• 882
    1959 öncesi oynanan futbolun ne kadar amatör ve dandik olduğunu şuradan anlayın;

    1954 dünya kupasına katılma yolunda türkiye ispanya ile eşleşiyor. ilk maçı 4-1 kaybedip ikinci maçı 1-0 kazanıyor. averaj icat edilmediği için üçüncü maç oynanıyor. o da 2-2 neticelenince trbünden bir çocuk çağırıp kura çektiriyorlar. kuradan türkiye çıkınca ispanya evine dönüyor.

    saçmalık burada bitmiyor tabi. türkiye gruplarda batı almanya, macaristan ve güney kore ile eşleşiyor. yalnız grup maçları 2 takıma karşı oynanıyor.* türkiye macaristan ile oynamadan batı almanya ve kore’yle oynuyor. macaristan lider olurken almanya ve türkiye eşit puanda kaldığı için bir maç daha yapıyor. saçmalığın büyüğü de bu maçta yaşanıyor. 28. dakikada sakatlanan çetin zeybek 51. dakikaya kadar sahada kalıyor. oyuna devam edemeyince oyuncu değiştirme kuralı da olmadığı için türkiye maça 10 kişi devam etmek zorunda kalıyor.* 10 kişi oynamanın akabinde 7-2 eleniyoruz sonuçta.

    misal benzer bir saçmalık 1950 turnuvasında da yaşanıyor. ingiltere kıbrıs’a vize vermeyince kıbrıs turnuvadan çekilmek zorunda kalıyor.

    bakın bunlar futbolun güya en zirvesinde yaşanan saçmalıklar ve amatörlükler. daha nice saçmalıklar da var ama uzun uzun yazmaya zaman yetmez. dünya futbolu bu kadar amatörken türkiye’de ne haldedir varın siz düşünün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın