• 376
    gelmesini geçtim gitmesi gereken futbolcuları yazalım:

    yekta: hiçbir katkısı olmadı. selçuk'u zorlayamadı. oynadığı dönemlerde selçuk'tan daha verimli olacağına dair hiçbir işaret göremedik. türkiye kupasında kırmızı/beyaz gruptaki takıma gol atacak diye takımda tutulamaz.

    olcan: kanat oyuncusunda olması gereken hız ve teknik kendisinde sınırlı miktarda mevcut. uzaktan vurup gol atacak diye, türkiye kupasında şov yapacak diye takımda durması anlamsız. hele hele sol beki yedekleyemeyeceğini de gördük, sürekli arkasına adam kaçırıyor. fıçıcık diye bir tanım gördüm kendisi hakkında. tam anlamıyla doğru tespit. gitmeli.

    tarık çamdal: çok büyük bir kazık. adamın denge problemi var. herhangi bir temasta yere düşüyor. ayakta duramıyor bu adam nasıl defans yapabilir ki? kaslarına bakmayın güçsüz,dengesiz daha da kötüsü bildiğin yeteneksiz. adamın assisti bile yoktu bize gelmeden evvel. yedek dahi olamaz.kesin gitmeli.

    dzemaili: kalmaya kalsın da tarık çamdal'dan hallice. bir futbolcu kondisyon sorununu çözemez mi bütün bir sene? melo sakatlıktan döndü taş gibi oynadı. bu adam maç temposu kazanamadı ama eline geçen fırsatları da çok iyi değerlendiremedi. maaş yükü açısından zararı var. gitse iyi olur.

    sercan yıldırım: fazla söze gerek yok. kalırsa istanbul barları para kazanır.

    dany: zaten gidiciydi üstüne kampa götürüp haybeye para harcadılar.yazık. adamın piyasasını düşürdü hamza dengeoğlu. az da olsa para kazanma ihtimali vardı.

    jem paul karacan: bu adam celta vigo maçında orta sahada bir top kaybetti. 2 kişi koşarak geçti bu adamı. arkasından tutup çekip indirmedi bile. bu adamın ne işi var takımda?

    hamit altıntop: kendisi rızkını yeterince aldı. eğer 28 kişilik kadroda 27 tane faydalı adam varsa 28. hamit olsun. ama keşke gitse en azından 1 mio tl para kazandırsa... misyonunu tamamlandı takımda. kalmasının pek anlamı yok.

    kopray günter: bu çocuk ayak bileklerine çok hakim ama pozsiyon almayı çok iyi bilmiyor ve konsantrasyon problemi mevcut. kornerlerde kafayla gol atmalı. bunu öğrenmesi lazım. gidip bir yerde sürekli oynamalı.

    sinan gümüş: koray günter ile birlikte kayseri gibi bir takıma gidip sürekli /düzenli oynamalı.

    umut bulut: celta vigo maçında hava topu kazanamadı bile. sürekli deli danalar gibi koşmasıyla meşhur. bu adamın hala piyasası varken satıvermek lazım. 500 bin avro veren bulunur. memleket zaten forvetsizlikten kırılıyor. beşiktaş bile alır umut'u. ama giderse en azından para kazanır takım. yerine yurt dışından hangi forvet gelse daha etkili olur.

    eray işcan: bu arkadaşın nasıl bir kaleci olduğunu anlamak için düzenli oynayabildiği bir takımda görmek lazım. uzun filan ama refleksleri nedir, efendime söyleyeyim konsantrasyonu nasıldır... bi görmek lazım. gitsin en azından maaş yükünden kurtulmalı.

    semih: celta vigo maçında döküldü. semih gün geçtikçe yedek kulubesini hakediyor. balta ya da koray günter kendisinden daha iyi. hala piyasası varken satmalı.
  • 381
    su dakikadan sonra bizim için şöyle şekillenmesi ihtimal dahilinde olan sezon;

    melo-nagatomo takası gerçekleşir.

    sol bek icin carole-nagatomo yeterli görülüp telles chelsea veya psg'ye gider. konuşulan rakamlar 10-12 milyon civarı.

    bu parayla flamini alınır. bir sağ bek alınır ve burak'i zorlayacak genç bir forvet alınır. kalan para stopere ayrılır. (tam bu sırayla olur mu emin degilim)

    dzemaili, yekta,dany,furkan,umut gundogan ve sercan bonservisiyle. sinan gümüş, oğuzhan kayar kiralık gönderilir. galatasarayin 2015-2016 sezonu 11'i şu şekilde olur
    muslera/x-semih-x-nagatomo/selcuk-flamini/yasin-sneijder-poldi/burak

    alinacak sag bekin kalitesine gore bu 11'de x yerine sabri veya stoperin kalitesine gore x yerine chedjou yazilabilir. hayirli aksamlar.

    (edit:imla)
  • 383
    ffp, parasızlık, tasarruf neyse... en başından ibrahimoviç, yıldız, galaksi vb. sözleri havalarda uçuşacağına; malum sebeplerden transfer yapılamayacağı, dişimizi sıkmamız gerektiği, destek istendiği söylense, taraftarın "gık" çıkarmayacağı sezon olurdu. insanlar yönetimin de, hocanın da, tanman'ın da arkasında aslan gibi dururdu.

    taraftara her şeyi yap ama aptal yerine koyma...
  • 385
    bu zihniyetle iyi bir sonuç çıkmayacağı kesin . yönetim ya da taraftar kesiminde kendisini avutanlar da zaten lig başlayıp , şampiyonlar ligi grup maçları oynandığında durumun ciddiyetini anlayacaklar . tabi o zaman çıkış yolu olmayacak o çok güvendikleri çöp dolu kadroyla baş başa kalacaklar. şimdi ses çıkarın eleştirin ki o kabusları görmeyelim . en azından geçiş dönemi olarak atlatalım . gerekli yerlere 3-4 takviye ve ismine cismine bakmadan yararsız oyuncuları tasfiye etmeliyiz .
  • 386
    allah rızası için,

    bir sağ bek, bir sağ açık kesin; mümkünse de bir forvet ve uzun boylu sol stoper almamız gereken transfer dönemidir. ayrıca melo'nun takımda tutulması; gidecekse de onun yerini dolduracak sağlam bir orta sahanın getirilmesi gerek.

    thomas meunier, douglas, gervinho(kiralık) gelirse, forvet almazsak da razıyım. gerekirse yasin-gervinho kanadı yapıp poldi'yi forvete koyarız.

    ------------------------muslera-----------------
    meunier---semih/chedjou---douglas---telles
    -----------------selçuk-----melo-------------------
    gervinho------------sneijder------------podolski
    -----------------------burak------------------------

    üzerinden geçeriz ligin. avrupa'da da ümitlenebiliriz. hadi be abi. nolur lan :(
  • 388
    thomas meunier ve terence kongolo bu transfer döneminde ismi geçen oyuncular içinde benim en çok hoşuma giden isimler. takıma sağ bek ve stoper lazım bu kesin. bu adamlar vizyondur, vizyon transferidir. orta sahaya da yine bu adamlar gibi genç, çok koşan gelecek vaat eden bir adam alınsa. ve bu 3 transfer ile transfer sezonu kapansa hiçbir şey demem.

    belki bu transferler yapılınca takım yine şampiyonlar ligi'nde grupta sonuncu olacak, belki yine fark yiyeceğiz ama genç oyuncular kendilerine ve takıma çok şey katacaklar bu şekilde. selçuk inan ile, sabri sarıoğlu ile, umut bulut ile, burak yılmaz ile, hakan balta ile fark yiyeceğimize; jose rodriguez ile, lionel carole ile, terence kongolo ile, alex telles ile, sinan gümüş ile fark yiyelim. ha en iyisi hiç fark yememek ama anlatmak istediğim zaten burada fark yemek değil, herkes anlamıştır ne anlatmak istediğimi.
  • 389
    kaleye predrag rajkovic ya da bartlomiej dragowski,

    sağ beke thomas meunier,

    stopere juan guilherme nunes jesus,terence kongolo ya da doria (maliyet ve özellik olarak en uygun olanı)

    ön liberoya daniel amartey ya da çok genç abartmayalım diyorsak gary medel

    forvete de istasyon olacak, top tutacak, takımı ileriye taşıyacak bir forvet. büyük olan takımımızı büyük takım gibi rakip sahaya yığılmasını kolaylaştıracak özellikte bir forvet. zlatan ibrahimovicrüyasında değilim, fernandao ayarında hatta genç oluyorsa daha kötüsü de olur.

    hoca bey porto modeli'nden söz ediyorsa, adam satmalıyız diyorsa buyursun toplasın bunları veya benzerlerini, geliştirip satsın.
  • 392
    kabus dolu 2010 - 2011 transfer sezonu ile benzeşen transfer sezonudur.

    bu takımın stoperleri iş yapar gençler. nasıl iş yaparlar hemen söyleyeyim, öncelikle sağ beke kademe nedir bilen, geriye zamanında gelip alanını kapatan ve stoperlerin arkasını temizleyecek diye kademelerini bozmayan bir sağ bek almamız gerekiyor.

    buna ek olarak, orta sahaya felipe melo'nun yerine hem rakibi hem de topu ısıracak, tekniği ortalamanın üstü ve özellikle de hücum esnasında rakip ceza sahasından dönen ribaundları toplayacak bir canavar almalıyız.

    bu canavarı aldıktan sonra ise hayalet süvari selçuk inan yerine bilal kısa ya da jose rodriguez martinez'den birini monte etmemiz gerekmektedir.

    beklerin ve orta sahan ne kadar dirençli olursa defans göbeğin de o denli dirençli olacaktır.

    bu iki transferin devamında ise, hem sağ hem de sol kanat oynayabilecek eskilerin tabiriyle pır pır bir kanat ve de santrafora ileride top tutmayı bilen, kafa toplarında iyi, oyun görüşü ve bitiriciliği üst seviyede bir santrafor aldık mı, bence bu takım bu sene hem ligde hem de avrupa'da güzel şeyler yapacaktır.

    uzun lafın kısası, bu takıma direkt 11'de oynayacak toplam 4 adet transfer gerekmektedir.

    edit: imla
  • 393
    bu transfer sezonu neden bu kadar sancili geçiyor anlamak çok zor. sokaktaki 10 galatasarayliya takimin ihtiyaclarini sorsan 9 u sağ bek, on libero, defans ve mümkünse bir forvet veya kanat/forvet der. ihtiyaçlar bu kadar belli iken bunların bir an once giderilmemesi, eski bilinen topcularimizin kampta tekrar denenmesi, mevcuttakilerin ihtiyacı karsiladiginin ima edilmesi taraftarı da demoralize ediyor.

    dursun başkan 11 temmuzdaki mali kongrede takimin mali problemi olmadigi hatta kasada 14.5 milyon para olduğunu söylemişti http://m.sporx.com/...p?frm_id=476131& su ana kadar transferde sattiklarimizla aldiklarimiz kafa kafaya. yani yaklasik 15 milyon euro paramiz hala kasamizda olmali. haberlerde ismi gecen adamlar (ibra hariç) medel veya jesus-melo takasi meuner, douglas vs bu adamlar için 15 milyon yeterli bir miktar. kaldi ki ihtiyaç olursa hala telles 8-10 araliginda satılabilir gibi duruyor. dzemaili, yekta, sercan, tarik gibi adamlardan da 3-4 milyon euro kazanılabilir. umarim biz gereksiz panik yapiyoruzdur ve takimin eksikleri gidebilecektir.
  • 395
    volkan şen' i tanıyalım:)

    - 1987 doğumlu 28 yaşındadır.

    - 2014-2015 sezonunu 41 maç 17 gol 12 asistle tamamlamıştır.

    - bursaspor' un kaptanıdır. *

    - geçen senelerde sadece bizle oynanan maçlarda burak yılmaz ve felipe melo ile ciddi şekilde kavga etmiştir. eminim diğerleriyle de ciddi şekilde kavga etmiştir. burak bunun yüzünden kırmızı görmüştür. melo bunun ağzına sıçmış, emre belözoğlu tarifesi uygulamıştır. felipe melo gitmeden alınmamalıdır. bunun ağzını burnunu kırar çünkü.

    - oldukça yeteneklidir. en büyük özelliği çok hızlı ve ayağından açmadan top sürmesidir. kontra atak oyuncusudur. boş alanda iyi yardırır.

    . serbest dolaşım hakkı verilerek top sürme özelliğini kullanması bizim için çok faydalı olabilir.

    - son milli maçta acayip kötü oynamıştır. sahanın en kötüsüydü.

    - sözleşmesi 2+ 1 şeklinde olmalıdır. 31-32 yaşında top oynayabilecek disiplinde bir adam değildir.

    - sercan kankası ile iyi bir ikili olup geceleri fethetme ihtimali yüksek olduğu gibi yardırma ihtimali de küçük bir ihtimaldir.

    - kendisini her haliyle engin baytar' a benzetirim. gelirse yeni engin baytar' ı mız olur.*
  • 400
    #1779129

    hay amk. döndük dolaştık yine niasse. ama bu transferin mantıklı yanı şu. zaten forvet almayacaklardı. burak-umut-sercan' la oynayacaktık. niasse gene bunların yanında ronaldo falan kalır. biraz bunları düşününce sinirlerim yatıştı. resmen ölümü gösterdiler sıtmaya razı olduk. yine de bu transfer gerçekleşirse o sercan' ı ıslıklayan taraftarlara minnettar kalacağım. çok kızmıştım ama helal olsun zorla forvet transferi yaptırdılar. burak' ı severim üzülmesini istemem ama demek şu burak' ı şöyle 3-5 maç ıslıklasak onu da yollayacaklar. gerçi onu yollasalar gene niasse' yi alırlar amk. birinci forvet olur bu sefer. bu nasıl bir kördüğüm .
App Store'dan indirin Google Play'den alın