• 1
    yaklaşık olarak 50 senesini, çoğunluğu aktif olarak galatasaray hizmetinde geçirmiş, gelmiş geçmiş en büyük efsanelerimizden fatih terim’in galatasaray’ımızdan teknik direktör olarak muhtemelen son kez ayrılışıdır.

    ben 90 doğumlu ve bildim bileli galatasaray’ı sevmiş bir insan olarak, bize kazandırdığı kupalardan da önce, takımımıza aşıladığı kazanma inancı, arzusu ve kazanan kimliği için kendisine teşekkürü borç bilirim. bugün bir avrupa kupası hayalini kurabiliyorsak, büyük bir avrupa takımı ile eşleşince bir acaba eler miyiz diye düşünüyorsak, ligde liderin 10 puan arkasındayken hala acaba şampiyon olabilir miyiz hesabı yapıyorsak, bunda efsanenin, fatih terim’in biz farkında olmasak da bizlere aşıladığı ‘büyüklük’ ve ‘yapabilirlilik’ algısının ciddi bir payı var.

    şahsen tanımam, görmedim bile yakından, ama küçüklüğümden beri kendisini ailemden biri gibi severim. sanırım 90 kuşağı genel olarak ne demek istediğimi daha iyi anlar.

    gidişi haklıdır haksızdır ayrı ama benim için her zaman travmatik olmuştur.

    şahsım adına, futbolu sevmemdeki katkıları, yaşattığı başarılar ve mutluluklar, ülke futboluna katkıları, galatasaray kültüründeki izi ve binlerce benzeri sebeple kendisine çok çok teşekkür ediyorum.

    umarım hayatında mutluluk sağlık neşe hiç eksik olmaz.

    iyi ki vardın, varsın ve galatasaraylısın hocam.
  • 5
    şık olmamıştır. yolları ayırmanın ne demek olduğu konusunda en ufak bir fikri olmayan galatasaray camiasının ayıp ettiği efsaneler serisine bir yenisi eklenmiştir.

    fatih hoca bu konuda çok güzel bir tespitte bulunmuştu "ayrılmayı da bilmeliyiz" diyerek fakat bu camianın kapasitesinin bunu algılayacak seviyede olmadığını gözardı etmiş muhtemelen.

    efsanenizin arkasından halen daha görevdeyken gidip başka bir teknik direktör ile görüşmek hainliktir. allah bunun hesabını sorar. ah edeceğini düşünmesem de hocanın bu konuda ah etmeye hakkı var. yapacak bir şey yok.

    burak elmas yönetimi yola çıktıklarını yolda bulduğuna değişerek galatasaray'ı fetret devrine sokmuştur. bu seferkinin pek kısa süreceğini de düşünmüyorum.

    yapacak bir şey yok burası türkiye...
  • 6
    kötü gidişat nedeniyle gerçekleşmiş, bana göre zamanlaması ve şekli hatalı ayrılık.
    galatasaray bu sezon * türkiyede şampiyonluk iddiasını kaybetmişti, avrupa’da devam ediyor o mecrada güzel bir futbol oynuyordu.
    fatih terim ayrılmalıydı ama sezon sonunda. bu yıl artık kim gelse zaten başarısız olacağı için yeni gelen hoca zaten yıpranacak.
    öte yandan da galatasaray’ın fatih terim gibi büyük efsanesini muhtemelen bu son teknik direktörlük döneminin bitiminde efsaneye yakışacak şekilde uğurlaması gerekirdi.
    dolayısıyla bence hem zamanlama hem de yöntem hoş olmadı.
    hakkını helal et hocam.
  • 7
    galatasaray için çok daha kötü günlerin başladığı gündür.

    10 ocak 2022 tarihinde türk sporunun tartışmasız en büyüğü fatih terim nam-ı diğer imparator yıllardır mücadele verdiği kirli düzene ve piyonlarına yenilmemiştir, yenilen galatasaray olmuştur.

    uzun değil, kısa vadede bunu anlayacaksınız.

    devran dönüp adaletten ekonomiye, ekonomiden spora ülkedeki tüm alanlarda yapılan haksızlık ve hukuksuzluklar bir gün yargı konusu olduğunda daha da iyi anlayacaksınız.

    yemişim pas futbolunu, yemişim kupasız iki tane sezonu...
  • 9
    2000’lerin başında pik yapıp mevcut yapının değişmesinden de nasiplenerek 20 yıldır baş aşağı giden canım kulübümün yöneticilerinin aldığı karar.

    galatasaray adıyla bütünleşmiş, her şeye rağmen hem kendinin hem kulübün büyüklüğüne büyüklük katmış fatih terim’i, belki de kariyerinde ilk kez sabır bekleyen fatih terim’i 3 gün sonra kovduk. yıllardır bir ileri iki geri gitmekten yorulup kurtuluşumuzun planlamayla olacağını söylüyoruz, ilk kez bu sene gerçek anlamda böyle bir yola girdik başarılı olmasını sağlayacak ilk aşama olan sabır aşamasını kulübün efsanesi başımızdayken geçemedik, alalım şimdi oradan bir okan buruk belki ona sabrederiz.
  • 12
    olması gerekenden geç olmuştur. efsanemize zaten yeterli kredi verildi. 3 sezon üst üste şampiyon yapamayıp türkiye kupası dahi aldıramamış bir sonuç söz konusu. üzerine lig tarihimizdeki en kötü sezonu yaşıyoruz. adnan polat döneminde bile bu kadar düşük puanda değildik açıp bakabilirsiniz. ayrıca takımın tamamı kendi döneminde alınan ya da kendi döneminde sözleşmesi uzatılan oyunculardan kurulu. marcao ve kerem dışında gelişim kaydetmek yerine hepsi tepetaklak geriye gidiyor. sahada oyun olarak gelişme futbolcularda gelişme teknik taktik bir şeyler görsek zaten böyle bir karar gündeme dahi gelmezdi. hem sonuç yok hem gelişim yok hem de umut yok. üzerine yardımcılarının ve kendisinin basın toplantılarında futbolcuları ortaya atması var. artık teknik direktörlük değil yönetimsel açıdan galatasaraya fayda vermesi en doğru olandır.
  • 13
    gönüllerimizde ikinci baba figürü olan sevgili hocamın galatasaraydan birkez daha gitmesi durumudur.

    bana kalırsa burak elmas yönetimi hocam ile bu aralar yolları ayırarak (yani 1 ay önce de olurdu sonra da olurdu) kendisine iyilik etmiştir. bu ayrılık işi sene sonuna kalsaydı hocam kulüpten bir daha hiç dönememek üzere giderdi ve defteri tamamiyle kapanırdı. çok da tatsız kapanırdı. sanıyorum hiçbirimiz kalan 18 maçta mucizevi birşeyler yapıp ligde hatrı sayılır bir yere geleceğimizi düşünmüyor.

    sayın hocam ile yollar şimdi ayrıldı bu sayede kendisine bir iki sene sonra tekrar geri dönme imkanı yaratıldı. çünkü gönderilme şekli terazinin öte tarafında fatih terim olduğu için burak elmas yönetimi ne eksi yazdı. buradan hemen hocam lehine bir kamuoyu oluştu. hocam moda tabirle "mağdur" oldu. bu sayede dediğim gibi takımda işler iyi gitmezse ve kendini zinde hissederse 2023-2024 senesinde bir comeback daha yapabilir. samimi fikirlerimdir zerre tiye alma da yoktur.

    hocamın ellerinden öperim.
  • 14
    yazılacak o kadar şey var ki, hiçbir şey yazamıyorum dediğim olay. bu sözlükteki herkes gibi, ben de galatasaraylıyım. o yüzden de sürecin galatasaray için hayırlı olmasini diliyorum. bu süreçte herkesin (burak elmas, yönetim kurulundaki üyeler, fatih terim, genel kuruldaki üyeler, taraftar, medya, futbol camiasi) hatalar yaptığını düşünüyorum*.

    ancak şunu anladım, ben hayatımda organizasyonu düzenli, stratejisi planlı ve bütün paydaşları ile bütün olmuş bir galatasaray göremeyeceğim. en çok üzüldüğüm konu bu. artık bu bitmeyen kaos beni yordu.
  • 15
    ülkeyi bugünlere getiren ‘mesajını aldım sen de var mısın?’ video serisine prim vermediği için kara listeye girmesiyle başlayan bir süreç. devamında geldiğimiz nokta tff’nin galatasaray düşmanı tavırları ve bu savaşta özellikle bu sezon hakkımızın net yenmesiyle puan farkı bu kadar açıldı. yönetim aciz bir görüntüyle tff’ye karşı kulübü ezdirdi.

    evet takım kötü oynuyordu ama geçen sezon ‘1 gol’ averaj farkıyla şampiyonluğu kaçırdık. hala kötü oynuyorduk ama hakem ‘hataları’ olmasa şu an trabzon’la aramızda çok da bir fark olmazdı diye düşünüyorum. her hafta başka bir saçma kararla puan kaybettikçe ne form tutabildik, ne oyuncular özgüven kazanabildi. göklerden gelen kararlarla terim’i indirmek istediler, biz de sahip çıkamadık ve bu kara günü yaşıyoruz. değişim belki gerekliydi ama bu şekilde olmamalıydı, gerçekten çok üzüldüm yolun açık olsun hocam.
  • 16
    yazıklar olsun dediğim olaydır.
    yazıklar olsun çünkü resmen fenerbahçe güdümlü ve hem galatasaray hem de fatih terim düşmanı medya ile federasyonun tüm oyunlarına alet olunarak gerçekleşmiştir.
    biz fatih terimi gönderdik istedikleri kelleyi verdik ya artık hakemler bizi doğramayacak, tarafsız ve hakkanıyetli yönetimleri sayesinde biz de hakettiğimiz puanları alacağız değil mi? çok beklersiniz...
    bugün galatasaray tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. biz kirli düzene evet dedik ve tarihi bir değerimizi onlara tam da onların istediği şekilde kurban verdik. ben şimdi sevinenleri çok değil 5 hafta sonra göreceğim. pişman olsanız bile geçmiş ola.
    hocaya da kırgınım gerçi. o da bunların eline pas futbolu diye diye, içi geçmiş eski tüfeklerle oynaya oynaya koz verdi. hem galatasaray kaybetti hem de kendisi.
    ama olsun sevinelim yine de... servet yardımcının nihat özdemirin zorbay küçüklerin istediği oldu... bunlarla beraber kına yakarsınız artık...
  • 17
    yönetimin aldığı doğru bir kararla yollarımızı ayırdığımız efsanemiz. özellikle yönetimin ayrılmadan başka bir hocayla anlaşmasını eleştirenleri anlamıyorum. bir b planın olmadan, kendini garantiye almadan hiç bir yönetici mevcut çalışanı ile yollarını ayırmaz, ayırmamalı. eğer bir teknik direktör ile anlaşılmamış olsaydı aynı insanlar madem planınız hazır değildi neden hocayı gönderdiniz diye eleştirecekti. şu hayatta öğrendiğim bir tek şey varsa o da insanları ne yaparsan yap mutlu edemediğindir. kupada alt lig takımına elenmişsin, ligde 20. haftada liderden tonla puan farkı yemişsin, 3 senedir futbolun f sini oynamayıp dünya kadar futbolcu transfer etmişsin, e kusra bakma hocam elbette ki sen bile olsan bunların bir bedeli olacak. her şey anlarım ancak başarısızlığın bahanesini 3 senelik proje laflarının arkasına sığınarak aramanı asla anlamam ve kabullenmem. doğru karar verildi ve başarısız olan gitti. burası galatasaray, rahmetli ali sami yen mezarından kalkıp gelip başarısız olsa o da gider. ne yazık ki ben hocanın tünelin sonunda gördüğü ışığı göremeyenlerdenim. olmayacaktı ve olmadı diye düşünüyorum. herkes için hayırlısı olsun.
  • 18
    birçok şey yazdım , birçok şeyi de yazdım yazdım sildim son 2 senedir. fatih hocayı çok eleştirdim ama gidişi bana ayrı bi koydu nedense. yemin ederim içimde bir yumru var sanki. bilmiyorum belki onu çok sevdiğimdendir gittiği için acayip üzgünüm. kör ölür badem gözlü olur. sanki hiç gitmeyecek gibi yazdık hocaya. sinirleniyordum yazıyordum ama gideceği aklımın ucundan geçmiyordu. yazdıklarım yanlış değildi ama vallahi içim acıyor.
  • 20
    kendi isteği ile ayrılmamıştır. en son konuşması neredeyse yalvarır şekilde “şimdiye kadar hiç istemediğim, hatta türkiye futbol haritasında olmadığı zamanlarda bile istemediğim birşey istiyorum:sabır” olmuştur.

    galatasaray taraftarı hiçbir açıklamasını dinlemediği gibi son konuşması üzerinden bile kovulması için kampanya düzenlemiştir. maç içersinde erken yenilen golden sonra bile “fatih terim istifa “ demiştir. ligin ilk maçlarında dahi, uefa eleme turlarinda dahi oyuncusunu ıslıklamıştır.

    fatih terim kovulduktan sonra ki “efsanemiz edebiyatı” oldukça samimiyetsizdir; ancak ve ancak timsah gözyaşıdır.

    edit: imla
  • 21
    son iki senedir büyük bütçelerin de harcanmasına rağmen işler rayına girmeyip işler daha da sarpa sarınca gerçekleşmesi zorunluluk halini almış ayrılıktır. zamanı doğru mudur bence yanlıştır. fakat fatih terim ismini seçim vaadi olarak sunan bir yönetim burak elmas yönetimi. işlerin bu hale gelmesinin sorumluları kendileridir. galatasaray için olması gereken bir ayrılıktı. fakat sonrasında gelecek isim kim olacak burası çok önemli. gelen gideni aratırsa vay halimize. kulübe oyuncak muamelesi yapılmaya devam edilmez umarım. burasının ciddi bir kurum olduğu ve hiçbir şekilde ciddiyetten uzak kararların alınmaması gerektiği unutulmamalı. fantastik kararlar ile fatih hoca yerine doğru düzgün teknik direktörlük kariyeri olmayan, referans alabileceğimiz başarıları ve kariyeri olmayan isimler gelirse neden yolladınız hocayı diye sorarlar adama. birileri kırıldı diye değil galatasaray'ın geleceği için daha doğru olduğu için alınmış bir karar olduğunu umut ediyorum. bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
  • 22
    galatasaray, tarihinin en kötü sezonunu yaşarken gerçekleşmesi doğal ama üzücü bir olay maalesef. daha güzel şekilde yapılabilirdi, belki fatih terim onore edilerek bu süreç halledilebilirdi, belki hoca kendisi istemedi bu tip bir süreci bilemiyorum. ama terim sözü vererek başa gelen yönetimin, fatih terim’i göndermesi resmen absürd komedi filmlerinde görülecek saçmalıkta bir hareket oldu. en baştan fatih hoca’yı kirli seçim politikalarınıza alet etmemeliydiniz. fatih hoca da arda’yı falan almayacaktı ekibine. hocanın yolu açık olsun.
  • 23
    hani sevgilinden ayrıldın mı ayrılmadın mi belirsizliği olurya sonu hüsranla bitenlerden veya çok sevdiğin birini kaybettiğinde defnedilene kadar algılayamazsın ne bileyim göreceğin ihtimaliyle beklediğin insanı bi daha asla göremeyeceğini hissettiğin an o öküz kalkmamak üzere otururya içine. nasıl tarif edilir bilmiyorum.

    evet işler yolunda gitmiyordu ama yine de;
    https://youtu.be/VEKnYLHhYVg
  • 24
    inşallah daha kötü günlerin başlamayacağı bir gün olacaktır. evet asololan galatasaray, herşeyden önemlisi takımımızın başarısıdır. evet artık maçlarımızı izleyemeyecek seviyeye gelmiştik.

    ama 3 yıllık planlama diye başlayıp bu yapılanmada imparatorumuza 1 yıl dayanamamak bizden birşey olmayacağının en büyük göstergesi olarak görüyorum.

    yıllarca alex ferguson örneği verip, gençlerle oynayıp gerekirse kaybedelim denildi. fatih terimin bile bu kadar kredisi yoksa yeni gelecek teknik direktör birkaç maç kaybedince yine asılıp kesilmeyecek mi?

    bu mantalite ile makas bu kadar açılmışken avrupa’da nasıl başarılı olacağız. belki fatih hocam başarısız olacaktı. ama bize çocukluğumuzda itibaren olmayacak başarıları kazandıran tarihimizin en büyük figürüne sene sonuna kadar sabretmeliydik.

    ilerleyen yıllarda hep aklımızda kalacak. acaba gitmeseydi 96-00 arası bir jenerasyon yaratabilir miydik? bir uefa kupası finali daha olabilir miydi?

    biz 'bitti' demeden bitmez diyen bir imparator ile bence olabilirdi.
  • 25
    en sonda söyleyeceğimi en baştan söyliyeyim.
    "zorlu sevdam hoşçakal"
    çocukluk kahramanımın, ailemden sonra beni en çok mutlu eden insana bundan daha güzel bir tabir bende yok.
    hep şunu anlattık durduk. galatasaray'da kulübün iç siyaseti, birçok ülkenin güncel siyasetinden daha zordur.
    ben bu ayrılığa iki taraf açısından da yaklaşacağım.
    fatih terim...
    belki aramızda sevmeyenimiz bile vardır, ancak saygı duymamak art niyetten öteye gitmez.
    fatih hocam son birkaç yılda önceden olduğu gibi kulüp siyasetinin bir konusu değil tam bir aktörü oldu.
    eski ve yeni yönetimler fatih hoca'nın tabiri caizse dişine göre değildi. sıkıntılarını medya önünde dile getirmekten hiç çekinmedi, aksine bazen cephe aldığını herkeze ilan etti.
    bunun sıkıntısı ne mi oldu?
    hoca birkaç senede ciddi manada saha içine olan konsantrasyon ve yeteneklerini bir tarafa bırakıp resmen kulüp siyasetine aktif rol oynadı. akıl oyunlarını hep bu yöne kaydırdı. başkanlar ve yöneticilerle didişmeler değil kastım. resmen çoğu zaman bence haklı sebeplerden savaşını hep kendisini sindiremeyenlere, varlığını kulüp içinde bir tehdit olarak görenlere, "o varsa istediğimiz gibi at koşturamayız" diyenlere çevirdi.
    enerji bu tarafa kayınca tff ve organizasyon çocukarına gün doğdu. ağzını açsa yediği zekaları hepimiz hatırlıyoruz.
    yıprandı, yıpratıldı ve son zamanlarda bütün bunları hep kendi göğüsledi.
    çoğu zaman sahadan koptu koskoca ülke futboluna yön veren terim. antrenörlük yeteneklerinden çok çoğu zaman liderlik vasıflarını ön plana çıkardı. her ne kadar saha içi ikisinede muhtaç olsada, son zamanlarda özellikle genç hocalara karşı bir panzehir bulamadı.
    formsuzdu;
    19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçında galatasaray kah bireysel hatalarla, kah başka sebeplerle bir ilki yaşadı, terim oyun olarak değil, plan olarak maçı kaybetmişti ne denediyse olmadı.
    has keza 3 nisan 2021 hatayspor galatasaray maçında öyle bir galatasaray izledik ki belkide hocamın başında olduğu dönemde gördüğüm en kötü maçıydı. o maçta da şener başka bir yerde, ömer başka bir yerde derken kaçınılmaz son yaşanmıştı.
    2 yıldır oturmayan kadro tercihleri,
    aynı şekilde takımın bir türlü forvetinin belli olmayışı,
    aygır gibi gelen futbolcuların her ne oluyorsa hem formdan hem kondisyondan düşmesi (bkz: mostafa mohamed ahmed),
    (adam geldiğinde 5 maç yardırdı, sonra kendi yarı alanında faul almaya çalışan futbolculara döndü)
    babel, ömer gibi adamlardan vazgeçmemesi,
    arda transferi,
    teknik ekibin yetersizliği derken süreç buralara geldi...
    teknik ekip konusu çok hassas bir konu olmalı ki hoca elini verse kolunu kapacaklarını düşündü ve doğal olarak satrancı kaybetmemek için ne necati'den ne de selçuk'tan vazgeçmedi.
    2021-2022 sezonunda performans olarak fatih hoca değil de başkası olsa 10 kere gönderilmişti, ancak ben kendisinin takımı getirdiği bu durumdan yine kendisinin çıkaracağı hususuna emindim. bu süreç biraz ara veren sevgililer gibi kendisine yarar. ne kadar üzülsemde kendisi adına seviniyorum. biraz dinlenmek, belki eskisinden daha güçlü dönmenin anahtarıdır. işin özü en azından bu şans kendisine verilmeliydi. ancak verilmedi, verilemezdi. bir kaç gün önceki ışıtan gün'ün açıklamalarıyla her şey ayan beyan ortadaydı.
    gelelim yönetim boyutuna...
    mobbingin kralı yapılıyordu fatih hoca'ya.
    hoca sayesinde seçim kazananlar, amacına ulaştıktan sonra savaş baltalarını çıkarmıştı.
    burak başkan...
    ben kesinlikle kendisinin belli çevrelerce korkutulduğuna, sindirildiğine inanıyorum.
    "uzun uzun" yazmaya gerek yok. türkiye'deki en iyi korku yönteminin göklerin verdiği karar olduğu konusunda hem fikiriz.
    burak elmas'ı savunmuyorum ancak;
    ben sistemi değiştireceğim söylemlerinde bunun altını akılcı bir şekilde dolduran bir insan, kulübüne açık açık saldırılmasına tek bir kelime edemeyip, üstüne teşekkür etme noktasına kolay kolay gelemez. (2-3 gün önceki kulüp basın açıklaması)
    bir yönetim en etkili bir kaç üyesini rezan epözdemir vb. 6 ayda kaybedemez.
    florya artık istediğiniz gibi sizin. bakalım nasıl yöneteceksiniz. umarım tarihi hatalar alarak, geleceğimizi çalmazsınız.
    kısa ve net terim rüzgarıyla geldiniz, fırtınasıyla gideceksiniz. çünkü size gelecek eleştirelerin paravanını kaldırdınız, pencereyi sonuna kadar açtınız. onu kucaklamakta artık size düşüyor.
    sürçü lisan ettiysek affola.
    zorlu sevdam hoşçakal. 2004 kışı, 2013 sonbaharı gibi.
    ek olarak:
    https://twitter.com/...272995135299585?s=20
    https://twitter.com/...468122311106561?s=20
    arada bir hafta bile yok. bu kulüp bizanstan ötedir. saha sadece görünen yüzüdür.
    bu durumun buralara gelmesinde "yardımcı" olan bütün "servet" düşkünlerine selametle...
    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın