• 1
    italya seri a da endüstriyel futbola direnen tek kulüp.. kalbimiz onlarla..

    ----- alıntı ----

    italya ligi serie a’nın lecce dışında kalan 19 kulübü, ortaklaşa aldıkları ‘tamamen duygusal’ karara göre, ligin 2010-11 sezonundan itibaren serie b’den ayrı bir yapıya kavuşarak daha farklı bir yönetim anlayışına sahip olmasına karar verdi

    ingiltere premier ligi’nin ulaştığı hacmi göz önüne alarak daha yüksek bir getiriyi hedefleyen serie a kulüp yetkilieri, ligin çıtasını yükseltmek için düğmeye bastı. italya ligi serie a’nın lecce dışında kalan 19 kulübü, aralarında anlaşarak serie b’den ayrılmayı kararlaştırdı. palermo kulübünün başkanı maurizio zamparini’nin önceki gün gazetelere yaptığı açıklamaya göre, 1946 yılından bu yana birlikte yönetilen serie a ile serie b, bundan böyle ayrı kuralları olan farklı iki yapı olarak italya futboluna hizmet etmeye devam edecek.

    premier lig modeli
    1992 yılında ingiltere’de premier lig kurulup bu düzene geçilmişti. bu anlayış sayesinde gelişen, geliştikçe gelirleri artan lig, özellikle 2000’lerin başıyla çıkışa geçmişti. premier lig, prestijli bir konuma yükselip, ‘dünyanın en çok takip edilen ligi’ olarak anılmaya başlamıştı. bu modelden yola çıkan italyanlar, eski bir gazeteci olan maurizio beretta’yı, bu girişimi yönetmesi için görevlendirdi. serie a’yı yönetecek yeni kurum hakkında, la gazzetta dello sport gazetesine konuşan beretta, “yeni lega serie a’yı kuruyoruz. tatmin oldum mu? aslında hayır ama yapılması gerekiyordu” dedi.

    tamamen duygusal!
    bu konuda goal.com sitesi, ayrılığın sebeplerini şöyle belirtiyor: “bu hareketi tam olarak anlamak için beklemeliyiz ancak olay maddiyatla ilgili. bu karara etki eden iki unsur var. birincisi, normalde serie a takımları, alt liglere biraz ödeme yapmak zorunda kalıyorlardı. ikinci olarak da, serie a takımları bir karar verirken serie b’nin oylarına ihtiyaç duymuyor. bu da demek oluyor ki italya’daki futbol, giderek endüstriyelleşiyor. bugüne kadar her takımın oy kullanma hakkı vardı. mesela milan, manchester united’ı serie a’ya çağırmak istese, en az 20 takımdan kabul alması ve en az 40 küçük takımın da 30’undan onay alması gerekecekti. fakat artık serie a’ya dair kararları sadece 20 takım verecek. bunların 10 tanesi iş odaklı kulüpler ve bu sayede diğer kulüplerin de finansal olarak daha güçlenmeleri beklenebilir.”

    tek muhalif lecce
    uzun süredir serie b kulüp yöneticileri ise gelirlerin düşük olmasından şikayet ediyor. kazançların paylaşımında adil bir bölüşüm hedefleyen ‘küçükler’ bu oluşum sayesinde söz haklarını kaybederken, hanelerine yazılacak binlerce avrodan da mahrum kalacak. bakalım lecce, bir efsane olarak mı anılacak? yoksa kaybettiklerini düşünüp pişman mı olacak?

    ----- alıntı -------

    http://forzalivorno.org/...yellesiyor/#more-299
  • 3
    ambleminin hikayesi;

    lecce’nin kalkan biçimindeki logosuna baktığımızda bir ağaç ile kurt sembolü göze çarpıyor. lakabı aynı zamanda “kurtlar” olan ekibin armasında bu sembolün yer almasının nedeni ise birçok italyan takımının arma hikayesinde olduğu gibi tarihe dayanıyor. mitolojiye göre günümüzde güney italya’da yer alan lecce, truva savaşı döneminde “messapii” adlı bir italyan kabilesinin yerleştiği “sybar” isimli bir şehirdi. sybar bir sure sonra iapyges adlı başka bir italyan kabilenin hegemonyası altına girdi. m.o. 3. yüzyılda da romalılar tarafından ele geçirildi ve şehre “lupiae” ismi verildi. lupiae de latincede “kurt” anlamına geliyor. böylelikle lecce’nin logosunda yer alan kurt figürünun kaynağını bu şekilde olduğunu anlıyoruz. armadaki bir diğer sembol olan ağaç ise yeşilliğin bol olduğu lecce’nin parklarını ve zeytin ağaçlarını simgeliyor. bu iki sembolün üstünde ise kuruluş yılı olan 1908 ile kulübün tam adı olan ve lecce spor birliği anlamına gelen u.s. lecce (unione spotiva lecce) yazıyor.

    http://upload.wikimedia.org/...en/0/05/Us_lecce.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın