• 1
    fesat şüphesi doğuran bu konu ayrı başlık altında incelenmeli ve 1. gündem maddesi olmalı. eğer bu konu sözlük tarihinin en çok hit alan başlığı olmazsa başımıza geleni hak ediyoruz demektir. vur ensesine al lokmasını.

    zira tarihin en büyük kazığı geldi. bu kazığı taraftardan başka durdurabilecek güç de yok.

    emlak konut'un kap açıklamasına göre ihaleyi kazanan firma sözleşmeyi imzalamayınca ihale 2. en yüksek teklif sahibi firmaya verilmiş.

    kazanan şirketin sözleşmeyi imzalamamasıyla en yüksek ikinci teklifi veren şirketin ihaleyi kazanmasını kabul etmemek gereklidir. zira burada değişen rakam 250 milyon tl değildir.

    ihaleyi kazanan firma şirket payına %38 teklif vermişti. ikinci firma ise %25. konuşulan rakamların afaki olduğu, riva projesinden elde edilecek karın bu rakamlardan çok daha yüksek olacağı belli. işte bu noktada galatasaray'ın payı %38'den %25'e düşüyor. ilk teklif ikinci tekliften %50 oranında yüksek.

    bu saatten sonra ihaleye fesat karışmıştır benim nazarımda. şüphesi bertaraf edilemez. %25 şirket payını kabul edersek zarar korkunç olacaktır.

    yeni bir ihale açılmalıdır. ihale şartnamesinde şirket payı asgari %40 olarak belirlenmelidir. peki bu hak kimde var? emlak konutta.

    peki galatasaray yönetiminde bu fesata dur diyecek güç var mı? yok. kamuoyu oluşturup seçmenin korkutuculuğu organize edilebilir mi? hayır. niye? galatasaray a.ş 5 dönem üst üste zarar edeceği için zaten seçimlere mayısta spk müdahale edebilecek. bu müdahalenin anlamı hisselerdeki tüm imtiyazın kaybı demek. bundan böyle genel kurula hisse sahibi fenerliler de gelip oy kullanabilecekler yani. satışı gerçekleşmiş %38 hisse sahibinin oy hakkı olacak özetle.

    ancak zararın haklı gerekçelere dayandırılması halinde imtiyazların kaybını erteleyebilir spk. yani devlet ne isterse onu yapmaya it gibi mecburuz.

    özetle bu saatten sonra ne fikrimiz, ne vicdanımız, ne de irfanımız hür olabilir.

    çok dedik galatasaray devletle yaptığı her işten büyük zarar görmüştür diye. boşuna da demedik. tarih tekerrürden ibarettir zira. 1. firma ile 2. firma böyle anlaşır, sen de kucağa düşersin işte.

    şeytan amk bunlar.
    üstelik ihale usulsüzlüklerinin kitabını yazmışlar ve üstelik de kuralları istedikleri gibi koyup değiştirebiliyorlar. ve bu adamlarla öyle bir anlaşma yapıyorsun ki herkesin imza hakkı var, ihaleyi kazanan firmanın var, emlak konut'un var ama senin yok. işte böyle ölü parasına alırlar elinden malını. şehir kurulacak araziden 3 tane sikik futbolcu parasıyla kalakalırsın.

    %60'larda olması gereken oran %38'lerde bile zor sindirildi... şimdi düştü %25'e. 1/5'i de emlak konut'un. naaptı? bu sikko ihaleyi organize etti çünkü. %20 de senin payın. onu da kırdırdın çoktan... buyrun o gün ihaleye onay veren genel kurul üyeleri... sizlerin imzasıyla galatasaray bitmiştir.
  • 6
    aha da şapa oturdugumuzun resmidir.

    ihale sartlari o kadar iyiydi ki, verilecek teklif olsun, kamu ihale kanunu olsun, hukuki guvenceler olsun o kadar guven veriyordu ki, bu iste bir bit yenigi oldugunu bir cok kisi dusunememistir. hele benim gibi saf saf kodugumun ulkesinde hala daha hukukun ustunlugu oldugunu sananlar fena cuvalladi.

    yapmistir bunlar, ihaleye fesat da girmistir, firmalar anlasmistir, katakulli de yapmistir. o kadar cok alistik ki son 4-5 yildir, nerede yalan dolan var, ulkenin gundem maddesi oluyor.

    neyse, soguk suyu gectim, direk kalip halinde buzu yutalim ancak söner. bu saatten sonra kolay kolay degismez bir seyler. degistirtmezler.

    bizimkiler mi?
    kandırıldık derler, kim bilecek.
  • 7
    olaya cuk oturan bir fıkra aklıma geldi aniden;

    trump beyaz sarayı baştan aşağı boyatmak için uluslararası ihale açmış, teklifleri almış.

    çinliler 3 mil dolar,
    avrupalılar 7 mil dolar,
    türkler 10 mil dolar teklif vermiş.

    trump çinliye sormuş neden 3 milyon?
    "1 malzeme, 1 işçilik 1 kar" cevabı almış.

    avrupalıya sormuş neden 7 mil dolar?
    "4 malzeme 2 işçilik 1 kar".

    türke sormuş neden 10 milyon dolar?
    cevap; 4 sana vericez, 3 bizim, 3 de çinliye verecez boyasın ibneler

    çinli: yılmaz inşaat
    türk : fema inşaat
    trump : yağlı surat
  • 11
    muhtemelen en baştan beri planlanandı.

    ihale açıldı. iyi olmasa da kabul edilebilir bir rakam verildi. tebrikler edildi. herkesin gazı alındı.

    sonra? sonra gündem değişti. konu unutuldu ve bombayı patlatma vakti geldi.

    şimdi niçin karar hakkımızı bıraktığımız emlak konut sadece düzenlediği ihale nedeniyle %20 alıyor bilmiyorum. ama 2. firmaya ihaleyi verme hakkı da, teklifi yetersiz bulup yeniden ihale açma hakkı bunlarda. bakalım napacaklar.

    ayrıca dursun özbek'e göre buraların imarı 2 katına çıkacaktı sözde. sayın cumhurbaşkanımız vaad etmişti yanlış hatırlamıyorsam dursun özbek'in verdiği bilgiye göre. bu konuda bir yalanlama da gelmedi ama...

    hayır bu anlaşmayla imarsız alanlar zaten emlak konut'un oldu. oralar nasıl olsa imarlandığında hayvanlar gibi kazanacaklar...

    neyse sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerle başlayan iş anca bu kadar olur... fazlasını hiç bir zaman beklememiştim zaten...

    hatırlarsanız seyrantepe'de de bol bol teşekkür edilmişti dönemin başbakanına...
  • 13
    başlığın sabitlenmesini rica ediyorum moderasyon tarafından.

    çünkü herhangi bir konu galatasaray'ın geleceği kadar önemli değildir. biz çocukluğumuzda güçlü bir galatasaray bulduk ancak onu önümüzdeki nesillerimize bu denli güçlü aktaramayacağız böyle giderse.

    ben gelecekte inşallah nasip eder de olursa çocuğumun da bu renkleri gördüğü zaman aynı aşkla bakmasını isteyen birisiyim. bunun için öncelikle büyük ve güçlü galatasaray olmalı. bu yapılan ihalenin sonucunda bu güç bizim elimizden alınmak isteniliyor. buna bugün dur demezsek yarın hiç bir şeyimiz kalmayabilir.
  • 16
    ne üyelerden ne de divan kurulundan ses çıktığına göre aradaki farktan gerekli yerlere mamalar aktarılmış anlamı çıkartılabilecek kazıktır.
    bu kazık, aysal zamanında atılmaya çalışılsa, kazığı atmaya çalışanın münasip bir yerine hukuki anlamda sağlam basarak iade edilirdi.
    fakat şu an, bu kazığın atılması için bizzat görevlendirilmiş bir görevliyle karşı karşıyayız.
    taraftar desen, daha passolig'i protesto etmekten aciz.
    bu profilden bu kazığa isyan edilmesini, kolektif bir protesto organize edilmesini beklemek gerçekçilikten uzak bence.
    ama yine de, yanması gereken birileri varsa buyurun dostlar buyurun halil ibrahim sofrasına. naçizane yanmaya her zaman hazırız. her ne kadar iki dirhem kendilerini tutamayanlarca, tıpkı passolig'te olduğu gibi ihanete uğrayacağımızı bilsek de...

    düzenleme: yazım
  • 18
    resmi açıklamaları görmeden ortalığı velveleye vermemek lazım. durum nedir önce net olarak bir anlayalım derim. belki bilmediğimiz, dikkat etmediğmiz bir ayrıntı vardır. yine de burada kıvılcımı yakmak iyi. buradan, yani taraftardan çıkan birçok düşüncenin, baskının, eleştirinin bir şeyleri değiştirdiğini gördük.

    sağduyulu olmakta fayda var.

    edit: resmi açıklama varmış. bu nasıl iş böyle ? inanılmaz bir planlı soygun işi var. resmen danışıklı dövüş devlet ve yönetim arasında. allah belanızı versin.
  • 21
    asirlik bir cinara atilmaya calisan kaziktir.

    haram zikkim olsun ulan tepeden en asagi kim ne kadar nemalaniyorsa.

    serefsizlere bakin ya. ne yani %38'den sonra en yüksek teklif %15 olsa, ona mi birakilacak ihale?

    o kadar doluyum ki su %99'i müslüman (!) olan ülkede dönen hile hurda, yenilen kul hakki ve haram lokma sebebiyle, yazsam birak sözlükten ülkeden ucururlar. allah'inizdan bulun be haramzadeler. baska sözüm yok hakim bey.
  • 23
    her şey ali sami yen arazisinde yediğimiz kazık ile başladı aslında o nedenle büyük bir şok olmadı benim için.
    "devletle işlerimiz var bitirmeden gitmeyiz" demişlerdi hatırlarsanız, birlikte bitirin, tek m2 arsa kalmasın yiyeceğiniz hiç bir şey kalmasın,
    oyunculardan, ihalelerden, işlerden paylarınızı alın, kalamışta ki tesislerde sizin olsun, ada'da... hiç bir şey kalmasın,
    sonra bi zahmet siktirin gidin, düşün şu kulübün yakasından.

    bu adamları seçen, el kaldıran, hala orada durmalarına katkı veren kim varsa hepinize, tırnağı olamayacağınız tevfik fikret'in dizelerini armağan ediyorum.

    bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
    huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
    bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
    fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

    efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
    yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
    bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
    bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

    bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
    haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
    bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
    bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

    büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
    gurur-ı ihtişamı var, sürur-ı intikaamı var.
    bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
    sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

    verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

    bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
    yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
    bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
    atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

    yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
  • 24
    üzgünüm ama günümüz türkiye'sinde istediğiniz kamuoyunu oluşturun, hiçbir şey elde edemezsiniz.
    ikincisi, başımızda zaten başından beri bu iş için başkan yapıldığını ve desteklendiğini düşündüğüm biri var; üzücüdür ki bir aziz yıldırım gibi kulübü sahiplenen birine sahip olmadığımız için kulüp anlamında yapılabilecek şeyleri de unutun.
    on yıllardır sahip olduğun değerleri ülkenin en ne idüğü belirsiz zamanlarında elden çıkartmaya çalışırsan olacağı bu tabi ki. üstüne bir bardak soğuk su için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın