1970'li yıllara gelindiğinde, fransa'nın başkenti paris'in güçlü bir futbol takımı bulunmuyordu.
bunun üzerine paris'in önde gelenleri bir futbol takımı kurmaya karar verdi, ve 1970 yılında psg kurulur.
takımın kuruluş amacı taşralıların fransa futbolundaki hegomonyalarına son vermektir. kurucuları arasında birçok entel vardır.
maclarini guney paris'in zengin banliyolerinden boulogne'daki prensler parkı anlamına gelen ve altından otoban gecen 46 bin kisilik parc des princes stadında oynarlar.
http://www.lemeilleurdupsg.com/...inces-ca-avance.html http://www.worldstadiums.com/.../paris_princes.shtmlle monde gazetesine göre glasgow rangers, ve galatasaray ile birlikte dunyadaki 3 aristokrat takımından birisidir.
1996'da rapid wien'i yenip kupa galipleri kupası'nı kazanarak avrupa'nın en büyük 2. kupasını alma başarısını göstermiştir.
sadece 1 kez lig şampiyonu olabilmişler. (1986)
1993-1994 sezonunda olympique de marseille'in şike sebebiyle şampiyonluğu elinden alındığında ikinci sıradadır paris saint germain. ancak kendisine verilmesi düşünülen bu şampiyonluğu kabul etmemiştir ve 1992-1993 sezonu fransa'da şampiyonsuz sezon olarak anılmaktadır.
2011 yılında qatar investment authority adlı grup tarafından yüzde 70 hissesi satın alınmıştır.
logosu:
http://en.wikipedia.org/...-Germain_FC_logo.svg logoda lacivert arka zemin üzerinde, kırmızı eyfel kulesi bulunur.
eyfel kulesinin tarihini anlatan yazım için;
http://bugraderci.blogspot.com/...yfel-mimari-bir.html logonun altında kraliyeti simgeleyen beyaz beşik, 14. louis'e aittir.
neden 14. louis peki: fransızlar tarafından louis le grand (büyük louis) veya le roi-soleil (güneş kral) olarak da anılır. devlet benim (l'état c'est moi) sözlerinden de anlaşılacağı gibi fransa'yı mutlak monarşiyle yönetmiştir. babasının bir av köşkü olarak inşa ettirdiği versailles'i genişleterek fransa krallığının yönetildiği bir saray haline getirmiştir. dönemin aristokratlarını gene paris'den uzaklaştırıp, versailles'a taşımıştır. versay sarayı'nın bahçesini barok dönemi eserleriyle düzenletmiştir.
kraliyet meclisleri ve eyaletlerdeki kraliyet görevlileri, idare memurları ve ordu komutanları; soyluları ve yerel dokunulmazlıkları hesaba katmakla birlikte, o zamana kadar fransa'da söz sahibi olan siyasi güçlerin gerçek anlamdaki bağımsızlığına büyük darbe indirdi. eyalet meclisleri kraliyet görevlileri tarafından yönetilmeye başlandı. parlament'lerin işlevi adli yetkilerle sınırlandırıldı. fransız kilisesini roma kilisesinden bağımsız olduğu savunuldu. kısa süre sonra bu devrim dönemine "grand siecle" (büyük yüzyıl) adı verildi. (kanuni döneminin muhteşem yüzyıl ifadesi benzerlik gösteriyor) onlar için önemli bir hükümdar olduğundan mütevellit 14. lous'in beşiğini armalarında kullanmışlar.