• 178
    galatasaray olarak izet hajrovic ve son gelişmelere bakılırsa alex telles'i aldık. transfer haberlerine bakılırsa nemanja vidic ve bacary sagna ile de ilgileniyoruz. arkadaşlar kadroda gün itibari ile 10 yabancı oyuncumuz bulunuyor. teknik kadro, yönetim , ünal başgan, romalılar! size sesleniyorum. yerli transferi yapın allah aşkına. maalesef oynatamayacağız sagnaları, vidicleri, tellesleri alsakta. lütfen yerli alın artık.
  • 182
    kaliteli yerli futbolcu almadığımız taktirde, yani türkiyeden alıyorsak 1 eden adama 5, avrupadan alıyorsak 3 eden adama 10 vermediğimiz taktirde ligde sıkıntı yaşayacağımızın habercisi olan transfer sezonu. puan farkı 8 in 1 puan üstüne çıktığı an başlar eleştiriler, 2 yıllık emek 2 hafta da yerle bir olur. benim için şampiyon olamamak dünyanın sonu değil şampiyonlar ligine katılıyorsak, fakat taraftarın çoğu medyanın gazıyla ne avrupaya bakar ne başka birşeye. o yüzden bir şekilde sene sonuna kadar yarışın içinde kalacaksın ki çok yaygara kopmasın, önümüzdeki sene artık sınır mı kalkıyor yoksa doğru düzgün bir planlamayla mı başlıyoruz yeni sezona bilmem ama yönetim için bu senenin nasıl bittiği malesef anlık yaşanan ülkemizde çok kritik. bu sezonun nasıl biteceği de bu ara transfer döneminde belli olacak bir nebze de olsa.
  • 183
    komşunun tavuğunun komşuya kaz geldiği ve insanın komşusunun tavuğuna bile ihtiyacı olduğu gerçekleri olan dönemdir. tabii insana kaz da lazım fakat kümesimizde yeterli yer yok. köyün muhtarı ve aynı zamanda tüpçüsü nedense kümes alanını sınırlıyor. yaban hayatı süren ve yaban hayvanları besleyenlere konulan sınır anlamında "yaban"cı sınırı diye adlandırılan bu sınırı koymuş. güya kümes sınırlanınca tavuklar daha besili oluyormuş. halbuki kümesler genişletilse hem geniş alan temiz hava olsa hem de rekabet ortamı daha adil ve iyi olsa tavuklar daha çok gelişir. bunun sebeple kümesimizde yer açmamız lazım. bunun için de kümesimizde 2 tane kel karthoroz var. onları bir gönderebilsek yer açılacak. bana kalsa direk keselim mk ya da siktir edelim de işte kümesimizi yönetenler birilerine satmaya/kakalamaya çalışıyor şu anda. bekliyoruz.
  • 187
    her halde birisi bizim yönetime mesaj gönderdi: " ab oyunculari serbest olacak kesin bilgi" diye :(

    2 tane yerli orta saha oyuncumuzu da gönderdigimize göre( engin, yekta ) ya bir hafta icinde acayip transfer atagi yapacagiz turkiye'de ya da dedigim gibi yabanci oyuncu olayi cozume kavustu. hayir diyelim ki yerli oyuncu transferine agirlik verdik, yekta,engin kalibresinde adamlara en az 4-5 milyon euro cekiyor kulupler onu n'apacagiz?

    emre ve ceyhun ile selcuk, melo ikilisi ikame edilemez malesef.
  • 188
    düşündüğüm başıma geldi sözlük; yine,yeni ve yeniden ara transfer dönemi ve yine,yeni ve yeniden kamp dönemine yetişmeyen transferler.

    şu ana kadar yaptığımız tek transfer olan izet hajrovic'i de yabancı oyuncu sayısı kuralı sağ olsun, transfer olarak gösteremediğimiz için teknik olarak kamp dönemine yine transferleri yetiştiremeden girmiş bulunuyoruz. üzerine bir de yerli oyuncularımızı kiralamamız nedeniyle kadro rotasyonunda sıkıntıya girme potansiyelimiz var avrupada, ligde ve kupada devam ederken, yönetimin hala ne beklediğini merak ediyorum. yine yumurtanın bir yere dayanmasını mı bekliyorlar acaba ? kısacası yine,yeni ve yeniden gülüyorum ağlanacak halimize: https://twitter.com/...s/351318595730538496
  • 189
    mesela şu işi ekim ayında toplanıp; takımın eksik yönlerini eldeki yerli yabancı durumuna göre tespit edip yine alınabilecek yerli yabancı oyuncuları tespit edip çalışmalara başlasak.
    bu oyuncuların takımları, menajerleri, kendileri ile taa o zaman lardan temasa geçsek; kasım aralık ayında artık işi bitirip imzaları attırsak ve ocak ayında da yeni alınacakları takıma yetiştirsek.
    aynı şekilde amrabat ve danny'nin 1 yıldır bu takımın oyuncusu olduğunu herkes biliyor olmasına ve eldeki bu saçma sapan yabancı kuralı neticesinde bu yıl zaten hiç oynamayacak olmalarından dolayı (nitekim oynayamadılar) ve oynadıklarında takımın amına koymak ve taraftarı zıvanadan çıkartmaktan başka bir boka yaramadıkları belli olduğuna göre neden bu adamların gönderilme işi kasım aralık aylarında bitmemiş oluyor.
    ne skime bu adamlar antalya kampında yer alıyorlar, hazırlık maçlarında oynuyorlar. onların kullandıkları dakikayı mesela 2 tane genç oyuncumuza versek ne kaybederiz. veya bu andavalların yerine türkiye kupasında 2-3 tane alt yapıdan genç çocuğu oynatsak ne kaybederiz.

    benim bu transfer işine yıllardır kafam basmıyor. ya biz bu işi bilmediğimiz için kendi kendimizi yiyoruz ya da bu işte bir salaklık var. illaki ocak ayının veya ağustos ayının gelmesi şart mı arkadar transferi bitirmek için.

    tarım çamdal, veysel vs... bu çocumkların 6 ayı kaldıysa ocak'da attırırsın imzayı seneye de alırsın takıma. neden kulüpleri ile papaz oluyorsun ki şimdi. 10 yıldır sağ bekte sabriye sabretmişiz veya sol bekte hakan baltaya 4 ay daha sabrederiz nedir yani?

    beni bu plansızlık programsızlık iş bilmezlik hesapsızlık çıldırtacak. böyle yöneticilik olmaz olsun. eğer seneye lanet olası kural kesin kes 5+0+3 olacaksa o da ekim kasım ayında belli olsun arkadaş. ona göre devre arası ve sezon sonunu planla. en azından bunun netleşmesi için çaba sarfet.
  • 190
    bruma'nın şanssız sakatlığından sonra hajrovic'in bu sezon yabancı kontenjanında oynayacak olmasının önü açılmış oldu. öyle uçacak kaçacak bir adama benzemiyor ama hani bazı adamlar vardır ya mükemmel oynamaz ama hiç kötüde oynamaz onlara benziyor gibi

    engin'in özellikle rize gibi direkt oynayabileceği bir takıma kiralanması müthiş isabetli bir karardı ancak engin açıklamaları ile kendini bitirdi ona kariyerinin devamında başarıları dilemek düşüyor bizede

    yekta'nın kiralanmasına hangi gözle bakarsanız o göz doğru çıkar. ben selçuk veya melo dan biri yokken yekta'yı o bölgede görmek isteyen biri olarak kiralanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

    dany hadi git artık kardeşim kırmayalım birbirimizi

    amrabat kayseri'de ki amrabat 2012 yılında öldürüldü bu bizdeki onun yerine geçen yahudi iş adamı yossi kohen'dir. :( *

    aydın yılmaz sende bir manisaspor yapıp gelsen mi he hacı ?

    tarık çamdal eğer eskişehirspor 250.000 euro veya daha altı bonservisi kabul etmiyorsa sezon sonunda bedava alınmalıdır. gençliği için bile denenir *

    veysel sarı bu adam içinde 100.000 eurodan fazlasını önermeyeceksin kudursun köpekler vermezseler sezon sonu max * çubuğu götürüp bedava alırız. ligde kaliteli diyebileceğimiz yerlilerden başka takımda görmektense bizde olmalı

    alex tellas dayımın oğlu geliyorsan gel gelmiyorsanda dükkanın önünü kapama çokta elzem değilsin yarım sezon için.

    salih dursun bu elemanda ben ali turan'dan fazlasını göremedim. kayserispor'da adı sürekli öne çıkıyordu ama bonservisi fazla mı acaba diye düşünmedim değil. en azından yerli rotasyonuna yekta katkısı sağlarsa benim için tamamdır aslında. izleyip göreceğiz.

    umut gündoğan hiç izlemedim tek yorumum genç oyuncuymuş gelsin türkiye kupası'nda minimum 5 maç daha var.

    endoğan adilli umut gündoğan ile aynı yorumum.

    gökhan inler ben bu adamı udinese'de de çok beğenirdim napoli'de de hala ilk 11'in bankosu 30 yaşında olması sadece gözümü korkutan olur da güzel bir bonservis ile alınırsa ligde en dominant orta saha kimde tartışmasını 3-4 sene boyunca kapatırız.
  • 191
    son çıkan dedikodular olan erdin demir ve tolgay arslan da gelirse ve olur da davide astori, andrea ranocchia, rhodolfo, doria veya dede gibi bir stoper alınırsa efsane bir transfer dönemi olur. eksik hiç bir bölge kalmaz takımda. aynı zamanda yaş ortalaması konusunda da takım rahatlar. kaleci hariç bir takım transfer etmiş oluruz. dile kolay 10 kişi. bunların yedisinin türk olacağını düşünürsek yakında yabancı sınırı kalkar. yani aynı zamanda yabancı sınırını kaldıran transfer dönemi olur.

    xxx

    salih dede emrecan* erdin

    hajrovic tolgay umut ibrahim* telles

    adili
  • 193
    uzun zaman sonra çok mantıklı transferler yolunda ilerlediğimiz sezon. transferler henüz sonuçlanmamasına rağmen ilgilendiğimiz isimler dahi vizyonumuzu gösterdiği gibi futbolculardaki yaş ve potansiyel sebebiyle doğal olarak taraftarı beklentiye sokmakta...

    stoper: altyapıdan emre can coşkun.

    bekler: alex telles, erdin demir ve tarık çamdal. ishak doğan da gündemdeydi.

    bek-orta saha: salih dursun ve veysel sarı.

    orta saha: umut gündoğan ve altyapıdan ibrahim coşkun. belki bir ihtimal tolgay arslan veya gökhan inler. mancini kiralık giden furkan özçal'ı beğendi falan.

    kanatlar: izet hajrovic ve endoğan adili. hakan çalhanoğlu için baya nabız yokladık ama olmadı.

    bence ilgi ve merak uyandırıcı gelişmeler bunlar.
  • 194
    inşallah iyi transfer algımızda değişikliğe de neden olacak transfer dönemi.
    şimdi hep şöyle düşünüyoruz. bilmem kaç yaşına gelmiş de şu ligden çıkmamış, çok gol atamamış, çok asist yapamamış ya da hep ikinci sınıf bir ligde oynamış bu adam iyi değildir. istiyoruz ki bütün herkesin tanıdığı yıldızını parlatmaya başlamış, ya da çoktan büyük yıldız olmuş adamlar alınsın.ancak bence 30-40 milyon euro'nun altında para veriyorsan yıldız transferleri her zaman çok risklidir. o çok büyük rakamları da ödeyemeyiz.

    şimdi kim deniyor erdin demir deniyor, endican adili deniyor, salih dursun deniyor, alex telles, hajroviç zaten geldi. abi bu oyunculardan tanımadıklarımız var. ancak böyle oyuncular başarılı olurlarsa bizim için maddi yönden çok büyük kazanç. başarısız olmaları da sorun değil.kiralanır, satılır, hayvani sözleşmeler yapmıyoruz ki. bu ve bunlar gibi transferler yapalım. her zaman daha az risk vardır. yeter ki gerçekten izlenilsin, takip edilsin de alınsın bu adamlar. andre jose fleurquin'i hangimiz tanıyordu, adam avusturya liginde 25 yaşında bir futbolcuydu geldiğinde ve çatır çatır oynadı, frank ribery'le dalga geçildi, sonra baktık ki adam dünya yıldızı. sebastian perez, sasa iliç sessiz sedasız aldığımız ancak izlenilip alınmış futbolculardı ne zaman şu ülkenin gol kralı, şu takımlarda oynamış, yok arjantinli, yok brezilyalı, yok 10 numara gibi saçma heveslere kapıldık zararlı çıktık. kısacası iyi futbolcu dünyanın her liginde, her yaşta olabilir, yeter ki keşfedilsin, yetenekleri doğru yorumlansın. suat kaya, ergün penbe falan kötü futbolcular mıydı? avrupa'da bir kulüp alsa zararlı mı çıkardı. en fazla uyum sorunu yaşar dönerlerdi. adamlar da acaba bizim gibi arkadaş bu adam 27 yaşına gelmiş, türkiye liginden de çıkmamış kesin kötüdür diye mi düşünüp almadılar onları. şu saçma düşünceyi bırakalım chelsea'ler, real madrid'ler, manchester united'lar ... bunlar dünya yıldızlarına para döküyorlar belki ama genç oyuncuları da bol bol transfer edip deniyorlar. olmadı mı kiralıyorlar, satıyorlar, millet bu adam real'de manchester'da oynamış diye hemen atlıyor üstüne. kısacası denemekte ve izlemekte fayda var. transfer yaparken yaş, lig konusunda ön yargılı hareket etmemekte fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın