• 401
    transfer adına iyi şeyler beklemediğim sezondur. yıldız olarak aldığımız podolski bile yönetimin isteğiyle değil taraftar baskısıyla alındı, taraftar ses çıkarmasa bu transfer bile olmayacaktı. aldığımız ve gündemimiz de olan oyuncular lig için bile zar zor yetecek seviyede cl'de ise bu kadroyla yine hüsran olacağı düşüncesindeyim maalesef. ffp mahvetti bizi sonumuz hayrolsun, daha başlamadan hemen bitmesini istediğim sezondur da ayrıca.
  • 402
    resmen güç kaybettiğimiz transfer sezonudur. son 4 senede 3 şampiyonluk kazanan bu iskeletin bel kemiği neresi diye sorulsa hiç kuşkusuz hepimiz selçuk-melo ikilisi deriz. tamam sneijder ve muslera çok önemli isimler ve başarıda büyük pay sahipleri ama selçuk-melo ikilisi başkaydı be sözlük. 2010-2011'deki travma ve dibi gördükten sonra bir isyandı, bir başkaldırıydı bu ikili. ayrıca bam üçlüsünden sonra çölde vaha gibiydi bu gözler için. son 4 senede öyle mutlu ettiler ki bizi allah da onları mutlu etsin.

    artık rüya bitti, melo buradaki misyonumu tamamladım ben diyerekten ayrılıyor takımdan. aslında kalması için çok uğraşıldı mı? bence kesinlikle hayır. hazırlık kampının en dikkat çekici isimlerinden olan carole'ü süper kupa maç kadrosuna almayıp, kemik jem'i alan yerli sevicinin, melo gitmesin diye gönülden uğraştığına inanabiliyor musunuz? şahsen ben inanamıyorum. melo takım içindeki yerliler tarafından da sevilmeyen bir isim, muhtemelen de bizim hamza bunları görüp yeniçerilerinin daha ön plana çıkması için melo'nun ayrılmasına onay da veriyordur zaten. düşünsene dünkü kadroda umut, olcan, tarık, kemik jem kadroda var ama melo yok, futbola ihanet resmen ve bizlere de eziyet. sözün özü melo gidiyor dostlar. adam 4 yıl boyunca neredeyse tüm gs düşmanlarına verdi ayarını ve gidiyor. dün bir enrtry'de bahsedilmişti, melo olmadığı için demirören gelebildi kupa vermeye diye. yazarımız çok ince görmüş, hakikaten de öyle. ne adamsın be melo?

    herneyse başlıktan daha fazla sapmayalım. melo gidince ikiliden kalan isim selçuk'a bakacak olursak; ilk geldiği sezon oynadiği efsane topun yerini şimdi yeller almış gibi görünüyor. aslında misyonunu tamamlayan melo değil de selçuk gibi. çünkü 32'lik bilal selçuk'tan daha diri ve daha iyi görünüyor. özetle melo'nun gittiğini ve selçuk'un bu halini düşünecek olursak selçuk-bilal ikilisi ile sezona başlamak ahmaklık olacaktır. aslında hamza sürekli söylüyor ya eksiklerimizi içimizden tamamlayacağız diye, kafasındaki plan da bu bence ama taraftar baskı ve tepkisiyle nasıl poldi'yi aldırdıysa melo'nun yerine de bir transfer yaptıracaktır. yoksa düşünsene bayern, barça ya da real'in karşısına selçuk-bilal ikilisiyle çıktığımızı. delik deşik ederler, içimizden geçerler valla.

    özetle haftaya ligler başlıyor ve geçen seneki en bariz eksiklliklerimiz olan sağ bek, forvet mevkileri halledilmediği gibi elimizdeki bulgurdan da olacak gibi görünüyoruz. hamza bey lütfen kendinize gelin ve daha fazla çıldırtmayın bu taraftarı. yoksa fener taraftarına falan benzemez bu taraftar, sonra bi bakmışın bulmuşun kendini köfteci ramiz sporda!
  • 403
    15 ağustos'ta uefa ile bir toplantı yapılacak falan deniyor. buna göre transferler yapılacak deniyor. o toplantının tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. ama inanmak istediğim bir şeyler var.

    umuyorum ki şu an 2-3 oyuncuyla anlaşılmış olsun, ve transferlerinin resmiyet kazanması için de bu toplantının yapılması bekleniyor olsun. o toplantıdan sonra teker teker açıklansın o transferler. benim olmasını istediğim şey bu, fakat yönetimden ve hamza hamzaoğlu'ndan şu ana kadar gelen açıklamalar hiç benim beklediğim gibi değil. acaba onlar da bu söylediğim gibi bir şey yapıyor fakat basına mı bu şekilde açıklamıyorlar? ya da gerçekten hala hiç bir numara da yok öylesine "gerekirse 1-2 oyuncu alırız" gibi açıklamalar mı yapıyorlar? eğer ikincisiyse çok üzücü, çünkü takım iyi top oynamıyor. çünkü takım kötü top oynuyor ve bu takımı şampiyonlar liginde kevgire çevirirler.
  • 407
    mayısta şampiyon olduğumuzda hamza hoca kadromuz şampiyonlar ligi için yeterli, oturmuş kadroyu bozmayı düşünmüyoruz.bir iki takviyeyle yolumuza devam edeceğiz gibisinden bir açıklama yapmıştı. ben bu kadar ciddi olduğunu düşünmüyordum ama hamza hoca gerçekten de böyle düşünüyormuş.

    bu saatten sonra ciddi bir transfer geleceğini düşünmediğim sezondur.
  • 408
    4 mevkide kesinlikle takviye olduğu aşikar...

    - stoper (süpürücü bir stoper, öyle olmazsa alacağımız her oyuncu ziyan olacak çünkü)
    - ön libero - defansif orta saha (rodriguez'i tanımıyoruz ve yeterli olup olmayacağı soru işareti, melo'nun yerini son zamanlardaki melo'dan daha iyisiyle doldurmak şart, elimizdeki çöp oyuncuların çoğu bu mevkide, bilal'le jem'le falan dolacak bir mevki de değil o mevki)
    - sağ bek (olmazsa olmazın en önde gideni, tüm hazırlık maçları ve süper kupa maçında toplam 20 pozisyon yediysek 18'i buradan geldi, sabri'nin saç baş yoldurması yüzünden galatasaray taraftarı saç ektirme merkezlerine para kazandırıyor, o parayı toplasak... neyse...)
    - santrfor (belki podolski bile santrfor oynayabilir, ama hamza hoca görünen o ki poldi'yi sol çizgiye yaslayacak, burak'tan beklentisi çok büyük, ama galatasaray'a eğer dominant oynayacaksa bir kule santrfor şart...)

    4 oyuncu... bu 4 oyuncu alınmazsa ligi alamazsın, şampiyonlar liginde averaj takımı olursun...
    4 oyuncu... bu 4 oyuncuyu alırsan şampiyon olabilirsin, şampiyonlar liginde gruptan bile çıkabilirsin...

    aradaki fark o kadar net ki? 4 oyuncu...
    evet... sadece 4 oyuncu...
  • 411
    çok bişe istemedik lan bu sezondan, valla bak. sadece eksik yerlere iki-üç transfer. bir sağ bek, bir forvet, bir sağ kanat ve alabilirsen bir stoper. geçen sezonu şampiyon tamamlayıp 4.yıldızı takmış, son 4 senedir şampiyonlar ligi gelirlerinin tamamına sahip olan koskoca galatasaray şu üç mevkiye transfer yapamaz mı lan? gidin fener gibi ilk 11'i baştan aşağı yeniden mi kurun dedik? adamlar bir sol bek ve bir kanat transferi daha yapsalar resmen yeni bir ilk 11'le sahaya çıkacaklar. herneyse sikmişim feneri ama gözünüzün önüne bakın lan biraz, sağ bek diyorum, forvet diyorum, sağ açık diyorum, kanayan yaralar diyorum ama kime diyorum amk taraftarı sallayan yok ki. ha bi de ozan'ı alamayacaksanız gün içinde alabiliriz görüşüyoruz diye açıklama yapıp da akşamına fener'in almasını izlettirmeyin lan bize, ayıptır dalga mı geçiyorsunuz?
  • 417
    15 ağustos finansal fair play görüşmesinin dümen olduğu ortaya çıktığına ve hala daha utanmadan ibra goygoyuna devam edildiğine göre belli ki artık transfer falan yapılmayacak..

    ben hala korktukları için niasse'yi son ana kadar beklettiklerini düşünüyorum..

    niasse umut'tan iyidir tabi, o ayrı mesele..

    ama umut'a da olcan'a da yasin'e de emre çolak'a da razıyım, jem karacan ve bilal'e de razıyım, hakan balta'yla koray günter'e de razıyım, valla yekta'ya bile razıyım lan, ama yeter ki bir sağ bek alınsın..

    sağ bek alın, daha başka adam almayın, kabul, valla susacağım artık.. şu anki halimize razı olup; söylediğiniz tüm yalanları, çevirdiğiniz bütün tezgahları bir süreliğine göz ardı edip ligi ve şampiyonlar ligi'ni takip etmeye başlayacağım..

    ama sağ bekimizin sabri olması, şu anda takımımızdaki her türlü melanetin sembolüdür, o sürekli bahsedilen çapsızlığın özüdür; kalitesizliğin vücut bulmuş, sahada koşan halidir..

    bunun galatasaraylılıkla, takıma destekle falan da alakası yok..

    bugün fener'in orta sahada josef de souza ya da ozan tufan yerine selçuk şahin'le sözleşme uzatıp ilk 11 oyuncusu yaparak sezona başlaması veya beşiktaş'ın quaresmayı değil de uğur boral'ı takımda tutup sol kanatta ilk tercih olarak oynatacak şekilde bir kadro kurması ile galatasaray'ın sağ bekinde sabri'nin oynaması arasında hiç ama hiçbir fark yok..

    o zaman düşünebiliyor musunuz fenerli ve beşiktaşlıların tepkisini ve bizim bunlarla nasıl taşak geçeceğimizi? çünkü bu durumla sadece taşak geçilir, başka bir şekilde yaklaşılamaz bu saçmalığa..

    sivas maçını 90 dakika yüzüm asık izledim, geriye düştüğümüz için falan değil, galatasaray'ın sağ bekinde hala sabri sarıoğlu oynadığı için..

    olmaz abi, olmaz.. aydın ve sercan gittiğine göre* geri kalan herkes mecburiyetten kabulüm ama sabri değil.. hem sabri'yle yola çıkıp hem de taraftarın sakin olmasını bekleyemezsiniz..
  • 419
    umut güzel bir şey ama işkenceyi arttırmaktan başka da bir işe yaramıyor şuan. benim anladığım kadarıyla yönetimin tek transfer politikası bizi oyalamak hepsi o kadar. 1 hafta ffp toplantısıyla oyaladılar, 1 hafta ibrahimovic şudur budur derken kaldı 13 gün. önümüzdeki 13 gün içerisinde ise en fazla bizim futbolcular kadar doymuş ve ağır bir futbolcuyu transfer ederler.
  • 421
    bir önceki sezonun 3 kupalı şampiyonu galatasaray'ın resmen intihar ettiği transfer sezonu olmuştur...
    gerçekten çok kötü geçirdik bu dönemi... öyle böyle değil... ligin ilk haftasını izledikten sonra şunu gördüm:

    1- yaptığı bu transferlerle fenerbahçe, hocasının saçma sapan hamlelerine ve kararlarına rağmen maç kazanacak kadar güçlü bir yapı oluşturmuş... ligin favorisi... ama an itibariyle 1. değil 2. favorisi...

    2- sadece şenol güneş hamlesiyle beşiktaş sanırım ligin en dominant takımı olmaya aday. bunu klasik "ilk 10 haftanın şampiyonu beşiktaş" kafasından yorumlamıyorum. beşiktaş'ın ciddi anlamda oyun çehresi değişmiş... tolgay ve veli'nin yokluğuna oğuzhan'ı öyle bir kullandı ki şenol hoca, gözlerim yaşardı yemin ediyorum. ligin 1 numaralı favorisi şu görüntüyle beşiktaş.

    3- trabzonspor kadrosu dağınık ancak müthiş dirençli adamlardan kurulmuş. mbia ligin tozunu attıracak gibi görünüyor. trabzonspor ligde hedefe yürüyemez belki ama umulmadık maçlar kazanıp sağa sola ayak bağı olabilir. şu görüntüyle de çelme takacağı ilk takım galatasaray sanırım. oyun tarzları tam galatasaray'ı yıkacak tarzda...

    transfer sezonu kapanmadan önce yapacağımız hiçbir transferden umutlu değilim.
    o tren kaçtı.
    açıkçası şu halimizle kalan 3 büyük takımdan hiçbirisiyle karşılaşmak istemiyorum.

    buna korkaklık falan diyen salaktır. korkaklık değil bunun adı realistlik. galatasaray'ın şuanki kadrosu diğer büyük takımların ciddi anlamda gerisinde.

    çok zorlanacağımız ve kanser olacağımız bir sezona giriyoruz.
    digitürk aradı, "dondurduğunuz üyeliğinizi uygun fiyata yenilemek istiyor musunuz?" diye sordular.
    istemiyorum dedim. galatasaray'ın saçma sapan goller yediği ve ligde ölüleri oynadığı bir sezonu periscope'dan da takip edebilirim. ha takip etmezsem de bişey kaybetmem galiba...

    boşu boşuna sinir krizine girmeye gerek yok.
    geçmiş olsun hepimize.
  • 422
    ille de ibrahimovic gelsin diyen ergen taraftarları saymazsak, aklı başında kafasını galatasaray'a yoran herkes aynı istekleri sıralıyordu:

    yedek kaleci: eray'a kalmayalım diye
    sağ bek: mutlaka ama mutlaka
    stoper: hoca'nın gördüğü tek eksik ama hala adam aldıramadı.
    sol bek: tek başardığımız şey, yani carole.
    ön libero: kesici olanlardan yani sünger olanlardan değil. mesela mbia.
    sağ açık: çok acil değildi ama bruma ve amrabat gitti. o bölge orjinli kimse kalmadı.
    2 forvet: biri yıldız statüsünde, diğeri yedeğe.

    dediğim gibi bunlar makul, orta zekalı insanların görebileceği eksikliklerdi. yabancı kontenjanı diye bir sorunun yok. 4. yıldızı almış taraftar moralli. her şey çok güzel giderken hamza hoca'nın kafasının içindekilerden korkuyordum. korktuğum başıma geldi. transfer planlamasını düğünden sonraya bırakmalar, yönetimin para yok ağlaklığı derken 2 ayda taraftarın ağzına sıçtılar. ben hiçbir zaman taraftarı bu kadar karamsar ve heyecansız görmedim.

    en acısı da ne biliyor musunuz? şu kulübü yönetenlerin taraftarı hiç anlamamaları. biz "ekmek yok" diyoruz adamlar "o zaman pasta yesinler" diyorlar. fıttıracam şimdi. bir an önce 16-17 sezonu gelsin.
  • 423
    en başından sonuna kadar eksiklerimiz stoper, sağ bek, forvet olarak belliydi her maçta göze batıyor. "galatasaray'ın evlatları", "takım içi dengeler" diyerek sorunlar çözülmez teşhisi koyduk şimdi tedaviyi uygulama vaktidir. stopere terry ya da dante, sağ beke carole benzeri yani maxi perreira gibi birisi forvete ileride top tutabilecek fizikli huntelaar, llorente tarzı oyuncu almadan çözüm gelmez. real madrid karşısında orta sahada tek paslarla çıkıp pozisyona girişimiz sosyal medyada çok parlatıldı ancak artık altı pası bile geçmiş yandan gelen ortayı tribüne yollayan umut bulut'la hiç bir hedefine gidemezsin. orada geldiği zaman ağlardan aldıracak adam lazım takıma. llorente'yi kiralamak şart, bernabue'da madrid'e öyle pozisyon bulup atamıyorsan takım içi denge falan kalmaz. hamzaoğlu'na duyurulur.

    chedjou yanına defans yapmayı bilen tecrübeli bir stoperle harikalar yaratabilir, terry pozisyon bilgisiyle bile yeterli olacaktır. sağ beki de bulsunlar pereira'dan iyisini buluruz dediler benim aklıma adam bile gelmiyor ligler başlamış uygun birini bulacağız bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın