resim
Osman Tarık Çamdal
Takım:Türk Garching
Mevki:Sağ Bek
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 1076
    şu an o kadar özgüven eksikliği hissediyor ki bunu ekran başından bile anlamak mümkün. bu yüzden aklından geçen hiç bir şeyi sahaya yansıtamıyor. kötü bile oynayamıyor maalesef. sezonun bitmesi en çok kendisine yarayacaktır çünkü büyük umutlarla geldi. en az 3 mevkide ortalama üstü bir performans gösterebileceği söyleniyordu, ama maalesef şu an kendi asıl mevkisi olan sağ bekte bile etkili olamıyor. yine de iyi niyetinden şüphe etmiyorum eğer kendisi performans olarak vasat bir oyuncu olursa ve de karakter olarak büyük takım futbolcusu gibi bir duruşa sahip olabilirse takımda kalabilir. çünkü büyük takımların bir kaç tane vasat oyuncuyu taşıyabilecek lüksleri vardır. ancak dediğim gibi özgüven meselesini aşıp, en azından eli ayağına dolaşmadan soğukkanlı bir şekilde takım ortalamasına yakın bir oyun oynaması lazım. çok çalışıp, eksiklerini gidermeli ve bizi futbolcu sirkülasyonundan kurtarıp en azından istikrarlı bir şekilde yola devam edebilmelidir.
  • 1079
    orhan ak, cihan hadpolatlı, ali turan, yusuf altıntaş, çağlar birinci, volkan yaman, veysel gibi bekleri canlı izlemiş biri olarak diyebilirim ki onlarla tarık denen halısaha topcusunu karşılaştırmak adamlara büyük hakarettir.

    bırak beki ben hayatımda bu kadar futbola uzak kimsryi görmedim. zamanında lutu diye bir tomen gelmişti o bile daha yetenekliydi.
  • 1082
    kendisinden çok daha iyi oynayacağımın garantisini verebilirim. üstelik tarık'ın aldığı paranın 20/1'ine oynarım hiç sorun değil. ben hayatım boyunca bu kadar kötü bir futbolcu daha izlemedim.

    maçta bir pozisyon vardı, 2-2 olduktan sonra sanıyorum. sağ tarafımızdan hücum etmeye çalışıyorduk. sağ bek bindirme yapsa, atak tehlikeli olacaktı. ama bindirme yapması beklenen sağ bek tarık çamdal olunca, beklentiler boşa gidiyor. adam resmen oynadığı mevkinin temel gerekliliklerini bilmiyor. böyle profesyonel futbolcu mu olur?
  • 1085
    real madrid macerası dahil belki de hayatının en büyük topunu oynayan ve 32 yaşında sahanın en çok koşan topçusu olan hamit altıntop'un maç sonu tarık çamdal'ı soyunma odasında tekme tokat döveceğini tahmin ettim. yapmamış, sabırlı adammış. sağ tarafımızdan rakibin sayısız bindirmesi karşısında bu amatör küme topçusuna güvenip maçı kurtaracağını düşünen hocaya da şaşırıyorum. sadece yediğimiz 2. golde tarık'ı lütfen bir daha izleyin. rakip hiç bir müdahale görmeden topu ortalıyor ve tarık gol olana kadar geçen 30 saniye içinde eli belinde olduğu yerde kalıyor. halbuki içeri doğru hareketlense ve kale içinde yerini alsa belki muslera'dan dönen topa müdahele edecek. adam oyunda değil. ruhen yok. bu takımda sabri yoksa semih sağ bek oynar. koray oynar. chedjou alasını oynar. bilemedin sinan gümüş oynar. hiç kimseyi bulamıyorsan paf takımının bekine bile tarık'dan daha çok güvenebilirsin. beğenilmeyip gönderilen salih ve veysel'i saymıyorum bile.
    ama akşam yayında hamza hoca bu konu ile ilgili bir soruya 'ben oyuncumun performansından memnunum' diye cevanlandırınca gece uyku filan tutmadı doğal olarak.
  • 1089
    şimdi ilk geldiği zamanları hatırlıyorum. ilk bir kaç maç sol bek oynamıştı. sürekli bindiriyordu. içe kat ediyordu. sneijder ile anlaşıyordu falan. hatta eski mesajlara da bakarsak görürüz övüldüğünü. ben de demiştim kendi kendime neyse bu kötü zamanda iyi bir bekimiz oldu diye. prandelli dönemi işte sürekli kötü sonuçlar alıyorduk. sonra ne olduysa oldu. atatürk-yossi cohen capsleri gibi, tarık çamdal yerine halı sahada eksik olanların yerine çağırılan futboldan bihaber birisine dönüştü. ben de abartısız söylüyorum galatasaray formasıyla izlediğim en kötü oyuncu hakikatten. ama o ilk maçları da sanki bu çocuk olacak izlenimi vermişti. hayat garip işte vapurlar falan. sonuç olarak bu yoklukta kasadan çıkan 4.75 m euro ve karşılığında alınan bir balon oldu.
  • 1091
    çok üstüne gitmememiz gereken(!) futbolcu(!), bakın şöyle açıklayayım (!) * *

    - küçükken ben de bizim mahalle maçlarında fırtınaydım, "lan bu küçük ama çok çalım yapıyor, alalım bunu maçlara" uyarısı sonrası baya bi 70-80 maç değişilmez eleman olarak devam ettim maçlara... bizim mahalle beni tanıdı, sevdi, kafamı okşadı falan... direğin üstünden giden toplarımı bile gol sayıyorlardı sen düşün...

    - sonraları diğer mahallelere maça gittiklerinde abilerden bazıları beni götürmeye başladı. ama yabancıladım mahalleyi, elemanları, olmuyordu ne yapsam eski formum yoktu, topu almaya çekinir olmuştum, resmen içime içime sıçıyordum.

    sonra cenk abi siktiri çekti bana tabi... "gelme a.q yeniliyoruz senin yüzünden" dedi. halbuse bizim mahallede esiyordum yani...

    diyeceğim o ki:

    - tarık senin cibiliyetine tükürürüm, ben yılda bilmem kaç milyon euro almıyorum, sen de bizim mahallede top oynamıyorsun,
    ya o canını dişine tak ve topunu oyna,
    ya da o dişini kıçına tak, gelen lafları öğütsün...

    galatasaray'dasın galatasaray'da... aklını başına al...
  • 1093
    güzel kazıktır. şenerin sozlesmesinde serbest kalma maddesi varken veysel gibi bir keleği aldığımız es-es'e kazandirilan paralarin sebebidir. dusunuyorum şu ligdeki hangi sag beki koysan tarik'tan kötü oynar. aklima veysel sarıdan başka kimse gelmiyor kimse valla. güzel kazıktır. gerci bize atilan kazik biter mi. brumasi, ontiverosu, burdissosu, salih dursunu, pandevi(bonservissiz alindi diyen arkadaslar aldigi paraya da baksin bi zahmet) , dzemailisi derken bize atilan kaziklar bitmez..
  • 1094
    sabri sarıoğlu'na rahmet okutan bek performansı ile 5 milyon euroluk maliyetli galatasaray futbolcusu ve bir eskişehirspor transfer başarısıdır.

    şimdi bu adamın birde sözleşmesi 5 yıllık!!!!

    5 yılda toplam kazanacağı para minimum 7 milyon euro inanmayan alsın okusun.

    hatta sözleşmesindeki özel maddelerden dolayı bu 7 milyon euro'nun üstüne ekstradan kazançları var!!!!

    http://www.posta.com.tr/...htm?ArticleID=243317

    eskişehirspor kulübü derneği ("eskişehirspor") profesyonel oyuncularından osman tarık çamdal ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. buna göre, oyuncunun eski kulübü eskişehirspor'a 4.750.000 eur bonservis bedeli ödenecektir. oyuncuya ise, 5 futbol sezonunun her bir sezonunda sırasıyla 1.177.000 eur, 1.284.000 eur, 1.391.000 eur, 1.498.000 eur ve 1.605.000 eur sabit transfer ücreti ve oyuncunun ilk 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 10.000 eur değişken transfer ücreti ödenecektir.
    ayrıca oyuncunun anlaşma süresi boyunca bir sezon içerisinde 30 resmi müsabakada ilk 11 kişilik kadroda oynaması durumunda şirketimiz tarafından 100.000 eur ödeme yapılacaktır. euro cinsiden ödenecek bedeller, aşağıda belirtilen tarihlerdeki döviz kuru üzerinden türk lirası'na çevrilerek, türk lirası olarak ödenecektir:
  • 1097
    yaptığı her hareketten sonra saha içindeki taraftarın yetersizliği üzerine homurdanması kendisine hiçbir şey katmayan, altyapısını almanya'da görmüş kanat-bek oyuncusu. bundan sonra adamı eleştirirek yerin dibine sokmak veya maç içinde hunharca yuhalamak kimseye bir şey kazandırmaz. ne tarık çamdal daha iyi oynar ne de taraftar istediğini elde eder. dünyada bu şekilde tepki göstere göstere performansı ileriye gitmiş hiçbir oyuncu gösteremezsiniz. destek olmak, yaptığı olumlu veya olumsuz her hareketinden sonra alkışlamak, alkışlayamasan da tepkisiz kalmak bu kadar mı zor? sonuçta bu adam galatasaray'ın futbolcusu. ve bu kulüp bu adamın 1,5 yıl peşinden koştu. yani kendisi ali turan gibi köprüleri yakıp gelmedi. belki gelmek için can attı ama bunu yaşadıysa içinde yaşadı. kimsenin boğazına da yapışmadı bana bu kadar para vereceksiniz, eskişehir'e de şu kadar ödeyeceksiniz diye. eee? nedir bu taraftarın tafrası? ne kazandırıyor bir oyuncuyu itin g.tüne sokmak? gelmeden önce milli takım oyuncusuydu tarık çamdal. öyle 1-2 maçlığına da değil, 1 yıldır düzenli olarak çağırılıyordu. mutlaka istanbul'a gelerek bazı konularda etkilenmiş ve hatalar yapmış olabilir ama herif maça çıkarken gayet fit çıkıyor, ne bileyim sakatlanmıyor en azından. yani olabildiğince kendine bakıyor. sadece eskişehir'deki günlerinden kalma bir ayakta fazla kalamama problemi var ama bana söyler misiniz hangi türk futbolcu ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışıyor ki? düzelecektir. taraftar destek olursa daha da iyi olacaktır. en azından asıl beklerin sakatlandığında iyi bir yedek olarak orada duracaktır.
  • 1098
    alınmasını hiç istemediğim,futboldan zerre kadar anlamadığına inandığım,sahada kafası kesilmiş tavuk gibi ordan oraya koşup duran futbolcumsu. hiçbir galatasaray futbolcusu hakkında bu tür konuşmak istemezdim ama kendisinin transferiyle maalesef başıma bu da geldi. bize gelmeden önce nasıl oynadığını bilmiyorum. sadece bize karşı oynadığı maçlardan ve de milli formayla tek yarılık performansını biliyorum. bir gün beni yanıltır mı bilmiyorum ama zamanında yerden yere vurulan,hasta galatasaraylı bir babanın oğlu olan mustafa sarp'a tahammülüm bu çocuğa olduğundan çok daha fazlaydı.şenol güneş bile çaresiz kalırdı eminim tarık'a futbol anlatmaya çalşırken. keşke hiç alınmasaydı. satma da satılmaz. aldığı maaş öyle büyük ki asla başka bir takıma gitmeye de ikna edemeyiz. yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın