• 1
    galatasaray taraftarının son dönemde üzerine işleyen ruh hâli.

    2 ay önce *takımı şampiyon olmamış gibi, şampiyon kadronun korunması yetmezmiş, üzerine birçok oyuncu daha gelirken dahi...

    sezona(23-24) deplasmanda beraberlikle başlandı diye, neler söyleniyor. 50-60 maç yapılacak olan sezonda bırakın da form tutulacak olan dönemi hoca ayarlasın.

    ne bekliyorsunuz 38/38 mi?

    ucl ön elemelerinde desen play-off garantilenmiş. sorun yok.

    galatasaray tarihinin en büyük oyuncu satışı gerçekleşmek üzere ama bir negatif hava, bir bunalım, bir mutsuzluk hakim.

    ya beyler/bayanlar biraz kendimize mi gelsek?
  • 2
    hayatinda galatasaray'dan baska saracak bir sey bulamayanlari, olumlu dusunceye ikna etme turlari basladi her yerde tekrar tekrar. lutfen galatasaray'in kurumsal olarak attigi her adima mudahil olmayalim. bi rahat birakalim artik lutfen yahu. her kafadan bir ses cikiyor camialar boyle yonetilmez, yonetilemez. yani sosyal medyada engelledigim anonim liseli hesaplarin haddi hesabi yok onume dusmesin diye ama burada da farkli degil durum. birakin da galatasaray'i yasayalim biraz ya.
  • 5
    negatif düşünmek ayrı zamansız iş yapanları eleştirmek ayrı.

    sen gümbür gümbür giden ve kimyası oluşmuş bir kadroyu bozar, elindeki cevherleri satıp potansiyelini tavanını aşağı çekersen bu eleştirilir. muazzam bir takım vardı. angelino yerine sağlam bir sol bek, ramos ya da o ayarda bir stoper ve sağlam bir 8 numara ile şampiyonlar liginde inanılmaz işler yapabilir en kötü avrupa ligini sallar belki kupayı alırdık. biraz geçmişten örneklerle daha da açayım konuyu.

    doksanlı yılların galatasaraylı çocuğu olan biri olarak 2001 yazı jardel satıldığında genç yaşımdaki halimle nasıl bu hatayı yaparlar demiştim. hem süper topçuydu hem de üç kuruşa gitmişti. 2002 dünya kupasını hedeflediğini hepimizin bildiği jardel o sezon yardırarak sporting lisbon ile 42 gol atıp takımını şampiyon yapmıştı. jardeli 1 sezon daha tutabilsek muazzam paralara satardık.

    2005-06 öncesi ise ribery'nin kaçışı en büyük travmalarımızdandır. o da zamanında ücreti yatırılmadığı için bedavaya gitmişti. sonraki kariyeri malum.

    enteresandır ikisi gittikten sonraki sezonlar şampiyon olsak da 2000-2011 arası sadece 3 şampiyonluk almamız herhalde o dönemki yönetimlerin başarısı hakkında yeterli fikri verecektir. kaliteli futbolcu alamıyor eldekileri de tutamıyor hatta yok pahasına gönderiyorduk.

    ilaveten 2008-09 yılında uefa finaline giderken takımda sakat ve cezalar sebebiyle stoper yokken sezon ortası meira satıldı. stopersizlikten 19 mart 2009 galatasaray hamburger sv maçında kewell orada oynadı ve elendik. 2010-11 yılında da aldığımız paraya keita satılınca adnan polatın sonunu getiren sezon başlamış oldu.

    dikkat edilirse örneklerin tamamında görülen ortak nokta yönetimlerin zamanlama hatası kaynaklı bize mal olan zararlardır.

    şimdi 2023-24 öncesi de oturmuş takıma sağlam bir sol bek, 8 ve 10 numaraya nokta atışı 3 transfer yetecekken bir sürü orta karar oyuncu aldık. ben baştan kadro derinliği için iyi diye düşünürken zaniolo'yu gönderdik. bu da çok çok zamansız oldu.

    altını çiziyorum çok değil yarım sezon ya da 1 sezon daha tutacaktık. sezon sonu satacaktık bu kadar basit. o da şampiyonlar ligi için can atıyordu. icardi dışında avrupa devleriyle dişe diş mücadele edecek en büyük kozumuzdu. 1 sezon tutsak avrupa maceramız çok farklı olabilirdi. tek tesellim geçmişteki gibi zarar ziyan bedellere göndermedik.

    ben artık daha fazla transfer istemiyorum. takım iyice çorbaya dönecek. hele bir de pahalı isimler olursa maddi zararı da cabası. kendimizi şampiyonlar lige atıp parasını alalım sonra da 3. olabilirsek avrupa liginden devam ederiz. bizim neyimize zaten full paket kadro. illa bir kaç yer eksik kalacak.
  • 7
    daha çok duygu durum bozukluğu ile alakalı bir olgudur. 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası, seneye takımı korur takviye yaparsak 5 sene üstü üste şampiyon oluruz diyen bir arkadaşım 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçı sonrası bu takımdan bir cacık olmaz biz bu sene ilk 3'e giremeyiz dedi. 2 ay içerisinde herşey ceteris paribus iken transfer tahtası kapalı takımı yenemedik diye alevlenmesi anlaşılır değil kaldı ki böyle bir sürü taraftar var. sanırım biraz da bizim ülkemize ait bir durum. kolay kazanılması umulan bir maçın sonucunda hayal kırıklığı olması normaldir üzülmek de normaldir ama bir sezonun sonuna yönelik negatif düşünce pek normal değil kaldı ki 19 ağustos 2023 galatasaray trabzonspor maçında gelecek farkı bir galibiyet durumunda bu düşünde bir sonraki kötü sonuca kadar yerini neşe ve coşkuya bırakacaktır.
  • 8
    bazı insanlar üstünde kötü etki bıraktığını kabul etmekle birlikte neden pozitif düşünmek zorunda olduğumuzu anlayamadığım durum.

    bardağın dolu tarafına bakmak boş tarafına bakmaktan neden daha iyi? pozitif düşünerek elimize hiçbir şey geçmez. negatif düşünerek en azından durumu kurtarmak için bir hareketlenme sağlanabilir.

    bir yatırım yaparken sadece pozitif ögelere değil negatif ögelere de odaklanılır ki o ögeler bertaraf edilebilsin.

    takım top oynamıyor dedik diye "kardeş bu şampiyon takım haddini bil" deniyor. ne alaka takımın geçen sene şampiyon olması. negatif dillendirilsin ki yönetim-futbolcu-taraftar hep birlikte bu negatif durumu pozitif duruma döndürelim.
  • 9
    galatasaray taraftarı özelinde, özellikle twitter * adlı sosyal medyadaki fenerbahçeli fenomenlerin etkisinde kalınması sebebiyle ortaya çıktığını düşündüğüm eylem. biz alışkınız bunların her sene yazın havaya girmesine de, bazı kesim taraftarlar maalesef çok ciddiye alıyor kendilerini. bizim takım 1 maç bekleneni veremeyince de öldük bittik moduna giriliyor.

    geçen sene 14 maçlık serinin sonlandığı 17 mart 2023 konyaspor galatasaray maçı sonrası şampiyonluğu verdiğimize inanan, teknik direktör okan buruk'u hakaret derecesinde eleştirenler vardı. 10 maç kala 8 puan geride olduğumuz sezonlarda dahi taraftar daha çok inanıyordu şampiyonluğa. geçen yıl 30 mayıs 2023 ankaragücü galatasaray maçı son düdüğüyle resmi olarak şampiyonluğumuzu ilan edene kadar inanmadı çoğu kişi. sizleri bilmem ama ben 27 senelik yaşantımda ilk defa böyle bir galatasaray taraftarı kitlesi görüyorum.
  • 11
    iki molde maçında da iyi değildik kabul ediyorum hatta neredeyse bir çuval inciri berbat edecektik ama bitti gitti.

    uefa şampiyonlar ligi'ndeyiz.

    tüm eleme maçlarındaki ilk 11'leri düşünün, muhtemelen bu takımın ilk ucl maçında bu kadrodan en az 3-4 isim farklı olacak.

    daha hazır ve daha kaliteli isimler olacak.

    çok şükür bir kaza bela olmadan gruplara kaldık.

    eleştiri bizi diri tutuyor ona da kabulüm ama lütfen abartmayın.

    daha çok sular akacak...
App Store'dan indirin Google Play'den alın