• 1
    twitter’da ergen galatasaray taraftarları(!) tarafından başlatılmış komik olay. çok da önemsenmesi gerekilmeyen bir olaydır ancak fatih terim’e en çok zararı veren de bu tayfanın olduğu kanaatindeyim. fatih terim benim için de galatasaray’ın metin oktay’dan sonra gördüğü en büyük efsanedir, hatta florya’da metin oktay heykelinin yanına kendisinin de bir heykeli yapılması gerektiğini düşünüyorum. fakat kendisinin 4.dönemindeki performansı tam anlamıyla bir felakettir. galatasaray 20 lig maçında 27 puan alıp 0 averaj çekemez. galatasaray türkiye kupasında alt ligin sonuncu takımına elenemez. bu durum da galatasaray’ın kadrosunun genç ve tecrübesiz olmasıyla açıklanamaz. her türlü istatiksel veriyi bir kenara bırakıyorum, yahu biz ne oynamaya çalışıyorduk anlayabilen var mı? yani topu geriden pasla çıkarmak zorunda olmamız dışında ne yapmaya çalıştığımızı anlayabilen bir allah’ın kulu var mıdır? takımda pres namına hiçbir şey yoktu sahada, nasıl top kazanacağız? set oyunu desen oynayamıyoruz, nasıl atağa çıkacağız? duran top desen hiç yok, kapanmış takımları nasıl açacağız? sabır sabır deniyor da sabır gösterilmesi için takımda bir ışık görmesi gerekiyordu insanların. maalesef bu sezon o ışığı 1-2 maç dışında hiç göremedik ve takımın performansı her maç daha kötüye gitti. futbolcular bile bireysel performans konusunda çok geriledi. kerem dışında. diagne pl’den nasıl döndü, şimdi ne halde? mostafa ilk geldiğinde nasıldı, şimdi nasıl? cicaldau nasıldı, şimdi nasıl? vs. vs. örnekler artırılabilir. ben bu sezon galatasaray’ın iyi bir şekilde çalıştırıldığına ve maçlara düzgün hazırlandırıldığına hiç inanmadım. ve kaçınılmaz son geldi, fatih terim ile yollar ayrıldı. gönderiliş şekli beğenilir, beğenilmez o ayrı mevzu ancak fatih hocanın gönderilmesinde hiçbir şekilde beis yoktur. artık hala bu tarz gereksiz gündem yaratmaları bir kenara bırakıp tekrar galatasaray’ın olması gerektiği yerlere dönmesi için takımımızı desteklemeli ve o meşhur galatasaray sinerjisini tekrar göstermeliyiz. kenetlenin başka galatasaray yok!
  • 4
    geçiniz efendim, kendilerini tff savaşlarında görmediğimiz kişilerdir. tahminim bunları organize eden galatasaraylı bile değildir. galatasaray'a zarar veren tff kurullarına bu kadar baskı yapıldığını gördünüz mü hiç? bunlar fatih terim sevdalıları da değil galatasaraylı 'da değil. çok büyük ihtimal galatasaray' a zarar vermek isteyen, istikrarsız tutmak isteyen kişilerin ürünü bir topluluk. isimlerini böyle koyarak camia içi ayrışmayı derinleştiriyorlar işte. bunlara sorun; " nihat özdemir, yıldırım demirören, tff kurulları ile niye bu kadar uğraşmadınız" diye, cevap alamazsınız.
  • 6
    burak elmas'ı sadece fatih terim ile çalışacak diye destekleyen kişilerden oluşuyor; şimdi terim gidince intikam timine dönüşmüş haldeler haliyle. halbuki seçim zamanı burak elmas'a dair en ufak sorgulamaya karşı saldırganca bir tutum takınıyorlardı. galatasaray yöneticilerinin fecaat söylemleri ayrı dava; kim böyle paylaşımlar yaptıysa derhal istifa etmeli. ancak bu arkadaşların takındığı tavrı da son derece ikiyüzlü ve tehlikeli buluyorum.
  • 7
    z kuşağından oluşan grup. daha önce de yazdım ne kadar saldırılırdalar o kadar radikalleşecekler. https://gss.gs/3313254

    espri olduğunu dahi anlayamayanların olması ağır bir komedi.

    https://twitter.com/...679503130443782?s=21

    hem töhöü takılıp hem de aylar önce terim istifa twiti atan betçi de vardı onun linkini bulamadım. onlar rıskının peşinde adamlar etkileşim neredeyse oradalar.
  • 9
    bir grup ergen demenin hem ıskalayacağı hem de hafife alacağı bir grup. galatasaray'ın içine dikilmeye çalışılan bir nifak tohumu demek daha doğru.

    kaldı ki net olarak taleplerinin ne olduğu da belli değil. belki fatih hocanın gönderilmesinin intikamı denebilir. onun da belirgin bir karşılığı yok. yönetimin bir şekilde devrilmesi, bir adayın tıpkı 2021 yazında burak elmas'ın yaptığı gibi "biz fatih hoca'mızı tekrardan göreve getireceğiz" diyerek seçime girmesi ve kazanması gibi bir senaryonun peşindeler muhtemelen.

    ama tam olarak hedef o mu, o da belli değil. twitter'da her yere istifa yazmakla galatasaray gibi bir yapıda kimsenin istifa etmeyeceğini bilemeyecek kadar realiteden uzaklar. hele hele %99'u anonim isimlerden oluşan hesaplarla, fiziki olarak elle tutulur gözle görülür bir sahiplenicisi olmadıkça bu işlerin olmayacağını bilmeleri gerekiyor.

    kaldı ki 8 ocak 2022 galatasaray giresunspor maçı sonrası "ua neden fatih terim istifa demedi" diye hesap soran bir kalabalık vardı, o maç sonundan videoların altında. ua örneği vermemin nedeni de maç sonu kale arkasında yapılan "söylesene hocam takım niye oynamıyor" tezahüratı üzerinden eleştirilmesiydi. 10 ocak 2022 fatih terim'in galatasaray'dan ayrılması sonrasındaysa bu defa burak elmas yönetimini hedefe koyan bir sosyal medya akımı başladı.

    oysa iki olayın arasında yazı ile iki gün var. biraz kurcalansa o akşam hocayı topa tutan, istifa demedi diye ultraslan'a laf atanlarla 10'u akşamından beri yaygara koparan ve bugün terim özel hareket diye karşımıza çıkan güruhun içinde % kaç eşleşme sağlanır acaba?

    "hocanın gönderiliş şekli tarzı" gibi bahanelerin arkasına saklamanın da alemi yok bu tarz hareketleri. domenec torrent ile hocadan habersiz şekilde konuşulduğu ve yönetimin planları olduğu ışıtan gün'ün youtube'da, giresun maçından 4-5 gün önce gerine gerine anlattığı bir olaydı. giresun maçı öncesi hoca da kendi ağzıyla söyledi bu olaylardan yeni haberi olduğunu. ona rağmen iki günde yaşanan değişim gerçekten akıl alır gibi değil...

    ha neydi, ışıtan gün'e o youtube yayınından sonra bir tepki başlamıştı. belki ya da bir yere kadar onun devamı denebilir. ama florya'nın kapısında kadınlı erkekli "burak elmas ananın amı" diye tempo tutmalar, tek kabahati takımın yeni hocası olmak adama daha türkiye'ye gelmeden küfürler tehditler yağdırmalar falan çok uç ve tehlikeli şeyler. doğrusunu yanlışını geçtim artık.

    ete kemiğe bürünmez, muhalif bir adayın erken seçim kampanyasına falan dönüşüp kabul edilebilir bir hale gelmezse bu işlerin sonu ne yazık ki acı tecrübelerle bitecek. çünkü bugün 10 yıl öncenin tweetlerini arayıp çıkarmakla başlayan süreç yarın başka özel bilgilerin ifşasıyla devam edebilir. bir sonraki adımda bir nevi cadı avına bile dönebilir. kulüpten tamamen bağımsız 30-40 kişinin tesislerin kapısında başkana sövebilmesiyle başlayan sürecin ucu artık açıktır.

    kaldı ki 2021 seçimleri, hem sosyal medyanın hayatımızdaki yeri hem de pandemi sebebiyle galatasaray tarihinin en rezil seçimlerinden biri olmuştur. clubhouse odalarında, telegram gruplarında pek çok mahrem konu ve özel bilgi ulu orta saçılmıştır sadece seçim kulisi uğruna. öylesine bel altı bir ortamdan sadece 6 ay sonra bunların yaşanması da çok sürpriz değil artık.

    ek olarak burak elmas'ın başkanlık uğruna camia içinde hatta dışında taviz vermediği, pazarlık etmediği, elini verip kolunu kaptırmadığı kimse kalmamış gibi görünüyor. seçim öncesi yapılan işbirliğinin semerttiği "sosyal medya" şimdi başkanın kuyusunu kazmaktan ötesini yapıyor.

    o da apayrı bir beceriksizlik hikayesi...
  • 11
    gündem oldukları, üzerine yazılıp çizildiği her saniye direnç kazanıp daha da agresifleşecek sosyal medya grubudur.

    iş sadece bu gruba indirgenemez bu arada, terim'in 4 senedir galatasaray'da olup gündem olduğu ve taraftarın büyük kesimince çok sevilmesi nedeniyle unutulmuş olabilir fakat galatasaray taraftarı özellikle sosyal medya'da felaket bir güç olmuştur. öyle fenerlilerle, beşiktaşlılarla falan kıyas kabul etmez bu durum. her maç ali koç istifa diye bağırıp iplenmeyen grup fenerbahçe değil de galatasaray taraftarı olsa gelişecek olaylardan ne demek istediğim anlaşılacaktır. galatasaray taraftarının terim öncesi durumunu ve kulüp kararları üzerindeki etkisini hatırlamaya çalışın bi. karagümrükten teknik adam getirdi bu taraftar.

    bu çocuklar o zamanlara göre farklı olarak yaptıkları tek şey teknolojinin kendilerine sunduğu derin imkanlardan faydalanmak.
  • 14
    seceneklerde bir turkun yer aldigi sosyal medyadaki dunya capindaki anketleri -konu farketmeksizin- basan vatandaslarimizin daha dar bir kumede yer alan goygoy odakli versiyonu. kimse goygoyu begenmek zorunda degil tabi ki ama ciddi anlamlar filan yuklenilmis bir de. unutmayalim ki hepimiz bir donem felipe melonun askerleriydik arkadaslar ve yuzyillar oncesi degildi bunun yasandigi zaman.

    edit: adini anip da tarihi hareketlerinden birini bkz’lamazsak ayip olurdu.
    (bkz: felipe melo'nun emre belözoğlu'na verdiği ayar)
App Store'dan indirin Google Play'den alın