünsün. sen kariyerinde sıçrama yapma hedefiyle türkiyeye gelir misin ? çok iyi futbolcuysa zaten 12 yaşında falan keşfediliyor artık. transfer piyasası çıldırmış 10 milyonlar 10 bin gibi konuşulmaya başlamış. elbette galatasarayın bir ismi var ama öyle herkesin hayali falan değil türk kulüpleri kendimizi kandırmayalım. genç oyuncuların peşini bırakalım demiyorum ama sürekli oraya genç buraya genç potansiyelli falan olmayacak işlerle kafa doldurmanın manası yok. ben kendini ispatlamış ve açığa düşmüş oyunculardan yanayım. clichy mesela güzel örnek buna, leiva güzel örnek. bunlara dadanalım biz.
  • 504
    belhanda, gomis ve maicon'un geldiğini varsayalım, hala en az 3 transfere daha ihtiyacımız var;

    -orta saha: en az bir oyuncu kesinlikle transfer edilmeli ve bunlardan biri top kapmada başarılı, pas seviyesi yeterli ve savaşçı olmalı.

    -sol bek: lionel carole kesinlikle gönderilmeli ve yerine biri alınmalı. clichy gibi 32 yaşında bir oyuncuya bile razıyım. yetenek açısından bi itirazım yok ama kendisi nispeten yaşlı ve yıllık ücreti yüksek biri.

    -sağ kanat: belhanda transferi ile burayı bitirdiğimizi düşünürsek aptallık etmiş oluruz. yasin öztekin adlı faydasız veya temposu spor toto süper lig için bile yeterli olmayan sinan gümüş ile sezona giremeyiz. garry rodrigues'in de çok bir şey vaat etmediği aşikar. mutlaka biri alınmalı.

    -sağ bek: eğer sol bek pozisyonuna clichy gibi hücumda etkili birinin alınacağını varsayarsak, bu bölgeye atletik, savunmada hamleli ve güçlü bir bek alınması gerekiyor. yani kenny tete gibi biri yeterli olacaktır. henüz 21 yaşında ve yüksek seviyeye çıkamasa da bizim için yeterli olabilecek bir oyuncu.
  • 507
    uefa ile yaptigimiz anlasmada belirli bir donem sonunda mutlaka kar etmemiz gerekiyor gibi bir olay vardi. dursun ozbek de saniyorum buna istinaden 1 tl de olsa kulubu kar ettirecegim demisti. transferlerin resmi olarak aciklanmama sebebi bu olabilir. bruma'dan poldi'den gelen bonservislerle artiya gecmisizdir herhalde. uefa'nin kontrol ettigi donem 2017 yariyili (2017 h1) ise yeni transferler en erken 1 temmuz'da resmi olarak aciklanir. net bilgim yok, sadece tahmin.
  • 510
    chedjou, poldi, bruma, sabri, josue gitti.
    hakan balta, de jong da gitmesi kuvvetle muhtemel isimler. yani buradan kabaca elimize 11,5 milyon avro maaş karı geçecek.

    gomis(3 milyon avro), belhanda(3), maicon(2,6), clichy(2,7), x orta saha(2,5), x transfer(2) geldiğini düşünürsek buradan da yaklaşık 15,8 milyon avro gider var.

    maaşlardan 4,3 milyon avro kayıp verecek gibiyiz yani.
    bonservise gelirsek, elimize geçmiş bir 17,5 milyon avro para vardı. biz onu gomis için 2.5, belhanda için 8-9, maicon için 7, iki tane x transfer için de 8 milyon avro vererek harcarsak
    9 milyon avro da bonservisten kayıp vermiş oluruz.

    yani toplamda kabaca, 13,3 milyon avroya yepyeni ve kaliteli bir takım kurmuş olacağız. eğer ki şampiyon olursak müthiş bir para akışı da sağlanmış olacak. geçen seneye göre tam 45 milyon avro daha fazla kazanma ihtimalimiz var. bu para aldığımız futbolcuların 4 senelik maliyetini bile karşılar.

    şimdi iyi izleyin, bazılarımızın yaptığı gibi yapacağım ben de:

    tam 45 milyon avro daha fazla kazanabiliriz. yani bugün için tamı tamına 157 milyon tl.
    bakın tl.
    te-le.

    tl demiş miydim?
  • 512
    dursun özbek denen organizma yüzünden heyecanın yerini strese bıraktığı sezon oldu. önceden acaba hangi yıldız gelecek, hangi oyuncu gelirse nasıl oynarız, nasıl diziliriz diye heyecanlanırken şimdi kulübe ne kadar kazık girecek, ne kadar komisyon yenecek diye kederleniyoruz. ya ben 16 yaşındayken carrusca geldiğinde heyecanlanmış adamım, nasıl bu hale geldiğime cidden inanamıyorum.
  • 514
    yaşlı oyuncularla ilgilendiğimiz sezon.

    gomis ve maicon transferlerine karşı değilim bu konuda. forvet ve defansın ortasına "kurt" oyuncular lazım başarı için.
    hatta gomis'in kalitesini bu pozisyon için yeterli görmüyordum ama transferi olası başka oyuncu görünmüyor maalesef.

    fakat

    clichy 31
    belhanda 28
    vainqueur 29

    gibi oyunculara verilen yüksek bonservisin bir sonraki satıştan alınacak bonservisle kompanse edilmesi çok düşük olasılık.
    kaleci defans ortası ve forvet için bu tür 28 yaş üstü oyuncular tercih etmek gerekir ama diğer pozisyonlar için genç, başarıya aç, gelişime açık ve daha sonra bonservis kazanabileceğimiz oyuncular tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.

    aksi takdirde 2 sezon çok güzel geçecek ama 3. sezonda bu oyuncuların fiziksel performansı düşünce takıma hocaya o başkana türlü türlü küfür ederek geçireceğiz.

    yanlış anlaşılmak istemem clichy belhanda vainqueur harika oyuncular. ama planlama açısından ve kadro mühendisliği açısından yanlış tercihler. zira kadro mühendisliğinin olmamasından yıllar boyunca neler çektik. artık en ufak hataya bile hakkımız yok.

    önerim

    imbula 24
    denayer 21 (2. tercih tete 21)
    jetro willems 23
    godson azuibuke 19
  • 517
    ---------fm mode on------------------------------

    gelenler:

    jetro willems 5 milyon euro
    denayer 4 milyon euro
    maicon 8 milyon euro
    imbula 3 milyon euro kiralık (satın alma opsiyonu)
    godson azuibuke 2 milyon euro
    gomis 2,5 milyon euro

    gidenler:

    poldi 2,5 milyon euro
    bruma 15 milyon euro

    toplam 7 milyon euro'ya inanılmaz bir galatasaray

    ---------fm mode off-----------------------------------
  • 520
    maicon, gomis ve belhanda'nın imzaladığı varsayımıyla, bugüne kadar aldığımız ve gönderdiğimiz oyuncuların maliyetlerinin birbirini karşıladığı sezondur. bonservis ve maaş bütçeleri hemen hemen kafa kafaya geliyor. bunun totalde iyi bir trade-off olup olmadığını zamanla göreceğiz. para daha iyi kullanılabilirdi kesinlikle ama, bu yönetimin çapı için kaliteli ve türkiye ligi'nde bariz fark yaratabilecek oyuncular geldi yine de.

    dünden itibaren çıkan haberlere bakarsak; geri kalan transferlerde cimri ve titiz davranılacak. zaten olması gereken de bu. orta saha transferi de aradan çıkarılmalıydı kesinlikle ama geçen isimlere bakılırsa (imbula, vainquer) kiralık ya da bonservisi düşük oyuncular genelde. o yüzden bütçeyi çok sarsmadan kaliteli bir oyuncu getirmek mümkün olabilir. bunlar dışında ise minimum olarak sağ bek, sol bek, genç alternatif dinamik bir orta saha ile kanatta da oynayabilen hareketli bir forvete ihtiyaç var. uygun maliyete bulunursa bir stoper daha alınabilir.

    bu saatten sonra pek bonservis getirecek oyuncumuz olmayacak gibi ama hala maaşından kurtulmamız gereken çok fazla oyuncu var. yeni gelecekler ile bundan sonra gönderileceklerin maaşları da kafa kafaya gelir dersek; bundan sonra harcanacak bonservisler kasadan gidecek gibi görünüyor. o yüzden bundan sonraki pazarlıkların fazla aceleci olmadan, ağırdan alarak geçer. benim kişisel beklentim artık ileride para ederek de satılabilecek genç oyunculara da yatırım yapılması.
  • 521
    podolski ve bruma'dan elde ettiğimiz gelirlerle 3 mevkiyi doldurduk(u: resmen değil, kalplerde(:). şimdi bahsedilen 20 milyon bütçenin çoğuyla orta saha toparlanmalı(u: vainqueur ve imbula gelirse çok farklı şeyler konuşmaya başlarız. ama imbula imkansız bence.) kalan miktarla da mümkünse bonservissiz clichy* ve bir sağ bek alınmalı*. bir de hem kanat hem iç oynayan genç bir potansiyel kiralabilir.*
  • 522
    hedeflediğimiz gibi bir kadro kuramayacağımız kesin olan transfer sezonu. basında sürekli bonservis için 20 milyon euro bütçe ayırdığımız söyleniyor. maicon, belhanda ve gomis transferleriyle zaten 17.5 milyon euro'yu buluyoruz. 2.5 milyon euro'ya aradığımız tarzda bir merkez orta saha oyuncusu bulmamız çok düşük bir ihtimal. iyi bir orta saha oyuncusu almadığımız sürece şampiyonluk beklentisine de girmemize gerek yok. birkaç maç heyecanlanır, kış aylarında şampiyonluk umutlarımızı yitiririz yine. demek ki bruma ve podolski'yi yollamasaydık 2.5 milyon euroluk bir transfer bütçemiz olacaktı. şaka gibi gerçekten.
  • 523
    maicon, belhanda ve gomis'in geldiğini kabul edersek sırasıyla; ön libero, sol bek, sağ bek, dinamik bir ortasaha, kanatları da yedekleyecek bir forvete ihtiyacımız olan sezon. gönül ister ki bir stoper daha ama serdar ve ahmet'e harcanan para ortadayken zor.

    ilk 11: http://galatasaray11.com/i/26991.jpg

    yedekler: http://galatasaray11.com/i/26992.jpg

    buda başkanımız : http://i.on5yirmi5.com/image/2015/04/09/426038.jpg

    :(
  • 524
    haftanın belli günlerinde sırasıyla gomis, belhanda ve maicon ile anlaştığımız, acerbi'ye teklif yaptığımız, tete'nin menajeri raiola'yı türkiye'ye çağırdığımız, clichy'den yanıt beklediğimiz transfer sezonudur. arada bazen figüran babında juanfran, corchia, pasalic de serüvene dahil olmakta ancak tek replikten öteye geçemedikleri için gündemden çabuk düşmektedirler. elimizde çekirdek, fındık fıstık bekliyoruz bakalım sezon finalinde neler olacak...
  • 525
    1 sezon daha, nando,linnes,serdar,ahmet,carole,selçuk,tolga,garry,sneijder,sinan,eren ile devam edilip. 2018 de yeni yönetim ile 2018-2019 sezonuna daha iyi hazırlanabilir idi zaten kayıp edeceğimiz ne kalmış ! 1 sezon daha dayanır 1 sezon daha sabır ederdik.

    bu transfer sezonu galatasarayın oçağına inciri dikecek olan sezondur.

    yemin ediyorum yazık, söylenen miktarlar, ödenen miktarlar rakamlar felan gelecekte ffp sorunu yapacak çinste.

    inşallah dursunlar bu transferleri bitiremez, inşallah 2018de ki seçim de vay bak biz bu adamları aldık seçim kozu olarak kulanmaz inşallah bunlar gerçekleşmez. zaten bok olan galatasaray iyice bombok olacak.

    2-3 adam kiralayıp 1 sezon idare edebiliriz zaten ne kayıp edebiliriz ? hedefimiz şampiyonlar ligi olsun bize yeter. zaten gerisi 1 sezon sonra gelir !

    ama aklı selim yönetim de yok genel kurul da yok. yazık bize biz birbirimizi buralarda yiyoruz kuruş hesaplıyoruz niye ? bir formayı alabilmek için yemekten sigaradan felan kısıp para vermeyip alıyoruz ancak bunlar baba malı gibi harçıyor.

    tekrar da fayda var ! inşallah pahalı transferler yapılmaz hatta sadece kiralık olsun veya bedelsiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın