1
1 aralık 2019 trabzonspor-galatasaray maçı'nda özellike ts'li oyuncuların yaptığı fairplay dışı eylem/hareket. sadece bu maça özel değil ts'nin son yıllarda taraflarında artan gs nefretiyle birlikte özellikle bize karşı düzenli olarak yaptığı bir eylemdir. irrite edici bir eylemdir, eşitsizliktir... kendine yakıştıran yapsın yapmaya devam etsin.
2
son derece normal karşıladığım durum. nefes kesilmesi, dil yutma gibi durumlar kabak gibi belli oluyor ve tüm futbolcular sakatlanan futbolcunun yanına koşuyor zaten. diğer durumlarda adam gerçekten sakatlanmışsa 30 saniye geç müdahale eidlmesi bir şey kaybettirmez. üstüne üstlük ben en son ne zaman gerçekten sakatlandığı için yerde yatan futbolcu gördüm hatırlamyorum bile. 2 3 maçta 1 kere oluyor sanırım.
oyna devam.
3
haklı bulduğum eylemdir. çünkü her kritik top kaptıran kendisini yere bırakıp sakat numarası çekiyor topu taca atsınlar, olur da gol atarsalar bile üzerlerinde kamuoyu baskısı olsun diye.. çok ciddi bir sakatlık olsa zaten onu o anda sahanın içinde ve kenarında bulunan herkes fark ediyor ve gereken yapılıyor. ancak her yerde yatana topu taca saldı mı suistimal ediliyor.
4
ligimizde oynanan futbol yeterince durağan bir de sürekli faul düdüğünün çalması ve yerde kalan futbolcular sebebiyle kesilmesiyle izlemesi zor bir hâl alıyor. keşke tff kural olarak koysa da sakatlanan bir kişi için oynanan bir futbol durmasa. art niyetli, zaman çalmaya uğraşan kişilerin de önüne geçmiş oluruz. ben hem bize karşı yapıldığında hem de bizim takım yaptığında ayrı ayrı ifrit oluyorum.
5
olması gerekendir. ingiltere'de zannediyorum ki topun böyle bir sebepten oyun dışına atılması yasaklanmıştı. oyuncu yerde yatıyorsa da oyun devam eder, kalkabiliyorsa ama kalkmıyorsa kendisi bilir, kalkamıyorsa da bu hakemin takdirine bırakılmalıdır. acil müdahale gereken bir durum elbette olabilir ama öyle bir durumda zaten hakem oyunu durdurur, o atlasa bile yan hakem ya da 4. hakem uyarır durum acil diye ve oyun durur.
eğer türkiye'de iş ahlakı olsa o zaman ben de yerde oyuncu olduğunda oyun hemen dursun derim. çünkü o oyuncunun yerden kalkabilecek durumda olmadığı için yerde olduğunu bilirim. ama mevcut durumda yerde kalan hemen hemen her oyuncunun yerden kalkabileceği halde kalkmadığını düşünüyorum.
6
bence artık bunun da bir kuralı olmalı. etik kural değil, yazılı olmalı. hakem karar vermeli. zaten kafa yaralanmalarını durduruyor hemen. diğer sakatlıklarda da inisiyatif hakemde olmalı. suistimale çok açık konu oluyor.
hatta bazı kaleciler de tedavilerinin sahada olması gerektiği kuralını kullanıyor. bu gibi durumlarda 2 dakika süre belirlenip bu sürede tedavi mümkün değilse değişiklik olabilir.
futbol iyice flash tv dizilerine dönüyor muhteşem oyunculuklar sayesinde.
7
yapılan müdahale hayvanca olmadığı sürece, bence de devam etmeli.
bu durumu, bizim ligde futbolcular "sakatlandım yere yatayım" diye düşünüp zaman geçirme ve rakibi yavaşlatmak için kullanıyor.
bazen topu kendi takımı tekrar aldıysa, ok yemiş gibi yere düşen oyuncu, zıpkın gibi fırlayıp koşmaya başlıyor.
8
yerde yatan oyuncu yüzünü eli ile kapatıyorsa, o oyuncu sakatlanmamıştır. rol yapıyordur.
9
çözümü çok basit bir durum. yerde yatan oyuncu için oyun durduğunda kronometre durdurulur. oyuncunun yerdeğe yattığı süre zamandan çalmamış olur ve tamı tamına eklenmiş olur. bu kadar basit.
10
asıl çözümü yerde yatan bir oyuncu için sağlık görevlileri sahaya girerse, o oyuncu tedavi bitince en az 2 dakika oyuna dönemez tarzında bir kural getirilir, sorun kökten çözülür.
11
kesinlikle futbolcuların insiyatifine bırakılmaması gereken olay. bir kuralı, yolu yordamı olmalı. çünkü türkiye' de oynayan futbolcular art niyetli.
12
bildiğim kadarıyla kural kitapçığında kafaya müdahale ve kırık çıkık olmadıkça oyunun devam etmesi gerektiği yazıyor.
ancak yine hakemlerimiz ve futbolcularımız takmıyor bu kuralı.