• 11
    iki tane çok iyi defansif orta saha oyuncusuna ihtiyacımız olduğu transfer sezonudur. takımın bana göre en büyük zaafiyet orta sahasında. selçuk denen hımbılla yürümüyor işte bu iş. o iki defansif orta sahanın yanında rodriguez ve emre çolak ile gemi yürür.

    forvet için bir nokta atışı transfer şart. podolski ve sinan gümüş'ün de devam edeceğini hesaba katarsak sakatlık yaşamazsak orda da sıkıntı çekmeyiz.

    telles ve bruma'nın durumları da önemli. ve bir de denayer'in. bana göre chedjou ve koray dışında önümüzdeki sezon elimizde defans oyumcumuz yok. denayer'i de takımda tutmayı becerirsek hem defans hem de sağ bek rotasyonumuz yeterli olur. solda telles kalırsa zaten sıkıntı yok.

    onun dışında selçuk, hakan, semih, tarık, umut tayfasından kimi gönderirsek kardır.
  • 16
    1- yerli oyuncularla kesinlikle ama kesinlikle hiç dolar euro karıştırmadan türk lirası ile anlaşılmalıdır.

    2- maç başı olayı artık bitti. geçen yıl fb nin başlattığı sistem mantıklı. oynadığı ve kazandığımız maçlarda prim gibi ekstra ücret yine tl üzerinden verilmelidir. bu sene rezil oynayıp yenildiğimiz maçlarda bile oyuncular maç başı paralarını aldılar böyle rezillik olmaz. üstelik ztk maçlarında bu prim de olmamalı.

    3- mutlaka hamit altıntop maddesi konulmalıdır. sakatlık ya da formsuzluktan dolayı ilk 18 e giremediği her maç için maaşının 40 da 1 i kesilmeli. bu toplamda yaklaşık 40 maç oynayacağımız düşünülerek hesaplanmıştır. 45 de 1 i ya da 50 de 1 i de olabilir. ama seneye avrupa kupalarına katılamayacağımız düşünülürse 40 da 1 i mantıklıdır. futbolcu isterse kendisini sakatlığa karşı sigortalatabilir. ya da bu futbolcuya zorunlu hale getirilebilir.

    4- kulüp isterse sözleşmesini istediği zaman tek taraflı o zamana kadarki alacaklarını ödeyerek tazminatsız olarak fesh edeblilir.

    bu dört maddeyi kabul edip imzalamayan hiçbir oyuncu ile sözleşme imzalanmamalıdır.
  • 17
    hocanın isteğine göre transfer bu ülke topraklarında doğmuş hocaların kafa yapısı nedeniyle başarıya ulaşamayacak bir sistem olduğundan, transfer görüşmelerine başlamak için hoca bulmayı beklemeye gerek yoktur.

    ben yazayım isteklerimi dursunlar.

    kale: muslera - alperen - ismail

    bu üçlü kaleyi koruyacaklar. alperen cenk'ten aman aman kötü bir kaleci değil ki zaten cenk'in de bizde top tutmuşluğu yok. eray konusuna girmiyorum bile. ikisi ile yollar ayrılarak 600 k euro bütçe açılması lazım. (300 cenk 300 eray) bu çocuklar totalde 100 k ya oynayacağından (alperenin antep maaşı aylık 2.5 bin tl) 500 k gibi bir tasarruf da etmiş oluyoruz.

    sağ bek: martin linnes - satılamazsa tarık çamdal

    linnes bu takımın sağ bekidir. daha iyisi yok. eksik yaptığı bir şey görmedim, şahane de orta yapıyor. ortaya vuran adam olmadığı için boşa gidiyor elbet çoğu asist olacak ortası. tarık çamdal konusunda defalarca söylediğim gibi 1.2 m euro verdiğimiz ve bizden başka kimse tarık'a bu parayı verecek kadar gerizekalı olmadığı için bir yere itelenebileceğini düşünmüyorum. bu şartlar altında kendisinin yerine transfer de öncelikli değil, mühendisliği itina ile yapmalıyız.

    sol bek: transfer - lionel carole

    carole'ü beğenmiyor değilim ama ideal bir takımda 11 oyuncusu olmadığını düşünüyorum. bu bölgeye bir oyuncu alınması gerektiğine inanıyorum. isim derseniz ekonomik olarak değerlendirdiğimde, avrupa'da olmayacağımız sezon için patrick van aanholt olabilir. 1990 doğumlu ve maçlarını izlediniz mi bilmiyorum ama küme düşen sunderland'de fena işler yapmıyor. yabancı sınırı olmasa da türk zorunluluğu olduğundan bursaspor'dan emre taşdemir de mantıklı bir fiyata alınırsa aanholt kadar istediğim bir topçu.

    stoper: koray - denayer - balta - transfer - semih

    kafamdaki stoper hattımız denayer ve koray arkadaşlar. ha hata yapıyor olabilirler ama orta saha projeksiyonu ile her topu bunlar karşılamak zorunda kalmazsa elite yakın bir ikili olacaklarına inanıyorum. ha bu sene çok gol yedik diyen olacaktır ama golü takım yer. orta saha maç başına 1 adet topu güç bela çalarsa gol yersin. bu kadar basit. o yüzden chedjou başgan ile (kendisini isteyen fransız kulüpleri var deniyor) yolumuzu ayırıp; buraya bir tane daha genç, tercihen büyük kulüplerin gözden çıkarttığı 25-26 yaşında bir arkadaş alınabilir veya bir senelik kiralanabilir. hakan tecrübesi, semih ise tamamen az önce yukarıda bahsettiğim türk sayısı nedeniyle kadroda kalıyor. isteyen olursa semih hemen itelenip yerine altyapıdan genç bir stoper alınabilir.

    orta saha: selçuk - transfer -transfer - transfer - bilal

    selçuk'un sezon sonu itelenmesi imkansıza yakın. yine şubat ayında panpisi burak'ın yanına itelemek için kadroda kalıyor. donk, jose ve sair tüm adamlar ile yolların bir şekilde ayrılması gerekiyor. bilal yaşı itibariyle kupa oyuncusu ve ihtiyaç anında camı kırınız olarak, hem 4-2-3-1'in 2 sini hem de 3 ünü yedeklemek üzere bir sene daha kadroda kalıyor. buraya net isim vererek söylüyorum; yann m'vila, jordan veretout ikilisini istiyorum. ikisinin de oynadığı takımlar epl de küme düşüyor olabilir ama ikisi de iyi işler yapıyorlar. özellikle m'vila, kendine gelip 3 sene önceki performansının %70'ine ulaşabilirse bu ligde bu sistemlere karşı defansa top getirmeyebilir. veretout da defansif özelliği yanı sıra saha içi çalışkanlığı ve dikine isabetli pasları nedeniyle istediğim bir adam. 4. adam ise yine büyük ihtimal küme düşecek newcastle'dan vurnon anita. böylece selçuk oynasa bile yanındaki adamların hem kesici hem de çift yönlü oyun kapasitesi olacak ve orta saha artık çökmeyecektir.

    amc: sneijder ve malum sebepten çolak.

    amr: sinan gümüş ve bruma.

    bruma'nın fiziksel özellikleri fena değil ama kafası çalışmıyor. avrupa'ya gidemeyeceğimiz gelecek sezon esas revizyon sol kanatta olacağından sinan ve koşup koşup orta açacak bir bruma ile idare edebiliriz diye düşünüyorum.

    aml: transfer - transfer

    podolski'nin seneye kalacağını düşünmüyorum. muhtemelen bundesliga'ya veya çine, bilemedin abd'ye gitmek isteyecektir. yasin ise artık kendini iyiden iyiye ronaldo zannettiği için 1 asist yapacak diye 25 top kaybı yapmasına katlanamıyorum. menajerine premier lig'den olan taliplerinden birine satalım yasin'i denir, satarsak muazzam, satamazsak blöfü görmüş oluruz ve artık zam istediği için trip atan bir yasin olmaz. yasin itelenemezse yedek. sol açık olarak fransa semalarından, bonservisi newcastle'da olan florain thauvin olabileceği gibi, milan tarafından kiralanan el shaarawy ile de görüşülebilir. yasin giderse her ikisi ile de görüşülmesinde sakınca yok. birini veya her ikisini kiralamak da sorun değil. bir solak, bir sağlak arıyorum ve kafamdaki adamlar bunlar.

    forvet: transfer - transfer - transfer

    wilfried bony birinci tercihim. man city'de tutmadı ve guardiola oyun sistemine yatkın değil. kiralık veya satın alma zorunlu kiralık, satın alma, yalvarma, ne şekil olursa olsun alınması lazım. ikinci forvet olarak vedat muriç istiyorum. pivot, genç, çalışkan. ülke futbolunu biliyor. üçüncü forvet için spesifik bir tercihim yok; umut bulut veya emre güral olsun istemiyorum; öte yandan umut gitmezse yapacak bir şey olmadığından antrenmana gelip gitmesi için kalmasında bir sakınca yok.

    burada yazmadığım donk, jose, olcan, sabri, hamit, yazdığım isimlerden yasin, umut, semih, cenk, eray ile takas, sözleşme sonu, bonserviste kolaylık vb. bir şekilde yolların ayrılması lazım. zor mu? eh. imkansız mı? değil.
  • 21
    öncelikle yeni hoca belirlenmeli ardından takımdan gönderilecek oyuncu grubu netleştirilmeli. yalnız gönderilecek oyuncular belirlenirken "bu oyuncu bizim evladımız, şanssızdı geçen sezon." gibi savunma cümleleri kimse için kurulmamalı. tarihe ibret olacak bir revizyon yapılmalı. takımın azı dişi olarak gösterilen yerli tayfanın alayına yol verilmeli.

    biraz uzun bir yazı olacak. tek tek gideceğim zira.

    kaleciler;
    fernando muslera bu takımın her şeyi. taraftarın gözbebeği. takıma duyduğu aidiyet duygusu artık onu kaptanlık mertebesine ulaştırmalı. yalnız 2. kaptan olarak.
    cenk gönen yedek için ideal. seneye zaten sadece ligde oynayacağız. kalsın.
    ismail çipe eray'dan bir cacık olmayacak. 3. kelci kontenjanını bu arkadaşa verelim.
    eray işcan florya'ya köpeğiyle girdiği gün siktir çekilmeliydi. zaten yeteneği de burada kalmaya müsait değil.

    savunma
    tarık çamdal bu takımda işi yok. yıllık maliyetini karşılayacak bir enayi bulmak zor. kalan 3 yıllık sözleşmesi karşılığı 3.5 milyon € alacağı var. bu kadar süre için 2.5 milyon €'luk bir sözleşme bulsa aradaki farkı karşılayıp yollayalım bunu.
    sabri sarıoğlu sözleşmesi bitiyor zaten. göbeğiyle beraber kendisine mutlu bir yaşam dileyip göndermek şart.
    martin linnes gelecek vaadeden değerli bir oyuncu. seneye sağ bek ona emanet edilmeli.
    koray günter gencecik bir oyuncu. ayrıca yetenekli olduğunu düşünüyorum. kalmalı.
    semih kaya menajeri çağrılıp avrupa'da bir kulüp bulması söylenmeli. milli takımda şans bulan bayağı bayağı avrupa tecrübesi olan bir adam semih. mutlaka talip çıkacaktır. 3-4 milyon € gibi bir para bile kazanabiliriz.
    aurelien chedjou 30'una dayandı. 1 sene sonra sözleşmesi bitiyor. yıllık 2.2 milyon € kazanıyor. fransa'da piyasası kesin vardır. yine 3-4 milyon €'luk bir bonservis kazanmak içten bile değil. yıllık maliyetinden kurtulmak da caba.
    jason denayer man city'nin kapısında yatmalı gerekirse. en azından 1 yıl daha kiralayabilmek için.
    hakan balta her takımda bulunması gereken iyi bir profesyonel ve alternatif. 11 oyuncusu kesinlikle değil. ama ara ara işin düşer, gözün arkanda kalmaz.
    lionel carole telles dönecek muhtemelen. bence bu adama gerek yok artık. fransa'da bunun da piyasası vardır. 1.5-2 milyon € değer biçilebilir.
    olcan adın sol bek desen sol bek değil, kanat desen kıçını kaldıramıyor. lig içinden bir transfer karşılığı takasta kullanılabilir. gitmeli yani.

    orta saha
    ryan donk gönderin kardeşim. ne yapın edin bu gevşeği gönderin. o da yetmez, transfer edeni de bulun suratına tükürün.
    bilal kısa allah razı olsun, elinden geleni yaptı ama ı ıh. bizim oyuncumuz değil. yedek kulübemizde bile yeri yok. anadolu'ya dönsün.
    selçuk inan hah işte. zurnanın zırt dediği yer. bu adamı göndereceksin ki ciddiyetin anlaşılsın. avrupa'ya iyi bir menajer çalışması ile gönderilmeli. para kazanmak mümkün. ama en azından yıllık maliyetinden kurtulmuş oluruz.
    jose rodriguez bu da olmadı. kendimizi zorladık aga. iyi falan dedik ama yok yani tırt oğlu tırt. ama yine de komple yollamak olmaz, ispanya takımlarından birine kiralanmalı.
    emre çolak bence kalmalı. yıllık 500 bin €'ya oynuyor zaten. aynı parayla kalsın takımda.
    hamit altıntop ne desem gg. seneye kesinlikle yeri yok bu takımda.
    wesley sneijder yeni kaptan sneijder olmalı.

    kanatlar
    yasin öztekin menajeri çağrılıp "sen zam istiyordun demi?" diye sorduktan sonra "al sana zam" deyip kapı önüne konmalı. ronaldo'ymuş. sen kim ronaldo kim amk.
    sinan gümüş kısa kesiyorum kalsın. kalmalı. çok değerli yetenekleri var bu çocuğun. hatta ileri gidiyorum, 7 numaranın yeni sahibi olmalı.
    lukas podolski iyi para edecektir çin piyasasında. euro 2016 sonrası milli takım kariyeri biter muhtemelen. o da artık para kazanmaya bakar. çin sorun olmaz onun için. hem yapacağımız transferler için paraya ihtiyacımız var. poldi'den 10-15 milyon € bonservis bekliyorum.

    forvetler
    umut bulut tarihimizin en yeteneksiz forveti olarak seneye kendisine yer olmadığı söylenmeli. olcan gibi takasta kullanılabilir.
    volkan pala 3 tane santrafor alamayacağımıza göre bu çocuk 3. forvetimiz olarak kalmalı.

    öte yandan bruma ve telles gelecek yıl mutlaka kadro planlamasında olmalı. hatta 11'de oynamaları bir kanunla garanti altına alınmalı. şimdi gelelim transferlere. öncelik nelere ihtiyacımız var. denayer'in 1 yıl daha takımda kaldığını varsayarak yazıyorum;
    1 adet stoper
    1 adet sol bek
    3 adet orta saha*
    1 adet kanat*
    2 adet forvet

    sol bek için tek adayım var;
    eren albayrak bonservisi elinde. 600-700 bin €'ya bağlanır bu iş.

    stoper için adaylarım;
    daniel agger 40 kere yazdık. adamın bonservisi elinde. tutun kolundan getirin. bedava amk. zorlayın biraz.
    serdat taşcı s.moskova'dan münih'e kiralanmış ama neredeyse hiç şans bulamamış. s. moskova'nın kapısını çalmak lazım.
    martin skrtel liverpool'da lovren ve sakho'nun arkasında kaldı. zor oğlu zor. ama denemesi bedava.
    facundo sebastian roncaglia gülmeyin ama kemik gibi stoper. boy dezavantajı var lakin bedava adam.

    orta saha için adaylarım;
    sebastian rode bayern'de şans bulamıyor. deneyeceğiz kardeşim. galatasaray'ın orta sahasında böyle adamlar oynayabilir.
    yan m'villa o da rubin kazan'dan sunderland'a kiralanmış. rubin'deki sözleşmesi 31 aralıkta bitiyor. kaliteli adam. yakışır.
    sandro ramires qpr'den west bromwich'e kiralık gitmiş bu sezon. bir de biz isteyelim amk. ayıp değil ya. belki alırız.
    sven bender dortmund'da çok şans bulamıyor. ciddi ciddi talip olursak neden olmasın.

    yukarıda saydıklarımdan 2'si mutlaka alınmalı. ayrıca diğer adaylarım;
    okay yokuşlu trabzon salih'i kesin isteyecektir. adam halk kahramanı malum. 1.75 milyon € satın alma opsiyonları var. salih'in yanında 1-1.5 milyon € konulup mutlaka takıma dahil edilmeli.
    irfan kahveci bu kardeşimiz de potansiyel vaadeden biri. cavcav saçma bir bonservis istemezse bize yakışır.

    kanat için adaylarım;
    joel campbell belli ki arsenal kendisi için yeterli görmüyor bu adamı. daha önce eboue transferinde son derece yapıcı davranmışlardı. aynısı olacaktır. istersek tabi.
    emre mor alternatif kanat oyuncusu olarak düşünülebilir.
    bilal başaçıkoğlu aynı şekilde, yoklamakta fayda var. yasin'den kat kat zekidir.
    orkan çınar antep uçmazsa bonservis konusunda gelsin takıma katılsın. hemen katkı vermez tabi. 2-3 sene içinde belli bir seviyeye geleceği kesin.

    forvetiçin adaylarım;
    eren derdiyok hocası bile açıkladı. büyük ihtimal gidecek dedi. olcan veya umut + 1.5-2 milyon € bedelle mutlaka alırız. fener'e kaptırırsak ağır küfür ederim. mükemmel bir 2. santrafor.
    manolo gabbiaddini napoli'de bu sezon isteneni veremedi. 7-10 milyon € arası bir bedelle transferi mümkün.
    ibrahima balde sözleşmesi bitiyor. 2. forvet olarak eren olmazsa düşünülebilir.
    simone zaza yine ciddi bir paraya 7-8 milyon € gibi alınabilir. gabbiaddini'nin alternatifi olarak.

    yedek sağ bek, orta sahada 5. alternatif ve kanatta 4. alternatif oyuncuları olarak alt yapıya başvurulabilir. bazı adaylar çok pahalı bizim için farkındayım. ama ne yapalım amk iyi futbol kaliteli adamlarla oynanıyor. yasin, umut, sabri, semih ve donk gibilerle sinir krizi geçiriyoruz görüyorsunuz.

    hep bahsettiğimiz galatasaray seviyesi bu. ve bunu yukarıda zikrettiğim çöplerle yakalayamıyorsun işte. rode'ler, agger'ler, gabbiaddini'lerle sağlarsın bunu. yapacak bir şey yok.

    vesselam...*
  • 25
    önce eldekilerden başlayayım:

    tarık çamdal: bu çöpe bizim verdiğimiz maaşı kimse vermez. maaş yükünün bir kısmından kurtulmak adına bi anadolu kulübüne kiralanmalı.
    semih kaya: yurt dışından 3 milyon euro üzeri bir teklif gelirse satılmalı, gelmezse semihciğim bu son şansın denmeli.
    hakan balta: yenilenerek uzatılmış mevcut sözleşmesiyle zor ama teklif gelirse değerlendirilmeli. yaşlı ve ağır adam. gençken bile ağırdı.
    jason denayer: ne kendisinin kalmak isteyeceğini, ne de city'nin kiralamak isteyeceğini sanmıyorum. açık konuşmak gerekirse sık sık sakatlanması, agresiflik koyamaması ve hava toplarındaki müthiş zaafiyeti ile hayalimdeki stoper olmadığını da söyleyebilirim.
    koray günter: seneye şampiyonlar ligi listesine kendisini 21 yaşından önce 3 sene bizde oynadığı için altyapı oyuncusu olarak ekleyebileceğiz. bu sebeple bile kalmalı ki bence takımızda hava topu zaafiyeti olmayan tek stoper.
    lionel carole: kötü giden sezonun iyilerinden bir tanesi. alex telles dönse bile kalmalı ve sol bek ikisine emanet edilmeli.
    chedjou: bu adamı taraftar öve öve bitiremezken bile beğenmiyordum. defanstaki görevlerini çok kötü yapıp, tekniğiyle göz boyayan ve iyi oynadım gözüken bi stoper daha var mıdır yer yüzünde bilmiyorum.
    olcan adın: yaşı, futbola uygun olmayan fiziği nedeniyle yolları ayırmamız gereken bir başka isim.
    yasin öztekin: elde oyuncu olsa zam istediği gün bileti kesilmeliydi.
    lukas podolski: bitiriciliği, şutları güzel ama tembel bir oyuncu bence. podolski'den yüksek verim almak için oyunu rakip sahaya yıkan, rakibi boğan bir takım kurmamız lazım. 5 milyon euro üzeri teklif gelirse satılmalı. podolski'nin aldığı maaşa oyuna çok daha ağırlığını koyacak yığınla adam var.
    ryan donk: geldiği güne lanet olsun.
    martin linnes: açıkçası defansif performansı beni pek memnun etmedi. arkasına kolay adam kaçırıyor. ama çok kaliteli ve zekalı bir oyuncu. bek olmazsa bile sağ önde oynar.
    jose rodriguez: kiralık mı olur bonservisle mi bilmem. millet iniesta xavi güzellemeleri yaparken bile beğenmiyorudm bu adamı. orta saha oynamayı kuru kuruya pas yapmaktan ibaret sanıyordu ki artık onu da yapamıyor.
    selçuk inan: selçuk'u burda iyi oynayıp da buna rağmen gömüldüğü her maçtan sonra savundum. ancak yaşı, biten fiziği, düşen performansı ve aldığı maaşı göz önüne koyunca mutlaka gitmeli. 1 2 sezon daha kalırsa büyük işler başardığı bu camiada iyi hatırlanmayacak. bunun için bile gitmeli.
    sabri sarıoğlu: biten sözleşmesini yenileme gibi bir saçmalığa umarım kalkışmayız.
    emre çolak: ne kalırsa neden kaldı derim ne giderse neden gitti derim. alt yapı ürünü olması dışında hiçbir albenisi yok.
    bilal kısa: bursaspor'un yolunu tutacağını düşünüyorum.

    alex telles ve bruma: kulüpleri opsiyonlarını kullanmazsa satmak için zorlanmamalı. seneye yeni transfer etkisi yapacaklardır. bruma her ne kadar kendisi hava değişimi için gitmek istemiş olsa da yabancı sınırının kalktığı ve kanatsızlıktan geberdiğimiz şu sezonda gönderilmemeliydi.

    transfer gereken mevkiler;
    1 tane en az 1.88 boyunda, havadan geçit vermeyen, tatlı sert, rakip forvetlere üstünlüğünü kabul ettiren stoper şart.
    1 tane de ujfalusi gibi savunmayı iyi organize edecek bir stoper şart.

    linnes'in savunmadaki performansı bu seneki gibi devam ederse sağ beke de 1 adam lazım olabilir.

    orta saha;
    1 tane n'golo kante tarzı oynayan, tempolu, sahada basmadık yer bırakmayan orta saha şart oğlu şart.
    1 tane de ikili mücadele bırakmayan, adam yiyen bir orta saha lazım.
    birhan vatansever: çok fazla transfer yapamayacaksak seneye mutlaka kadroda düşünülmeli. ne donk'dan ne de rodriguez'den kötü oynamaz.

    kanatlara 1 tane bruma ve sinan'dan bariz iyi oyuncu alınmalı. bruma giderse 2 tane alınmalı. forvet için yazmaya bile gerek yok sanırım.

    alabileceğimiz ucuz oyuncular;
    eren derdiyok: benceryan donk ve umut bulut'u elden çıkartmanın en tatlı ve en kolay yolu eren derdiyok ile takas etmek. kasımpaşa da sıcak bakıyor zaten 2 oyuncuya da. sırf bu yüzden bile eren'i alırım ben.
    lenadro bacuna: küme düşen aston villa'nın zamanında 1 milyon euroya kadrosuna kattığı sağ kanadı komple kullanabilen ve orta sahanın ortasında da oynayabilen hollandalı oyuncu. mutlaka nabız yoklamalıyız. frikikleri de çok etkili kullanıyor.
    famara diedhieu: bu sayfayı da yeniden açabiliriz.
    oscar lewicki: orta saha rotasyonu için çökebileceğimiz bir başka isim. isveçli ve yaşı genç. ucuz olacaktır.
    idrissa gueye: küme düşme durumu ile ilgili sözleşmesinde özel bir madde varsa çökülmeli. yoksa 9 milyon euroya aldıklarından bizim boyumuzu aşar.

    ayrıca sezon sonu sözleşmesi biten oyunculardan minimum 2 3 tanesine çökmeliyiz. ama çökerken yaşlı ve hantal oyuncu almamaya dikakt etmeliyiz. ciğerim soldu artık hantal ve yaşlı galatasaray izlemekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın