nedeni çok basittir bahsettiğimiz filmlerin çoğu 70'li 80'li yıllara aittir. o dönemler galatasaray'ın uluslararası başarıları daha gelmemiş,
derwall gibi bir dehayı türkiye'ye daha getirmemiş, türk futbol devriminin ilk halkasını daha başlatmamış hatta 13 yıldır şampiyon olamamıştır. bu yıllarda fenerbahçe şampiyonluğun ve transferin gözde takımı olduğu için, taraftar sayısı galatasaray'dan daha fazla olmuştur.
bu filmlerin yönetmen, yapımcı veya senaristlerinin çoğu bu neslin evlatlarıdırlar. günümüzde yapılan taraftar anketlerinde fenerbahçe'yi destekleyen taraftar oranı genellikle 40-45 yaşın üzerindedir. zaten son yıllarda çekilen fenerbahçe temalı filmler bir elin parmakları kadar bile değildir. çekilenlerde eski döneme ait yapımcıların desteklediği filmlerdir. mesela yeni hababam sınıfını fanatik fenerbahçeli kartal tibet ve mehmet ali erbil'in elinden geçmesi buna güzel bir örnektir.
daha sonraki yıllarda, özellikle de galatasaray'ın 1986 yılından itibaren ligde ve avrupa kupalarında gösterdiği arka arkaya başarılar neticesinde, 80 sonrası neslin daha çok galatasaray'ı tercih etmesi sonucu, taraftar sayısı artmış ve fenerbahçe'yi geride bırakmıştır. zaten dikkat ederseniz, sinema ve dizi sektöründe son yıllarda karakterlerin galatasaray'lılık unsuru daha ağır basmıştır. bunun sebebi ise o 80'li yıllardan başlayarak süregelen galatasaray başarılarını yaşayan çocukların artık büyümüş olması ve bazılarının sinema sektöründe hızla yükselmesinden kaynaklanmaktadır.
buna benim bildiğim ilk öncü tatlı hayat dizisidir. oradaki ihsan yıldırım karakterinin galatasaray'lı olması dizi sektöründe ilktir yanlış hatırlamıyorsam. daha sonraları yılan hikayesi'nde memoli, kurtlar vadisi'nde herta berlin deplasmanına giden seyfo dayı, o dönemlerde olay olan fatih terim'in istifasını tartışan deli hikmet ve eren karakterleri, acı hayat dizisinde mehmet kosovalı vs derken son olarakta geniş aile dizisinde defalarca galatasaray'ın vurgulanması hatta mahalle takımının renklerinin sarı kırmızı olması sinema sektöründeki galatasaraylılık olgusunun başlangıcıdır.
kısacası bundan sonra gelen yaklaşık 20-30 yıllık zaman diliminde türk film sektöründe galatasaray takıntısı konuları tartışılacaktır.