• 28876
    oğlanı halı sahaya götürüyorum. galatasaraylı çocukların hepsinde muslera'nın yeşil kaleci kazağı var. ben böyle bir şey görmedim.

    güntekin onay

    göremezsin tabii güntekin'cim. çünkü senin bahsettiğin o muslera'nın idolü olan oscar cordoba gibi kaleciye son dakikada kısa düşen degajından 5 saniye sonra yediği gol için şikeci damgası vurup yollatan bir taraftar profiliniz var.

    (bkz: anlayamazsınız)

    http://www.haberdenhaber.com/...etirecek_h342031.jpg
  • 28879
    "bence gerçek fenerbahçeli her maçta saha içerisinde her şeyini verendir. sadece galatasaray’a karşı gol atan değil. sonuna kadar, terinin son damlasına kadar mücadele edendir.
    galatasaray’a karşı 3 gol atsam umurumda olmaz. çünkü ondan sonrasına bakmam lazım. sonra kaybolup gideceksem hiçbir anlamı yok. ama tabii ki galatasaray’a karşı iyi bir performans göstermek de isterim.
    objektif olmamız lazım. galatasaray lige çok iyi bir başlangıç yaptı. 24 puanın 22’sini aldı. çok iyi bir performans sergilediler. ama lig uzun bir maraton.
    önlerinde çok zorlu maçlar var. güçlü takımlarla karşılaşacaklar. bu maçların hiçbirini oynamadılar. biz ise çok zorlu takımlarla karşılaştık. kabul etmek lazım lige bizden daha iyi girdiler. gerek gomis olsun gerek belhanda olsun çok iyi performans gösterdiler."
    mathieu valbuena-habertürk
  • 28881
    "bir galatasaray-fenerbahçe derbisi daha...kalbim ve dualarım takımımla beraber...tanrı’ya çok şükürler olsun ki bu derbiyi birçok sefer oynama fırsatım oldu ve bir tanesinden sonrada kadıköy’de şampiyonluk kupası kaldırdım,bana hayatımda bir daha yaşayamayacağım bir olay yaşattığın için sana ne kadar teşekkür etsem azdır fenerbahçe.... "
    felipe melo ayar veriyor hala!
  • 28884
    “ilk yarı serdar’ın çıktığı zamana kadar kontrol bizdeydi. ondan sonra istediğimiz oyunu sergileyemedik. ikinci yarı daha iyi başladık. 10 kişi kalana kadar kontrol elimizdeydi. gol atacağımıza inanıyorduk. ama hesaplar değişebiliyor. ondan sonra gol yememek üzerine döndük. pozisyon vermedik.”

    “bizim gördüğümüz kadarıyla penaltı. beklentimiz böyle üst düzey bir müsabakada böyle bir hatanın olmaması. ama ondan sonra da golü bulacağımıza inanıyorduk. 10 kişi kalmak işi bozdu. dediğim gibi böyle üst düzey bir müsabakada üst düzey bir hakemden penaltı kararını bekliyorsunuz. ama bizim beklentilerimiz derecesinde üst düzey bir yönetim olmadı.”

    “maçtan önce hakemle ilgili hiçbir tedirginliğimiz yoktu. dediğim gibi cüneyt hoca türkiye’nin son dönemlerde yetiştirdiği en iyi hakem. kulübenin tepkisi de çok net bir şekilde gördükleri pozisyonların ters değerlendirmesi nedeniyle… bu 1 değil, 2 değil, 3 değil, 4 değil, 5 değil. dolayısıyla bir tepki oldu. kulübede olan oyuncularımız ve teknik ekip de pozisyonlar gördükleri şekilde değerlendirmeyince tepki gösterebiliyor.”

    “müsabaka öncesi teknik heyetle rakip analizi yapılıp eksiler artıklar değerlendirilirken bugün sahaya çıkan formasyonda daha etkili olabileceği düşünüldü. ‘4’lüye dönmeden önce de ne kadar etkili olduğumuzu gösterdik. hafta boyunca da takım buna çalıştı. ama maalesef elimizde olmayan değişikliklerden dolayı eski pozisyona döndük. maç içerisindeki değişikliklere göre pozisyon almamız lazım. bütün olana bitene rağmen bu maçı kazanmamız lazımdı. yine puan farkımızla lideriz. bu maçta ne şampiyon olacaktık ne de ligi kaybedecektik. şimdi önümüzde çok ciddi bir trabzonspor deplasmanımız var.”

    “oyuncular baskıyı kaldırabilecek kapasiteye ve geçmişe sahip. derbilerin adı üstünde. bütün bu şartlara rağmen kazanan taraf olmayı isterdik. 10 kişi olmamıza rağmen pozisyon vermeden 1 puanla kapatmış olmak da artı olarak görülebilir.”

    “sneijder bizim yıllardır tam anlamıyla 10 numara oynayan oyuncumuzdu. bu seneki oyun anlayışımızda görevleri biraz arkadaşları tarafından paylaşılıyor. belhanda birebir sneijder’in alternatifi bu görevi paylaşarak yapıyor. şu maça kadar klasik anlamındaki 10 numara gibi algılanmasa da oyun içindeki katkısı bizi başlangıç olarak tatmin ediyordu. ama orada 10 kişi kalmamamız lazımdı.”

    “daha önümüzde bir zaman var. hem devre arası hem de sezon sonu için transfer çalışmalarına başladık. teknik ekibimizle koordineli bir şekilde bu çalışmaları gerçekleştireceğiz. latovlevici ve linnes bize çok katkı sağlayacak arkadaşlarımız. belhanda trabzonspor maçında oynamayacak. kadro genişliği içinde oynayan oynamayan, yedekten gelenlerin ne kadar önemli olduğu bu maçta da karşımıza çıktı.”

    “yerli-yabancı uygulamasının üçüncü senesi. biz de bize verilmiş olan talimatını içinde bir takımla sahaya çıkıyoruz. birçok ülkeden seyredilmesi derbinin güzel bir şey. keşke oraya bir galibiyetle kendimizi gösterebilseydik.”

    “zorlu bir periyot. takımımıza güveniyoruz. oyuncularımızın uyumlarının her geçen gün daha da artmasıyla ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz.”

    - cenk ergün

    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 28885
    "maalesef türkiye'de bir kez daha büyük bir hakem cinayeti yaşandı. fifa kokartlı cüneyt çakır resmen 3 puanımıza mal olan yanlış kararlar verdi. biz bu kararları beğenmiyoruz ve eleştiriyoruz. bütün otoriteler, yerli-yabancı futbol adamları bu penaltıların tartışılmaz olduğunu söylüyor."

    "geçen hafta bir hakem polemiği yaşandı. galatasaray olarak vakur durduk. bizim için hakemin kim olduğu fark etmez. ama görüyoruz ki futbolu idare edenler uygar davranış şeklinden anlamıyor. bizim emeklerimiz heba edildi. 50 bin seyirciyi tahrik edip bize bedel ödetmeye çalışıyorlar."

    "biz bu ülkenin bayrağını dünyada dalgalandırmış kulübüz. önümüzü böyle kesemezler... 8 puan öne geçtik diye böyle bir şey yapılmasının alemi var mı? hem rakiple hem hakemle mi mücadele edeceğiz? ayıptır, günahtır. burada bir emek, milyonlarca taraftarın hakkı var..."

    "penaltı pozisyonunda rakibe kırmızı kart göstereceğine bizim oyunumuz belhanda'ya kırmızı kart veriyor. penaltıyı yapana bir şey yok. tek kelimeyle kınıyor ve teessüf ediyoruz. bizi bu kadar engellemelerine karşın şampiyon olacağız."

    "aykut kocaman'ın cüneyt çakır ile ilgili 'kafasında hiçbir takımı öne çıkarmadı' beyanı da bütün söylediklerimizi doğruluyor."

    "tüm dünya takdir haklarının fenerbahçe lehine kullanıldığını gördü. rıdvan dilman başta olmak üzere tüm yorumcuları tarafsızlığa çağırıyorum. yorumculuk yaparken formaların çıkarılması gerek. bu bir kamu görevi. milyonlarca insan takip ediyor. geçen hafta 'penaltı değil' dendi, 'ilk gol ofsayt' dendi. bu hafta da 'penaltısı verilmedi' desin...

    "bu ülkede video hakem ve yabancı hakem konuşuluyor. bunlar neden konuşuluyor? 18 tane birinci lig takımı var. kulüpler birilği, federasyon, medya neden bu konuları konuşuyor? çünkü adaletsizlik var. belli bir yön için kullanılıyor. bu bir yangın, bunu söndürelim. "

    "geçtiğimiz hafta yaşananlar sonrası hiç polemiğe girmedik. türk futbolunu barış ve kardeşlik içinde adaletli bir şekilde yönetmek lazım. böyle bir hakem faciasını kabul etmiyoruz, kusura bakmasınlar..."

    "hakemler normal hakemlik görevlerinin dışında görevler yapıyor. bugünkü yaşanan olayları küçümsemeyelim."

    - ural aküzüm

    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 28886
    “hafta boyunca çalıştığımız sistemle maça başladık. ama serdar’ın sakatlığı planları değiştirmemize neden oldu. planların değişmesi de adaptasyon anlamında sıkıntı yaratabiliyor. ikinci yarı ise bu zamana kadar oynadığımız futboldu sahaya yansıttık. önde bastık, pozisyonlara girdik. belhanda’nın kırmızı kartı ise işleri değiştirdi.”

    “11’e 11 giderken birçok pozisyona giren bir galatasaray vardı. 11’e 11 devam etseydi emindim golü bulacağımıza. ama 1 puan aldık. fenerbahçe kaliteli bir takım. puan farkını da aynı şekilde tutmayı başardık. lig uzun bir periyot. bu maçı bırakıp önümüzdeki trabzonspor maçına odaklanmamız lazım.”

    - igor tudor

    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 28887
    “öncelikle çok iyi maçtı. tribünler harikaydı. daha önce böylesine bir atmosfer görmedim. iki takımın da taraftarının burada olmasıyla güzel bir ambiyans oldu. umarım maçtan sonra iki takım taraftarı arasında herhangi bir olay ve şiddet olmaz.”

    “takım olarak beklentiyi karşılayamadık ancak yine de 1 puan aldık ve yenilmezliğimizi sürdürüyoruz.”

    “penaltıyı gördüm ve çalınmayınca kızdım. penaltı olduğu çok belliydi. böylesine detaylar maçın sonucunu değiştiriyor. cüneyt çakır’ın yanına gidip sorumluluğun onda olduğunu ve maçı iyi yönlendirmesini söyledim. ona, ‘biz her gün çalışıyoruz. sizin de daha çok çalışmanız lazım.’ dedim."

    "gol olmaması oyunumuzu etkiledi. umarım gelecekte doğru kararlar verilir.”

    “maçı kazanmak için sahaya çıktık. penaltı olsaydı öne geçip kazanacaktık ama olmadı. hala yenilmeziz. bazen iyi, bazen kötü oynayabiliriz. lig uzun, daha iyi sonuçlar gelecektir.”

    - bafetimbi gomis

    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 28889
    “maça iyi başladık. badou ve fernando ile iyi toplar çıkarttık. baskıları doğru zamanda doğru yerde yaptık. bafe ile goller kaçırdık. gösterilen sarı kartlar adil mi değil mi, gerekli mi gereksiz mi tartışılması lazım. fenerbahçe büyük bir takım. 10 kişi kalınca da işler değişti. daha fazla savunma yapmak zorunda kaldık.”

    - fernando muslera

    (bkz: 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • 28897
    "galatasaray taraftarı; kurucumuz ali sami yen'den metin oktay'a; gündüz kılıç'tan greame souness'a; avrupa'nın yeniden fethinin resmedildiği fatih sultan mehmet'ten aslan karakterine, fatih terim'den setrak dede'ye; godfather'dan fred çakmaktaş'a kadar uzanan ve tüm dünyaya örnek olan koreografiler zincirine bir yenisini 22 ekim 2017 pazar günü oynanan fenerbahçe derbisinde ekledi... her zaman olduğu gibi gerekli tüm resmi makamlardan onay alınarak türk telekom stadyumu bir görsel şölene daha tanıklık etti.

    geçmişte olduğu gibi, dünyanın önde gelen taraftar grupları ve uluslararası medya organları günlerce, hatta haftalarca emek harcanarak hazırlanan bu "rocky" koreografisinden övgüyle bahsetti.

    ancak... masabaşı oyunlarında doktora yapanların yıllardır süregelen itibarsızlaştırma çabası derbi maçtan sonra yine hortladı... 2017-2018 sezonunun tek namağlup takımını aşağı çekmek isteyenlerin sinsi emelleri bir kez daha gün yüzüne çıktı. biz yapılmak istenenin ne olduğunun farkındayız! derbi öncesinden sonuna kadar televizyon programlarındaki kuklalardan, gazete sütunlarındaki piyonlara ve sosyal medyadaki tetikçilere kadar algı yaratılarak asıl gündem olması gereken hadiseler görmezden gelinmektedir.

    mayıs 2017'de bursa'da açılan "siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk" pankartından yola çıkarak hazırlanan, sayısız ödül almış "rocky" filminin temasının işlendiği görsel şölen zavallıca çarpıtılmaya çalışılmaktadır. aylardır galatasaray tribünlerinde olan bir pankartın, kimsenin hayalinden geçemeyecek bir koreografiyle sunulmasını aşağılık terör örgütüne bağlayıp bu görsel muhteşemlikte bile o terör örgütünün reklamını yapan; koreografi bahane edilerek yine aşağılık terör örgütünün eli kanlı lideriyle galatasaray ismini yan yana getirmeye çalışan hangi kurum, hangi kişi, hangi sosyal medya hesabı varsa her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

    - galatasaray spor kulübü
  • 28900
    "ligin daha 9. haftasını oynuyoruz, ilk yarının bitmesine 8 hafta var. içerde oynayacağımız bir derbi var. zor maçlarımızın çoğunu oynadık. medipol başakşehir maçında gayet istekli, arzulu bir beşiktaş vardı. gençlerbirliği maçından mutsuz ayrılmıştım ama dün aynı fikirde değildim. karşımızdaki rakip de beşiktaş'ın oyun düzenini bozmak üzerine oynadı. onlar da kazanmak istiyordu. beşiktaş taraftarlarına teşekkür ediyorum. inanılmaz coşkulu şekilde takımın arkasındaydılar. büyük baskı yarattılar. müthiş destek oldular."

    "maç bu, beşiktaş kazanacaktır, kaybedecektir ama beşiktaş bu sene şampiyon olacaktır. kimsenin endişesi olmasın. herkes de alıştı. avrupa'da da böyle başarılar gelince ligde de farklı skorlar beklentisi oluyor. uzun maraton, çok maç var. ligin en önemli oyuncusu biziz, son 2 sezonun şampiyonuyuz, sezon sonunda yine şampiyon olacağımıza inanıyoruz" .

    "futbolda dün yok, yarın var. oyuncular da bunun bilincinde olmalı. bugün düştüğünde taraftarlarımızın ister istemez tepkileri oluyor. yarına bakacağız ve alanya maçına hazırlanıyoruz. benim en ufak kuşkum yok, oynanan oyun ve oyuncuların arzularından mutlu oldum."

    "(gbkz: kazanma hırsı beşiktaş ilkeleri içerisindedir. caner'in yaptığını açıkçası hiç beğenmedim. camiamızın mensubunun böyle hareketler içerisinde olmaması lazım. basın üzerinden oyuncuma yönelik hemen kampanya düzenleniyor. o kadar da kolay değil. kendisi gözümüzün nuru, pırlanta gibi çocuktur. cezası varsa disiplin yönetmeliği var, cezasını görür. camia olarak böyle şeylerin arkasında olmadığımızı herkes bilir. caner de beşiktaş'ın etik kurallarına uyacak. hırsı zekasının önüne geçmeyecek, sahada takımına yardımcı olacak. çocuğun üzerine çok gidiyorlar. onun üzerinden beşiktaş'ı karıştırmaya çalışıyorlar. ona da müsaade etmem)."

    "takımın başında çok tecrübeli olan bir teknik direktör var. bu takım bugün kurulmuş bir şey değil. takımın 3. senesi, aynı ekiple gidiyoruz. geçen sezon şampiyon takımdı"

    "yurt dışında oynadığımız maçlardaki dakika sayısıyla,türkiye'ye baktığımız zaman, türkiye'deki oynama süresi daha az. hakemler hemen oyuna müdahil oluyorlar, çok etkileniyorlar"

    "mete kalkavan çok beğendiğimiz kişilik ama çocuğun üzerinde 'beşiktaşlı' imajı yaratıldığı için o da beşiktaşlı olmadığını göstermek için elinden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyor. zıddında hareket etmeye çalışıyor ki 'hayır ben değilim' düşüncesini göstermeye çalışıyor ama beşiktaş'a zararı oluyor. yapacak bir şey yok. bu hakemler bizim, sahip çıkmamız lazım. hepsi pırıl pırıl insan. türkiye'de futbolun daha hızlı ve eğlencesi daha yüksek olması için topu az kesmeleri lazım. maalesef türkiye'de böyle durum var. aynı hakemler yurt dışında maç yönettiklerinde böyle yönetmiyorlar. orada daha çok topu oynatıyorlar. nedense türkiye'ye gelince sıkıntı oluyor."

    tamer tuna ve yardımcı hoca konusunda, "şenol hoca 50 senedir futbolun içinde, kaptanlık yaptı, milli takım teknik direktörlüğünde bulundu. 3 senedir de beşiktaş'ı çalıştırıyor. çok çalışkan, inanılmaz işine konsantre bir adam. onun tecrübesindeki bir adama iş öğretme, tavsiyede bulunma durumunda değiliz. yönetim kurulu ve başkan teknik konuları konuşmaz ve onlara müdahale etmez. onun çizgisi bellidir, bizim de çizgimiz bellidir. oraları da hocalarımız ve oyuncularımız geçemezler. bizde kuvvetler ayrılığı vardır"

    şenol güneş'e bir yardımcının alınıp alınmayacağı konusunda, "o kendi karar vereceği bir şey. o tecrübedeki insan da kamuoyunun laflarıyla değil kendi hür iradesiyle karar vererek yoluna devam edecektir"

    oğuzhan için, "genç yaşta hem takım kaptanlığını hem de 10 numarayı verdik. oyuncularımızın kariyerine bakıldığında kariyerli takıma kaptanlık yapıyor. beşiktaş'ta kalmasını istiyoruz. aramızda sıkıntı yok. arsenal ile olan sözleşmeden dolayı bazı sıkıntılar var. çözümünü bekliyoruz"

    video hakem ve yabancı oyuncu hakkında,

    "önceden 5 yabancı oyuncu vardı o zaman dünya şampiyonuyduk. yabancıyı artırdık şimdi değil. o zaman da başarılı milli takım yoktu. sayılarla düşünürsek basite indirgeriz ve çözümsüzlük çıkar. federasyon başkanına da söyledim, bununla ilgili çalıştay yapılması lazım. herkes gelsin, fikirlerini söylesin. galiba devre arası yapacaklar."

    şamp. ligi hakkında, "sonrası kolay değil. karşımızdaki takımlar çok güçlü. futbolun en önemli vitrini, herkes vitrin yapmak istiyor. iyi kura çekelim ve çeyrek finale çıkalım"

    fikret orman

    (bkz: 23 ekim 2017 beşiktaş başakşehir maçı)

    özellikle işaretli yerlerin takipçisiyiz bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın