• 5
    sağ içte oynayacak oyuncu transferini kritikleştirecek ikilimiz. sağ iç oyuncumuzun arı gibi bir oyuncu olması gerekli. hem 2'li 3'lü oyunlara katılacak pas tekniğine hem morutan ve sacha hücumdayken arkalarında bıraktıkları boşluğa kayacak hem de hücumda kritik paslar atacak bir oyuncu gerekli. yani gedson fernandes. gedson, iki oyuncunun da potansiyellerine ulaşmasına yardımcı olacaktır.

    cicaldau'yu ben merkez oyun kurucu olarak kullanacağımızı düşünüyorum. cicaldau'ya defansif pozisyon almayı ve top arası yapmayı öğreteceğimizi öngörüyorum. berkan ve gedson gibi iki dinamonun arkasında serbest bir oyun kurucu olacağını düşünüyorum. yani cicaldau, taylan ile rotasyona girecektir. cicaldau merkeze geçtiğinde morutan sacha ikilisi daha da kritik oluyor zira defansta rakip presi kırarken sacha'nın pas opsiyonu olması ve hücum setlerinde morutan'ın aktivitesi merkezdeki oyuncunun performansını direkt etkileyecek.

    oyuncu rolleri olarak doğru bir ikili kurduk. morutan hücuma yaratıcılık katacak, sürpriz faktörü olacak bir oyuncu, aynı sözleri kerem için de kurabiliriz. sacha hücuma çıkmayı seven ama defansta da boşluk vermeyen atletik bir oyuncu. ikisinin de çok ciddi eksikleri var. biz bunları öğretmek için aldık oyuncuları. sağlıklı eleştiri yapmak ve antrenör-oyuncu-taraftar ilişkisinde bir güven ortamı oluşturmamız şart.
  • 6
    domenec torrent tarafından hücumda kullanılış şekillerine deli oluyorum. senin sağ kanadını sacha boey olimpiu morutan ikilisi oluşturuyorsa oyunu istisnasız bir şekilde sacha boey'den genişletirsin, sacha boey'i dışarıda olimpiu morutan'ı maçın genelinde nispeten içeride kullanır ve hem sacha boey'nin driblinglerinden azami ölçüde faydalanır, hem de sol ayaklı bir sağ kanat olan olimpiu morutan'ı çizgiye hapsedip hücumda kat etmesi gereken mesafeyi arttırmaz ve sahip olduğu iç özelliklerinden, özellikle oyun görüşünden faydalanırsın.

    domenec torrent aynı hatayı patrick van aanholt-kerem aktürkoğlu ikilisinin kullanımında da yapıyor, allah'tan kerem çok komple bir oyuncuya dönüştü de sol kanatta pek hücum zafiyeti yaşamadık. gerçi pva'nın hücum verimi ciddi şekilde azaldı, 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı'ndan torrent'in gelişine kadar olan dönemde sürüyle asistlik pası olan pva, torrent sonrası tek bir rize maçı haricinde (bkz: 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı) hücumda neredeyse hiç verimli olamadı.

    torrent o kanatta da çareyi berkan kutlu'yu kanada deplase ettirmekte ve topların bir kısmını ona kullandırmakta buldu (bu özellikle 10 nisan 2022 fenerbahçe galatasaray maçı'nın ilk yarısında belirgin bir şekilde görüldü) ancak berkan'ın oyuncu özelliklerinden dolayı bu hamle hücumda bize neredeyse hiç artı getirmediği gibi geçiş savunmamızı da düşürdü. torrent hücumda sol kanadımızın işleyişini aynı şekilde bıraksa (kerem'in daha içeride oynayıp pva'nın dışarıdan bindirdiği ve berkan'ın daha geride konumlanıp geçiş savunması için arkada bekçi olduğu fatih terim düzeni) ve sağ kanatta da boey-morutan ikilisini makul şekilde kullansa hem kerem'e bu kadar yük binmeyecek ve dolayısıyla hücumda bu kadar tahmin edilebilir olmayacaktık, hem de geçiş savunmasında zaten yaşıyor olduğumuz problemler (büyük oranda sacha boey'nin sakatlığı kaynaklıydı) bu denli derinleşmeyecekti. torrent öncesinde hücumda eksikleri olan ama çok yönlü olan, birçok oyuncunun xg chain'in içinde bulunduğu takımımız torrent'ten sonra yavaş yavaş kerem'e bağlı ve yedek planı topu fizikli babel-gomis ikilisine şişirmek olan bir takıma dönüştü.

    konuyu toparlamak gerekirse takımın geri kalanı gibi boey-morutan ikilisi de torrent'in hem taktiksel tercihlerinin, hem de bundan kaynaklı forma tercihlerinin kurbanı oluyor. torrent akıl hocası pep guardiola'nın joao cancelo'yu, oleksandr zinchenko'yu kullanış şekline hayran olabilir ancak futbolun tek doğrusu olmadığının, oyuncularına optimum verim alabileceği roller vermenin öneminin pek farkında değil gibi davranıyor. bu ve diğer birçok sebepten ötürü umarım gelecek sezon iletişimi kuvvetli, hem taktik bilgisi hem de taktiksel esneklik açısından torrent'ten çok daha iyi bir teknik direktörle çalışma fırsatı buluruz ve sahip olduğumuz boey gibi, morutan gibi yetenekli ve potansiyelli oyuncuların köreldiğini izlemeye devam etmeyiz.

    not: https://twitter.com/.../1475745838328692739

    --- alıntı ---

    galatasaray'da toplamda en fazla asist beklentisi olan oyuncular;

    aanholt: 10 xa / 2 asist
    kerem: 7 xa / 7 asist
    ömer bayram: 4,9 xa / 4 asist

    --- alıntı ---

    28 aralık tarihinde patrick van aanholt'un asist beklentisi 10. o günden bugüne kadar olan veriye sahip değilim ama tahminimce 4 bile çıkmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın