• 4
    aklı mantığı olan ve futbolda marka değerimizin artmasını destekleyen herkesin temel fikri. yabancı sınırını isteyenlerin ortak özellikleri vasat, pozisyon bilgisi olmayan, sadece 1 özelliği yarım yamalak bulunduran ve bununla milyon dolarlar kazanmak isteyen yerliler olmaları. yabancı sınırı isteyen vatanın milletin parasını bu adamlara vererek çöpe atmak istiyordur, net.
  • 5
    #yabancısınırınahayır
    hadi kafamıza göre çılgınca birşey yapalım tüm sporlarda yabancı sınırı olsun...
    mesela fb doğuş iki yabancı ile euroleaguede mücadele etsin...bobby dixon vatandaşlıktan atılsın...
    kadın milli basketbol takımındaki yabancılar sınırdışı edilsin...
    ramiz guliyev miydi madalyasını iade etsin...türk vatandaşlığından atılsın...elvan abbaylegessenin madalyaları iade edilsin...vatandaşlıktan atılsın...

    bir o kadar isim yazdık hala bitmedi bu yabancılar...
    3 yabancı fazla geldi diye bu ülkeye türk futbolu bitecekse boşuna zaten futbol oynuyoruz...

    bülent uygundan selçuk şahine türk futbolunda bir taşı ileriye götürmemiş adamların bu konuda ahkam kesmesi zaten ahmaklık...

    yabancı sayısına sınır koymak türk futbolunu ileriye taşımaz tam aksine geriye götürecek olduğunu görmemek cahillik...götünü yayıp yatan ülkedeki asgari ücretle çalışan adamın 1000 misli parayı kazanacak ve siz ondan tribünde küfür etmesini istemeyeceksiniz...

    yayıncı kuruluş ozanın göbeğine selçuğun mevlevi hareketlerinin hatrına o kadar parayı vermedi size...yayıncı kuruluş fransızca/ingilizce yayını sizin 150 milyon lennn oğuzhan için yapmıyor...
  • 7
    yabancı sınırını savunanların argümanı nedir? "yerli futbolcu yetişmiyor, süre alamıyor, milli takım kötü gidiyor v.s. v.s." yerli futbolcu yetiştirmek için yabancıların olmamasına gerek yok. hatta yabancı oyuncular gayet yerli oyuncuların yetişmesinde büyük katkı sağlar. önümüzdeki en bariz örnek emre belözoğlu'dur. 17 yaşında a takıma girdi. 20 yıldır aktif top oynuyor. bu yaşına rağmen de, her ne kadar sevmesek de düzgün oynayan nadir yerlilerden. bu arkadaş galatasaray'da a takıma çıktığında hagi vardı galatasaray'da. kimse inkar edemez hagi'nin emre üzerindeki emeğini ve etkisini. bunu göre göre hala yabancı sınırı gelsin demek adilik, şerefsizlik, aç gözlülük, çalışmaya götü olmamaktır.

    geçen sezon yüzüne bakılmayan tolga bu sene maşallah coştu gidiyor. daha geçen hafta "asamoah gelirse tolga kesilmez"i konuşuyorduk. demek ki çalışınca, götü göbeği büyütmeyince yabancıdan korkmaya gerek yokmuş.

    çalışın formayı alın yabancıların elinden ameka...
  • 11
    umutlarinizi tuketmek istemem ama bu ulkede ise yaramayacak kampanyadir. biz oyle bir ulkeyiz ki akilla, mantikla, zekayla, planla, programla, vizyonla degil, kisisel istekle yonetiliyoruz. ve uzgunum ne yaparsak yapalim bunu da degistiremeyiz.

    bu midemi bulandiran duzen, ahlaksiz futbolcular ve kokusmus 'turk futbol ailesi' bu kurali getirirse, sahsen cok sevdigim galatasaray'i da takip etmeyi birakirim. inanin o kadar dolu o kadar ofkeliyim ki ama elimizden hic birsey gelmiyor ya iste en cok da bu koyuyor insana. igrencsiniz.
  • 15
    twitter kullanmıyorum ama desteklenmesi gereken kampanya. neden beceriksiz futbolculara dünya kadar para verip rezil olmalıyız ki? selçuk inan ilk iki seneden sonra yattı ve cebini doldurdu, neden ona muhtaç olalım? daha ucuz ve kaliteli alternatifleri varken sırf türk futbolcular ceplerini doldursun diye, sırf -bence- galatasaray başarısız olsun diye bu saçmalıklara katlanmak zorunda değiliz. türk futbolcular kendilerini geliştirmiyor, belli bi yaştan sonra ununu eleyip eleğini asma moduna giriyor, adamın yirmi beş yaşında yarım dünya göbeği var ya daha neyi tartışalım.. adam kondisyonula para kazanıyor, vucuduyla para kazanıyor ama ona bile bakmıyor ki biz kaliteli futbol bekleyelim. neyse bu konu her açıldığında beni dellendiriyor. yabancı sınırına da beceriksiz türk futbolcusuna da hayır!!1!!!!111
  • 16
    bu defa tutacak kampanya. çünkü insanlar iyi futbolun ve futbolcunun tadını aldı. antalyaspor etoo'yu izledi. bu sezon nasri, sandro, jeremy menez, djourou ve vainqueur'u izleyecek; galatasaray fernando, feghouli, maicon, gomis, mariano, belhanda, ndiaye gibi adamları izleyecek; başakşehir elia, clichy, adebayor, visca'yı izleyecek; fenerbahçe valbuena, soldado, guiliano gibi isimleri izleyecek; beşiktaş talisca, atiba, lens, queresma, babel gibi isimleri izleyecek; konyaspor traore, mehdi bourabia, ezekiel, fofana gibi adamları izleyecek.... liste uzar gider. süperlig'in çok sayıda kulübünde önemli oyuncular var. artık şehir takımları da ilgi çekmeye başladı. göztepe, bursaspor... hepsi iddialı.

    taraftarı dinlemeyebilirsiniz. insanları umursamayabilirsiniz. ama unutmayın görmeyi bilmeyen insan neden yoksun olduğunu anlamaz. biz görmeyi gördük. tekrar gözlerimizi alırsanız neden yoksun bırakıldığımızı anlarız.

    öyle kolay değil 500-600 milyon eu'luk ihaleleri telaffi etmek. bu saatten sonra insanlara futbol izletemezsiniz. ben izlemem. yağ gibi akan adamları görmek varken top nereye giderse oraya koşan yasin'i, sabri'yi ve muadillerini izlemem...

    geçiniz. herkes tepkisini ortaya koysun. gerekiyorsa aboneliklerini iptal ettirsin. futbol endüstrisi büyük para döndürüyor. bu parayı 3-5 menejer ve 3-5 topçu için kimse tehlikeye atamaz.

    ben galatasarayla uefa şampiyonluğunu yaşadım zirve gördüm. bundan böyle yabancı sınırı tekrar gelirse inanın bana türk futbolunu bırakırım. sevdiğim takımlar var. mesela kosecki'den beri atletico'yu çok severim. liverpool'u çok severim. tottenham'ı fm serisi sevdirdi bana... seçerim bir takım digitürk play'in muadili neyse ingiltere'de, fransa'da, ispanya'da o takımın ligini alır daha az parayla daha çok futbol izlerim.

    ama yapamazlar. çünkü insanların ilgisini kaybederlerse unutulmasın ki futbol toplumların afyonudur. ayılıp da neler oluyor yahu diye çevresine bakınan onca insana bir şeyler anlatmak zorunda kalacaklar türkiye ile alakalı.
  • 17
    an itibariyle sosyal medyanın bir numaralı gündemi olan kampanya. galatasaraylı sosyal medya hesapları coşmuş durumdalar. yazadursunlar. resmi taraftar grupları da -o kadar hararetli bir şekilde olmasa da- en azından taraflarını belli etmeye başladılar. yalnız fenerbahçe tarafından henüz net bir girişim yok gibi.

    çarşı: https://twitter.com/...s/904712261146693632
    ultraslan: https://twitter.com/...s/904764334664028160
  • 19
    taraftarimizca yanlis bir stratejinin izlendigi kampanya. gs taraftari farkinda ve zaten karsi. tereciye tere pazarlanmaya calisiliyor gibi adeta. ayrica sadece gs nin basarisizligi isteniyor uzerinden propaganda yapmak hem pazar payini kucultuyor hemde ister istemez rakip taraftarda otomatikman bir refleks olarak kontra yaratiyor. halbuki bu kampanya klupler ustu bir sekilde yayilmaya calisilsa hem cok daha genis bir kitleye ulasir hemde milli bir dava haline gelmis olur.
  • 21
    futbolu seven her kitlenin milliyetçilik gözetmeksizin destek vermesi gereken kampanya. türk halkını salak yerine koyan futbolcu müsveddelerini yeşil sahalarda görmek istemiyorsan bu kampanyaya destek vermelisin, beinsports üyeliğini veya passolig kartını iptal ettirerek. bu sınırlamayı ister aziz yıldırım istesin ister türk futbolcuları, kimin istediğinin önemi yok. türk futbolu bu sene geçen senelere oranla daha da izlenebilir hale geldi yabancı serbestliği sayesinde. tek eksik kaldı, o da tüm anadolu kulüplerini evliya çelebi gibi dolaşan ve bir kısır döngü içerisinde yer alan mesut bakkal, yılmaz vural vs gibi türk teknik direktörlerin gitmesinde. spor yazarları ve gazeteci müsveddelerinin de gitmesiyle daha da güzel bir lig olacak elbette.

    ama görüyoruz ki birilerinin cebine para az gitmeye başladı, özellikle mafya bozuntusu menajerlerin. üç kuruş etmeyecek futbolcuları büyük takımlara medyaya verilen haber pompalamasıyla yüksek meblalara satamıyorlar artık. bu sayede medyadaki ve yeşil sahalardaki kankalarına algı operasyonu yapmalarını sağlıyorlar. zaten dikkat ederseniz yabancı sınırının kimlerin istediğini de göreceksiniz, hepsi de birbirine yakın isimler. biz taraftarlar aptal değiliz, takım yense de yenilse de sahada iş ahlakı olan ve mücadele eden futbolcu izlemek istiyoruz. bugün her ne kadar kendisini sevmesem de 37 yaşına gelmiş bir futbolcunun milli takımdaki profesyonel ve mücadeleci oyunundan bahsediyoruz. 23 yaşına gelmiş daha diri olması gereken oyuncular ise sahada kıçından soluyor.

    ben sahada yerim garanti deyip sezon boyu kıçını devirip yatan ve kendini hiç geliştirmeyen futbolcu görmek istemiyorum.

    gerek yayıncı kuruluş gerekse kulübe yaptığım harcamaların futbolcunun eşine aldığı ferrari taksitlerine gitmesini istemiyorum.

    maç öncesi stada girdikleri halde telefonu elinden düşürmeyen ve kaybedilen maç sonrası dahi diskolardan çıkmayan futbolcu izlemek istemiyorum.

    kadro dışı bırakıldıklarında veya bilerek kart cezası görüp o haftayı tatil ile birleştiren ve arabada paralar saçarak taraftar ve kulüp ile dalga geçen futbolcu izlemek istemiyorum.

    maç arefesinde anadolu'dan istanbul deplasmanına gelip gece otelde konaklamayı fırsat bilen ve kamptan kaçan, sonrasında istanbul gece hayatında loca kiralayıp üç kızla sabahlayan futbolcuyu akşamki maçında sahada görmek istemiyorum.

    bu yazdıklarım daha da uzar; ancak bu iş ahlaksızlığına artık bir son verilmeli. haftanın altı günü, günün 10 saati üç kuruş için kıçımı yırttığım düzende cebimdeki paranın iş ahlakı olmayan futbolcuların cebine gitmesine karşıyım. olası yabancı sınırlamasında yayıncı kuruluş iptaliyle başlayacak olan hadise diğer kulüp harcamalarına kadar da uzanacaktır.
  • 24
    milli takımda mert nobre, mehmet aurelio, gökçek wederson gibi "istiklal marşı'nı bilmeyen" topçular oynasın isteniyor galiba.

    not: asla ve asla kendi yetiştirdiğimiz, ya da kendi milli takımında forma giyemeyecek olup da bizde çok katkı verecek oyuncuya karşı değilim. yalnızca bu sınır isteyenlerin kullandığı argüman bu olduğu için böyle yazdım. bu sınır gelirse saçma sapan yerlilerin cebi dolacak.

    hak edene hak ettiğini veren bu sisteme evet, yabancı sınırına hayır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın