• 8
    aynen kankalar, kesin yeneriz, 5 atarız. aynen, 4 tane umut atar sadece. mahmut uslu, şekip mosturoğlu yıldırım demirören ve dursun özbek'in katıldığı bir toplantı sonucu, galataray lehine bir tarih belirlendiğini düşünmek cidden saflık. adamlar mesajı verdi, asbaşkan, genel sekreter gönderiyor toplantıya, sen başkan düzeyinde temsil ediliyorsun. adam seni aşağılıyor. kasıtlı mesaj veriliyor her yere. kim güçlü gösteriyor.
    senaryo yazılmış güzel kardeşlerim, galatasaray en fazla, o da taraftarı sayesinde beraberlik alabilir. onun harici, hakeminden gözlemcisine, yayıncı kuruluşundan, galatasaraydaki sağlık ekibine kadar, fenerbahçenin ekmeğine yağ süreceğiz. zorlama bir senaryo ama, bunlar sneijder'in iyileşme tarihini dahi düşünerek belirlemiş olabilirler. galatasaray muhaberilerinden tut, divan kuruluna, sağlık ekibine, soyunma odasına kadar girmiş olma ihtimalleri var bu şikecilerin.
  • 9
    eger yanlis gormediysem 11 nisan galatasaray rizespor macindan iki gun sonra oynanacaktir. yani pazartesi arena'da rize ile oynayip carsamba yine arena'da fener ile oynayacagiz. bir gunluk dinlenme suresiyle hafta ici kendi sahamizda fener macina cikacagiz. eger durum hakikaten boyleyse dursun ozbek muhtesem bir is basarmistir. basimizda aziz yildirim ya da mahmut uslu olsa ancak bu kadarini yapardi zaten. kusura bakmayin ama eger unal aysal olsa o derbiyi bizim icin en avantajli tarihte oynatmak icin ne gerekiyorsa yapar ve gerekirse maca cikmazdi. ama dursun baskan sayesinde fenerin ekmegine yag degil cokokrem surup bir de yediriyoruz elimizle.

    rizespor macindan iki gun sonra, carsamba gunu, nispeten taraftar sayisinin az olacagi bir saatte, sneijder'den yoksun halde derbiye cikacagiz. iyi ya bundan iyisi samda kayisi zaten.

    yaptiginiz isi seveyim sizin yonetim gibi.

    edit: yanlis bakmisim 11'inde degil 9'unda macimiz varmis. yine de avrupa umudumuzu korugumuz bir sezonda erteleme macinin bir diger macimizdan iki gun onceye konmasi ayiptir. 2 gun arayla mac yapacak kadar dolu bir fiksturumuz yok. tff ve valiligin bok yemesi yine bize patliyor. ayrica ertelenen tarihte gucenligi saglayamayan valilik bu sefer nasil guvenligi saglayacak merak ediyorum. stad ayni seyirci ayni rakip ayni istanbul ayi guvenlik ayni teror orgutunun durumu ayni ama o tarihte guvenligi saglayamayip bu tarihte saglayabileceklerini dusunmeleri ilginc?
  • 10
    oynanma tarihi bence fena olmayan karşılaşma (edit).

    adalet beklemesin kimse, adaleti kendin sağlayamıyorsan, önüne atılanla idare edersin, yaşadığımız durum da bu.

    galatasaray, 09, 13, 15(d) nisan tarihlerinde oynayacak. bu demektir ki, fenerbahçe maçından 2 gün sonra antalyaspor deplasmanında sahada 90 dakikalık bir maç daha yapıyor olacağız.

    fenerbahçe, 10(d), 13(d), 17 nisan tarihlerinde oynayacak.

    seçim fenerbahçe'nin menfaatlerinin zarar görmeyeceğinden emin olunarak yapılmış ancak bize de ucu çok dokunmuyor, fakat fenere hiç dokunmuyor. adaletsiz gibi gelmiyor gözüme, ancak o fenerbahçe ve antalya maçı arasında 2 gün olması gerçekten skandal.

    senaryo: fenerbahçe maçını oynadın, akşam tesislere döndün topluca, ertesi gün uyandın, ter idmanı veya yenileme çalışması bile yapabilir misin, yapamaz mısın belli değil; hoop antalya'ya uçtun. o gün son bi "biz hala yaşıyor muyuz" antremanı bile yapamadan kendini diğer maçın oynanacağı günde bulacaksın.

    amerikaya aktarmalı uçuşları bilenleriniz vardır, toplam varış süresü 18-24 saat arası değişiyor aktarma alanlarındaki beklemelerle birlikte. ve büyük bir eziyet bu.

    işte bize de olacak şey bu, komaya gireceğiz.

    ancak neden kısmen adil olduğunu düşündüğümü söylediğime gelirsek, fenerbahçe'nin maç öncesi biz bir gün daha fazla dinlenebiliyoruz, fenerbahçe ise deplasman dönüşü çok dinlenemeden derbiye çıkıyor, biz de çok (hatta hiç) dinlenemeden antalya maçına çıkıyoruz.
  • 17
    o sakat bu sakat, takım kötü... bunlar önemli değil. galatasaray böyle maçları çok oynadı. defalarca da rakibine koyup geçti. yine koyarız. "havaya girersen galatasaray çakar sana." ya da mağlup oluruz amk, sporda her zaman kazanmak yok.

    ayrıca federasyon maçı galatasaray'ın sakatlarına göre oynatmak durumunda da değil. esas olan ertelenen maçın mümkün olan ilk tarihte oynatılması. en fazla bir masa başı oyun kaybettiğimiz söylenebilir.

    önemli olan galatasaray'ın yönetilemiyor oluşu. önemli olan sadece dursun aydın özbek ve yönetiminin elinde olduğu halde becerilemeyen işler. zaten federasyon devletin sahibi gibi hareket eden recep tayyip erdoğan tarafından fenerbahçe'nin çıkarlarını korumakla görevlendirilerek atanmış bir kişi tarafından yönetildiği için başkasının vereceği ve müdahale imkanımız olmayan kararlar dolayısıyla eleştirmiyorum yönetimi. ama sezon başından beri bakarsak sadece sportif kararlardaki isabetsizlikler bile buradan aya yol olur. ergin ataman'ın sözleşmesinin düşürülmesi ve basket takımının bütçesinin kısılmasına rağmen sabri ile fahiş miktardan kontrat yenilenmesi, grosskreutz rezaleti, bilal ve jem karacan transferleri, melo'nun yerinin doldurulamaması, donk'ta yenen fahiş kazık, forvetsiz galatasaray, olmayacağı belli denizli'nin takımın başına geçirilmesi, sponsorluk anlaşmalarındaki ağır şüpheler.... görüldüğü üzere liste uzayıp gidiyor.

    13 nisan 2016 galatasaray fenerbahçe maçı baştan beri türkiye cumhuriyeti'nin ayıbıdır. ama maçın oynanacağı tarih dolayısıyla değil. sneijder bir silahtır, fakat olmaması galatasaray'ı bu kadar etkilememelidir. biz zamanında hagi sakatken daha iyi top oynayan takımız. maç 13 nisanda oynanıyorsa oynanır. kimse senin sneijder'inin sağlıklı olacağı bir tarihi seçmek zorunda değil. buradaki esas kusur çok daha büyük...

    20 mart 2016'da güvenlik açığı mı vardı? o zaman en ufacık bir şüphede bile maçı günler öncesinde iptal edecektin. oradaki 30.000 taraftarın canını riske atmayacaktın. devlet devet olsa bir vatandaşı için cihanı sallar. yeniden oynanan maçın tarihi bu ayıbın içerisinde kusur olarak bile nitelendirilemez bana göre.

    ben galatasaray yönetimi yerinde olsaydım 20 mart tarihinde stada gitmiş 30.000 galatasaray taraftarı için ortalığı ayağa kaldırırdım. işte galatasaray yönetiminin ayıbı gerçekte budur... utanmaları olsa bu taraftarın yüzüne bakamazlar.
  • 18
    sneijder'in oynayacağını en azından ikinci yarı sahada olacağını düşündüğüm maç. 25 mart'ta sakatlandı ve 3 hafta yani 20-21 gün sahalardan uzak kalacak deniliyor. 13 nisan'a kadar 19 gün geçmiş olacak sakatlığının üzerinden. yani %90 oranında iyileşmiş olacak. tek dezavantaj sneijder'in antrenman ve maç eksiği olacak ama sahada olması bile psikolojik olarak avantaj.
  • 20
    sansima tukurtturen mactir. kadikoy'deki ilk macta gezim oldugundan dolayi, o maci hicbir sekilde takip edememis, sadece shuttle bus'in internetinden son 4-5 dk.sini sporx canli mac anlatim sayfasini yenileye yenileyene takip edebilmistim.

    tarih yine tekerrur ettiginden, bu sefer riga'da olacagim tarihlere denk gelen bu maci, buyuk bir mucize olmazsa yine kaciracagim.

    hayatimda hic bu kadar* derbi kacirdigim bir sezon olmamistir herhalde.
  • 23
    galatasaray'ımızın ne kadar büyük bir acziyet içine girdiğini gösteren, yeni tarihinin tff tarafından, fenerbahçe'nin arzuları doğrultusunda belirlendiği maç. milli maç arasında sakatlanan futbolcularımıza, bu sakatlıkların hemen ardından maçın yeni tarihinin belirlenmiş olmasına hiç değinmiyorum bile. burda başka sıkıntılar var bence.

    öyle ki maç tarihinin belirlendiği toplantıya aziz efendi "teşrif" etmemiş, buna karşılık galatasaray spor kulübü başkanı tff'nin kapısına gidebilmiştir. bunu birçok kişi önemsemeyebilir ama bana göre ortada çok büyük bir psikolojik operasyon var. aziz yıldırım resmen tff'yi ve galatasaray'ı takmıyor, "ben ne dersem o olur." kafasında hareket ediyor. hadi tff, fenerbahçe gibi, aziz efendinin çiftliği olmuş, aziz ne derse onu yapıyor diyelim. peki galatasaray yönetimi böyle bir tabloda nasıl davranmalı? ne yapmalı? beşiktaş ertelenen maçlarının yeni tarihini nasıl belirledi mesela? aslında rakip takımın fenerbahçe olması da önemli değil burda. çünkü maç galatasaray'ın maçı ve galatasaray'ın evinde oynanacak. ne demiş atalar: "misafir umduğunu değil bulduğunu yer." fenerbahçe'nin ne zırvaladığı önemli değil. galatasaray ne diyor, o önemli.

    galatasaray'ın şampiyonluğa oynayıp oynamamasının da hiçbir önemi yok. galatasaray'ı yöneteneler oturdukları koltuğun ağırlığını iyi bilmeli. sadece futbolun değil, türk sporunun beşiği galatasaray'dır. galatasaray'ın sahasında oynanması öngörülen bir maç ertelenmişse yeni maç tarihini galatasaray yönetimi belirlemeli, hatta dikte etmelidir. hele hele rakip takımın başkanının lütfedip de gitmediği bir toplantıya hiç müdahil bile olmadan, yeni maç tarihini bir zarfın içine koyup, tff'ye ve rakip takımın adresine postalayıp yumruğa masaya vurmalıdır.

    ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın bu maçta aziz efendinin ağzının payını vermek farzdır. galatasaray futbol takımı hangi durumda olursa olsun çıkıp oynayacak ve gerekeni yapacaktır diye umuyorum.
  • 24
    olcan cezalı, hakan balta sakat, carole ise en son 25 şubat 2016 lazio galatasaray maçında oynamış. 1 aydır kadroya bile alınmamış.

    bildiğim kadarıyla olcan'ın cezası fb maçında geçerli. yani fb'den önceki eskişehir ve rize maçlarında oynayabilir. ama bence bu maçlarda carole oynamalı. gerçi adamın durumunu da bilmiyoruz. sakatlığı da olmaması lazım ama 1 aydır piyasada yok adam.

    eğer carole'de sakatsa nani ya da volkan şen'in karşısında tarım çamdal oynayacak demektir.. bilemiyorum altan..
App Store'dan indirin Google Play'den alın